Ko je Zver iz Knjige Otkrivenja?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kakva su ovo vremena došla? :beee:Na sve strane zloguki proroci...Ima li koga da Boga ljubi živeći u vjeri?
"Kad ponovno dođem hoću li naći vjere na zemlji...?"

Baš je vezano uz temu, a ujedno će pokazati kakvo je ludilo zahvatilo neke adventiste, i neke druge, baš na valu ovoga "lavićeva" učenja.

Na jednom forumu, 2007. god., vođena je ovakva diskusija:

Forumaš1: Ti ako to neverujes onda se zamisli. Procitaj celu knjigu pa onda donesi stav uz molitvu. Ovde su u knjizi jasno naglasene recenice tako kaze Bog i ovo nije moje misljenje. Ti ako to neverujes onda na cijoj si strani. Da nisi na strani onih koji su kroz celu istoriji ubijali i odbvacivali proroke.

To sto je papa umro je u sustina te velike prevare koju si ti isto progutao kao riba udicu. Jer Jovan Pavle II je ispunio svoj zadatak.

1. On je pokrenuo da se izglasa Nedeljni zakon i izdao poslanice DIES DOMINI i to je osnov na kome katolici guraju nedelju koju je 12.02.2005. uzdigla americka vlada.

2. Katolici sami kazu da je sadasnji papa samo prelazno resenje i da se ceka sledeci konacni.

3. To je najveca prevara TVa i savremene nauke da je Jovan Pavle II sklonjen i da ce se ponovo pojaviti kao izbavitelj sveta. O tome govori i Gospa iz Medjugorja ali ti u tome nisi upoznat. Recimo po evropi je sada velika kampanja da se Jovan Pavle II proglasi svetcem. Ima masa ljudi koja je primila isceljenje u njegovo ime. Demoni izlazeci iz tih ljudi govore nemolite se samo u njegovo ime. To je sve priprema za poslednju veliku prevaru a to je DA JE JOVAN PAVLE DRUGI ZIV I DA CE SE USKORO POJAVITI KAO IZBAVITELJ SVETA.

Forumaš2: Da li je Jovan Pavle bio zadnji papa?

Forumaš1: Nije ali bice jer je bio "mrtav i ponovo ce oziveti". To jest u prevodu bio je papa pa je sklonjen i ponovo ce se pojaviti da bude papa.

Prema tome jeste poslednji papa.

Ali bitno je da 17 glava ukazuje na njega kao na papu zver - progonioca koji ce pokrenuti nedeljni zakon i on je to vec ISPUNIO. Pokrenuo je DIES DOMINI i ispunio prorocanstvo da je zver koja ce to uraditi jer ima u imenu naziv Pavle kao onih 5 sto je palo i onaj 1 koji jeste i bio je 1 Pavle za malo kao sto je 33 dana ziveo Jovan Pavle I i jeste 7-mi koji je pokrenu poslednje dogadjaje na izglasavanju nedeljnog zakona i tu je ISPUNIO BIBLIJSKO PROROCANSTVO. I to se OSTVARILO

Forumaš1: Papa nije umro vec je sklonjen i nema potrebe da vaskrsava kad je ziv i sakriven.

Biblijom dokazite da nisu u pravu.

Samo napred braco ismejavaj te se. Tako su se ismejavali sa svim prorocima. Samo ispunjavajte ono sto su radili i oci prije vas. Bas vas gledam kako ste vredni u tom poslu. Tesko vama.

Forumaš3: Uh, kako bi se Katolici obradovali da cuju da je njihov omiljeni Papa ziv...

Forumaš1: Mislis da je problem sotoni da kontrolise klinicku smrt? Da iscenira sve da bi napravio veliku prevaru. Prevarivsi i izabrane. To je ta prevara sto ti mene kao sestra ubedjujes da je mrtav jer verujes svojim culima i osecanjima a ne Bibliji.
Sveto pismo u Otkrivenju 13 glavi kaze za njega da je imao ranu od oruzja (nas prevod maca) i ostao ziv. Otkrivenje 17 glava govori da je on taj koji ce postati zver i pokrenuti nedeljni zakon da je on 8 car i jeste od sedmorice.

I sta cemo verovati culima i osecanjima ili TAKO KAZE GOSPOD?

