Ko je Zver iz Knjige Otkrivenja?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Ispričavam se za napade na katoličku i one manje crkve koje obožavam da hvatam u lažima i koje sam deklarisao kao Vavilon - kriva religija odjednom jedan stih mi zapade u oči Jeremija 51.7. Vavilon je zlatna čaša u ruci JHVH Gospodnjoj kojom opoji svu zemlju. U najmanju ruku očekivao sam da je Vavilon zlatna čaša u ruci satane a ne u ruci Gospodnjoj. Tada rekoh : Oče nebeski ja ovo ne razumem. Greške mi oprosti preko Gospoda Isusa Hrista.

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Ranije je pop iso sa magarca,pa kad ga sretnes i kad te blagoslovi imas osecaj ko da te ogreje sunce,ko da delis deo njegovog isposnickog zivota.Sad kas proleti s porsea samo te obasipe s onu prasinu od kola i s miris od gume od kola.Gde se denu ona filmska verzija kaludjera ,koji se svakim danom bori sa svojim sopstvenim mislimai nad kojim se Gospod i djavol svakodnevno klade.Bojim se da kad vise ne bude ovih za kladjene ide reset sistema.Mozda se Gospod podelio na vise delova pa gleda sebe kako ce da reguju bez prisustva pomoci.Al prvom prilikom kad proceni da ne ide kako treba povuci ce silu iz tela.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Otk 17,11: I Zvijer koja bijaše i više nije, osma je, a iz broja je njih sedmero, i ide u propast.

I jednako tako, radi se o osmom kralju – koji je od onih sedam.
Slape, zašto žuriš?
Meni je drago da se popravljaš ovde si samo dva puta citirao onu tvoju poruku kako ja lažem, možda nisi sasvim utolio žeđ za uvredama ali nadoknadićeš ti ne sumnjam.
Vidi ovako, što se tiče teksta čitaj koliko careva ima i čujemo SEDAM jel tako, jeste.
Onda kaže da ZVER koja je bila i nema jeste OSMI jel tako, jeste.

Ti kažeš da je to jedan car isti koji se dvaput računa pa je sastavni deo broja SEDAM i sastavni deo broja osam dakle vredi za DVOJICU jer popunjava dva mesta i u sedmici i osmi je, vidiš da nešto tu NE VALJA. On jeste jedan od sedmorice ali kako?
Imaš gomilu glumaca i kažeš on je jedan od njih to ne znači da je on među onih sedam koje gledaš već da je glumac kao i onih sedam inače ga nebi mogao nazvati OSMIM ako je jedan iz sastavnog broja SEDAM.

Dobro si ti razumio. Sedam je glava. Jedna od tih glava, koja je već bila car i vladar nad bludnicom, odlazi u Bezdan. A onda, ta jedna od sedam glava, javlja se i udivljuje svijet, i to je osmi - Zvijer kao osoba. Ovdje si Ivana odlično interpretirao.

Kad kažem da je jedna od tig glava već bila car govorim za onu zvanu ZVER jer je ona cilj.
I zato ti praktično pokazujem da je ta ZVER već BILA (jeste) i sad je (NEMA) i doći će ponovo kao OSMI CAR jer nije ni prvi ni sedmi niti sastavni deo broja sedam već je JEDAN OD NJIH po svim onim tačkama koje na uvodu navedoh.
Pratiš onih PET glava i onda pratiš ŠESTU i onda pratiš SEDMU i ide tekst da ona što je ZVERKICA je OSMI i nalaziš i njega ali ne u broju sedam već kao jednog od gomile glumaca recimo onih sedam jer je on jedan od njih.

A što je u tvojoj priči i što je na tvom popisu "balkanskog špijuna"? Osmi na čelo Vatikanske Kurve ne dolazi iz Bezdana, kod tebe osmi tek ide u Bezdan, i onda se iz Bezdana vraća kao "Zvijer osoba". Ako se kod Ivana jedan od sedmorice vraća i postaje osmi, kod tebe se jedan od osmorice vraća i postaje deveti.

