Ko je Isus Hristos?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
[FONT=&quot]Psalam 96,13 pred Jahvom, jer dolazi, jer dolazi suditi zemlji. Sudit će svijetu u pravdi i narodima u istini svojoj.

Psalam 98,9 Jer Jahve dolazi, dolazi suditi zemlji. Vladat će krugom zemaljskim po pravdi i pucima po pravici.

1. Ljetopisa 16,33 Neka klikće šumsko drveće pred Jahvom, jer dolazi da sudi zemlji.

" evo plata je njegova kod njega" Isaija 40,10

Otkrivenje 22,12 "I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom..."

Izaija 66,15 Jer, evo, dolazi Jahve s ognjem - bojna su mu kola poput vihora - da u jarosti gnjev svoj iskali i prijetnje svoje u ognju žarkome.
Izaija 66,16 Da, sudit će Jahve ognjem i mačem svakom smrtniku: pobijenih Jahvinih mnoštvo će biti.
Izaija 66,17 Oni koji se posvećuju i čiste u vrtovima iza onog jednog u sredini, koji jedu svinjetinu, nečisto i miševe - svi će zajedno izginuti, riječ je Jahvina.
Izaija 66,18 Ja dobro poznajem njihova djela i namjere njihove. "Dolazim da saberem sve puke i jezike, i oni će doći i vidjeti moju Slavu!

- Jer će u drugom Hristovom dolasku Bog DOĆI na Zemlju i MAČEM kazniti svako telo u PLAMENU OGNJENOM

[/FONT]

[FONT=&quot]I naravno vidjeće se slava Isusova
2. Petrova 1,16 Ta nismo vam navijestili snagu i Dolazak Gospodina našega Isusa Krista slijedeći izmudrene priče, nego kao očevici njegova veličanstva.

Otkrivenje 19,11 I vidjeh: nebo otvoreno - i gle, konj bijelac, a na nj sjeo On, zvani Vjerni i Istiniti, a sudi i vojuje po pravdi;
Otkrivenje 19,12 oči mu plamen ognjeni, na glavi mu mnoge krune; nosi napisano ime kojeg nitko ne zna doli on sam;
Otkrivenje 19,13 ogrnut je ogrtačem krvlju natopljenim; ime mu: Riječ Božja.
Otkrivenje 19,14 Prate ga na bijelcima Vojske nebeske, odjevene u lan tanan, bijel i čist.
Otkrivenje 19,15 Iz usta mu izlazi oštar mač kojim će posjeći narode. Vladat će njima palicom gvozdenom. On gazi u kaci gnjevne srdžbe Boga Svevladara.
Otkrivenje 19,16 Na ogrtač, o boku, napisano mu ime: "Kralj kraljeva i Gospodar gospodara.

Izaija 35,4 Recite preplašenim srcima: "Budite jaki, ne bojte se! Evo Boga vašega, odmazda dolazi, Božja naplata, on sam hita da nas spasi!

Izaija 62,11 Evo, Jahve oglasuje do nakraj zemlje: "Recite kćeri sionskoj: Evo, dolazi tvoj spasitelj. Evo, s njim naplata njegova i njegova nagrada ispred njega!

Izaija 66,15 Jer, evo, dolazi Jahve s ognjem - bojna su mu kola poput vihora - da u jarosti gnjev svoj iskali i prijetnje svoje u ognju žarkome.
Izaija 66,16 Da, sudit će Jahve ognjem i mačem svakom smrtniku: pobijenih Jahvinih mnoštvo će biti.

Bog će suditi ljudima Isaija 3,13-14
Isus će suditi narodima 2. Korinćanima 5,10

Bog sudi između ovaca i koza Jezekilj 34,17
Isus sudi ovcama i jarcima Matej 25,31-33

Bog dolazi sa svojom slavom Isaija 40,5
Isus dolazi sa svojom slavom Matej 24,30

Titu 2,13 iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

[/FONT]
[FONT=&quot]Marko 14,62 A Isus odgovori: "Ja Jesam; i vidjet ćete Sina čovječjega gdje sjedi s desne Svemogućega i dolazi na oblacima nebeskim."

Obratite pažnju kako veliki sveštenik reagira kad Isus kaže: Ja Jesam a isto takođe i zbog ovoga da sjedi s desne strane Oca i da dolazi na oblacima nebeskim.

Marko 14,63 Nato veliki svećenik razdrije haljine i reče: "Što nam još trebaju svjedoci?
Marko 14,64 Čuli ste hulu. Što vam se čini?" Oni svi presudiše da zaslužuje smrt.

ZAŠTO SE SVEŠTENIK IZNERVIRAO????????????????????

YHWH ide na oblacima 5. Mojsijeva 33:26

26 Izrailju! Niko nije kao Bog, koji ide po nebu tebi u pomoć, i u veličanstvu svom na oblacima.

Isus ide na oblacima. 7 Eno, ide s oblacima...Otkrivenje 1,7

30 I tada će se pokazati znak sina čovječijega na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće sina čovječijega gdje ide na oblacima nebeskima sa silom i slavom velikom. Matej 24,30

Govori Bog 6 I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Otkrivenje 21,6

Govori Isus 13Odgovori joj Isus: Tko god pije ove vode, opet će ožednjeti. 14A tko bude pio vode koju ću mu ja dati, ne, neće ožednjeti nikada: voda koju ću mu ja dati postat će u njemu izvorom vode koja struji u život vječni. Ivan 4

Jahve mi je svjetlost i spasenje: Psalam 27,1

12Isus im zatim ponovno progovori: Ja sam svjetlost svijeta; ko ide za mnom, neće hoditi u tami, nego će imati svjetlost života. Jovan 8,12

YHWH se ne mijenja Psalam 102:26-27
26 To će proći, a Ti ćeš ostati; sve će to kao haljina ovetšati, kao haljinu promenićeš ih i promeniće se.
27 Ali Ti si taj isti i godine Tvoje neće isteći.