Forumaš4: Pa koliko dugo ?e taj papa još da živi? Pa on je bio skoro živi mrtvac još pre svoje "smrti". Koji dokaz vi imate da je on još živ, da li samo na osnovu vaših teorija i "proro?anstva" ili imate neke tajne informacije, koje mi obi?ni smrtnici nemamo?

Forumaš1: Samo na jedinom pravom dokazu Bibliji. A strpi se malo sve ce se razjasniti za ovih pola godine dok nepocnu dogadjaji da se odigravaju.

Forumaš2: Hajde sada, bolje da nam kazes zasto Jovan Pavle nije umro, zasto je vazno da on bude ziv? Cija prorocanstva on ispunjava? Biblijska ili .......?

Daklem, prijatelju, iznesi svoje argumente, ali samo Biblijske. Iznesi tacno zasto bi jedan adventista morao da veruje da papa Jovan Pavle II nije umro.

Forumaš4: Izvinjavam se što ja upadam u ovu vašu diskusiju, ali brat Feher je napisao svoju knjigu pre Papine smrti i upravo zbog toga se ne uklapa u zadnje doga?aje, ako bi se priznalo da je zaista umro, onda pada u vodu cela Feherova teologija. Iz njegove knjige sa 91. str. citiram:
"Veoma je zanimljivo zapaziti da poslednje tri pape po imenu Pavle koji su zamenili jedan drugog, na prestolu, u jednoj godini (1978) na divan nčin podupiru proročki redosled nabrajanja. "jedan jeste (Pavle VI), a drugi još nije došao i kad dođe za malo će ostati (Jovan Pavle I, vladao 33 dana)." "Zver koja beše i nije (Jovan Pavle II ne proganja ni trenutno, 2003. godine) i ona (zver) je osmi i jeste od sedmorice i u propast ide" jasno zaključujemo da će osmi postati papa progonilac i sa njim će biti završena istorija sveta jer će otići u propast."

"Znamo da će papska vlast otići u propast prilikom petog zla kada bude unšten presto zveri, dok će poslednji papa ostati živ sve do Hristovog drugog dolaska, a tada će i on doživeti uništenje. Mnogi stihovi u Svetom pismu govore o tom doga?aju"

Forumaš1: Evo to je jedan jasan dokaz sta Biblija kaze u 17 glavi Otkrivenja. Da on treba da bude taj koji ce svet da vodi u propast. Tu je otkriveno kako ce se i zvati a to je Pavle kao i 7 prethodnih. Ispunjeno je da je dobio ranu od oruzja i ostao ziv. Treba da jos bude ispunjeno da ce njega licno Isus ubiti prilikom dolaska.

Sve to pise lepo u otkrivenju samo treba da se cita i veruje.
Dosad se sve ispunjava. Jovan Pavle II je pokrenuo DIES DOMINI poslanicu (Dan Gospodnji) i to jos 1998g. Zatim je napisao jos jednu u kojoj je to sve ponovio u jos vecoj meri 2000g sa pretnjom progonstva i uskracivanja dobara onih sto su protiv njega. Zatim je uspeo da progura da pod njegovim pritiskom SAD izglasaju 12.02.2005. Nedeljni zakon. Sada je sklonjen sa svetske scene da bi kada se ponovo pojavi kao navodno vaskrsli od Boga svetac imao jos veci uticaj.

Forumaš2: Nije nikakav nedeljni zakon izglasan u SADu 12. Februara 2005. Ja tu zivim, pratim sve dogadjaje, i toga dana se nista tako nije desilo.

Dakle, sve ovo pada u vodu.

Forumaš1: To je tvoje misljenje. Da ti je stalo do istine ti bi tamo otisao i rekao dajte mi sta je toga dana izglasano.

NEDELJNI ZAKON JE IZGLASAN 12.02.2005.G
TO JE 100% TACNO. Od tada pocinju lanci 1260, 1290 i 1335 dana.

Postoje i amblemi koji to dokazuju o proslavi prve dve godisnjice nedelje 7.5.2006. i 6.5.2007. Zasto se slave u maju mesecu?

