Ko je Zver iz Knjige Otkrivenja?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Vrlo dobar post, Mire! Konačno netko misli na Krista, a ne samo na sebe.
Što se tiče ekumenskog pokreta u Katoličkoj Crkvi, odgovorit ću ti opširnije večeras, ali odmah ću reći ovo: s muslimanima, Židovima, možda i pripadancima drugih religija vodi se dijalog i ne postoji nikakav ekumenski proces, upravo iz razloga koji si spomenuo: oni vjeruju u Boga, ali ne u Krista.

Ova ekumena o kojoj se danas prica je katastrofa, tu su vracari, vestice ''vike'' , new age filozofija, budisti , hindusi..

Hristos je taj koji ujedinjava..
Iskreno dodje mi da sam prednjacim u stvaranju jednog takvog saveza, jer ovo sto se vidi na forumu i sire u tolikom isticanju razlicitosti zaista je tuzno, kada mi zaboravimo naseg Spasitelja i Gospoda Isusa Hrista, koji treba da je nasa jedina misao i temelj jedinstva, koji nas sve povezuje - onda se i ovakve stvari moraju desavati i desavace se..
A ako se nesto ne promeni, bice jos vise podela unutar nas samih..

Ne postoji nikakav savez kršćanskih crkava unutar ekumenskog pokreta, a Svjetski savez crkava je nešto drugo.
Naravno da je Krist onaj koji nas povezuje i činjenica je da imamo mnogo zajedničkog, međutim, tolike podjele među kršćanima, osobito među protestantima govori o nepripadanju Kristu, o nepoznavanju Njega i njegovog Srca. Mogu neki govoriti što god žele kuneći se da vrše sve Njegove zapovijedi, ne poznaju Ga uistinu.

,,Ja sam pravi trs, a moj je Otac vinogradar. Ostanite u meni i ja ću ostati u vama! Jer mladica ne može donijeti rod sama od sebe, otkinuta od trsa” (Iv 15, 1,4).

Onaj koji je u Kristu i Njemu pripada, taj ima i Njegov život u sebi. Da ne duljim previše, jer nije tema..smatram da je pravi ekumenizam plod ljubavi i suoblikovanja (konfiguracije) Kristu. Ako kršćanin danas nije drugi Krist, onda što je? Vjerujem da takvih ima u svim crkvama i kršćanskim zajednicama, ali znam da je Isus osnovao jednu Crkvu koja je vidljiva sve do danas. Da li toj Crkvi priapadaju svi kršćani? U svakom slučaju, rečeno je da će se po ljubavi prepoznati Isusovi učenici.
Prema tome, ono što je jedino važno jest život u ljubavi.
Svjedoci smo da danas u svijetu ima malo ljubavi i gotovo da je nema, svjedoci smo takožer da se dešavaju grozne stvari. I umjesto nagađanja tko bi mogao biti Zvijer, i svih "prorokovanja", izmišljanja i klevetanja drugih, kao i sva druga optuživanja, hajdemo se okrenuti k Bogu Ljubavi i zašutiti pred Istinom.
Kad bi svi kršćani tako učinili, već bi bilo manje zla u svijetu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Vrlo dobar post, Mire! Konačno netko misli na Krista, a ne samo na sebe.
Što se tiče ekumenskog pokreta u Katoličkoj Crkvi, odgovorit ću ti opširnije večeras, ali odmah ću reći ovo: s muslimanima, Židovima, možda i pripadancima drugih religija vodi se dijalog i ne postoji nikakav ekumenski proces, upravo iz razloga koji si spomenuo: oni vjeruju u Boga, ali ne u Krista.

Ne postoji nikakav savez kršćanskih crkava unutar ekumenskog pokreta, a Svjetski savez crkava je nešto drugo.
Naravno da je Krist onaj koji nas povezuje i činjenica je da imamo mnogo zajedničkog, međutim, tolike podjele među kršćanima, osobito među protestantima govori o nepripadanju Kristu, o nepoznavanju Njega i njegovog Srca. Mogu neki govoriti što god žele kuneći se da vrše sve Njegove zapovijedi, ne poznaju Ga uistinu.

