VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Pa naravno. Ta teza da su pričali nekim drugim osim svog jezika je kao kada bi Srbi pričali Turskim. Naravo da su hebreji pričali hebrejskim
Ne nego Aramejskim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Pa naravno. Ta teza da su pričali nekim drugim osim svog jezika je kao kada bi Srbi pričali Turskim. Naravo da su hebreji pričali hebrejskim
Ne nego Aramejskim.
Smatrao sam da je to svima poznato.
Aramejski je bio paralelni Jezik semitskog porekla kojim se govorilo u zraelu, Siriji, Iraku, Iranu, Mesopotamiji..
Ali malo sam istraživao i otkrio dosta novih stvari vezanih za ovo.
Ali su istraživanja pokazala da taj aramejski nije bio tako dominantan kako se mislilo..već da je bio u nekoj meri u upotrebi ali nije zamenio jezike na Bliskom Istoku. Hebreji govore svojim, ostali narodi govore svojim. To sa aramejskim je dosta neizvesno u odnosu kako se mislilo ranije.
Ti istraživao? A gdje si istraživao, u svom podrumu?
Inače, Isus i apostoli međusobno su razgovarali aramejskih jezikom, a evanđelja su napisana na grčkom jeziku.
Ti istraživao? A gdje si istraživao, u svom podrumu?
Koji si ti "muljator bezveznjak", "samodopadnik", šarlatan i lažov, -hvala, hvala, hvala, hvala...(sve primeni na sebe) to je nevjerojatno.
Inače, Isus i apostoli međusobno su razgovarali aramejskim jezikom, a evanđelja su napisana na grčkom jeziku.
Da istraživao sam za razliku od tebe..koji svakog ko ne veruje kao ti nabediš da čine apostole lažovima .
Da jesam, istraživao. I šta sad?
Ma nemoj, a ti si svetac. Vidi kako se obraćaš sagovorniku..zar te nije sramota? Iskreno, ne zaslužuješ da čovek tebi posveti ič vremena u diskusiji. Dete, urazmi se....nije ovo igračka pa da kmeziš čim ti se ne udovlji.
Da, da. Ali nije tako.
Prestani ih praviti lažovima.
Gdje si istraživao? Kod Miroljuba?
Kad se netko školuje na "Miroljubovom fakultetu" uz mentorstvo akademika Jovana Deretića upravo takve epitete i zaslužuje.
Rek'o Miroljub da je hebrejski?