ZATO STO TRECA GODISNJICA PROSLAVE DANA DESET ZAPOVESTI TREBA DA BUDE BAS TACNO U VREME KADA I PRESTAJE VREME MILOSTI ZA OVAJ SVET I TO POCETKOM MAJA 2008 G.
A to i ukazuju i lanci 1260, 1290 i 1335.

Forumaš2: Sve sam ucinio sa svoje strane da pronadjem sta se desilo tog 12. Februara i nista nisam pronasao. A ni oni koji veruju da se nesto desilo, nista nisu mi pomogli jer ne mogu da mi daju nikakav dokaz osim njihove tvrdnje da se 100% desilo.

Forumaš1: Papa nije umro vec je sklonjen i nema potrebe da vaskrsava kad je ziv i sakriven.

Biblijom dokazite da nisu u pravu.

Samo napred braco ismejavaj te se. Tako su se ismejavali sa svim prorocima. Samo ispunjavajte ono sto su radili i oci prije vas. Bas vas gledam kako ste vredni u tom poslu. Tesko vama.

Forumaš3: Uh, kako bi se Katolici obradovali da cuju da je njihov omiljeni Papa ziv...

Forumaš1: Mislis da je problem sotoni da kontrolise klinicku smrt? Da iscenira sve da bi napravio veliku prevaru. Prevarivsi i izabrane. To je ta prevara sto ti mene kao sestra ubedjujes da je mrtav jer verujes svojim culima i osecanjima a ne Bibliji.
Sveto pismo u Otkrivenju 13 glavi kaze za njega da je imao ranu od oruzja (nas prevod maca) i ostao ziv. Otkrivenje 17 glava govori da je on taj koji ce postati zver i pokrenuti nedeljni zakon da je on 8 car i jeste od sedmorice.

I sta cemo verovati culima i osecanjima ili TAKO KAZE GOSPOD?

Forumaš4: Pa koliko dugo će taj papa još da živi? Pa on je bio skoro živi mrtvac još pre svoje "smrti". Koji dokaz vi imate da je on još živ, da li samo na osnovu vaših teorija i "proro?anstva" ili imate neke tajne informacije, koje mi obi?ni smrtnici nemamo?

Forumaš1: Samo na jedinom pravom dokazu Bibliji. A strpi se malo sve ce se razjasniti za ovih pola godine dok nepocnu dogadjaji da se odigravaju.

Forumaš2: Hajde sada, bolje da nam kazes zasto Jovan Pavle nije umro, zasto je vazno da on bude ziv? Cija prorocanstva on ispunjava? Biblijska ili .......?

Daklem, prijatelju, iznesi svoje argumente, ali samo Biblijske. Iznesi tacno zasto bi jedan adventista morao da veruje da papa Jovan Pavle II nije umro.

Forumaš4: Izvinjavam se što ja upadam u ovu vašu diskusiju, ali brat Feher je napisao svoju knjigu pre Papine smrti i upravo zbog toga se ne uklapa u zadnje doga?aje, ako bi se priznalo da je zaista umro, onda pada u vodu cela Feherova teologija. Iz njegove knjige sa 91. str. citiram:
"Veoma je zanimljivo zapaziti da poslednje tri pape po imenu Pavle koji su zamenili jedan drugog, na prestolu, u jednoj godini (1978) na divan način podupiru proročki redosled nabrajanja. "jedan jeste (Pavle VI), a drugi još nije došao i kad dođe za malo će ostati (Jovan Pavle I, vladao 33 dana)." "Zver koja beše i nije (Jovan Pavle II ne proganja ni trenutno, 2003. godine) i ona (zver) je osmi i jeste od sedmorice i u propast ide" jasno zaključujemo da će osmi postati papa progonilac i sa njim će biti završena istorija sveta jer će otići u propast."

"Znamo da će papska vlast otići u propast prilikom petog zla kada bude unšten presto zveri, dok će poslednji papa ostati živ sve do Hristovog drugog dolaska, a tada će i on doživeti uništenje. Mnogi stihovi u Svetom pismu govore o tom doga?aju"

Forumaš1: Evo to je jedan jasan dokaz sta Biblija kaze u 17 glavi Otkrivenja. Da on treba da bude taj koji ce svet da vodi u propast. Tu je otkriveno kako ce se i zvati a to je Pavle kao i 7 prethodnih. Ispunjeno je da je dobio ranu od oruzja i ostao ziv. Treba da jos bude ispunjeno da ce njega licno Isus ubiti prilikom dolaska.