Ponovo praviš istu grešku i jednu glavu vrednuješ kao dvojicu dva puta je sabiraš....a nije teško do deset sabirati i pokušaj iznova bez da dva puta isi prst brojiš i reci mi šta si dobio koji broj.

Dakle, ne ide osmi u Bezdan pa se iz Bezdana vraća kao deveti, nego se jedan od sedmorice iz Bezdana vraća kao osmi.

DA! Bravo, sad si rekao istinu. Taj OSMI nije ni prvi ne deveti već OSMI baš OSMi (8) jer tako i piše da je on OSMI i da izlazi iz bezdana.Znači shvatio si da se isti ne može dva puta računati, to mi je drago čuti jer smo onda sve rešili niti je sedmi niti deveti.Shvatio si da su onih sedam trasirali put do osmog koji je sakriven i treba iznenaditi svet. Nisu onih sedam bitni kao ni mnoštvo takvih glava već ona jedna glavica što će iz bezdana izaći i nosi na glavi hulni naziv.

Ne laži Laviću! Kako te nije sramota?“

pokušavaš pridobiti što više ljudi da pristanu uz laž.

Sam si sebe „zaposlio“ u službu „razvodnika u paklu“. nije ti više dovoljno da „ljude razvodiš po paklu“, nego ih i sam u pakao šalješ.

Ovo što ti činiš ravno je huli na Duha Svetoga. Na kraju, ono moje Ne laži Laviću! Kako te nije sramota?“,

Hvala za toliko ordenje i pohvale nisi trebao ali dobro plašim se da neću popamtiti sva zvanja koja si mi dosad dao od kad se dopisujemo.Nisam ja toliko vredan da mi tolka zvanja dajete od tebe imam kolekciju koju ne mogu izvršavati a ni one od Adv. vrha gde su mi takođe urućili nekoliko većeh zvanja od razvodnika, zaista ih ne mogu vršiti pa ako ste voljni vi preuzmite to što mi nudite.

Isabeleta pozdrav.
Inače ne volim sa ženskom populacijom razgovarati o Bibliji pa to neću ni sad učiniti a slušati kako ženski rod uči muški to ne gledam niti slušam jer tako usta Božja rekoše.
Još nikad nisam čuo da neko viče pred drugima kako je o najbolji i najpametniji a iznad svega je skroman...neznam zašto onda ti vičeš kako su Katolici jedina sveta i ispravna vera pa to treba svi da vide i a im se ne govori....zar ne?
A ako oni to ne uočavaju onda negde postoji problem nije li tako?
Ja nisam slep čovek niti sam opterećen bilo kojom vrstom predrasude i zato valja biti pažljiv i ne hvalisati se a uzput druge nipodaštavati jer sam taj čin govori o NISKOSTI a ne o visini.

Slap i ti kao i Antinijadz imate taj problem i to je toliko očigledno da smeta.
Ja sam spreman sve i jednom Judejinu reći da nije vernik ako ne priznaje Isusa i spreman sam se raspravljati od vladike do generala iz Adv. vrha bez pardona jer nemam taj teret koji vi vučete zar vam to ne smeta?
Kako ja da objektivno tebe saslušam kad ti imaš teret dogme?
Ja NEMAM to i zato ću UVEK reći Kainosu kad pogreši i Slapu i Laodikeji i kome god na bilo kom forumu ali neći samo negirati već ponuditi ono što mislim da je ispravno. Ti samo kritikuješ bez da si ponudila rešenje i meni je recimo drago što to nisi učinila ali onda bi bilo lepo da i ne sudiš drugima nije li tako?

