Ko je Zver iz Knjige Otkrivenja?

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Neko rece jacu uvjek stati uz papu i vatikan, ali ne i uz Krista. Mnoge su se stvari cinile u srednjem vijeku zato sto su ljudi stajali uz papu i vatikan.

Uh slap ne samo da pije pivo nego i psuje. Pa i mene je iznenadio, premda sam nesto malo toga i vidio na nekom slobodnom forumu. Ne brini se Tarapana, katolicka vjera sve dopusta, pij, pusi itd. I ja sam psovao, pio i onda odem sveceniku za Bozic i Uskrs i sve mi je oprosteno i tako opet.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Neko rece jacu uvjek stati uz papu i vatikan, ali ne i uz Krista. Mnoge su se stvari cinile u srednjem vijeku zato sto su ljudi stajali uz papu i vatikan.

Uh slap ne samo da pije pivo nego i psuje. Pa i mene je iznenadio, premda sam nesto malo toga i vidio na nekom slobodnom forumu. Ne brini se Tarapana, katolicka vjera sve dopusta, pij, pusi itd. I ja sam psovao, pio i onda odem sveceniku za Bozic i Uskrs i sve mi je oprosteno i tako opet.

Da znaš prvo sam mislio postaviti naziv baš tako TARAPANA ali je malo neozbiljno i onda stavih TARAMANA iz koje se može izvući jedna jedna dobra reč Maranata.
Kako da se ne brinem kad je hades pun Katolika i još nekih...moja želja je da ne idu tamo već da veruju Bogu i drže da ih je Isus spasio a ne Marija i da Isus jedino može biti posrednik a ne nikakav kip ili ikona jer Bog reče da mu je to GAD.
Bez promene života-pokajanja nema raja.
Čovek može pogrešiti i ispraviti se a ko pogreši i ostaje u grehu ne želeći se promeniti ostaje mu njegova blatnjava haljina.
Zamisli koliku moć sad ima neki medij a šta će biti kad mu zmija da svu silu i moć koja čuda će činiti i tad više neće vredeti svedočenje za Božju reč jer u knjizi Jagnjetovoj nisu upisani i pokloniće se čiki u belom kojeg nose.

Zna Slap da Jelena nije nosila kapu sa hulnim imenom ali on voli da se našali a sad to od muke čini.
Još kad bi znao da odgovori na onih nekoliko pitanja to bi osvetlalo obraz Katolicima i meni bi bilo drago da konačno neko i tamo počne razmišljati a ne samo druge nazivati lažovima i psovati to zna svako sa ulice.
Najbolji dokaz da li neko govori istinu ili ne je TAS a Biblija je to zato se time vojuje a ne našim jezikom

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Drago mi je za tebe baš si ovo lepo odradio i Papa bi se divio.
Ovde si lepo primetio da je jedan u bezdanu ali nisi zapamtio da piše ZVEK KOJA BEŠE I NEMA JE a kad je NEMA ona nije na stolici već je u horizontali koja se zove bezdan i kao ranjena je na smrt.
:roll::roll::roll:

Sve sam ja zapamtio, ali ne moram ni pamtiti jer si ti sve zapisao. Evo ti još jednom:

Piše da je jedna od tih glava već bila kao car i vladar nad bludnicom i da ga nije bilo jer se nalazi u bezdanu ....

Dobro si ti ovdje Ivana "skinuo" i interpretirao. Točno je tako. Ali, kada Ivanovim tekstom osvjetlimo tvoj "duh prorošta" dobivamo slijedeće.

Jedna od tih glava, Već je bila vladar nad bludnicom, i sada je u Bezdanu? I koja je po redu na onom tvom popisu "balkanskog špijuna"? Evo, kopirat ću:

8. Јован Павле II (1978–2005) - osam

Ivan ih ima sedam, i kada jedan od njegovih sedam iziđe iz Bezdana postaje osmi.

A što će biti kada tvoj
osmi iziđe iz Bezdana? Bit će deveti.

Ja sam mislio da si ti verujući čovek i da ne psuješ ....zaboravih da si Katolik i da ti smeš psovati izvini moja zaboravnost.

