Drži se, brate Slape! Sin si Katoličke Crkve! Da nisi ne bi te napadali.
Bog nam ne može dati veću milost nego da nam dade život sličan svom ljubljenom Sinu koji je bio popljuvan, ponižen i mučen sve do smrti na križu.
Stoga se radujmo, kad trpimo zbog Istine, sigurno smo na dobrom Putu, onom istom kojim je prošao naš Gospodin.
Preporučam ti čitanje Fultona Shena (ukoliko ga nisi čitao).On je s pravom kritizirao liberalni protestantizam rekavši: «Sotonin zadnji napad je nastojanje da učini religiju svjetovnom.»
Svjedoci smo poplave lažnih proroka i tumača Božje riječi. Isprazno ljudsko mozganje nikada nije donijelo ploda jer dobar plod može dati samo zdravo stablo. Drugim rječima, nedostaju djela.
Ili kako što kaže Fulton Shen:
«Pokaži mi ruke. Imaju li ožiljke od davanja? Pokaži mi stopala. Jesu li izmorena služenjem? Pokaži mi srce. Jesi li ostavio mjesta za božansku ljubav?»
Ništa od toga nemaju samozvani proroci, prazni su...kao bočica dobrog parfema. Kad se isprazni, baca se u smeće.
A onaj koji istinski ljubi Boga, svojim životom ( i trpljenjem) pravi ležaj posut ružama i cvijećem za svog Gospodina...da On u njegovoj duši otpočine. Taj i takav širi trajan miris oko sebe.
Budi dobro, brate Slape, imala bih puno toga reći na ovu temu, ali, ne stignem, jer imam i "svoj" forum na kojem također ima bukača koji nemaju drugi interes osim popljuvati Katoličku Crkvu.
Zavist je baš gadna...zasljepljuje i prlja dušu.