YHWH se ne mijenja 6 Jer ja Gospod (Jahve) ne mijenjam se; zato vi, sinovi Jakovljevi, ne izgiboste. Malahija 3,6

Isus se ne mijenja Isus Hristos juče je i danas onaj isti i vavijek. Jevrejima 3,8

Bog je Gospodar gospodara i kralj kraljeva 15Njega će u svoje vrijeme pokazati On, Blaženi i jedini Vladar, Kralj kraljeva i Gospodar gospodara 1. Timotiju 6,15

Ratovat će protiv Jaganjca, ali će ih pobijediti Jaganjac - i njegovi pozvanici, izabranici, vjernici - jer on je Gospodar gospodara i Kralj kraljeva. Otkrivenje 17[/FONT]

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302

Isus samo dok je bio na Zemlji rekao je da je Otac veći od Njega. Prije dolaska na Zemlju i nakon odlaska nikada to nije rekao niti se molio za sebe.

Naravno da je rekao i to vise puta. Bibliju treba citati bez predrasuda i duboko o tome razmisljti....a ne usiljeno dokazivati ono sto bi sam voleo da je tako.

Jovan 8:42 A Isus im reče: Kad bi Bog bio vaš Otac, ljubili biste mene; jer ja od Boga iziđoh i dođoh; jer ne dođoh sam od sebe, nego me On posla.

Jovan 12:49 Jer ja od sebe ne govorih, nego Otac koji me posla On mi dade zapovest šta ću kazati i šta ću govoriti.

Nije li iz ovih Hristovih reci vise nego jasno, da on nije dosao zato sto je on tako hteo...vec zato sto ga je Bog poslao. U 49-om stihu, Hrist kaze da mu je Bog dao
zapovest sta ce govoriti.

Necu govoriti o Hristovom zemaljskom zivotu posto se tu slazemo.
Sta se desava kada se Hrist vratio na nebo.
Stefan je imao tu privilegiju da ovako nesto vidi... pogledaj sta je on tada rekao!

Dela apostolska 7:55 A Stefan budući pun Duha Svetog pogleda na nebo i vide slavu Božju i Isusa gde stoji s desne strane Bogu; 56 I reče: Evo vidim nebesa otvorena i Sina čovečijeg gde stoji s desne strane Bogu.

Stefan ne kaze da je Hrist Bog vec da stoji sa desne strane Boga. Zanimljivo! Ovu su reci coveka iz prve ruke, dakle, ne moramo da nagadjamo da li je Hrist Bog...posto Stefan jasno kaze da je on pored Boga, a ne Bog.

Pavle kaze isto.

Rimljanima 8:34 Ko će osuditi? Hristos Isus koji umre, pa još i vaskrse, koji je s desne strane Bogu, i moli za nas?

Koga Hrist moli ako je on svemoguci Bog?

Dalje.
Luka 22:69 Odsele će Sin čovečiji sediti s desne strane sile Božije.

Sam Hrist kaze da ce sedeti pored Boga!

Marko 16:19 A Gospod, pošto im izgovori, uze se na nebo, i sede Bogu s desne strane.

Ako je Hrist Bog, zasto se kaze da je pored Boga?

Matej 20:23 ....ali da sedete s desne strane meni i s leve, ne mogu ja dati, nego kome je ugotovio Otac moj.

Zar ima nesto sto Hrist ne moze? Za svemoguceg Boga se to sigurno ne moze reci!

Filipljanima 2:9 Zato i Bog Njega povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena.

Ko je Hrista povisio?

Jevrejima 1:3 Koji budući sjajnost slave i obličje bića Njegovog, i noseći sve u reči sile svoje, učinivši sobom očišćenje greha naših, sede s desne strane prestola veličine na visini, 4. I toliko bolji posta od anđela koliko preslavnije ime od njihova dobi.

Ako je Hrist svemoguci Bog, zar mu nije mesto na prestolu a ne pored prestola? Zar se za svemoguceg Boga ne podrazumeva da je veci od andjela?

1.Korincanima 15:28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.

Kome ce se sin pokoriti?

1.Korincanima 11:3 Ali hoću da znate da je svakome mužu glava Hristos; a muž je glava ženi; a Bog je glava Hristu.

Pavle jasno kaze da Hrist ima svog poglavara. Imaj uvidu da je Pavle ovo rekao dok je Hrist bio na nebu! To je u skladu sa Hristovim recima u Jovanu 20:17

Reče joj Isus: Ne dohvataj se do mene, jer se još ne vratih k Ocu svom; nego idi k braći mojoj, i kaži im: Vraćam se k Ocu svom i Ocu vašem, i Bogu svom i Bogu vašem.

To isto stoji u otkrivenju 1:6

I učini nas careve i sveštenike Bogu i Ocu svom; tome slava i država va vek veka. Amin.

Pogledaj kako pocinje knjiga otkrivenja.

Otkrivenje 1:1
Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade Njemu Bog, da pokaže slugama svojim šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svom sluzi svom Jovanu,

Sta Hristu ima ko da daje i otkriva ako je on svemoguci Bog!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Dokazaću da tvoji argumenti nisu validni.

Napisao Taktičar

Naravno da je rekao i to vise puta. Bibliju treba citati bez predrasuda i duboko o tome razmisljti....a ne usiljeno dokazivati ono sto bi sam voleo da je tako.

Jovan 8:42 A Isus im reče: Kad bi Bog bio vaš Otac, ljubili biste mene; jer ja od Boga iziđoh i dođoh; jer ne dođoh sam od sebe, nego me On posla.

Jovan 12:49 Jer ja od sebe ne govorih, nego Otac koji me posla On mi dade zapovest šta ću kazati i šta ću govoriti.

Nije li iz ovih Hristovih reci vise nego jasno, da on nije dosao zato sto je on tako hteo...vec zato sto ga je Bog poslao.

------------------------------------------------------------------------------------------------
Odg.

U pravo ti imaš puno predrasuda. Baš ono što sam iznio nije usiljeno. To je tvoj izgovor pošto nemaš ništa da odgovoriš na to.

Isus kaže"jer ja od Boga izađoh i dođoh
ono što izlazi od Boga je Bog. Valjda ti je to toliko jasno. Od čovjeka čovjek, od mačkemačka itd. samo što Isus nije bukvalno izašao iz Oca i nema naknadno postojanje. Sada nađi nekog čovjeka da je izašao od Boga Oca.

A o značenju izraza Otac i Sin malo pročitaj nešto o
antropomorfizmima.

Isus kaže:

jer ne dođoh sam od sebe, nego me On posla.