Ja nema taj rečnik da mogu nekome sve to reći što meni udeljuju jer svako iz sebe nudi ono što je u njemu i maska spada ma kakvim se god predstavljao jezik izdaje.Nemam ništa protiv da se neistina nazove laž ali onda treba argument dati za tu izjavu.
Tebe i ostali ženski deo iz Rimske crkve vidim kao neke navijače a ne vernike čisto srca bez predrasuda. Lično ne volim takav nastup.
Daleko bolje bi bilo da ne komentarišete ono gde ne učestvujete i ja bih vas uvažavao kao sestre u Isusu jer bi tako pokazale da znate kako se valja ponašati kao vernica.

Želim vam obema Božji mir i blagoslov te da razmislite šta je pred Bogom mnogoceno.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Vidi ovako, što se tiče teksta čitaj koliko careva ima i čujemo SEDAM jel tako, jeste.
Onda kaže da ZVER koja je bila i nema jeste OSMI jel tako, jeste.

Jeste.

Ti kažeš da je to jedan car isti koji se dvaput računa pa je sastavni deo broja SEDAM i sastavni deo broja osam dakle vredi za DVOJICU jer popunjava dva mesta i u sedmici i osmi je, vidiš da nešto tu NE VALJA.

Valja. Tako sveti Ivan kaže. Uostalom, i ti si se u svojoj neopreznosti i neznanju izlanuo, pogledaj:

Tih sedam glava koje između ostalih su ovde ponušene imaju nešto zajedničko

Piše da je
jedna od tih glava već bila kao car i vladar nad bludnicom i da ga nije bilo jer se nalazi u bezdanu

I ponovo kad se javi i udivi SVET....euforija,slavlje,ČUDO! onda se kaže da je on tad osmi i da je ZVER kao osoba

Eto, napisao si identično onome za što si kod mene rekao: NE VALJA!

1. Vidiš, počeo si sa sedam glava - isto kao ja

2. Kažeš, jedna od njih već je bila vladar nad bludnicom, i odlazi u Bezdan - isto kao ja

3. Kažeš, kad se ponovo javi i udivi SVET bit će osmi - isto kao ja

Napisao si sve isto kako sam ja elaborirao, a meni kažeš da moje NE VALJA!?!?!?

I zato ti praktično pokazujem da je ta ZVER već BILA (jeste) i sad je (NEMA) i doći će ponovo kao OSMI CAR jer nije ni prvi ni sedmi niti sastavni deo broja sedam

A vidi što si samo nekoliko centimetara gore napisao, evo još jednom:

Piše da je jedna od tih glava već bila kao car i vladar nad bludnicom i da ga nije bilo jer se nalazi u bezdanu

Ponovo praviš istu grešku i jednu glavu vrednuješ kao dvojicu dva puta je sabiraš....a nije teško do deset sabirati i pokušaj iznova bez da dva puta isi prst brojiš i reci mi šta si dobio koji broj.

Ne pravim ja grešku nego ti činiš nešto što je skandalozno. Na očigled tko zna koliko ljudi braniš vlastitu nebulozu, i pljuješ
po onome što je napisao sveti Ivan. Osim što pljuješ po onome što je napisao Ivan, pljuješ i po onome što si sam napisao prije dva dana.

Prije dva dana napišeš: jedna od tih glava već bila kao car i vladar nad bludnicom

A večeras napišeš: doći će ponovo kao OSMI CAR jer nije ni prvi ni sedmi niti sastavni deo broja sedam

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Pa dosta vise od te zveri i glave ,ako citate te engleske verzije biblije to je sve prepravljeno,pa jel znate kad su je englezi prepravili nadjeno nekoliko hiljada gresaka.Originalna biblija je sve slovo do slovo nema razmaci, kao kompjuterski kod.Kad je nekom Americkom desifrantu palo na pamet da je propusti kroz racunar nasao je neke vrlo uznemirujuce informacije.Ne bih sad o tome jer bi ste se tek onda stvarno posvadjali.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Kažeš:

,,Uostalom, i ti si se u svojoj neopreznosti i neznanju izlanuo, pogledaj:,,

Sad sam i četvoronožac....da li sam umiljat ili ujedam?