Sve to pise lepo u otkrivenju samo treba da se cita i veruje.
Dosad se sve ispunjava. Jovan Pavle II je pokrenuo DIES DOMINI poslanicu (Dan Gospodnji) i to jos 1998g. Zatim je napisao jos jednu u kojoj je to sve ponovio u jos vecoj meri 2000g sa pretnjom progonstva i uskracivanja dobara onih sto su protiv njega. Zatim je uspeo da progura da pod njegovim pritiskom SAD izglasaju 12.02.2005. Nedeljni zakon. Sada je sklonjen sa svetske scene da bi kada se ponovo pojavi kao navodno vaskrsli od Boga svetac imao jos veci uticaj.

Forumaš2: Nije nikakav nedeljni zakon izglasan u SADu 12. Februara 2005. Ja tu zivim, pratim sve dogadjaje, i toga dana se nista tako nije desilo.

Dakle, sve ovo pada u vodu.

Forumaš1: To je tvoje misljenje. Da ti je stalo do istine ti bi tamo otisao i rekao dajte mi sta je toga dana izglasano.

NEDELJNI ZAKON JE IZGLASAN 12.02.2005.G
TO JE 100% TACNO. Od tada pocinju lanci 1260, 1290 i 1335 dana.

Postoje i amblemi koji to dokazuju o proslavi prve dve godisnjice nedelje 7.5.2006. i 6.5.2007. Zasto se slave u maju mesecu?

ZATO STO TRECA GODISNJICA PROSLAVE DANA DESET ZAPOVESTI TREBA DA BUDE BAS TACNO U VREME KADA I PRESTAJE VREME MILOSTI ZA OVAJ SVET I TO POCETKOM MAJA 2008 G.
A to i ukazuju i lanci 1260, 1290 i 1335.

Forumaš2: Sve sam ucinio sa svoje strane da pronadjem sta se desilo tog 12. Februara i nista nisam pronasao. A ni oni koji veruju da se nesto desilo, nista nisu mi pomogli jer ne mogu da mi daju nikakav dokaz osim njihove tvrdnje da se 100% desilo.

Primjetite kako je i njih zaje.... za jednog papu. Kod Ivana ih je sedam, pa jedan od sedmorice izlazi iz Bezdana kao osmi. A ovi ovdje, isto kao i lavić, imaju osmoricu pa im iz Bezdana izlazi jedan od njih kao deveti.

Nije kraj.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Pa sad je ceo tim na okupu i meni radost u srcu ETO KONAČNO ĆU ČUTI ODGOVORE NA ONA PITANJA kad ono samo uvrede i ogovaranja bez odgovora....zaboravili ste odgovoriti na pitanja koja su iz Biblije jer je Bog dao vernujućima da ZNAJU i paze na reč...pazite li vi ili samo vređate one koji hrista slave?

Ne mogu shvatiti kakva osoba treba biti da može nazivati citate Biblije lažju i verujuće ljude lažovima a ni prstom ne mrdnuti da im pomogne i da ISPRAVNE ODGOVORE i pouči ih...pa vas troje ste mogli ne samo na onih nekoliko pitanja dati iscrpan odgovor već poučiti nas JERETIKE i OTPADNIKE i NEZNALICE i PSE i LAŽOVE i SATANISTE i HULITELJE i šta sve ne pomoći iz VAŠE LJUBAVI koju imate a ništa od toga niste učinili...zašto, ko vam brani?

Ljubav Hristova POMAŽE a ne ide okolo i vređa sagovornika. Nije ovo arena niti smo mi životinje da trebaju navijači kao ovaj ženski deo...ne da sam neprijatno iznenađen već me je stid zbog vas. U mo okruženju ima dosta Katolika i oni ništa ne znaju o veri ali bar su pristojni ljudi na žalost vas takve ne vidim jer reči kojima vređate ljude na forumu su daleko od dobrih.
Meni je iskreno žao što neznate odgovore a tvrdite da ste verujući i još jedini pravi vernici a neznate osnovne stvari niti vas interesuju a ako neko pita vi umesto da pomognete satanišete ga i ismevate to nije Hristov duh.