Tko je psovao?

A može li sad da konačno čujem odgovor na ona pitanja koja redovno zaboraviš odgovoriti.
Ja pitam o zveri ti pišeš o gradu i mornarima kako bi odvukao temu preko Titanika do Ameriga Vespučija a ja bih radije o temi ti se vozaj ukrug dok ne izgustiraš pa kad staneš onda kreni ponovo u ovom pravcu gde ćemo o zveri kao teritoriji i zveri kao ličnosti. Ti se dotle zabavljaj što da ne posle svakog časa ide odmor.
Ako doznaš nešto ti slobodno odgovori pitanja stoje dok god ne dobiju odgovor.
Sretno.

Spominjao si neku metodu "trojne dvojnosti". Poznata mi je ta metoda, ali to je zapravo samo malo popravljena (apdejtana) Millerova i Jelenina metoda, i nije Bog zna što. Vrati se ti isprobanoj adventističkoj metodi "pendrečenja Biblije". Pendrek u ruke i Bibliju na stol, sve će ti priznati. I da je 7 = 8, i da je 8 = 9. Čuda čovjek može napraviti s ovom adventističkom metodom.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698

Sve sam ja zapamtio, ali ne moram ni pamtiti jer si ti sve zapisao. Evo ti još jednom:

Dobro si ti ovdje Ivana "skinuo" i interpretirao. Točno je tako. Ali, kada Ivanovim tekstom osvjetlimo tvoj "duh prorošta" dobivamo slijedeće.

Jedna od tih glava, Već je bila vladar nad bludnicom, i sada je u Bezdanu? I koja je po redu na onom tvom popisu "balkanskog špijuna"? Evo, kopirat ću:

8. Јован Павле II (1978–2005) - osam

Ivan ih ima sedam, i kada jedan od njegovih sedam iziđe iz Bezdana postaje osmi.

A što će biti kada tvoj
osmi iziđe iz Bezdana? Bit će deveti.

Tko je psovao?

Spominjao si neku metodu "trojne dvojnosti". Poznata mi je ta metoda, ali to je zapravo samo malo popravljena (apdejtana) Millerova i Jelenina metoda, i nije Bog zna što. Vrati se ti isprobanoj adventističkoj metodi "pendrečenja Biblije". Pendrek u ruke i Bibliju na stol, sve će ti priznati. I da je 7 = 8, i da je 8 = 9. Čuda čovjek može napraviti s ovom adventističkom metodom.

Slape zaboravio si odgovor na pitanja:

1. Ko je Vavilon imenom?
2.Ko je četvrta zver kod Danila?
3.Ko nosi na glavi ime hulno?
4.Ko je bludnica što opija narode?
5.Ko je čovek bezakonja koji se uzdiže i govori da je Bog?
6.Gde je presto zveri?
7.Šta znači ime hulno zbirne vrednosti 666?
8.Ko je zver koja izlazi iz bezdana i ubija dvojicu proroka?

I matematika ti je slabija strana a valjalo bi bar do deser znati brojati.
Memorija je kritična jer ne pamti pročitano.
Kaže da je OSMI CAR zver i ti bi da bude 7 njih i onda od sedmog postane 8-mi tvojom metodom:gl_wacko:
ali toga nema jer piše da je OSMI (8) i slovom i brojem upiši negde na vidno OSMI (8) je ZVER i taj OSMI je bio i zveo se Jovica Paja II i NEMA GA pojela maca i onda GLE ČUDA iscelila mu se rana i TI se udivi GLE PAJO JOVICA naš trostruki Nobelovac sišao sa neba.....EUFORIJA!
Njegova druga pojava nije deveti već IMA GA pa ga NEMA i to je imitacija Isusa gde reče vidite me pa me nećete videti i ponovo ćete me videti.
Apeluj da vernici bar do deset nauče da broje i da vežbaju memoriju na svim veroučiteljskim časovima.