Citiraš moj tekst:
,,Tih sedam glava koje između ostalih su ovde ponušene imaju nešto zajedničko

Piše da je jedna od tih glava već bila kao car i vladar nad bludnicom i da ga nije bilo jer se nalazi u bezdanu

I ponovo kad se javi i udivi SVET....euforija,slavlje,ČUDO! onda se kaže da je on tad osmi i da je ZVER kao osoba,,

Više neznam kad si ozbiljan a kad se šališ?
Govorim gore da postoji u opisu SEDAM GLAVA sa HULNIM IMENIMA i onda kažem da sve te glave imaju nešto ZAJEDNIČKo jer u uvodu navedoh sve zajedničke elemente da ih ne ponavljam i nastavljam pisati da jedna od tih glava što nose hulno ime je već bila i da je sad nema gore već je u bezdanu i kad izađe biće OSMI. Nisam rekao da je on jedan od sedam pa se dvaput računa već da je jedan od tog soja, te vrste, tih glumaca.Svih sedam su nosioci careva i poglavara i hulnog naziva zato je osmi jedan od njih ne po broju već po nazivu.On ne dolazi kao prvi ili sedmi već OSMI.
Ponovo me citiraš:
,,Prije dva dana napišeš: jedna od tih glava već bila kao car i vladar nad bludnicom,,

Tako je, jedna od hulnih glava je već bila i vladala i pojavila se kao osmi.Onda je KAO krepnula i ponovo ISTA SE JAVLJA ne DEVETI već OSMI. Pokušaj to na prste možda uspeš.
Piše da je OSMI zver i ja ti pokazah po dijagnozi ko je taj bolesnik od smrti.
Niko te ne prisiljava da moraš to prihvatiti a ako ovo demantuješ onda trebaš dati argumente šta nevalja i razlog a onda ponuditi ispravno rešenje u detalj da ga bačimo na tas jel valja?

I I I I I I I I = 8
Sad ćemo jednog izvaditi i videti koliko ih ostaje:
I I I I I I I I - I= 7
A onda tog što ga izvukosmo vratimo nazad:
I I I I I I I I = 8
I ponovo ih osam. Bilo sedam i pojavio se čova zverkica-glumac i NESTAO nema ga i ponovo se javlja i opet je OSMI. Slape možeš li me upoznati sa Stvarnoslapom da vidim kako vas dvojica rešavate ove teške matematičke probleme?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Razlika je jedino u tome što Vicarius Filli Dei nije nikada bio papin naziv,].

Velika greska.

Papine titule su upravo:

1. VICARIVS FILLI DEI - zamenik sina Bozjeg

2. LATINVS REX SACERDOS - Latinski sveti car

3. DVX CLERIS - vodja svestenstva

Upravo ove tri titule su se nalaze na jednoj od papinih kruna, a kasnije te titule zamenjene rubinima.

Osim toga - postoje i izjave Rimokatolickih zvanicnika koji papu nazivaju "Zamenik Isusa Hrista'''

Evo jedne od njih:

`PAPA NIJE SAMO PRETSTAVNIK ISUSA HRISTA, VEC ON JE LICNO ISUS HRISTOS - SAKRIVEN POD PLASTEM TELA ( The Catolic national, Julu 1895. )

Ovo je vec za temu ''Hula na Setog Duha" sta znaci kada neko sebe proglasi Isusom Hristom?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Službeni naslovi papa
  • Biskup Rima,
  • VikarIsusa Krista,
  • Nasljednik prvaka apostola,
  • Summus Pontifex, vrhovni poglavar cijele Crkve
  • Zapadni patrijarh (papaBenedikt XVI.ne upotrebljava više ovaj naslov),
  • Primas Italije,
  • Nadbiskup i metropolit rimske crkvene pokrajine
  • Suveren države Vatikan,
  • Servus Servorum Dei (Sluga slugu Božjih)
(Izvor: Wikipedija)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Službeni naslovi papa