,,Ja sam pravi trs, a moj je Otac vinogradar. Ostanite u meni i ja ću ostati u vama! Jer mladica ne može donijeti rod sama od sebe, otkinuta od trsa” (Iv 15, 1,4).

Onaj koji je u Kristu i Njemu pripada, taj ima i Njegov život u sebi. Da ne duljim previše, jer nije tema..smatram da je pravi ekumenizam plod ljubavi i suoblikovanja (konfiguracije) Kristu. Ako kršćanin danas nije drugi Krist, onda što je? Vjerujem da takvih ima u svim crkvama i kršćanskim zajednicama, ali znam da je Isus osnovao jednu Crkvu koja je vidljiva sve do danas. Da li toj Crkvi priapadaju svi kršćani? U svakom slučaju, rečeno je da će se po ljubavi prepoznati Isusovi učenici.
Prema tome, ono što je jedino važno jest život u ljubavi.
Svjedoci smo da danas u svijetu ima malo ljubavi i gotovo da je nema, svjedoci smo takožer da se dešavaju grozne stvari. I umjesto nagađanja tko bi mogao biti Zvijer, i svih "prorokovanja", izmišljanja i klevetanja drugih, kao i sva druga optuživanja, hajdemo se okrenuti k Bogu Ljubavi i zašutiti pred Istinom.
Kad bi svi kršćani tako učinili, već bi bilo manje zla u svijetu.

Slazem se sa svime sto si rekla, dobro si napisala..
Samo jos da kazem, ja mislim, da mi obicni vernici ne treba da cekamo da jedan takav savez zazivi medju crkvenim vodjama(jer cini mi se da se oni nikada i nece sloziti, jer prvenstveno gledaju na doktrinu. Vise su usmereni na ono sto razdvaja, a slabo uzimaju u obzir ono sto nas ujedinjava tj. Hrista), ono sto mi treba da uradimo jeste nase priblizavanje, kako ovde na forumu tako i u stvarnom zivotu. Mislim da je vise toga sto nas ujedinjava nego sto nas razjedinjava. A ono sto nas razjedinjava su neke nebitne stvari. Generalno gledano, svakom verniku je jasno da te stvari ne vode gubitku vecnog zivota, jer Bog prvenstveno gleda na srce svakog coveka..
Temelj je dakle Isus Hristos, ako cemo pricati o istini, svi znamo da je on jedini ''Put Istina i Zivot'' , i slediti njega i ziveti kao sto je i on ziveo je jedini pravi put. To treba da bude i temelj novog ekumenskog pokreta.
Da li se neke protestantske zajednice u potpunosti drze tog puta, nije toliko bitno, bino je ucenje te crkve, a vernici kao pojedinci svakako se trude ziveti Hristolikim zivotom.
Dakle Istina je jedna a to je ''Isus Hristos'' i jedan je ''Put'' i nacin zivota a to je ''Isus Hristos''.
Odatle polazeci, stvara se i najsigurniji temelj, jer ko gradi na Hristu zivom kamenu , nece mu se srusiti gradjevina.
Ja znam nacin kako se sve ovo postize a to je u Hristu, i siguran sam da bi i obicni i iskreni vernici pristupili jednom takvom pokretu kada bi on postojao.
Hristos ne zeli da smo razjedinjeni, vec da smo jedno telo u njemu, kao sto postoje mnogi udovi u telu i neki imaju vecu slavu a neki manju, ali se medjusobno potpomazu, tako trebamo i mi.
Apostol Pavle je rekao: ''A slabog u veri primajte lepo''.
Protestanti su slabi, ali mi treba da potpomazemo , volimo i podrzavamo jedni druge.
A kao takvi bicemo u stanju da propovedamo Hrista , tj. ono za sta nas je on i pozvao, a ne da se bavimo sobom..
Ljubav je najveca kada je u Hristu Isusu..

Znam da temelja za jedinstvo ima, i to nisu duga pravila kao sto se na ekumenskim savetima donose, to nisu pitanja ''dana'' ''praznika'' i odredjenih teoloskih shvatanja - vec je jedno i najvaznije pravilo ''Zivot u Isusu Hristu''.

