Ko je Isus Hristos?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919

Има још добрих, а има и лоше урађених, тј. не по Библији. Лако се упореди и види.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Предлажем да почнеш да читаш, или да одгледаш:

Мораш да знаш да није ствар у томе шта ти треба да урадиш за Бога, већ шта је Он учинио за тебе, и зашто је учинио - да би твоја душа била спашена. Јер сви смо грешни, а сваки преступник мора да плати за своје преступе јер само је тако правда задовољена. Исус је платио за тебе (и мене), зато је Он једини који Спашава, тј. Христ (Месија).

to nije odgovor na moje pitanje ali nema veze, hteo sam ti da mi kazes a ne da mi okacis film, e vidis ja bas mislim suprotno, ja mislim da se radi o sta ti mozes da uradis za sebe za boga i bog za tebe, te tri stvari su meni kljucne i najbitnije

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Luka 23,34 A Isus je govorio: "Oče, oprosti im, ne znaju što čine!"

60Onda se baci na koljena i povika iza glasa: Gospode, ne uzmi im ovo za grijeh! Kada to reče, usnu. Djela 7

Luka 23,46 I povika Isus iza glasa: "Oče, u ruke tvoje predajem duh svoj!" To rekavši, izdahnu.

59I dok su ga kamenovali, Stefan je zazivao: Gospode Isuse, primi duh moj! Djela 7

...a duh se vrati Bogu, koji ga je dao. Propovednik 12

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Luka 23,34 A Isus je govorio: "Oče, oprosti im, ne znaju što čine!"

60Onda se baci na koljena i povika iza glasa: Gospode, ne uzmi im ovo za grijeh! Kada to reče, usnu. Djela 7

Luka 23,46 I povika Isus iza glasa: "Oče, u ruke tvoje predajem duh svoj!" To rekavši, izdahnu.

59I dok su ga kamenovali, Stefan je zazivao: Gospode Isuse, primi duh moj! Djela 7

...a duh se vrati Bogu, koji ga je dao. Propovednik 12

znaci on se obraca ovde sam sebi? posto ako uzmemo u obzir da je isus bog otac stvoritelj svega itd, onda seovde obracao samom sebi u drugom licu

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Бог је увек исти:

6. Јер ја Господ не мењам се; зато ви, синови Јаковљеви, не изгибосте. (Малахија 3)

Како је, дакле Син (об)јавио Оца? С обзиром да је Бог Дух кога нико никада не виде, а Он је Љубав и Мудрост, Он и постаде тело тако што Своју Реч (оно што је сам Бог) отелотвори (оваплоти). Узе ниже обличје, обличје створења Свога и слуге, а ипак се понизи нас ради. И када то што се роди, а зове се Син Божији, испуни мисију Спасења, врати се Оцу, тј. Извору одакле изиђе. И пошто прослави Оца из кога изиђе, дође ред да се и као Син прослави. А како се прослави, шта то уопште значи?

5. И сад прослави Ти мене, Оче, у Тебе самог славом коју имадох у Тебе пре него свет постаде. (Јован 17)

6. Који, ако је и био у обличју Божијем, није се отимао да се упореди с Богом;
7. Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човек.
8. Понизио сам себе поставши послушан до саме смрти, а смрти крстове.
9. Зато и Бог Њега повиси, и дарова Му име које је веће од сваког имена. (Филибљанима 2)

15. Који је обличје Бога што се не види, који је рођен пре сваке твари.
16. Јер кроз Њега би саздано све што је на небу и што је на земљи, што се види и што се не види, били престоли или господства или поглаварства, или власти: све се кроза Њ и за Њ сазда. 17. И Он је пре свега, и све је у Њему.
18. И Он је глава телу цркве, који је почетак и прворођени из мртвих, да буде Он у свему први;
19. Јер би воља Очева да се у Њ усели сва пунина, (Колошанима 1)

Као што рекох, не може се гледати тако да је Исус исто што и наш син, већ је отеловљење самог Бога. Није ствар тела, већ Духа. Зато рече да је Отац Његов већи од Њега, али то док бејаше у обличју слуге (на мисији), а та реченица много саблажњава многе секте. Ево примера где још једна секта у низу тврди то исто, а у ТВ дуелу су неки секташи "бахаисти" (опет неки пророк, а све исто као код осталих Њу ејџ секти) и ортодоксни (православни) теолог који је многе секте успео да разоткрије јавно. Жао ми је што нема превода, али покушаћу да нађем преводиоца да све његове ТВ дуеле преведе на српски језик. Мислим да би био велики успех да људи могу да чују потпуно исте чињенице које ми говоримо овим "изабраним" верницима из разноразних верских организација.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
znaci on se obraca ovde sam sebi? posto ako uzmemo u obzir da je isus bog otac stvoritelj svega itd, onda seovde obracao samom sebi u drugom licu

Vidis kako primjecujes nesto jednostavno, sto "vjernici" i Hristovi "sljedbenici" nece da vide!

Odmetli se od Boga!

Od Isusa nacinilio bozanstvo!

Pa to stvarno nema smisla ni veze!