A sada malo onu čuvenu priču Isusovu o tome kako Gospodar prvo šalje jednog slugu, pa ga najamnici ubijaju, pa drugog slugu (pa ga isto ubijaju) i na kraju šalje svoga sina koga isto ubijaju i onda se Gospodar razgnjevio i došao da pobije najamnike.

Ako ovu priču nisi shvatio onda kao da nisi ni čitao
Bibliju. U pravo ova priča predstavlja prvo slanje proroka, zatim Isusa. I ova priča dokazuje da je Isus Bog. Jer ako je neko iz Božije kuće a nije sluga onda je Bog. Jer izraz sin ne predstavlja nekog ko je nastao nakon oca, nego nekog ko je iste prirode kao i Otac, a Otac je Bog. Dakle Isus je Bog.

Ajmo dalje.

Ako nisi znao u starom Izraelu je potrebno svjedočanstvo dvojice da bi bilo validno. Svjedočanstvo dvojice je potrebno; Isusa i Boga Jovan 8;17,18

Zatim Isus govori jer je čovjek, pa da drugi ne bi mislili da je Njegova priča od satane. Zato se poziva na to da Mu je Bog rekao šta treba da kaže. Uopšte nisi dokazao da Isus nije Bog. Ovo je samo potvrda da je čovjek. A gdje ti je dokaz da nije Bog. Biblija uči da je Isus i Bog i čovjek. Tvoji argumenti bi bili validni samo kada bi ja rekao da je Isus samo Bog a da nije čovjek.
------------------------------------------------------------------------------------------------

Napisao Taktičar

U 49-om stihu, Hrist kaze da mu je Bog dao zapovest sta ce govoriti.

Necu govoriti o Hristovom zemaljskom zivotu posto se tu slazemo.
Sta se desava kada se Hrist vratio na nebo.
Stefan je imao tu privilegiju da ovako nesto vidi... pogledaj sta je on tada rekao!

Dela apostolska 7:55 A Stefan budući pun Duha Svetog pogleda na nebo i vide slavu Božju i Isusa gde stoji s desne strane Bogu; 56 I reče: Evo vidim nebesa otvorena i Sina čovečijeg gde stoji s desne strane Bogu.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Odg.

Prvo bi trebao da znaš šta znači sjediti sa desne strane Boga. U pravo to dokazuje da je Isus Bog. Ako nisi znao na tronu sjedi kralj, do njega je princ njegov sin. Hoćeš reći da princ nije čovjek???? Pogledaj malo suđenje
[FONT=&amp]Marko [/FONT][FONT=&amp]14,62 Isusu pa ćeš vidjeti da je Isus objavio da je Bog. [/FONT]

Kada smo već kod Stefana onda malo uporedi njegove riječi sa riječima Isusa sa krsta pa ćeš vidjeti da se Stefan moli Isusu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Napisao Taktičar

Stefan ne kaze da je Hrist Bog vec da stoji sa desne strane Boga. Zanimljivo! Ovu su reci coveka iz prve ruke, dakle, ne moramo da nagadjamo da li je Hrist Bog...posto Stefan jasno kaze da je on pored Boga, a ne Bog.

Pavle kaze isto.

Rimljanima 8:34 Ko će osuditi? Hristos Isus koji umre, pa još i vaskrse, koji je s desne strane Bogu, i moli za nas?

Koga Hrist moli ako je on svemoguci Bog?

Dalje.
Luka 22:69 Odsele će Sin čovečiji sediti s desne strane sile Božije.

Odg.

Šta znači sjediti sa desne strane Oca već sam ti dokazao. Stefan nije rekao da Isus NIJE Bog, nego samo da sjdi sa desne strane Boga. Gdje rekao "Isus nije Bog"?????????????

Eto tvoja logika te pobija. Jer Stefan potvrđuje da je Otac Bog, kao što i jeste. Ali potvrda nečg nije negacija nečeg drugog. Negacija je "On nije". To se uči u osnovnoj školi u 3. razredu. Tačnije potvrdne i odrične rečenice.

Rimljanima 8,34 je potvrda da je Otac Bog. Nije potvrda da Isus nije Bog. Nema odrične rečenice.

Isus se moli Ocu jer je čovjek. Stefan se moli Isusu jer je Bog. Biblija uči da je Isus Bog i čovjek.

Ajmo dalje.
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Napisao Taktičar

Sam Hrist kaze da ce sedeti pored Boga!

Marko 16:19 A Gospod, pošto im izgovori, uze se na nebo, i sede Bogu s desne strane.

Ako je Hrist Bog, zasto se kaze da je pored Boga?

Matej 20:23 ....ali da sedete s desne strane meni i s leve, ne mogu ja dati, nego kome je ugotovio Otac moj.

Zar ima nesto sto Hrist ne moze? Za svemoguceg Boga se to sigurno ne moze reci!

Filipljanima 2:9 Zato i i darova Mu ime koje je veće od svakog imena.

Odg.

I Solomon je bio pored Davida, da li to znači da Solomon nije čovjek????

Matej 20,23 potvrđuje da Bog sudi. Uvijek i samo Bog sudi. A pošto imamo ovaj stih [SUP]22[/SUP] Jer Otac ne sudi nikome, nego sav sud dade Sinu, Jovan 5,22 jasno je da u Bibliji nema kontradikcija. Nego je to potvrda da je Bog jedan i da će Bog da sudi.

U svakom slučaju nisi dokazao da Isus nije Bog. Očigledno ne znaš kada Isus govori kao čovjek, kada kao Bog. Jer je Bog i čovjek.

Filibljanima 2,9 ako nisi znao samo je Božije ime iznad svih imena. U pravo sa ovim stihom si dokazao da je Isus Bog. Trebao bi znati da se Isus ponizio. Pošto je uspješno obavio svoju spasilačku misiju Otac Mu vraća ime iznad svakog imena. A očigldno ne znaš čije ime je iznad svakog imena u SZ.

[SUP]18[/SUP] I neka znaju da si Ti, kome je ime Gospod (Jahve), jedini najviši nad svom zemljom. Psalam 83,18

A u NZ [SUP]31[/SUP] Koji odozgo dolazi nad svima je; koji je sa zemlje od zemlje je, i govori od zemlje; koji dolazi s neba nad svima je. Jovan 3,31
Napisao Taktičar

Ko je Hrista povisio?

