Ko je Zver iz Knjige Otkrivenja?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ali adventistima treba 666, vrijedi za to i falsificirati titulu, a njihova povijest je povijest falsificiranja. A imaju svoju Jelenu:

E L L E N G O U L D W H I T E
50+50 + 5+50+500+5+5+1=666

Ellen Gould White - ne daje zbir 666 jer slovo W ne postoji u Rimskim brojevima, a i kada bi se uzelo u obzir da treba racunati ovo slovo - to bi dalo zbir 5 a ne 10, jer je to jedno slovo W a ne dva W W.

Dakle, ime Elen White nije WWHITE sa dva W,vec WHITE - sa jednim W.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
nema toga što ti nudiš a to je kao logika neka tvoja ako je jedna od glava od recimo njih pet otišla i vratila se ona više nije jedna od pet već je šesta ...matematiko!

Ona je i jedno i drugo. Ona je i jedna od pet i šesta. Nije to specijalno moja logika, to je logika zdravog razuma. Istu logiku ima i sveti Ivan. Onaj što ide u Bezdan je jedan od sedmorice, a kada se vrati iz Bezdana biva osmi.

A prepoznaješ li ovo, i ovo je tvoja "pjesma":

Citat: Taj sedmi je u bezdanu i kad izađe biće osmi a već je bio i jedan je od sedmorice odnosno sedmi o on je zver u ponovnoj pojavi iz bezdana kad mu se ceo svet klanja
-------------------------------------------------------------------------------------------
matematiko?

Ellen Gould White - ne daje zbir 666 jer slovo W ne postoji u Rimskim brojevima, a i kada bi se uzelo u obzir da treba racunati ovo slovo - to bi dalo zbir 5 a ne 10, jer je to jedno slovo W a ne dva W W.

Dakle, ime Elen White nije WWHITE sa dva W,vec WHITE - sa jednim W.

A "duble W"? Pogledaj, to je VV. Dakle, ELLEN GOULD WHITE je točno 666.

P.S. Laodikeja, gdje se može nabaviti adventistička Biblija?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A "duble W"? Pogledaj, to je VV. Dakle, ELLEN GOULD WHITE je točno 666.

Stvarnoslap, ako se nazivaš Hristovim imenom onda nije lepo varati.

Hajde da vidimo formu imena ELLEN GOULD WHITE

E - 0
L - 50
L - 50
E - 0
N - 0

G - 0
O - 0
U - 0
L - 50
D - 500

W - 0 ili po tebi duplo V = 5+5
H - 0 ili po tebi X = 10
I - 1
T - 0
E - 0

Dakle, bez duplog W koje ti kažeš da iznosi 10 a koje ne postoji u Rimskim brojevima i H koje takođe ne postoji u Rimskim brojevima - u tom slučaju njeno ime iznosi 651.

Ako pak uzmemo u obzir da duplo W koje predstavlja dva puta V iznosi 10 ( 5+5 ) a H koje predstavlja X iznosi 10, ni u toj formi njeno ime ne daje zbir 666 već 671.

Bilo da isključimo W ili H ili da zadržimo bilo koje od ovih slova, kao i u svom izvornom obliku - u ni jednom slučaju ime ELLEN GOULD WHITE NE DAJE ZBIR 666.

Ovo ćeš morati da objasniš, jer ovo su tvoji veliki propusti.

Adventisti nemaju svoju bibliju - odnosno svoj prevod biblije

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Gle ga kako se krije...
On je među sedmoricom a ponovo se javlja kao OSMI....pa gde je bio ošto se pojavio među onih 7 glava sa hulnim imenom a onda ponovo došao?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Prepoznaješ li ti ovaj rukopis? Zapravo ti bi ovo mogao i čuti.

Ne piše MEĐU SEDMORICOM već jedan od njih ako su glumci jedan od glumaca ako su bogovi jedan od bogova.Ako nose hulno ime jedan od takvih jer tamo kaže da su tioh sedam glava nosioci hulnog imena te je i on jedan od takvih kao i ona sedmorica.
Taj će se javiti kao OSMI i neće ga biti pa se ponovo javlja i ne vredi za dvojicu niti se jedan isti dvaput računa, još imaš problema sa matematikom.Kažem uzmeš osam prstiju i saviješ jedan da ga nema na minut i ponovo ga ispraviš pa izbrojiš ako ih bude sedam ili devet definitivno moraš na časove iz matematike.

Kažeš:
,,Ona je i jedno i drugo. Ona je i jedna od pet i šesta. Nije to specijalno moja logika, to je logika zdravog razuma. Istu logiku ima i sveti Ivan. Onaj što ide u Bezdan je jedan od sedmorice, a kada se vrati iz Bezdana biva osmi.,,

:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Vidi, sad si počeo neozbiljno da zbijaš šale sa proroštvom i ja do daljnjeg neću ti odgovarati sve dok se ne uozbiljiš.
U svakom ozbiljnom dijalogu ću rado učestvovati ali ne želim imati udela u parodiji niti je to dobar način da pokušaš skrenuti pažnju sa čike u belom niti ga tako možeš odbraniti od proroštva.