Ako vama smeta istina vi nemojte čitati i sve će biti u redu.A ako mislite da drugi pišu neistinu onda vi NAPIŠITE ISTINU a ako je neznate onda ćutite i nemojte pokazivati da sem ne znanja još imate i ogromnu mržnju prema svemu što nije Katoličko.Veoma jadno stanje i žalosno.
Evo, ponovo sam spreman čuti odgovore bar na onih nekoliko pitanja ali vi ni to niste u stanju uraditi i umesto da učite vi pokazujete kakvi ste iznutra.Mene ne zanima vaša mržnja i podsmeh već ZNANJE a pošto ga NEMATE onda je kulturnije ćutati.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa sad je ceo tim na okupu i meni radost u srcu ETO KONAČNO ĆU ČUTI ODGOVORE NA ONA PITANJA kad ono samo uvrede i ogovaranja bez odgovora....zaboravili ste odgovoriti na pitanja koja su iz Biblije jer je Bog dao vernujućima da ZNAJU i paze na reč...pazite li vi ili samo vređate one koji hrista slave?

Čime slave? Tako da kljaštre Božju riječ i druge na to navode?

Ne mogu shvatiti kakva osoba treba biti da može nazivati citate Biblije lažju i verujuće ljude lažovima a ni prstom ne mrdnuti da im pomogne i da ISPRAVNE ODGOVORE i pouči ih...pa vas troje ste mogli ne samo na onih nekoliko pitanja dati iscrpan odgovor već poučiti nas JERETIKE i OTPADNIKE i NEZNALICE i PSE i LAŽOVE i SATANISTE i HULITELJE i šta sve ne pomoći iz VAŠE LJUBAVI koju imate a ništa od toga niste učinili...zašto, ko vam brani?

Prije nekoliko dana sam te upozorio kako ti oni "Jelenini jesenji pilići stavljaju mlinsko kamenje oko vrata kao ordenje, a znao sam da će te i napustiti. A sada na samilost pozivaš one čiju Crkvu godinama nazivaš KURVOM. Ja imam samilosti, ali ne mogu ti pomoći.

Ljubav Hristova POMAŽE a ne ide okolo i vređa sagovornika. Nije ovo arena niti smo mi životinje da trebaju navijači kao ovaj ženski deo...ne da sam neprijatno iznenađen već me je stid zbog vas. U mo okruženju ima dosta Katolika i oni ništa ne znaju o veri ali bar su pristojni ljudi na žalost vas takve ne vidim jer reči kojima vređate ljude na forumu su daleko od dobrih.
Meni je iskreno žao što neznate odgovore a tvrdite da ste verujući i još jedini pravi vernici a neznate osnovne stvari niti vas interesuju a ako neko pita vi umesto da pomognete satanišete ga i ismevate to nije Hristov duh.

Kristov duh je njegovu Crkvu KURVOM zvati!?

Ako vama smeta istina vi nemojte čitati i sve će biti u redu.

Jednako vrijedi i za tebe.

A ako mislite da drugi pišu neistinu onda vi NAPIŠITE ISTINU a ako je neznate onda ćutite i nemojte pokazivati da sem ne znanja još imate i ogromnu mržnju prema svemu što nije Katoličko.Veoma jadno stanje i žalosno.
Evo, ponovo sam spreman čuti odgovore bar na onih nekoliko pitanja ali vi ni to niste u stanju uraditi i umesto da učite vi pokazujete kakvi ste iznutra.Mene ne zanima vaša mržnja i podsmeh već ZNANJE a pošto ga NEMATE onda je kulturnije ćutati.

Ti si na redu odgovoriti. Jeli ih bilo sedam ili osam prije izlaska jednog od njih iz Bezdana?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Kristov duh je njegovu Crkvu KURVOM zvati!?