Jevrejima 1:3 Koji budući sjajnost slave i obličje bića Njegovog, i noseći sve u reči sile svoje, učinivši sobom očišćenje greha naših, sede s desne strane prestola veličine na visini, 4. I toliko bolji posta od anđela koliko preslavnije ime od njihova dobi.

Ako je Hrist svemoguci Bog, zar mu nije mesto na prestolu a ne pored prestola? Zar se za svemoguceg Boga ne podrazumeva da je veci od andjela?

1.Korincanima 15:28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.

Odg.

Isus se ponizio "Nego je sam sebe ponizio" i nakon toga Bog Ga uzvisuje.

Poniziti se može samo neko ko je Uzvišen. A samo je Uzvišen Bog . Anđeli koji su izveli Lota i porodicu iz Sodome su bili u ljudskom obliku njima to nije bilo nikakvo poniženje. Stvorenje da se nađe na oči kao stvorenje nije poniženje. Bog koji se našao na oči kao stvorenje to je poniženje.

Isus ima svoj presto i to je isti presto kao i Očev. "I presto Božiji i Jagnjetov biće u njemu"

1. Korinćanima 15,28 A znaš za stih u Bibliji "Žene budite pokorne svojim muževima" Da li to znači da su samo muškarci ljudi, a žene nisu ljudi.
[TABLE]
[TR]
[TD]Efescima 5,22 [/TD]
[TD]žene, budite podložne vašim muževima, kao Gospodinu.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Napisao Taktičar

Kome ce se sin pokoriti?

1.Korincanima 11:3 Ali hoću da znate da je svakome mužu glava Hristos; a muž je glava ženi; a Bog je glava Hristu.
Odg.

Evo kako je lako oboriti sve tvoje argumente. Muž je glava ženi. Da li to znači da žena nije čovjek???????????

Taktičar slab si taktičar.

"Tako i vi, žene, budite pokorne svojim muževima , da bi se - ako neki pokazuju neposlušnost reči - zadobili bez reči ponašanjem svojih žena, kad vide vaše vladanje u strahu i čistoti. Vaš ukras da ne bude spolja: u pletenju kose, u stavljanju zlata ili oblačenju raznih haljina, nego: skriveni srdačni čovek s nepropadljivim ukrasom krotkog i mirnog duha; to je skupoceno pred Bogom. Jer tako su se nekad ukrašavale svete žene koje su se uzdale u Boga i pokoravale svojim muževima." (1. Pet. 3:1-5). -------------------------------------------------------------------------------------------------

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302

Isus kaže"jer ja od Boga izađoh i dođoh
ono što izlazi od Boga je Bog. Valjda ti je to toliko jasno. Od čovjeka čovjek, od mačkemačka itd. samo što Isus nije bukvalno izašao iz Oca i nema naknadno postojanje. Sada nađi nekog čovjeka da je izašao od Boga Oca.
Isus kaže:
jer ne dođoh sam od sebe, nego me On posla.
A sada malo onu čuvenu priču Isusovu o tome kako Gospodar prvo šalje jednog slugu, pa ga najamnici ubijaju, pa drugog slugu (pa ga isto ubijaju) i na kraju šalje svoga sina koga isto ubijaju i onda se Gospodar razgnjevio i došao da pobije najamnike.

Ako ovu priču nisi shvatio onda kao da nisi ni čitao
Bibliju. U pravo ova priča predstavlja prvo slanje proroka, zatim Isusa. I ova priča dokazuje da je Isus Bog. Jer ako je neko iz Božije kuće a nije sluga onda je Bog. Jer izraz sin ne predstavlja nekog ko je nastao nakon oca, nego nekog ko je iste prirode kao i Otac, a Otac je Bog. Dakle Isus je Bog.

Hrist je ovde vise nego jasan i nebi trebalo izvlaciti licne zakljucke
Hajde da ponovim jos jednom, mozda ce ti tada biti jasnije.

Dzaba nam ono sto nas dvojica mislimo, nesavrseni smo i moze biti da cemo pogresiti. Zato je bolje poslusati Hrista i ono sto je on rekao. U svakom slucaju cu Hristu pre verovati nego tebi.

Hrist je ovde vise nego jasan i nebi trebalo izvlaciti licne zakljucke. On jasno kaze da ga je neko poslao. Da je Hrist svemoguci Bog zar bi bilo potrebe da ovo kaze. I zar ima ptrebe da ga neko salje. Hrist kaze "ON", misleci na Boga. Dakle prosto je, Hrist je dosao zato sto ga Bog salje a ne zato sto je on tako hteo.
Tako su i Apostoli nastavili da uce. Nisu rekli da je Hrist Bog, vec da ga je Bog poslao...
Dela apostolska 3:26 Vama najpre Bog podiže Sina svog Isusa, i posla Ga da vas blagosilja da se svaki od vas obrati od pakosti svojih.

Prica o vinogradaru je jasna i decici iz osnovne skole. Dakle, nije dosao vinogradar licno vec je poslao sina. Da li su vinogradar i njegov sin ista osoba? Tesko. U ovom slucaju nije dosao Jehova, vec je poslao Hrista svoga sina.
Sam Hrist to potvrdjuje a kasnije i Apostoli. Zasto bih ja mislim drugacije!

Drugo.
Nisu Bog i Hrist gore na nebu jedina ziva stvorenja. Da li to znaci da su svi koji zive na nebu Bogovi? Posto svi su oni od Boga, nisu nastali slucajno.
Naravno da je Hrist stvoren, za to ima dosta dokaza. Ali da neduzim.

Ajmo dalje.

Ako nisi znao u starom Izraelu je potrebno svjedočanstvo dvojice da bi bilo validno. Svjedočanstvo dvojice je potrebno; Isusa i Boga Jovan 8;17,18

Zatim Isus govori jer je čovjek, pa da drugi ne bi mislili da je Njegova priča od satane. Zato se poziva na to da Mu je Bog rekao šta treba da kaže. Uopšte nisi dokazao da Isus nije Bog. Ovo je samo potvrda da je čovjek. A gdje ti je dokaz da nije Bog. Biblija uči da je Isus i Bog i čovjek. Tvoji argumenti bi bili validni samo kada bi ja rekao da je Isus samo Bog a da nije čovjek.