Apostol Pavle je rekao: ''Koji razlikuje dane, Gospodu razlikuje; i koji ne razlikuje dana, Gospodu ne razlikuje. Koji jede, Gospodu jede: jer hvali Boga; i koji ne jede, Gospodu ne jede, i hvali Boga... Svaki da bude uveren u svoju misao''
Zasto se mi sukobljavamo oko nebitnih teoloskih pitanja? Zasto kada Bog prihvata sve nas?
Zasto Pravoslavni i Katolici ne mogu da se dogovore? Da li oni ovo citaju?
Ja mislim da ne!

Dalje kaze: ''Znam i uveren sam u Hristu Isusu da NISTA NIJE POGANO po sebi, osim kad ko misli da mu je pogano... Jer carstvo Božije nije jelo i piće, nego pravda i mir i radost u Duhu Svetome.''
Nemojmo osudjivati braco jedni druge, za ono za sta nas ni sam Gospod ne osudjuje, nego gledajmo da usvojimo Hristov um, a on nas sve prima bili mi slabi ili jaki..
Nemojmo se optuzivati i govoriti ''ti si paganin'' i sl. Bog nas ne osudjuje, pa zasto sad ja osudjujem druge, jer sta god mi cinili bili Pravoslavni Katolici ili Protestanti mi cinimo na slavu Bozju!
Zasto osudjujes svoga brata po veri koji takodje veruje u Hrista kao i ti?
Zasto ga nazivas ''paganinom'' zbog obicaja, kad kaze: ''Ono sto je Bog ocistio ti ne pogani''.

Dakle:
Ja znam da ovakav savez temeljen na Hristu mora postojati, i Bog ce ga ostvariti...
Jer prema prorocanstvu, evandjelje se mora propovedati po svemu svetu, a ko to cini?
Ko propoveda Hrista u ljubavi i Istini ako svoju bracu ne voli i naziva ih paganima?
Sve dok ne dodje do ovakvog ujedinjenja nas Hriscana u veri, nece se ni ovo veliko delo zavrsiti...

*Izvinjavam se posto nije tema, ali ja mislim da su ovo vazne stvari koje trebaju da se istaknu ovde na forumu..

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pitam se zasto protivnici Adventizma postavljaju ovaj video ciji je autor Adventisticka crkva a voditelj Adventista - a sa druge strane napadaju Adventizam na sva zvona.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pitam se zasto protivnici Adventizma postavljaju ovaj video ciji je autor Adventisticka crkva a voditelj Adventista - a sa druge strane napadaju Adventizam na sva zvona.

Zato što vas mržnja spaja. I Lavića i vas adventiste sedmog dana spaja mržnja prema Krisovoj Crkvi. Zato je moguće da Lavić, koji Ellen White oslovljava vješticom, postavi ovdje ovaj gnjusni "kanalizacijski uradak" jednog adventista i adventističke crkve. Ako je Bog najveća i najsnažnija Ljubav, onda je i mržnja prema Kristovoj Crkvi najveća i najsnažnija mržnja.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zato što vas mržnja spaja. I Lavića i vas adventiste sedmog dana spaja mržnja prema Krisovoj Crkvi. Zato je moguće da Lavić, koji Ellen White oslovljava vješticom, postavi ovdje ovaj gnjusni "kanalizacijski uradak" jednog adventista i adventističke crkve. Ako je Bog najveća i najsnažnija Ljubav, onda je i mržnja prema Kristovoj Crkvi najveća i najsnažnija mržnja.

Da li je Isus imao mržnju kada je govorio istinu?
To znači da su i pisci biblije imali mržnju iznoseći istinu i to znači da je biblija knjiga mržnje.

Ako pogledamo prethodne diskusije - možemo videti ko ovde blati druge na jedan vrlo ružan način, a to si upravo ti Stvarnoslap napadajući Adventiste i Ellen White na sva zvona.

Ja to ne cinim, osim sto sam u par navrata pre dosta vremena iyrekao biblijski stav po pitanju zveri i na tome se završilo.
Nemam opsesivne napade da nekoga napadam i pišem u svakom komentaru iznova i iznova o drugima i njihovim propustima.