Čijim Duhom je Jovan prorokovao i nagovestio Otkrivenje?
Varuješ li ti Bogu kad kaže da bludnica SEDI NA ZVERI a tu zver opisuje sa sedam glava i deset rogova kao i Danilo RIMSKO CARSTVO?
Veruješ li ti kad kaže da kurva opija SVE NARODE i da se nalazi po svim narodima?
Veruješ li ti da je Vavilon veliki grad koji je morska luka i prostire se na sedam brežuljaka?
Ako veruješ onda lociraj koji je to grad na sedam gora gde stoluje HULNA GLAVA kojih je mnogo kroz istoriju jer i to piše i taj grad je velika morska trgovačka luka?
Pavle reče da po njegovom odlasku neki vucu grabljivi će preuzeti vođstvo i neće štedeti stada-verne možeš li reći ko je preuzeo crkvu kad su apostole pobili?
Možeš li reći koja se to zajednica hvali kako je preuzela od apostola sve i da je ona majka crkvama pošto je pobila svete a Pavle je izrekao ko su oni?

Možeš li odgovoriti kao vernik ili ne?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Čijim Duhom je Jovan prorokovao i nagovestio Otkrivenje?
Varuješ li ti Bogu kad kaže da bludnica SEDI NA ZVERI a tu zver opisuje sa sedam glava i deset rogova kao i Danilo RIMSKO CARSTVO?
Veruješ li ti kad kaže da kurva opija SVE NARODE i da se nalazi po svim narodima?
Veruješ li ti da je Vavilon veliki grad koji je morska luka i prostire se na sedam brežuljaka?
Ako veruješ onda lociraj koji je to grad na sedam gora gde stoluje HULNA GLAVA kojih je mnogo kroz istoriju jer i to piše i taj grad je velika morska trgovačka luka?

Možeš li odgovoriti kao vernik ili ne?

Naravno da mogu. Ja upravo vjerujem onako kako je sveti Ivan zapisao. Sedam ih je, a onda jedan od te sedmorice izlazi iz Bezdana.

A što ti naučavaš? Osam ih je, i onda jedan od njih osam izlazi iz Bezdana. Kažeš, šta ima veze što si se za jednog zeje.., i tražiš od mene da odbacim Ivanovo i prihvatim tvoje? Jesi li ti pri sebi?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Naravno da mogu.

Ali nećeš jel da? Ne. to se ne kaže tako već NEZNAM to bi bio istinski odgovor i nećeš ga naći na netu.

Ja upravo vjerujem onako kako je sveti Ivan zapisao. Sedam ih je, a onda jedan od te sedmorice izlazi iz Bezdana.

Evo ga ponovo tas koji kaže da NE VERUJEŠ:
17:11 I zver koja beše i nije, i ona je osmi
A što ti naučavaš? Osam ih je, i onda jedan od njih osam izlazi iz Bezdana. Kažeš, šta ima veze što si se za jednog zeje.., i tražiš od mene da odbacim Ivanovo i prihvatim tvoje? Jesi li ti pri sebi?

Dobro, mi znamo da ti kao Katolik znaš psovati i opijati se ali odgovore neznaš a o matematici nebih ni pominjao. Reče li ti da je tvoja crkva< najstarija...pa ti onda sigurno znaš ko je pobio apostole a time i ko su vuci grabljivi zašto se ne hvališ sad time kao pre?
Nije li onaj grad RIM i nije li sedište hulnih glava baš tamo gde reče BOŽJI DUH po Jovanu.
Što si se zbunio opet neka PETLJA....ma opsuj ti slobodno nama je jasno ako nećeš ti hoće sestra možda i obe ko zna.
UBEĐENJE nije garant istine zato ostavi svoje ubeđenje doma a ovde iznosi Biblijske citate na razuman način.

Dakle Osma glava ima je pa je nema i opet je tu pogodi koja je onda po redu, mislim da će pre stići kraj svta nego ti ovo izbrojati

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ali nećeš jel da? Ne. to se ne kaže tako već NEZNAM to bi bio istinski odgovor i nećeš ga naći na netu.

Ne zna nitko osim tebe? Pa patentiraj to.

Evo ga ponovo tas koji kaže da NE VERUJEŠ:
17:11 I zver koja beše i nije, i ona je osmi
Dobro, mi znamo da ti kao Katolik znaš psovati i opijati se ali odgovore neznaš a o matematici nebih ni pominjao.

Točno, psujem, pijem, pušum, što još hoćeš, ali nikada neću kljaštriti Božju riječ kao ti, i zbog toga ću je ponovo dopuniti:

Otk 17,11: I Zvijer koja bijaše i više nije, osma je, a iz broja je njih sedmero, i ide u propast.