Dobro si primetio za stari Izrael i za svedocanstvo dvojice ljudi. Ako su u ovom slucaju dvojica ( a jesu Jehova i Hrist ) tvoja teorija da je Hrist Bogu pada u vodu.

Hrist je u svakom slucaju dobio zapovest i to pre dolaska na zemlju!
Zato se namece i logicno pitanje: Sta Hristu ima ko da zapoveda ako je on svemoguci Bog?

Prvo bi trebao da znaš šta znači sjediti sa desne strane Boga. U pravo to dokazuje da je Isus Bog. Ako nisi znao na tronu sjedi kralj, do njega je princ njegov sin. Hoćeš reći da princ nije čovjek???? Pogledaj malo suđenje
Marko 14,62 Isusu pa ćeš vidjeti da je Isus objavio da je Bog.

To sto Hrist sedi pored Boga znaci samo jedno, da nije Bog! Cista logika prijatelju.

Necu reci da princ nije covek vec da nije kralj....tj. njegov otac....tj. nisu ista osoba!

Marko 14:61 ...Opet poglavar sveštenički zapita i reče: Jesi li ti Hristos, Sin Blagoslovenoga? 62. A Isus reče: Jesam; i videćete Sina čovečjeg gde sedi s desne strane Sile i ide na oblacima nebeskim.

Ja ovde vidim da je Hrist jasno i glasno rekao da je Sin Boziji i to je uvek ponavljao. Ovde ne pise da je rekao da je Bog. Sto je velika razlika!
To su te predrasude o koima sam govorio na pocetku. Ti iz direktnih Hristovih reci da je Boziji sin, tvrdis sasvim suprotno da je Bog. Samo da bi po svaku cenu dokazao ono sto bi zeleo da je tako .

Malo o prestolu.

Otkrivenje 11:16 dvadeset i četiri starešine koje seđahu pred Bogom na prestolima svojim, padoše na lica svoja i pokloniše se Bogu.

Stih sam govori za sebe. Nisu svi koji sede na prestolu pored Boga automatski Bogovi. Pa ni Hrist!

Šta znači sjediti sa desne strane Oca već sam ti dokazao. Stefan nije rekao da Isus NIJE Bog, nego samo da sjdi sa desne strane Boga. Gdje rekao "Isus nije Bog"?????????????

Eto tvoja logika te pobija. Jer Stefan potvrđuje da je Otac Bog, kao što i jeste. Ali potvrda nečg nije negacija nečeg drugog. Negacija je "On nije". To se uči u osnovnoj školi u 3. razredu. Tačnije potvrdne i odrične rečenice.

Dela apostolska 7:55 A Stefan budući pun Duha Svetog pogleda na nebo i vide slavu Božju i Isusa gde stoji s desne strane Bogu;

Stefan je video Boga i Isusa pored Boga, mislim da je svaki komentar suvisan.

Hrist je umro, vaskrsao i sada je pored Boga. Koga on moli za nas???

Matej 20,23 potvrđuje da Bog sudi. Uvijek i samo Bog sudi. A pošto imamo ovaj stih [SUP]22[/SUP] Jer Otac ne sudi nikome, nego sav sud dade Sinu, Jovan 5,22 jasno je da u Bibliji nema kontradikcija. Nego je to potvrda da je Bog jedan i da će Bog da sudi.

Da ponovim pitanje...

Matej 20:21 A On joj reče: Šta hoćeš? Reče Mu:Zapovedi da sedu ova moja dva sina, jedan s desne strane Tebi, a jedan s leve strane Tebi, u carstvu Tvom. 23. ....ali da sedete s desne strane meni i s leve, ne mogu ja dati, nego kome je ugotovio Otac moj.

Zar ima nesto sto Hrist ne moze, cak i u svom carstvu???

Filibljanima 2,9 ako nisi znao samo je Božije ime iznad svih imena. U pravo sa ovim stihom si dokazao da je Isus Bog. Trebao bi znati da se Isus ponizio. Pošto je uspješno obavio svoju spasilačku misiju Otac Mu vraća ime iznad svakog imena.

Bog mu nije vratio ime, vec mu je darovao.

Filipljanima 2:9 Zato i Bog( Jehova ) Njega( Hrista )povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena.

Po tvom je Hrist sam sebe povisio!

Evo kako je lako oboriti sve tvoje argumente. Muž je glava ženi. Da li to znači da žena nije čovjek???????????
Taktičar slab si taktičar.

Da li hoces da mi kazes da su covek i zena ista osoba?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
[SUP]12[/SUP] Jer ko ima, daće mu se, i preteći će mu; a koji nema, uzeće mu se i ono što ima.

[SUP]13[/SUP] Zato im govorim u pričama, jer gledajući ne vide, i čujući ne čuju niti razumeju.

[SUP]14[/SUP] I zbiva se na njima proroštvo Isaijino, koje govori: Ušima ćete čuti, i nećete razumeti; i očima ćete gledati, i nećete videti.

[SUP]15[/SUP] Jer je odrvenilo srce ovih ljudi, i ušima teško čuju, i oči su svoje zatvorili da kako ne vide očima, i ušima ne čuju, i srcem ne razumeju, i ne obrate se da ih iscelim.

[SUP]16[/SUP] A blago vašim očima što vide, i ušima vašim što čuju.

[SUP]17[/SUP] Jer vam kažem zaista da su mnogi proroci i pravednici želeli videti šta vi vidite, i ne videše; i čuti šta vi čujete, i ne čuše.

[SUP]18[/SUP] Vi pak čujte priču o sejaču:

[SUP]19[/SUP] Svakome koji sluša reč o carstvu i ne razume, dolazi nečastivi i krade posejano u srcu njegovom: to je oko puta posejano.

[SUP]20[/SUP] A na kamenu posejano to je koji sluša reč i odmah s radosti primi je,

[SUP]21[/SUP] Ali nema korena u sebi, nego je nepostojan, pa kad bude do nevolje ili ga poteraju reči radi, odmah udari natrag.

[SUP]22[/SUP] A posejano u trnju to je koji sluša reč, no briga ovog sveta i prevara bogatstva zaguše reč, i bez roda ostane.