• Biskup Rima,
    VikarIsusa Krista,
    Nasljednik prvaka apostola,
    Summus Pontifex, vrhovni poglavar cijele Crkve
    Zapadni patrijarh (papaBenedikt XVI.ne upotrebljava više ovaj naslov),
    Primas Italije,
    Nadbiskup i metropolit rimske crkvene pokrajine
    Suveren države Vatikan,
    Servus Servorum Dei (Sluga slugu Božjih)
(Izvor: Wikipedija)

VikarIsusa Krista,

Vikar (od latinske riječi vicarius: zamjenik, namjesnik) najčešće se rabi u značenju pomoćni svećenik, zamjenik župnika, kapelan

Također može biti zamjenik odnosno namjesnik biskupa, nadbiskupa, pape (generalni vikar je papin zamjenik).[1]
Povijest[uredi VE | uredi]

Pape su se u razdoblju od 5.-12. stoljeća nazivali Petrovim vikarima, kasnije (od kraja 12. stoljeća) Kristovim vikarima.[2]

* Luka Ibrišimović bio je vikar biskupa Martina Borkovića u turskoj Slavoniji

Izvori[uredi VE | uredi]

1. Jump up ↑ Bratoljub Klaić, "Rječnik stranih riječi", Zagreb, Nakladni zavod Matice Hrvatske, str. 1422
2. Jump up ↑ Vikar (Hrvatski jezični portal)

IZVOR: Vikipedija

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kažeš:

,,Uostalom, i ti si se u svojoj neopreznosti i neznanju izlanuo, pogledaj:,,

Sad sam i četvoronožac....da li sam umiljat ili ujedam?

Kod nas Hrvata izraz izlanuti nema uopće konotaciju o kojoj ti govoriš. Izlanuti = reći neoprezno.

Citiraš moj tekst:
,,Tih sedam glava koje između ostalih su ovde ponušene imaju nešto zajedničko

I ponovo kad se javi i udivi SVET....euforija,slavlje,ČUDO! onda se kaže da je on tad osmi i da je ZVER kao osoba,,

Više neznam kad si ozbiljan a kad se šališ?
Govorim gore da postoji u opisu SEDAM GLAVA sa HULNIM IMENIMA i onda kažem da sve te glave imaju nešto ZAJEDNIČKo jer u uvodu navedoh sve zajedničke elemente da ih ne ponavljam i nastavljam pisati da jedna od tih glava što nose hulno ime je već bila i da je sad nema gore već je u bezdanu i kad izađe biće OSMI.

Što je bila??? Kondukter u tramvaju?

Gore si napisao: "jedna od tih glava već bila kao car i vladar nad bludnicom", i ovo odgovara onome što piše Ivan, samo što si shvatio da te to do kraja diskreditira pa sada odbacuješ ono što piše u Otkrivenju, a pokušavaš braniti svoju nebulozu.

Nisam rekao da je on jedan od sedam pa se dvaput računa već da je jedan od tog soja, te vrste, tih glumaca.

Najprije si rekao da je jedan od sedam, što odgovara Svetom Pismu, a sada odbacuješ i svoju prvotnu tvrdnju i ono što piše u Otkrivenju braneći vlastitu nebulozu.

Piše da je OSMI zver i ja ti pokazah po dijagnozi ko je taj bolesnik od smrti.
Niko te ne prisiljava da moraš to prihvatiti a ako ovo demantuješ onda trebaš dati argumente šta nevalja i razlog a onda ponuditi ispravno rešenje u detalj da ga bačimo na tas jel valja?

Odgovori na dva vrlo jednostavna pitanja i sve smo riješili.

1. Koliko u Ivanovu Otkrivenju ima kraljeva (careva) prije izlaska Zvijeri iz Bezdana?

2. Koliko na tvom popisu ima kraljeva (careva) prije izlaska Zvijeri iz Bezdana?

Natrag