Pitanja...pitanja, trče za tobom i pitaju kad ćeš znati da bi mogao odgovoriti?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slape zaboravio si odgovor na pitanja:

Na sva sam ti odgovorio, a to što te moji odgovori nisu razgalili, što ja mogu. Uostalom, razgalili su te Laodikejini odgovori na ista pitanja, baš su po tvojoj volji. A tek tripini, pa da se još i mire pojavi, pa brzi, a i kainos je tu.

Ti postavljaš pitanja sa željenim odgovorom, a ja ne mogu odgovarati po željama. Kako da ti odgovorim da je 7=8=9???

Kaže da je OSMI CAR zver i ti bi da bude 7 njih i onda od sedmog postane 8-mi tvojom metodom:gl_wacko:

Tko mene pita što bi ja da bude. Tako piše u Svetom Pismu, a ti nerijetko ističeš kako si sljedbenik Božje riječi. Pa evo, citirat ću ti još jednom što si sam citirao:

Uzimamo reč proročku i lovimo zajedno.
17:10 I jesu sedam careva. Pet je njih palo, i jedan jeste, a drugi još nije došao; a kad dođe za malo će ostati.
17:11 I zver koja beše i nije, i ona je osmi, i jeste od sedmorice i u propast ide.

Je li sada vidiš.
Sedam ih je, a osmi iz Bezdana je jedan od njih sedam. Tako stvari stoje s Ivanovim Otkrivenjem, i nema nikakve veze s onim što bi ja htio da bude.

Evo ti sada i citata tvojih riječi:

Tih sedam glava koje između ostalih su ovde ponušene imaju nešto zajedničko a to je:

Piše da je jedna od tih glava već bila kao car i vladar nad bludnicom

Točno, piše kod Ivana da će
jedan od onih sedam najprije u Bezdan.

i da ga nije bilo jer se nalazi u bezdanu

Točno, to i ti tvrdiš za papu.

I ponovo kad se javi i udivi SVET....euforija,slavlje,ČUDO! onda se kaže da je on tad osmi i da je ZVER kao osoba.

Da, kod Ivana se kaže da je osmi, i Ivan je u pravu, jer jedan od sedmorice ide u Bezdan i nakon povratka iz Bezdana postaje osmi.

A kod tebe? Kod tebe ih je osam, prije Bezdana. Jedan od njih osam ide u Bezdan, i nakon povratka iz Bezdana postaje deveti.

Za jednog, samo jednog, ipak te zaje.....

P.S. Vidio sam ti si spominjao nekakve čelične unije, pa si po tim datumima računao. Probaj nešto drugo. Najprije vidi što bi ti pasalo, koja bi ti godina odgovarala, da se riješiš "viška pape", pa onda nešto potraži. Svake su godine te europske države nešto potpisivale, možda su te godine koja bi tebi pasala potpisali nešto o preletu ptica selica preko njihovih zemalja.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ti postavljaš pitanja sa željenim odgovorom, a ja ne mogu odgovarati po željama. Kako da ti odgovorim da je 7=8=9???

Neznam da li je i govor NEISTINE dozvoljen kod Katolika ali ti se služiš tim jezikom i predstavljaš se vernikom...čudne stvari.
Gde i ko pominje broj 9 do jedino ti jer je problem u sabiranju do deset.
Već sam ti detaljno odgovorio da jesu SEDAM (7 ( glava) koje se pokazuju kao nosioci HULNOG IMENA i onda ide BIBLIJSKI OPIS i sad slušaj:
17:10 I jesu sedam careva. Pet je njih palo, i jedan jeste, a drugi još nije došao; a kad dođe za malo će ostati.
17:11 I zver koja beše i nije, i ona je osmi, i jeste od sedmorice i u propast ide.

Sad treba malo memorije i zapamtiti to da nema osmog među sedam koji je u tvojoj glavi i tvome zbiru već jedan koji je po zvanju i nošenju hulnog imena jedan od sedmorice jer iste funkcije obavljaju i on je OSMI i bio je živeo je Paja Jovica i NEMA GA i ponovo će se pojaviti ne kao deveti već taj ISTI OSMI bio i nema i pojavio se igra žmurke.
Zgazi ti njega kao zvečku da te nebi prevario i bunio u sabiranju.
Vidiš Slap se pojavio i nema ga onda eto ga ponovo i sad imaš dvojicu Slapova i zamisli više puta odeš i ponovo se vratiš koliko bi vas samo bilo...to je tvoja matematika.