[SUP]23[/SUP] A posejano na dobroj zemlji to je koji sluša reč i razume, koji dakle i rod rađa, i donosi jedan po sto, a jedan po šezdeset, a jedan po trideset.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Jedan je Bog i nema drugog to biblija uci a to je Isus Hrist.

(Isaija 45)

5 Ja sam Gospod, i nema drugog, osim mene nema boga; opasah te, premda me ne znaš,
5 Moj. 4:35, Ps. 18:32, Ps. 18:38

6 Da bi poznali od istoka sunčanog i od zapada da nema drugog osim mene; ja sam Gospod i nema drugog,
Ps. 102:15, Mal. 1:11

A bilija kaze da ce Gospod Isus Hrist da dodje kao munja sa zapada i istoka,da nema drugog imena pod nebom,zemljom,vodom,na nebu osim hristovog,jer on je put i istina,vaskrsenje i zivot,alfa i omega.
7 Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to.

(Jovan 1:1-3)

[SUP](Isaija 9:6)6[/SUP] Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

[SUP]13[/SUP] Čekajući blaženu nadu i javljanje slave velikog Boga i Spasa našeg Isusa Hrista,

[SUP]14[/SUP] Koji je dao sebe za nas da nas izbavi od svakog bezakonja, i da očisti sebi narod izbrani koji čezne za dobrim delima.
(zaharija 12:10)[SUP]10[/SUP] I izliću na dom Davidov i na stanovnike jerusalimske duh milosti i molitava, i pogledaće na mene kog probodoše; i plakaće za njim kao za jedincem, i tužiće za njim kao za prvencem.

[SUP]15[/SUP] Ovo govori, i savetuj, i karaj sa svakom zapovešću da te niko ne prezire.

(1 timoteju 1)

[SUP]1[/SUP] Od Pavla, apostola Isusa Hrista, po zapovesti Boga, Spasa našeg i Gospoda Isusa Hrista, nade naše,

[SUP]2[/SUP] Timotiju, pravom sinu u veri, blagodat, milost, mir od Boga Oca našeg i Hrista Isusa, Gospoda našeg.

[SUP]10[/SUP] Jer se zato i trudimo i bivamo sramotni, jer se uzdamo u Boga Živog, koji je Spasitelj svim ljudima, a osobito vernima.

[SUP]11[/SUP] Ovo zapovedaj i uči.

[SUP]12[/SUP] Niko da ne postane nemarljiv za tvoju mladost; nego budi ugled vernima u reči, u življenju, u ljubavi, u duhu, u veri, u čistoti.

[SUP]13[/SUP] Dokle dođem pazi na čitanje, utešavanje i učenje.

[SUP]14[/SUP] Ne pusti u nemar dar u sebi koji ti je dan po proroštvu metnuvši starešine ruke na tebe.

[SUP]15[/SUP] U ovom se poučavaj, u ovom stoj, da se napredak tvoj pokaže u svemu.
[SUP]16[/SUP] Pazi na sebe i na nauku, i stoj u tome; jer ovo čineći spašćeš i samog sebe i one koji te slušaju.

Pozdrav od Gere.

P.S

[SUP]6[/SUP] Ovo sve kazujući braći bićeš dobar sluga Isusa Hrista, odgajen rečima vere i dobrom naukom koju si primio.

[SUP]7[/SUP] A poganih i bapskih gatalica kloni se; a obučavaj se u pobožnosti.

[SUP]8[/SUP] Jer telesno obučavanje malo je korisno, a pobožnost je korisna za svašta, imajući obećanje života sadašnjeg i onog koji ide.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Opet ću ti Taktičar sve oboriti.

Napisao Taktičar

Hrist je ovde vise nego jasan i nebi trebalo izvlaciti licne zakljucke
Hajde da ponovim jos jednom, mozda ce ti tada biti jasnije.

Dzaba nam ono sto nas dvojica mislimo, nesavrseni smo i moze biti da cemo pogresiti. Zato je bolje poslusati Hrista i ono sto je on rekao. U svakom slucaju cu Hristu pre verovati nego tebi.

Hrist je ovde vise nego jasan i nebi trebalo izvlaciti licne zakljucke. On jasno kaze da ga je neko poslao. Da je Hrist svemoguci Bog zar bi bilo potrebe da ovo kaze. I zar ima ptrebe da ga neko salje. Hrist kaze "ON", misleci na Boga. Dakle prosto je, Hrist je dosao zato sto ga Bog salje a ne zato sto je on tako hteo.
Tako su i Apostoli nastavili da uce. Nisu rekli da je Hrist Bog, vec da ga je Bog poslao...
Dela apostolska 3:26 Vama najpre Bog podiže Sina svog Isusa, i posla Ga da vas blagosilja da se svaki od vas obrati od pakosti svojih.

Prica o vinogradaru je jasna i decici iz osnovne skole. Dakle, nije dosao vinogradar licno vec je poslao sina. Da li su vinogradar i njegov sin ista osoba? Tesko. U ovom slucaju nije dosao Jehova, vec je poslao Hrista svoga sina.
Sam Hrist to potvrdjuje a kasnije i Apostoli. Zasto bih ja mislim drugacije!

Drugo.
Nisu Bog i Hrist gore na nebu jedina ziva stvorenja. Da li to znaci da su svi koji zive na nebu Bogovi? Posto svi su oni od Boga, nisu nastali slucajno.
Naravno da je Hrist stvoren, za to ima dosta dokaza. Ali da neduzim.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odg.
Saće tebi biti jasnije.

Naravno da je Hrist jasan. Jasan je i u Jovan 5[SUP]22[/SUP] Jer Otac ne sudi nikome, nego sav sud dade Sinu,

Ti ovdje daješ svoju nauku. Uključi malo logiku. Od Boga može samo da izađe Bog. Poslanstvo Isusa uopšte ne dokazuje da nije Bog. To je tvoja antibiblijska nauka. Isus jeste svemogući Bog. Ne uvodi svoju nauku "
zar bi bilo potrebe". Bila je potebna žrtva. Ako si učio u osnovnoj školi šta su odrične i potvdrne rečenice. Taj stih potvrđuje da je Isus poslan. Ali to nije odrična rečenica da nije Bog.

