logika
1.
koliko BOGOVA pravih postoji?
Bogova ima više (a God; objašnjenje po engleski) dok je
B++ (The G++ ) samo jedan.
2.
dal je onaj koji je BOG = STVORITELJ?
Stvoritelj = Biće = Jedna Osoba (1.) stvara po drugoj Osobi (2.) silom treće Osoba (3.)
3.
koliko Stvoritelja postoji po Bibliji?
Otac je eksponirana osoba, tj. u javnoj nadležnosti nad svime ; dok Sin nije, jedno je imati javne odnose a drugo privatne. Apostoli su znali puno više od ostatka naroda jer su bili u privatnom odnosu. Kada
Sin nastupa javno nastupa u ime
Očevo, (i iz kuta naroda koji nisu išli za Isusom tako izgleda eksponirana samo jedna osoba) dok u privatnim odnosima nastupa u svoje i u
Očevo ime (tako apostoli jedini i prvi saznaju za za
Oca i Sina jer su vjerovali prvo
Ocu= javno potom i privatno u intimi i
Sinu unutar jednog
Bića/Duha).
4.
dokaži svoje tvrdnje - STIHOVIMA istinitim
"4 Ja sam tebe proslavio na zemlji: dovršio sam djelo koje si mi dao da izvršim. "
Sedmoga dana
Stvoritelj je
počinuo (ne- "odmorio", kako bi to netko mogao protumačiti, nego stanje mirovanja u kojem se ne radi, kao jedna faza djelovanja, pa je počinak i potom slijedi nastavak) ,
Sin dovršava
Očev naum/rad.
Zbrka nastaje zbog procedure u kojoj
Jedan stvara na
Drugom pa je tako iz kuta stvorenoga (ljudi) viđeno samo ono izvana tj.
Onaj koji stvara a ne vidiš očima samog sebe, tj, na kome i po kome si stvoren; od Sina Čovječjega su ljudi postali
"Razjasni nam prispodobu o kukolju na njivi.« On odgovori: »Sijač dobroga sjemena jest Sin Čovječji. Njiva je svijet. Dobro sjeme sinovi su Kraljevstva, a kukolj sinovi Zloga. Neprijatelj koji ga posija jest đavao. Žetva je svršetak svijeta, a žeteoci anđeli. Kao što se kukolj sabire i ognjem sažiže, tako će biti na svršetku svijeta. Sin će Čovječji poslati svoje anđele da pokupe iz njegova kraljevstva sve zavodnike i bezakonike i bace ih u peć ognjenu, gdje će biti plač i škrgut zubi. Tada će pravednici zasjati poput sunca u kraljevstvu Oca svojega.« »Tko ima uši, neka čuje!«
Riječ Gospodnja. "
Sin ima dvojnu prirodu da bi mogao biti posrednik do ljudi; kada su Adam i Eva zgriješili do njih, kao posrednik im se obratio jer se kao
Duh nemože vidjeti:
"Uto čuju korak Jahve, Boga, koji je šetao vrtom za dnevnog povjetarca. I sakriju se - čovjek i njegova žena - pred Jahvom, Bogom, među stabla u vrtu. Jahve, Bog, zovne čovjeka: "Gdje si?" - reče mu. On odgovori: "Čuo sam tvoj korak po vrtu; pobojah se jer sam go, pa se sakrih."
Kao što vidiš,
JHWH hoda kao čovjek (
Sin Čovječji)
PS Tvoja su pitanja na mjestu i svaki tko se poziva na pismo bi trebao dokazati svoju vjeru i ispravnost u tumačenju pisma po primjerima, argumentima i logikom.