Pitam se cesto da li su sasvim poludjeli.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
17. Јер Христос не посла мене да крстим, него да проповедам јеванђеље, не премудрим речима, да не изгуби силу крст Христов.18. Јер је реч крстова лудост онима који гину; а нама је који се спасавамо сила Божија.
19. Јер је писано: Погубићу премудрост премудрих, и разум разумних одбацићу.
20. Где је премудри? Где је књижевник? Где је препирач овог века? Не претвори ли Бог мудрост овог света у лудост?
21. Јер будући да у премудрости Божијој не позна свет премудрошћу Бога, била је Божија воља да лудошћу поучења спасе оне који верују. (Коринћанима 1)

Што би могло да доведе до закључка да...верујем дубоко да је "тешка храна" за многе.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Za infomusa u herinbota

[FONT=&quot]Jahve se ne mijenja [/FONT]
[FONT=&quot]Psalam 102:26-27 [/FONT]
[FONT=&quot] [SUP]26[/SUP] To će proći, a Ti ćeš ostati; sve će to kao haljina ovetšati, kao haljinu promenićeš ih i promeniće se. [/FONT]

[FONT=&quot] [SUP]27[/SUP] Ali Ti si taj isti i godine Tvoje neće isteći. [/FONT]

[FONT=&quot]Isus Hristos se ne mijenja

8 Isus Hristos juče je i danas onaj isti i vavijek. Jevrejima 3,8

[/FONT]Ako niste shvatili uporedne tekstove molitve Isusa i Stefana, onda vam ne mogu ništa. Očigledno je za sv. Stefana Isus Bog kao i Otac. Isus se molio zato što je i čovjek.

Stefan je smrtno stradao. Za laž niko nije stradao.

Svi spostoli i hrišćani su smatrali Isusa za Boga.

Od 12 apostola 11 ih je nasilno stradalo. Samo Jovan nije.

Za Tomu je Isus Bog, za Pavla, za Petra, za Stefana. Za sve istinske hrišćane.

Evo šta sablažnjava JS i muslimane.

"tou megalou theou kai soteros hemon Iesou Christou" - velikoga Boga i Spasitelja Isusa Hrista. Zbog toga što određeni član (u genitivu jednine muškog roda) stoji samo ispred "theou" (Boga) a ne i ispred "kai soteros hemon Iesous Christou" jasno slijedi da je Isus Hrist u ovome tekstu nazvan Bogom i Spasiteljem. Kad bi stajao član i ispred imenice "spasitelj", onda bi to značilo da su Bog i Isus dvije odvojene osobe u ovom tekstu. No, toga nema, stoga slijedi ono što i rekoh - Isus je Bog i Spasitelj. To Biblija jasno kaže.

Titu 2,13

[FONT=&quot]Isus je Bog JHWH, uporedni stihovi.

Bog sveznajući 1. Jovanova 3,20, Priče 5,21 , Psalam 139, 4

Isus sveznajući Kološanima 2,2-3, Jovan 21,17

Bog sveprisutan Izreke 15,3 Pslalam 139,7 Jeremija 23,23

Isus sveprisutan 2. Korinćanima 2,14, Matej 18,19-20

Bog je "Ja jesam" Izlazak 3,14

Isus je "Ja jesam" Jovan 8,58

Bog jedini Tvorac Isaija 44,24

Isus jedini Tvorac Jovan 1,3

Bog jedini spasitelj Isaija 43,11, 45,21

Isus jedini spasitelj Djela 14,21

Bog će suditi ljudima Isaija 3,13-14

Isus će suditi narodima 2. Korinćanima 5,10

Bog sudi između ovaca i koza Jezekilj 34,17

Isus sudi ovcama i jarcima Matej 25,31-33

Bog šalje proroke Jeremija 7,25

Isus šalje proroke Matej 23,34

Bog dolazi sa svojom slavom Isaija 40,5

Isus dolazi sa svojom slavom Matej 24,30

Ko je Otac naš VJEČNI? Isaija 63,16

Isaija 6,9

Bog šalje anđela Otkrivenje 22,6

Isus šalje anđela Otkrivenje 22,16

Bog prvi i posljednji Isaija 44,6

Isus prvi i posljednji Otkrivenje 1,7-8[/FONT]

a ovo je bar 1/10 dokaza da je Isus Bog.

Dakle mogao bih još 10 ovakvih uporednih tekstova da dam i daću ih.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
opet nesto nije uredu, znaci imamo citate gde se jasno vidi da nije bog imamo citate gde se vidi da je bog, znaci biblija definitivno nije jasna stose tice toga, i ako da ponovim isus za sebe nikad nije rekao da je bog, i to je sasvim logicno i ocekivano

Član
Učlanjen(a)
23.01.2010
Poruka
844
1. Isus nije Bog, vec sin Boziji, rodila ga Magdalena a Bog je stvoritelj Sveta (svega)
2. Nema dvojbe da je istorijaska licnost, kao i Muhamed i Mojsije.
3. U ta vremena, tim prostorima je setalo na stotine propovednika, proroka, mesija, ... najavljivajuci sina bozijeg... spas... Jovan krstitelj nam uz Hrista najpoznatiji.
4. Datum i mesto rodjenja je odredila majka Konstantina velikog Jelena. Poslao je da nadje Hristov grob. Naravno da nije mogla naci vec je odredila malu (staru bogomolju) kao Hristovo mesto rodjenja. A datum je povezan sa nekim Rimskim (paganskim) obicajima (....), pa se i po tim obicajima za Bozic (puca iz puske...) ...
5. ... Pastiri su izveli stoku i videli jako svetlo... tad se rodio... 24. decembra niko ne izvodi stoku na ipasu, cak i u toplijm delovime zemaljske kugle, a pogotovu ne nocu.
6. Stari i Novi zavet su nerazdvojivi, jer kao celina cune Bibliju. Stari zavet je jevrejska knjiga o postojanju a novi o Hristovom zivotu)
7. Mi znamo za cetri jevanjdjela a bilo ih je na desetine, pa su ih stari crkveni velikodostojnici odbacili (spalili) i ostavili samo cetri. Zasto?
8. ...

Poslednja izmena:
Natrag