A ko ti je rekao da su Otac i Sin ista osoba???? Što vidiš ono što niko ne govori niti smatra. Isus nije Otac, Otac nije Isus. Ali su isti jedan Bog. Jeste došao je Jahve. Isus znači "Jahve je spasenje" kako nije došao YHWH???????????

Uopšte ne znaš šta znače izrazi otac i sin. Pazi ovo poslao sina, pa i roditelji šalju djecu u školu. Šta jel djeca nisu ljudi????????

Ja razliku od tebe cio tvoj post uzimam i obrađujem ga. Ti si dobar dio mog posta zaobišao. Ti
misliš drugačije od apostola. Oni jesu mislili da je Isus poslan, ali su mislili da je Bog. Isus nije stvoren. Nijedan stih ne govori to. Anđeli jesu stvoreni od Boga, ali nisu izašli od Boga. Razlikuj malo izraze izašao i stvoren.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Taktičar

Dobro si primetio za stari Izrael i za svedocanstvo dvojice ljudi. Ako su u ovom slucaju dvojica ( a jesu Jehova i Hrist ) tvoja teorija da je Hrist Bogu pada u vodu.

Hrist je u svakom slucaju dobio zapovest i to pre dolaska na zemlju!
Zato se namece i logicno pitanje: Sta Hristu ima ko da zapoveda ako je on svemoguci Bog?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odg.
Mozda ce tebi sada biti jasnije.

Isus zapovijeda ljudima. Isus je Bog. Isus je i čovjek a zapovijedao je ljudima, da li to znači da nije čovjek. Tvoja teorija je odavno pala u vodu. Isus nigdje ne negira da je Bog. Isus šalje apostole, da li to znači da Isus nije čovjek????????????
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Taktičar
To sto Hrist sedi pored Boga znaci samo jedno, da nije Bog! Cista logika prijatelju.

Necu reci da princ nije covek vec da nije kralj....tj. njegov otac....tj. nisu ista osoba!

Marko 14:61 ...Opet poglavar sveštenički zapita i reče: Jesi li ti Hristos, Sin Blagoslovenoga? 62. A Isus reče: Jesam; i videćete Sina čovečjeg gde sedi s desne strane Sile i ide na oblacima nebeskim.

Ja ovde vidim da je Hrist jasno i glasno rekao da je Sin Boziji i to je uvek ponavljao. Ovde ne pise da je rekao da je Bog. Sto je velika razlika!
To su te predrasude o koima sam govorio na pocetku. Ti iz direktnih Hristovih reci da je Boziji sin, tvrdis sasvim suprotno da je Bog. Samo da bi po svaku cenu dokazao ono sto bi zeleo da je tako .

Malo o prestolu.

Otkrivenje 11:16 dvadeset i četiri starešine koje seđahu pred Bogom na prestolima svojim, padoše na lica svoja i pokloniše se Bogu.

Stih sam govori za sebe. Nisu svi koji sede na prestolu pored Boga automatski Bogovi. Pa ni Hrist!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odg.

Slaba ti je logika. Stalno ponavljaš nije ista osoba, nije ista osoba. Pa ko ti to uopšte govori????????
Kako Isus nije kralj. Isus je kralj nad kraljevima!!!!!!!
Otk. 17.14 Ne znaš šta znače izrazi otac i sin. Jeste rekao sin Božiji, pa je valjda sveštenik mnogo glup pa ne zna šta je Isus rekao. Sjedi s desne strane znači da je On Bog.

Ide na oblacima. Znaš ko ide na oblacima????????????
[FONT=&quot]YHWH ide na oblacima 5. Mojsijeva 33:26

26 Izrailju! Niko nije kao Bog, koji ide po nebu tebi u pomoć, i u veličanstvu svom na oblacima.

[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]Mozda ce ti sada biti jasnije. A sada "Ja jesam" i ko je još rekao "Ja jesam posla me k vama"???????

Da sjede starješine na prestolu, samo Isusov je i Očev. "I presto Božiji i Jagnjetov"
presto riječ u jednini. Dakle Isus je Bog YHWH.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Taktičar
Dela apostolska 7:55 A Stefan budući pun Duha Svetog pogleda na nebo i vide slavu Božju i Isusa gde stoji s desne strane Bogu;

Stefan je video Boga i Isusa pored Boga, mislim da je svaki komentar suvisan.

Hrist je umro, vaskrsao i sada je pored Boga. Koga on moli za nas???
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Odg.
Ajd sada malo uključi logiku. Kako može Isus da se moli Ocu za nas ako nije Bog, kako može da prima molitve hiljada i miliona ljudi svaki dan???????????????? Logika te napustila.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
taktičar

Da ponovim pitanje...

Matej 20:21 A On joj reče: Šta hoćeš? Reče Mu:Zapovedi da sedu ova moja dva sina, jedan s desne strane Tebi, a jedan s leve strane Tebi, u carstvu Tvom. 23. ....ali da sedete s desne strane meni i s leve, ne mogu ja dati, nego kome je ugotovio Otac moj.

Zar ima nesto sto Hrist ne moze, cak i u svom carstvu???

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Odg.
Mozda ce ti tada biti jasnije. Ja nisam rekao da je Isus samo Bog. Očigledno ne znaš kada Isus govori kao čovjek kada kao Bog. Biblija uči da je Isus Bog i čovjek.
[SUP]22[/SUP] Jer Otac ne sudi nikome, nego sav sud dade Sinu. Zašto zaobilaziš ovaj stih.

Ajd sad malo ovo
[SUP]32[/SUP] I sabraće se pred Njim svi narodi, i razlučiće ih između sebe kao pastir što razlučuje ovce od jaraca.

[SUP]33[/SUP] I postaviće ovce s desne strane sebi, a jarce s leve.

Eto koliko slabo znaš Bibliju. Ovo jasno piše i u SZ

[FONT=&quot]Bog sudi između ovaca i koza Jezekilj 34,17[/FONT]
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Taktičar

Bog mu nije vratio ime, vec mu je darovao.

Filipljanima 2:9 Zato i Bog( Jehova ) Njega( Hrista )povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena.

Po tvom je Hrist sam sebe povisio!

Odg.
Mozda ce ti sada biti jasnije. Bog nikom ne daje svoju slavu. Ovdje je darivanje u literarnoj formi. Isus pošto se ponizio odrekao se svega dok je bio na zemlji i otac mu vraća to. Kako može neko da se ponizi a već je stvorenje.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Taktičar

Da li hoces da mi kazes da su covek i zena ista osoba?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odg.

