Koja božija zapovest je za vas najveće iskušenje?

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.630
ako si sve prekrsila a kazes da su ostale jos neke,znaci lazno moralisanje,krsim one za koje nemam bas neke zakonske pravne odgovrnosti.Znai necu da ubijem i da pozelim bliznjega svoga jer zato mogu u zatvor,ali cu zato da ne postujem roditelje,da lazem,da se kurvam,jer to nije bas kaznjivo a i u duhu je srpskog naroda.I sada kada bi te neko nazvao lazovom ili potencijalnom k...m jer i biblija tako naziva),ti bi se naljutila,e to ja lazno moralisanje za mene

Iznela sam svoje mišljenje,kao i ostali,dok ti još uvek nisi osim što pokušavaš da provociraš :acute:

Učlanjen(a)
16.11.2009
Poruka
39
Reci pokusavas da provociras nije agument.Fali ti argument,ti si iznala svoje misljenje,ja sam izneo svoje po tom pitanju i to je to.Nista vise nista manje?Jer ako ja provociram tebe pitajuci koje sti prekrsila onda ti jos vise porvociras sve ostale jer si postavila temu,tako da mozes uvideti kontadiktornost svoje tvrdnjeyes3

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.630
Ja tvoje mišljenje ne vidim,osim što ideš pitanjem na pitanje....a to je kontradiktorno.

Član
Učlanjen(a)
01.12.2009
Poruka
323
Mislim da je čovek u pravu što ti je odgovorio na prvobitni post.

Ako se već "pridržavaš" tamo nekih zapovesti, zašto je laganje manje moralno od ubistva (recimo)!? Zapovesti pred bogom su sve iste zar ne!? :)

Ali ti se se dobro ogradila, dakle da si pravi vernik i ostalo ti ni jednu nebi prekršila, i bila bi čista pred bogom, a ovo kao verujem u boga a preskačem zapovesti kako mi odgovara... hmmm da :vorred:

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.630
Ali ti se se dobro ogradila, dakle da si pravi vernik i ostalo ti ni jednu nebi prekršila, i bila bi čista pred bogom, a ovo kao verujem u boga a preskačem zapovesti kako mi odgovara... hmmm da :vorred:

Odakle ti ideja da se ja uopšte oko nečega ograđujem?

Član
Učlanjen(a)
01.12.2009
Poruka
323
Pa po tvojim komentarima, predpostavljam da si vernik, mislim poštuješ običaje, ideš redovno u crkvu, čitaš bilbiju itd itd.

Sama si u drugom postu na predhondoj stranici napisala, da si počinila neke grehe tj prekršila "božije zapovesti", ali da zato nikako nećeš prekršiti "one teže" jer bi imala gadnih problema sa zakonom (predpostavka moja), našta ti je @ISTINITI odgovorio sasvim normalno i bez provociranja, ja sam samo potvrdio tj da se slažem sa njim, i pitam tebe da li je laganje manje moralno od oduzimanje nečijeg života po božijim zapovestima!?

Tj, zašto misliš da te bog neće kazniti ako budeš lagala a hoće ako oduzmeš život trećem licu!? Ako si vernik nebi trebalo da "varaš" right? ;)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
01.12.2009
Poruka
323
Dobro i ja sam, samo ja više vagam na stranu ateizma :beee:

Nego nisi mi odgovorila na pitanje!? Ali ako ne želiš nema veze... ;)

Član
Učlanjen(a)
01.12.2009
Poruka
323
I negativan odgovor, je i dalje odgovor. Diplomatski svaka čast :acute:

Natrag