Da, kod Ivana se kaže da je osmi, i Ivan je u pravu, jer jedan od sedmorice ide u Bezdan i nakon povratka iz Bezdana postaje osmi.

Vidiš gore tvoji isčašenu matematiku...vas trojica ste zajedno i jedan ode i vrati se i on jre ČETVRTI, nikako nisi smeo preskočiti prvi razred jer se tamo to učilo i sad te prati ta praznina koji nisi tad naučio.
Njih SEDAM i jedan ode i vrati se i on je OSMI :gl_wacko: Nateraj ti njih da tako bude i ispravi Jovana on nije znao za tu kombinaciju kako se od osam pravi devet i od sedam pravi osam.Imaš sedam klikera u tom tvom uzrastu i jedan izgubiš i ponovo ga nađeš koliko klikera imaš....ako osam onda obavezno uzmi i prepiši gradivo jer ga nisi naučio.

A kod tebe? Kod tebe ih je osam, prije Bezdana. Jedan od njih osam ide u Bezdan, i nakon povratka iz Bezdana postaje deveti.

:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Za jednog, samo jednog, ipak te zaje.....

Predlažem da urednici zabrane mlađima od sedam godina da učestvuju u raspravi jer bi bilo poželjno prvo do deset da nauče da broje.Ovako:
Uzmeš DESET prstiju na rukama i staviš ispred sebe da budu vidni i DVA savišeš i ostaće ti OSAM (8) prstiji i onda onaj OSMI saviješ da ga ne vidiš i onda ponovo ispraviš i izbrojiš ako ne bude ponovo osam (8) onda obavezno u prvi razred pa to naučiti jel dogovoreno?

I nemoj više da radiš ovo :bfghb: jer si odrastao niti da nazivaš nikog :ludd/: jer se prvo treba stati pred ogledalo i videti sa kim imaš posla.
Dobro,ima i gorih stvari od toga samo budi uporan i naučićeš Bože moj nije brojanje do deset baš nemoguće naučiti. Ako ne ide uzmi časove privatno isplati se bar ti se neće smejati po forumima zbog tog sitnog propusta.

A kad to naučiš imaš ona pitanja koja te čekaju da objasniš zašto negiraš tuđe iz malog prsta a ništa o toj materiji neznaš.Nemoj se obeshrabriti ni druga deca nisu za dan to naučila. Možeš sam pokušati obe ruke raširenih prstiju ispred sebe i polako broj i ne moraš se hvaliti da si naučio jer ću to znati čim prestaneš pisati da je osam jednako 9 niti da je sedam jednako osam.
Sretno.

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Njih SEDAM i jedan ode i vrati se i on je OSMI :gl_wacko: Nateraj ti njih da tako bude i ispravi Jovana on nije znao za tu kombinaciju kako se od osam pravi devet.

Laviću, znaš li ti malo grčkog?

Otk 17,10: A i sedam kraljeva: pet ih već pade, jedan jest, a jedan još ne dođe: kada dođe, ostati mu je zamalo.

Grčki 17,10: καὶ βασιλεῖς ἑπτά εἰσιν· οἱ πέντε ἔπεσαν, ὁ εἷς ἐστιν, ὁ ἄλλος οὔπω ἦλθε, καὶ ὅταν ἔλθῃ, ὀλίγον αὐτὸν δεῖ μεῖναι

Otk 17,11: I Zvijer koja bijaše i više nije, osma je, a iz broja je njih sedmero, i ide u propast.

Grčki: 17,11: καὶ τὸ θηρίον ὃ ἦν καὶ οὐκ ἔστι, καὶ αὐτὸς ὄγδοός ἐστι, καὶ ἐκ τῶν ἑπτά ἐστι, καὶ εἰς ἀπώλειαν ὑπάγει.