Ko ti je to rekao?????? A ti hoćeš da dokažeš da žena nije čovjek.

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302

Ti ovdje daješ svoju nauku. Uključi malo logiku. Od Boga može samo da izađe Bog. Poslanstvo Isusa uopšte ne dokazuje da nije Bog. To je tvoja antibiblijska nauka. Isus jeste svemogući Bog. Ne uvodi svoju nauku "
zar bi bilo potrebe".

Ne dajem ja svoju nauku, ja za razliku od tebe verujem Hristovim recima.

Nisam ja rekao da je Hrista neko poslao, Hrist to sam kaze. Ja verujem da je tako, a ti to izvrces i tumacis na svoj nacin.

Jovan 8:42 ......jer ne dođoh sam od sebe, nego me On posla.

Ti
misliš drugačije od apostola. Oni jesu mislili da je Isus poslan, ali su mislili da je Bog. Isus nije stvoren.

Hajde sada mi citiraj iz Biblije gde su to Apostoli rekli da je Hrist Bog.
Samo molim te da to ne bude na tvojim licnim pretpostavkama kako su oni mislili da je Bog, vec mi nadji mesto gde su to direktno rekli.

Isus zapovijeda ljudima. Isus je Bog. Isus je i čovjek a zapovijedao je ljudima, da li to znači da nije čovjek. Tvoja teorija je odavno pala u vodu. Isus nigdje ne negira da je Bog. Isus šalje apostole, da li to znači da Isus nije čovjek????????????

Nisam te to pitao. Skoncentrisi se malo.
Znam ja da Hrist zapoveda, nego:

Ako je Hrist svemoguci Bog i iznad njega nema niko, ko to Hristu zapoveda????

Ajd sada malo uključi logiku. Kako može Isus da se moli Ocu za nas ako nije Bog, kako može da prima molitve hiljada i miliona ljudi svaki dan???????????????? Logika te napustila.

Poenta mog pitanja je bila:

Sta isus ima koga da moli ako je on svemoguci Bog i iznad njega nema niko?

Mozda ce ti tada biti jasnije. Ja nisam rekao da je Isus samo Bog. Očigledno ne znaš kada Isus govori kao čovjek kada kao Bog. Biblija uči da je Isus Bog i čovjek.
Ajd sad malo ovo
[SUP]32[/SUP] I sabraće se pred Njim svi narodi, i razlučiće ih između sebe kao pastir što razlučuje ovce od jaraca
[SUP]33[/SUP] I postaviće ovce s desne strane sebi, a jarce s leve.
Eto koliko slabo znaš Bibliju. Ovo jasno piše i u SZ
Bog sudi između ovaca i koza Jezekilj 34,17

Ajde ne okolisaj nego odgovori ako znas! Ko te pitao za koze i ovce?

Mati sinova Zavedejevih je molila Hrista: Zapovedi da sedu ova moja dva sina, jedan s desne strane Tebi, a jedan s leve strane Tebi, u carstvu Tvom.
A Hrist je odgovorio: ....ali da sednete s desne strane meni i s leve, ne mogu ja dati, nego kome je ugotovio Otac moj.

Obrati paznju - u CARSTVU TVOME. Pa te zato pitam:

Zar ima nesto sto Hrist ne moze, u svom carstvu???

[SUP]22[/SUP] Jer Otac ne sudi nikome, nego sav sud dade Sinu. Zašto zaobilaziš ovaj stih.

Ne znam sta je ovde sporno?
Jos jedan stih gde Hrist kaze da je dobio neko opunomocenje od Oca. Sto jasno govori da je Otac veci od Sina.
Nigde se u Bibliji ne govori da Otac dobija neku zapovest od Sina. Sto je ponovo potpuno jasno da je Sin nizi od Oca.

Ponovo da se ogradim, ja to nisam izmislio i nije to moja teorija. To je Hrist sam rekao.

A ti hoćeš da dokažeš da žena nije čovjek.

Ne.
Ja se slazem sa Biblijom.
Neko ima iznad zene! Ali isto tako neko ima iznad Hrista!

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746

Nisam te to pitao. Skoncentrisi se malo.
Znam ja da Hrist zapoveda, nego:

Ako je Hrist svemoguci Bog i iznad njega nema niko, ko to Hristu zapoveda????

Poenta mog pitanja je bila:

Sta isus ima koga da moli ako je on svemoguci Bog i iznad njega nema niko?
Ajde ne okolisaj nego odgovori ako znas! Ko te pitao za koze i ovce?

Mati sinova Zavedejevih je molila Hrista:Zapovedi da sedu ova moja dva sina, jedan s desne strane Tebi, a jedan s leve strane Tebi, u carstvu Tvom.
A Hrist je odgovorio: ....ali da sednete s desne strane meni i s leve, ne mogu ja dati, nego kome je ugotovio Otac moj.

Obrati paznju - u CARSTVU TVOME. Pa te zato pitam:

Zar ima nesto sto Hrist ne moze, u svom carstvu???

Ne znam sta je ovde sporno?

Ponovo da se ogradim, ja to nisam izmislio i nije to moja teorija. To je Hrist sam rekao.

Ovo su sve interesantna pitanja. Izlozio si vrlo kvalitetan slucaj da Isus nije jednak ocu, nego da je ispod njega. I to sve potpunim biblijskim argumentima. Bez kvazi tumacenja, sve jasno pise, Isusove reci. Ako ljudi ovo ne priznaju, direktno nazivaju Isusa lazovom.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Ovo su sve interesantna pitanja. Izlozio si vrlo kvalitetan slucaj da Isus nije jednak ocu, nego da je ispod njega. I to sve potpunim biblijskim argumentima. Bez kvazi tumacenja, sve jasno pise, Isusove reci. Ako ljudi ovo ne priznaju, direktno nazivaju Isusa lazovom.

pa to je najveci problem biblije, znaci imamo mesta gde se vidi da on nije bog a imamo mesta gde se vidi da je bog, i sta se radi? onda se tumacenjem bibliskih citata pokusava doci do tacnosti, sto ja licno smatram nemogucom misijom

Natrag