Reče li ti da je tvoja crkva< najstarija...pa ti onda sigurno znaš ko je pobio apostole a time i ko su vuci grabljivi zašto se ne hvališ sad time kao pre?

Kako može biti starija i mlađa kad je Crkva samo jedna. Da bi se govorilo u komparativu ili superlativu moramo imati više elemenata koje uspoređujemo.

Nije li onaj grad RIM i nije li sedište hulnih glava baš tamo gde reče BOŽJI DUH po Jovanu.
Što si se zbunio opet neka PETLJA....ma opsuj ti slobodno nama je jasno ako nećeš ti hoće sestra možda i obe ko zna.
UBEĐENJE nije garant istine zato ostavi svoje ubeđenje doma a ovde iznosi Biblijske citate na razuman način.

RIM, pa što onda. Nikoga taj RIM nije progonio toliko krvoločno koliko je progonio i kršćane u Rimu i pape, skoro tri stoljeća. I svi ti progonjeni kršćani okupljali su se nedjeljom na Euharistiju. Znam, briga tebe za takve, ti bi najrađe da im je i sjeme zatrto za sva vremena. Ali ne ide laviću, ne ide. Isus svojoj Crkvi zajamči da je ni vrata paklena neće nadvladati, pa ni toliko paklena koliko je taj "tvoj RIM" bio paklenski raspoložen prema kršćanima prvih stoljeća, pogotovo onih u Rimu.

Dakle Osma glava ima je pa je nema i opet je tu pogodi koja je onda po redu, mislim da će pre stići kraj svta nego ti ovo izbrojati

Kod Ivana ih je sedam prije izlaska iz Bezdana, a kod tebe?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Kod Ivana ih je sedam prije izlaska iz Bezdana, a kod tebe?

O još kako ti kasapiš Bibliju evo ponovo idemo matematike malo dok ne zapamtiš koji je broj posle sedam.

17:8 Zver koju si video beše i nije, i izići će iz bezdana i otići će u propast; i udiviće se koji žive na zemlji, kojima imena napisana nisu u knjigu života od postanja sveta, kad vide zver koja beše, i nije, i doći će opet.
17:9 Ovde je um, koji ima mudrost. Sedam glava, to su sedam gora na kojima žena sedi.
17:10 I jesu sedam careva. Pet je njih palo, i jedan jeste, a drugi još nije došao; a kad dođe za malo će ostati.
17:11 I zver koja beše i nije, i ona je osmi, i jeste od sedmorice i u propast ide.

Evo tvoje logike:Bio je tu se sabira i nema ga pa se javi i tu se< sabira pa sad vidi bilo ih PET i onda jedan se još pojavio NOVI i on je ŠESTI ali i onih svih PET su sa njim pa idu i oni u zbir iznova a onda stiže još jedan i onda se iznova svi sabiraju pa stiže ranjena glava i sabira se i nema je neko vreme i kad dođe ponovo se sabira dva puta ali i ostali se onda sabiraju i koliko ti tu imaš careva?

Piše ti lepo bilo ih je SEDAM dok se nije pojavio CILJ glavni glumac koji je POSLE TE SEDMOTICE BIO i onda kao krepnuo i ako je jedan iz broja SEDAM kako ti tvrdiš onda ih je ŠEST ostalo i ponovo se ta glavica vraća i onda ih ponovo ima SAEDAM i Jovica kaže OSMI.....šta ćemo sad?

Zato treba UHO a ne ideja.Kaže SEDAM JE CAREVA i onda ide opis OSMOG koji JESTE pa ga NEMA i kad se pojavi on je onaj isti koji je bio pre nestanka i isti brojem a to je OSAM (8).
Evo ti još jedan primer:
Da ih je samo SEDAM onda jedan ode i nema ga ostaje ih ŠEST i sedmi se vrati on nikako nije OSMI već ponovo SEDMI (7) tako i onaj OSMI bio je osmi iotišao na odmor a kad se vrati ponovo je OSMI jer se nije umnožio niti se dvaput isti sabira
Matematiko....evo sad iskoristi priliku prvaci su krenuli uskoči i nauči brojati do deset i raditi operacije sabiranja i oduzimanja do deset i biće ti lakše da shvatiš koji je OSMI po redu, da nije ni sedmi ni deveti.
Pokušaj videćeš da možeš samo koji mesec truda i eto ga.