Prati ovaj grčki izraz „ἐκ τῶν ἑπτά

Otk 6, 1: I vidjeh: kad Jaganjac otvori prvi od sedam pečata

Grčki: Otk 6, 1: Καὶ εἶδον ὅτι ἤνοιξε τὸ ἀρνίον μίαν ἐκ τῶν ἑπτά σφραγίδων

Otk 21,9: I dođe jedan od sedam anđela što imaju sedam čaša

Grčki: Καὶ ἦλθεν εἷς ἐκ τῶν ἑπτά ἀγγέλων τῶν ἐχόντων τὰς ἑπτὰ φιάλας

Vidiš, radi se o jednom pečatu – koji je od onih sedam. Također, radi se jednom anđelu – koji je od onih sedam. I jednako tako, radi se o osmom kralju – koji je od onih sedam. I svi su prevoditelji to dobro preveli. Tako si i ti razumio i napisao u trenutku istine, iako bi sada najrađe zagrizao tipkovnicu. Evo što si napisao u nastupu iskrenosti:

Tih sedam glava koje između ostalih su ovde ponušene imaju nešto zajedničko a to je:

Piše da je jedna od tih glava već bila kao car i vladar nad bludnicom i da ga nije bilo jer se nalazi u bezdanu

I ponovo kad se javi i udivi SVET....euforija,slavlje,ČUDO! onda se kaže da je on tad osmi i da je ZVER kao osoba.

Dobro si ti razumio. Sedam je glava. Jedna od tih glava, koja je već bila car i vladar nad bludnicom, odlazi u Bezdan. A onda, ta jedna od sedam glava, javlja se i udivljuje svijet, i to je osmi - Zvijer kao osoba. Ovdje si Ivana odlično interpretirao.

A što je u tvojoj priči i što je na tvom popisu "balkanskog špijuna"? Osmi na čelo Vatikanske Kurve ne dolazi iz Bezdana, kod tebe osmi tek ide u Bezdan, i onda se iz Bezdana vraća kao "Zvijer osoba". Ako se kod Ivana jedan od sedmorice vraća i postaje osmi, kod tebe se jedan od osmorice vraća i postaje deveti.

Laviću, na sve dileme odgovor ćeš dobiti postavljajući sam sebi dva pitanja, na koja odgovori kao mlijeko sami po sebi teku. Evo:

Pitanje 1: Odakle, prema Ivanovu Otkrivenju, dolazi osmi kralj, Zvijer koja bijaše i više nije? Odgovor: Iz Bezdana.

Pitanje 2: Odakle prema meni, Laviću, na čelo Vatikanske Kurve dolazi osmi kralj? Odgovor: Iz Poljske.

Dakle, ne ide osmi u Bezdan pa se iz Bezdana vraća kao deveti, nego se jedan od sedmorice iz Bezdana vraća kao osmi.

Jasno je meni, i ne iznenađuje me, zašto ovdje dolijeću „Jelenini jesenji pilići“ i sokole te i ohrabruju, ali od mene ne možeš tražiti da pristanem uz laž. Kada bi ti bio u pravu, onda bi sveti Ivan lagao. I više ga ne bismo mogli zvati sveti Ivan evanđelist, nego sveti Ivan Lažov. Eto, zbog toga sam ti prije nekoliko dana napisao: „Ne laži Laviću! Kako te nije sramota?“

Pogledaj što činiš. Svetog Ivana praviš lažovom. I ne samo to, godinama agitiraš po forumima, i ovdje, i pokušavaš pridobiti što više ljudi da pristanu uz laž. Pogledaj koliko si nisko sam sebe srozao. Sam si sebe „zaposlio“ u službu „razvodnika u paklu“. Čak si, ponovo sam, od Boga preuzeo njegovu vrhunsku ovlast, nije ti više dovoljno da „ljude razvodiš po paklu“, nego ih i sam u pakao šalješ. Evo što pišeš:

Kako da se ne brinem kad je hades pun Katolika i još nekih...

