Ko je Isus Hristos?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
6. Исус му рече: Ја сам пут и истина и живот; нико неће доћи к Оцу до кроза ме.

Он каже једно, ми мислимо друго. Коме ваља веровати: нама што измишљамо и мислимо на "свој начин", или Господу који даде своју душу да би нашу Спасао? Бирамо сами.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
da ali razlicita verovanja u njega ne znaci da su to razliciti putevi ka razlicitom cilju, to su razliciti putevi ka istom cilju

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Могу ли да упростим ствар? Рецимо ја ти кажем да живим на тој и тој адреси, а да би дошао до мене мораш да идеш једном улицом, и ако идеш било којом другом улицом нећеш доћи до моје куће јер је једносмерна. А ти иди другим улицама, једноставно нећеш доћи до мене. А ваљда Бог зна где живи и како да дођемо до Њега, рекао нам је пут, ми само треба да идемо тим путем. Ко хоће да иде на своју руку може, али никада неће доћи на праву адресу. То што ти причаш да има више путева до истог циља је још једно секташко учење које се појавило пре 100-150 година и основа је екуменизма. Сада се то учење (религија која обухвата све религије) зове Њу ејџ (Ново доба) и ослонац је Новог светског поретка.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
znam ja sta ti pricas, ali ja kazem da ta ulica jeste jednosmerna ali nije jedina koja vodi do tebe, postoje i neke druge ulice koje vode do tebe, mmozda su one paralelne sa tom ulicom mozda nisu ali vode do tebe i tvoje adrese

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ја о клин, ти о плочу. Ваљда знам где живим, ако следиш упутства доћи ћеш тачно до мене, ако идеш како ти хоћеш, ко зна где ћеш завршити. А ти мисли да има други пут, ја ти кажем да нема. Христ је рекао довољно, а ми бирамо Његов пут или наш пут, нема треће. Како Он каже или како ми мислимо.

Ту је и велика разлика, или слушамо како нам је речено или сами измишљамо "путеве".
Ко ће човеку угодити?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
objani mi konkretno koji je to njegov put? obajsni mi sta je taj put? on nikad nije rekao da ima jedan ili vise puteva, on je rekao da je on put, e sad ti meni objasni kakavje taj put i u cemu se on toliko drasticno razlikuje u odnosu na moj put, da bi moj put zavrsio u nekoj nedodjiji? (naprimer)

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
http://www.pravoslavna-srbija.com/Pravoslavlje/Sveto Pismo - Biblija/40_MAT/40MAT001.HTM

Предлажем да почнеш да читаш, или да одгледаш:

<br>

Мораш да знаш да није ствар у томе шта ти треба да урадиш за Бога, већ шта је Он учинио за тебе, и зашто је учинио - да би твоја душа била спашена. Јер сви смо грешни, а сваки преступник мора да плати за своје преступе јер само је тако правда задовољена. Исус је платио за тебе (и мене), зато је Он једини који Спашава, тј. Христ (Месија).

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
http://www.pravoslavna-srbija.com/Pravoslavlje/Sveto Pismo - Biblija/40_MAT/40MAT001.HTM

Предлажем да почнеш да читаш, или да одгледаш:

<br>

Мораш да знаш да није ствар у томе шта ти треба да урадиш за Бога, већ шта је Он учинио за тебе, и зашто је учинио - да би твоја душа била спашена. Јер сви смо грешни, а сваки преступник мора да плати за своје преступе јер само је тако правда задовољена. Исус је платио за тебе (и мене), зато је Он једини који Спашава, тј. Христ (Месија).

Isusova genologija se razlikuje u jevandjelju Matejinom u odnosu na Lukino jevandjelje. Komentar?

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ok, nego ovo mi deluje kao dobar film (jevandjelje po Jovanu), jel imas jos neke slicnog sadrzaja? Osim onog od Mela Gibsona, gledao sam ga dva puta.

Natrag