Pa znaš valjda da Rim nije ništa loše radio vernicima Isusovim već ih drenažirao i sušio na vetru beseći ih istežući ih da budu višlji i čerečeći tad se tako obavljalo fizijatrijsko isceljivanje Petar je bio bolestan pa i njega neki vuci grabljivi zakucaše usled nedostatka gvožđa u krvi da iz klinova apsorbuje nedostatak.
Jovan se izvukao sa časa fizijatrijske rehabilitacije.
Crkva jeste jedna tu si u pravu samo je bila mnogo stradajuća i zamisli Paja one što crkvu proguni i progoniće naziva vukovi grabljivi.A ti bi sad da zameniš uloge pa da vukove pokažeš kao verne Božje...šta ti je?

Ko to od Božjih PREUZE naziv i poče voditi službe sa paganskim folklorom i hramskim elementima...Paja kaže vuci grabljivci koji nisu štedeli stado a to pobijeno stado je bilo BOŽJE.
Paja nije rekao da iza njega dolaze vernici već vukovi koji će verne ubijati i sad treba znati istoriju i jasno se vidi koji su to vukovi što pobiše učenike i spališe zapise te korigovaše neke delove.Ko pobi sve one mučenike koji se slave od strane ljudi?Mora da ih je Beograd pobio garant jer je on velika luka na moru i na sedam gora se prostire i tamo stoluje kapa sa hulnim imenom.

Kad citiraš izjavu kako VRATA HADESA neće nadvladati CRKVU onda trebaš znati smisao te poruke a neznaš je. Isus nije rekao da verni neće stradati već je baš to potvrdio više puta i tako se i zbivalo da su vukovi trgali Božje stado i vukove niko nije dirao ali svete jeste. Kad kaže VRATA HADESA ih neće NADVLADATI govori kao ti pobijeni i sveti NEĆE ostati dole nadvladani već će ustati u život. To što bi ti želeo sad videvši vukove kako ih niko ne ubija reći ETO ONI SU SVETI jer nisu nadvladani to je iluzija bez razumevanja smisla Božje reči i vidiš kako se ispunjavaju reči ko ne veruje istini daće mu se laž da veruje laži.

Božja reč kaže da postoji hulno ime na tim kapama i da je zbirna vrenost 666 ma koliko se bacakao Božja se ne pomera.Mani je važno da si čuo ko je zverka kao OSMI car a ostalo je već tvoje hoćeš li verovati ili ne.Nemoj zaboraviti na matematku kako nebi uvek istu grešku pravio.

Eno sam ti gore uvećao da vidiš kako prvo ide OPIS onog koji se traži i onda sledi POJAŠNJENJA posle kojih će taj stići na scenu kao osmi samo malo pažnje treba ali i Božje pomoći da bi poverovao istini.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nema nikakve prevare, ove titule postoje i one se tu i tamo nalaze na papinoj kruni.

Pogledajte sledecu sliku i videcete na na njoj stoji rec VICARIVS sa desne strane - sto znaci ZAMENIK ili NAMESNIK..ciji - to mozete sami da zakljucite.

http://serbianforum.org/threads/crkveni-oci.385787/page-8#post-1144274

Isabeleta.

Ti kazes da je Ellen White bolesna zena, ona koja je u svom zivotu pokazala izrazitu ozbiljnost u sluzenju Bogu, za razliku od onih koji sebe smatraju sebe Hristovim sledbenicima i da pisu u ime Boga - a pokazuju krajnju neozbiljnost, neprijateljstvo i mrznju prema neistomisljenicima, ironiju, podsmeh..itd, sto se moze videti i iz ovog dole prilozenog:

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Bilo bi lijepo, a i u hrišćanskom duhu, da malo ublažite tenzije i izbjegavate upotrebu uvredljivih izraza u raspravama, pa bi time i same rasprave dobile na kvalitetu i zanimljivosti, jer je očigledno da nekolicina vas ima potencijal i znanje za vrlo zanimljivo doktrinarno raspravljanje o problemima vjere i vjerskih razlika u hrišćanstvu.

Natrag