Član
- Učlanjen(a)
- 21.09.2009
- Poruka
- 5
Trenutno, zapovest o poštovanju roditelja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Valjda sedma zapovijet. Kažu da broj sedam ima onu crticu preko sebe zbog toga što je Bog prilikom redigovanja svojih zapovijesti, sedmu zapovijest bio precrtao (prekrižio), s namjerom da je izbaci. Međutim, njegovi administratori to nisu shvatili, nego su pomislili da broj sedam treba da ima crticu preko sebe, pa je Mojsije dobio i tu zapovijed kao validnu.
Hahaha! Pa, čovječe, imaš li ti i malo smisla za humor?neznas nista ako je tako zasto je onda Bog mojsiju rekao da ko god ucini preljubu bude kamenovan gluposti!!!!
Nemam kad vredjas Boga to bi bilo isto ko kad bi ja tebi rekao ili vredjao majku a zatim rekao da ti nemas smisla za humor npr bez uvredeHahaha! Pa, čovječe, imaš li ti i malo smisla za humor?
To je samo tvoj iščašeni zaključak - da vrijađam Boga. Ja Boga uopšte ne vrijeđam, izuzev ako ti smatraš da je uvreda i to što ne vjerujem u njegovo postojanje. A kako ovdje nastupaš, nije isključeno da i tako misliš.Nemam kad vredjas Boga to bi bilo isto ko kad bi ja tebi rekao ili vredjao majku a zatim rekao da ti nemas smisla za humor npr bez uvrede
Majka je pogresila sto te je rodila zato si takav blentav
ovo nije humor kao ni tvoje reci
kako nikako da razumes pravoslavnu veru ne molimo se mi ikoni vec onom ko je na njoj naslikan Bog je rekao ja sam onaj koji jesam kasnije su mu dodeljena imena koja su mu dali jevreji i drugi narodi na razlicitin jezicima
Ana nije mi jasno kako iko normalan moze da prekrsi 2 boziju zapovest ako je agnostik ili ateista ili 4 pa sta god bio
Mogu da razumijem ono sta pise u knjigama, a ono sto ljudi vjeruju mogu da razumijem samo koliko sâmi kazu o tome.
Ako kazes da pravosljavlje pociva na Bibliji (Svetom Pismu) ja onda uporedjuem pravoslavlje sa Svetim Pismom, da li odstupa i u cemu odstupa. Razmatram i Pismo unutar Pisma, i prispupam mu prema imenu, kao da je sveto.
I onda napisem ono sto uocim, sa zeljom da uz pomoc dobronamjernih ljudi rasvijetlimo zasto cinimo stvari koje odstupaju od Pisma, ili zasto Pismo odstupa u sebi.
Zapovijed o vjerovanju u vise bogova ili komade bogova je jasno naznacena kao smrtna.
Zapovijed o zabrani pravljenja bilo kakvih likova je takodje jasna.
Pitanje: zasto hriscani klece pred ikonama i kipovima; ko je to preporucio i dozvolio?