Ovo te čeka odavno:
1. Ko je Vavilon imenom?
2.Ko je četvrta zver kod Danila?
3.Ko nosi na glavi ime hulno?
4.Ko je bludnica što opija narode?
5.Ko je čovek bezakonja koji se uzdiže i govori da je Bog?
6.Gde je presto zveri?
7.Šta znači ime hulno zbirne vrednosti 666?
8.Ko je zver koja izlazi iz bezdana i ubija dvojicu proroka?

Isabeleta je lepo rekla da PRAVA CRKVA drži do Božje reči i tebi onda uz one pohvale nije problem dati ispravan odgovor i nemoj ni pomišljati da mi pastiraš neki sa neta odgovor jer kod mene to ne prolazi već daj svoje ispravno mišljenje pa ti si Katolik i znaš sigurno, nisi ti tamo neki ŽIDOV da neznaš.

Dok tražiš rešenje evo malo muzike za opuštanje:

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Stvarnoslap, ako se nazivaš Hristovim imenom onda nije lepo varati.

Adventist mi kaže!?:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Laviću, ovo bi ti moglo pomoći, ako ništa drugo ono bar kao "smokvin list" tvojoj "genijalnoj" elaboraciji o "čoveku Zverci".

Nedavno je izišla nova "Adventistička Biblija" pa sam je otišao kupiti i evo što nađoh u njoj, kao naručeno za Lavića:

Otk 17,10-11: One predstavljaju i osam careva: pet ih je palo, jedan vlada, drugi još nije došao, ali kad dođe ostaće kratko a treći će dojahati iza Tatri. A zvijer koja je bila, ali više nije, jeste deveti car, a potiče od onih osam i biće uništenja.

U Predgovoru ove Adventističke Biblije posebno je spomenuta novost što se tiče knjige Otkrivenja. Kako pišu prevoditelji, za prijevod knjige Otkrivenja koristili su tek nedavno otkriveni original Ivanova teksta. Evo grčkog transkripta tog najstarijeg Ivanova teksta:

grčki 17,10: καὶ βασιλεῖς ὄγδοός εἰσιν· οἱ πέντε ἔπεσαν, ὁ εἷς ἐστιν, καὶ ὁ δεύτερος οὔπω ἦλθε, ἔλθῃ, ὀλίγον αὐτὸν δεῖ μεῖναι καὶ ὁ τρίτος ἐλθεῖν Τατρόν

grčki 17,11: καὶ τὸ θηρίον ὃἦν καὶ οὐκ ἔστι, καὶ αὐτὸς ἔνατος ἐστι, καὶἐκ τῶν ὄγδοός ἐστι, καὶ εἰς ἀπώλειαν ὑπάγει

Inače, kako kažu prevoditelji, do novopronađenog originala Ivanova Otkrivenja došli su sasvim slučajno. Original je u posjedu akademika Jovana Deretića, a prevoditelji su za njega saznali od prof. dr. Miroljuba Petrovića, u čijem je "Centru za prirodnjačke studije" Deretićev tekst bio na analizi. Starost ovog teksta određivana je metodom Akceleratorske masene spektroskopije (AMS - accererator mas spectrometry), citiraju prevoditelji prof. Petrovića, i utvrđeno je da je rukopis star 4783 godine i 3,5 mjeseca. Na ovaj način otklonjene su sve sumnje u vjerodostojnost rukopisa Ivanova Otkrivenja.

Jednako interesantna je i priča o tome kako je akademik Jovan Deretić došao do ovog neprocijenjivo vrijednog rukopisa. Prema pričanju gospodina Deretića, rukopis je preko Mojsija došao do Mojsijeve punice, za koju se zna, kaže Deretić, da je bila Srpkinja. Tisućljeća je ovaj rukopis bio zagubljen, i igrom slučaja dospio je u Deretićeve ruke.

Evo faksimila tog najstarijeg Ivanova rukopisa Otkrivenja:
m77xnr.jpg

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adventist mi kaže!?:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Naravno.

Najveca zalost kod tebe je to - sto ti nosis Hrisovo ime, a tvoj zivot ne prikazuje Hristov karakter, sto se moze videti i u tvojim otvorenim svedocanstvima i delima koja otvoreno iznosis na forumu - ukljucujuci i ne ozbiljnost.
To se moze uporediti sa izjavom Mahatme Gandija koju je putio onima koji su okupirali njegovu zemlju i narod:

'''Volim vašeg Hrista ali ne volim vaše Hrišćane.
Vaši kršćani su tako različiti od vašeg Hrista"

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Najveca zalost kod tebe je to - sto ti nosis Hrisovo ime, a tvoj zivot ne prikazuje Hristov karakter, sto se moze videti i u tvojim otvorenim svedocanstvima i delima koja otvoreno iznosis na forumu - ukljucujuci i ne ozbiljnost.
To se moze uporediti sa izjavom Mahatme Gandija koji juputio onima koji su okupirali njegovu zemlju i narod: "Volim vašeg Hrista ali ne volim vaše Hrišćane.
Vaši kršćani su tako različiti od vašeg Hrista"

Ja se ovim računicama ismijavam, jer jedino đav'o čovjeka na njih može nukati, ali vidim ti ih vrlo ozbiljno shvaćaš pa neka ti bude.