Ovo što ti činiš ravno je huli na Duha Svetoga. Na kraju, ono moje Ne laži Laviću! Kako te nije sramota?“, nije ništa drugo nego moje najiskrenije pružanje ruku da ti pomognem izići iz laži. Naravno, ti ćeš sam odabrati. Moje ruke, možda i grubo pružene, ili mlinsko kamenje koje ti Laodikeja, tripo i kainos vješaju oko vrata kao ordenje.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Covek je mnogo sitan ,a misli da je mnogo bitan,jeste i sitan i bitan cim se ovolika bitka vodi oko Njega.Ali pojamovi Postojanje,Zivot,Gospod i Bog su vrlo opsezni,cak dotle da kad bi sam Gospod sisao i objasnio nam ,nama opet ne bi bilo jasno. Postoji teorija na su stvarnost i svet nastali tako sto ih je neko sanjao pa se san prelio u stvarnost. Postoji knjiga pod nazivom Knjiga Urantije gde je to sve lepo objasnjeno i to s prevodom.Al ono sto je zanimljivo jest da i mnogo veca bica u hijerarhiji neznaju bas tacno kako sistem funkcionise.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Jedno je sasvim sigurno. Knjigu Otkrivenja i knjigu proroka Danijela sve više tumače amateri.
Ovdje ne mislim na Slapa. On je katolik, a Katolička Crkva je ozbiljna i nikada se nije upuštala u takvo obešćašćenje Božje riječi s pogađanjima i nagađanjima, s bolesnom maštom i ostrašćenim srcem. Nije ni Pravoslavna, barem ne oni pravi, bogobojazni pravoslavci koji žive po Duhu.
S lažnim, svijevljnim tumačenjenjima Otkrivenja su počeli protestanti, ali niti oni to danas više ne rade. Ozbiljnije protestanske zajednice davno su napustile mišljenje da je Papa antikrist ili zvijer.
I tko ostaje? Sektaši! I naravno, Hollywood. Njima je to nepresušna tema. I rekla bih, duhovna hrana. A ono čime se hraniš, to i postaješ.
Duhovna hrana katolicima i pravoslavcima je Sv. Pričest-živi Krist kojeg samo tako odbaciše protestanti mašući s Biblijom. I šro uradiše protestanti s Biblijom? Unakaziše je. Cijede komarca, a gutaju devu, ne shvaćajući da se na njima ispunja Božja riječ o kraljevstvu koje se raspada jer nije utemeljeno na Istini.
Tko priznaje protestanski fundametalizam ili sektaše? Nitko! I protestanti se od njih ograđuju, tako da ovo što vi ovdje trabunjate je pljeva koju vjetar raznosi. Budući da nije dobro sjeme, dobrog ploda neće ni biti.

Toliko od mene, braćo moja zaluđena s proroštvima i senzacionalnim, ali šupljim pričama. Vrijeme je kratko, a Mudrost koju ima Crkva će se opravdati svojim djelima. Vama ona nije dana, jer vaše vrijeme je ovdje i sada. Pokoji forum ili blog, Youtube...to je za vas, i to je vaš domet.
Evangelizaciju, molitve i žrtve za širenje Kraljevstva Božjeg i Njegove Crkve, prepustite nama.

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Zasto se molitve ne uslisuju i mi imamo osecaj kao da smo napusteni.Primer pomognes nekoga i u redu pomogo si ga.Al jd sad ne pomognes nekoga i on se pomuci pa sam to zavrsi i usput svasta nauci.Primer sta je bolje da nekom svakog da donosis ribu ili da ga jednostavno naucis da peca.Dok je ovcica bice i vukova.Evo ja se licno sto puta zeznem na istu stvar i opet i opet ,pa ko mi je kriv.Izgleda da cu neke stvari morati da naucim na tezi nacin.Teska stvar po nas je to sto su bibliski ljudi imali po 900 godina da nesto nauce i ko im je kriv za to sto im se dogodilo.A mi dok se okrenes vec je gotovo,pa ti jos neko na sve to svira kako ce idec ovamo te onamo.Kad pandrknes odma se skupe oko tebe i nad tebe kao oni su nesto znali.Treba covek kad rikne pa kad vidi da ovi prilaze odma da dovati najblizu motku ,pa udri.Ne kaze se za djabe da je batina iz raja izasla.

Natrag