Ti se moli Bogu pa neka ti on pokaže tvoj problem, jer je očigledno da ga imaš.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Ne postavljajte video klipove bez uvodnog komentara!

Da u redu video bez komentara , se briše . Video je ok , samo što nije po mom ukusu ,samo se napada Rim , i Vatikav . Zato sam i postavila video bez komentara . Jasam ti ko i ove muslimanke , koje idu u IS , m, samo što ja nikad nebi prihvatila da poginem za Boga , jer to nema potrebe Bog je umro za mene , naš spasitelj je poginuo , umro kako ko hoćete za nas , ako je Bog odkupijo našu smrt , istovremeno je i zabranijo da neko ubija u njegovo ime . Jabi rekla to je pravi Bog Isus koji netraži ništa osim malo ljubavi i ljubavi prema bližnjem , volimo se , volimo Krista.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da li je Isus imao mržnju kada je govorio istinu?
To znači da su i pisci biblije imali mržnju iznoseći istinu i to znači da je biblija knjiga mržnje.

Isus je istinu govorio. Isus je Bog. Isus je Ljubav. Tolika Ljubav da je svoj život položio za grešnog čovjeka.

A što su naučavali Ellen White i ostali utemeljitelji Adventizma sedmog dana? Naučavali su da je vrijeme pokajanja za grešnike završilo 22.10.1844., i da je tada Bog odbacio sav pokvareni svijet. Ako su ono gore, da je Bog žrtvovao svoga Sina da otkupi sve grešnike, Božje riječi, onda su ovo dolje, da je Bog odbacio sav pokvareni svijet, sotonine riječi.

Ako pogledamo prethodne diskusije - možemo videti ko ovde blati druge na jedan vrlo ružan način, a to si upravo ti Stvarnoslap napadajući Adventiste i Ellen White na sva zvona.

Možeš ti to zvati i napadom, što to mene briga. Meni je važnija istina od toga kako ćeš ti kvalificirati moje pisanje. I da se mi potpuno razumijemo. Sve što ovdje pišem isključivo je rezultat mog istraživanja Adventizma sedmog dana. Ovo nema baš nikakve veze s Katoličkom Crkvom i stavom Katoličke Crkve o ASD, niti ja imam pravo i mandat nastupati u ime Katoličke Crkve. Reći ću ti iskreno. 98% katolika pojma nema da uopće postoje nekakvi "adventisti sedmog dana". A ni strukturama u Katoličkoj Crkvi niste uopće interesantni. Zadnja ste im rupa na svirali.

Ja to ne cinim, osim sto sam u par navrata pre dosta vremena iyrekao biblijski stav po pitanju zveri i na tome se završilo.
Nemam opsesivne napade da nekoga napadam i pišem u svakom komentaru iznova i iznova o drugima i njihovim propustima.

"Biblijski stav po pitanju zveri"!? Jel piše negdje u Bibliji "papa"? Nije to biblijski stav, to je vaš "adventistički stav", koji ste preuzeli od sličnih sebi. Osim toga, zašto se ti meni uopće pravdaš? Ako se deklariraš pripadnikom crkve adventista sedmog dana, i istovremeno me pokušavaš uvjeriti kako si ti prema meni (i drugim katolicima) "pažljiv i pitom", onda si naprosto licemjer. Tvoja crkva, od svog porođajnog krika: "Bog je odbacio sav pokvareni svijet osim adventnog naroda", pa do dana današnjega naučava kako je Katolička Crkva "Kurva iz Otkrivenja". Dakle, ako si ti pripadnik crkve ASD, onda moraš prihvatiti ono što tvoja crkva naučava. Ako je tako, onda moraš prihvatiti i da je Katolička Crkva "Kurva iz Otkrivenja". A ako je pak i tako, onda mene moraš smatrati "kurvinim sinom". Ako me pak ne smatraš "kurvinim sinom", onda ostaje da si licemjer.

Ti se moli Bogu pa neka ti on pokaže tvoj problem, jer je očigledno da ga imaš.

Svatko svoje. Ja ću rješavati svoje, a ti rješavaj svoje probleme.

Natrag