Nego pogledajmo mi ovo:

Izvori koje je Uriah Smith koristio za svoju identifikaciju broja 666 s papinim naslovom "Vicarius Filii Dei" bile su priče dva svjedoka koji su tvrdili da su vidjeli natpis na Papinoj Tijari prilikom boravka u Rimu. Jedan od svjedoka tvrdio je da je vidio ovaj naslov upisan na Papinoj Tijari u Vatikanskom muzeju, dok je drugi svjedok navodno taj naslov na Tijari vidio za vrijeme proslave Uskrsne mise. Priče oba svjedoka diskreditirane su činjenicama da se Papinske Tijare ne nalaze u Vatikanskom muzeju, te da papa nikada ne nosi Tijaru za vrijeme slavljenja mise. Tijare su korištene isključivo prilikom ustoličenja papa, a tu praksu prekinuli su posljednja trojica papa, Ivan Pavao I, Ivan Pavao II, i Benedikt XVI. (Samuele Bacchiocchi, profesor adventističke teologije - evo ti i link:http://www.biblicalperspectives.com/endtimeissues/et_140.htm)

Izbroji sada sam koliko si puta ovdje na forumu iznio priču o "Vicarius Filii Dei", bljuvotinu poremećenih i bolesnih umova. Što bi sada za kršćane rekao Mahatma Gandhi?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Slape nisam te pitao nizakakve senzacionalističke stvari niti me zanima koja organizacija šta piše.
Imaš pitanja koja te čekaju i tek kad OZBILJNE odgovore daš na ista onda ću se uključiti u dalji razgovor sa tobom u ovoj temi.

1. Ko je Vavilon imenom?
2.Ko je četvrta zver kod Danila?
3.Ko nosi na glavi ime hulno?
4.Ko je bludnica što opija narode?
5.Ko je čovek bezakonja koji se uzdiže i govori da je Bog?
6.Gde je presto zveri?
7.Šta znači ime hulno zbirne vrednosti 666?
8.Ko je zver koja izlazi iz bezdana i ubija dvojicu proroka?

A ovakve izjave poput tvojih (veoma su slične) nisu odgovori kao:

1. Ko je Vavilon imenom? (Mala Vavilonija)
2.Ko je četvrta zver kod Danila?(Svinja)
3.Ko nosi na glavi ime hulno?(Klovn)
4.Ko je bludnica što opija narode?(Konobarica)
5.Ko je čovek bezakonja koji se uzdiže i govori da je Bog?(Staljin)
6.Gde je presto zveri? (Kavez)
7.Šta znači ime hulno zbirne vrednosti 666? (Šestorica sa 111 da im je mali konto)
8.Ko je zver koja izlazi iz bezdana i ubija dvojicu proroka?(Dok Holidej)

Dok tražiš odgovore, a trebaće ti MNOGO vremena jer toga nema nigde na netu da valja pitanja te čekaju a dotle odgelad ovaj kratki video.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Imaš pitanja koja te čekaju i tek kad OZBILJNE odgovore daš na ista onda ću se uključiti u dalji razgovor sa tobom u ovoj temi.

Na sva ova tvoja pitanja ja sam odgovorio, tako da sam sada ja na redu s postavljanjem pitanja. Evo ih:

Laviću, koliko je kod Ivana onih sa hulnim imenima?

Vidi ovako, što se tiče teksta čitaj koliko careva ima i čujemo SEDAM jel tako, jeste.

A koliko ih je kod tebe?

Uzmeš DESET prstiju na rukama i staviš ispred sebe da budu vidni i DVA savišeš i ostaće ti OSAM (8) prstiji i onda onaj OSMI saviješ da ga ne vidiš i onda ponovo ispraviš i izbrojiš ako ne bude ponovo osam (8) onda obavezno u prvi razred

Kod Ivana sedam a kod tebe osam!?!?

Govorim gore da postoji u opisu SEDAM GLAVA sa HULNIM IMENIMA

Dobro, sedam u Bibliji, a kod tebe?

I ponovo ih osam.

U Bibliji sedam, na tvom popisu osam, tebi je to normalno?

bilo ih je OSAM ali osmi je trenutno na višegodišnjem odmoru (plaćenom).

Šta se dogodilo?

KAO krepnula i ponovo ISTA SE JAVLJA ne DEVETI već OSMI. Pokušaj to na prste možda uspeš.

Polako, polako. Osam pa krepnula, ali nije onda sedam, nije ni devet? Znaš li ti uopće o čemu govoriš?

Imaš sedam klikera u tom tvom uzrastu i jedan izgubiš i ponovo ga nađeš koliko klikera imaš....

Stvarno, znaš li ti o čemu govoriš?

Natrag