Ko je Isus Hristos?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
u bibliji nigde i ne pise da je isus rekao za sebe da je bog, niti sae izjasnio jednog trenutka kao bog, to sto je neko tad mislio da je bog to je sasvim druga prica i to ne znaci daje bog, isto tako imalo je apostola koji ga nisu videli kao boga zato se mani sa tim tvrdnjama da je isus bog, posto nemamo ni jedan dokaz da on kaze za sebe da je bog
OK, hvala na komentaru. Samo bih te zamolio da nam objasniš šta je Hrist hteo reći u ova 3 stiha:
“Отац је у мени и ја у њему” (Јован, 10, 38 ). “Ја и Отац једно смо” (Јован, 10 , 30). I “Ко види мене, виде Оца” (Јован, 14, 9)

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
OK, hvala na komentaru. Samo bih te zamolio da nam objasniš šta je Hrist hteo reći u ova 3 stiha:
“Отац је у мени и ја у њему” (Јован, 10, 38 ). “Ја и Отац једно смо” (Јован, 10 , 30). I “Ко види мене, виде Оца” (Јован, 14, 9)
hteo je da kaze da mu je bog u srcu i da je on u srcu boga, i ja na osnovu toga mogu 1000 tumacenja da izdvojim, ali cinjenica je da isus nigde konkretno rekao da je bog, i to je sasvim normalno i ocekivano i da jeste i da nije bog, ostaje samo tumacenje

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
hteo je da kaze da mu je bog u srcu i da je on u srcu boga, i ja na osnovu toga mogu 1000 tumacenja da izdvojim, ali cinjenica je da isus nigde konkretno rekao da je bog, i to je sasvim normalno i ocekivano i da jeste i da nije bog, ostaje samo tumacenje
A da li je ovaj tvoj zaključak TUMAČENJE ? Ili ne.

Pa mnogima drugima je Bog bio u srcu, a i oni u Božijem srcu, poput Davida, Jova, Enoha, Jovana krstitelja, ......... pa niko od njih nije rekao :“Отац је у мени и ја у њему” ili pak “Ја и Отац једно смо” ili “Ко види мене, виде Оца” .
Zašto ?
Takođe i u istoriji Hrišćanstva u ovih 2.000 godina je isto tako bilo puno vernih Hrišćana kojima je isto tako Bog u srcu i obratno, pa niko nije i pomislio to reći, a kamo li rekao.
Zašto ?

Pozdrav:

Apostol Pavle: Који, ако је и био у обличју Божијем, није се отимао да се упореди с Богом; u Filipljanima 2,6

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
onda je u celom tom tekstu rec sin suvisna, ona onda tu ne predstavlja nista, niko od njih nije rekao to, zato sto niko nije posedoivao znanje koje je isus posedovao, to je veoma unutrasnje znacenje otac je u meni i ja sam u ocu nije povrsno za razumeti, to sto sam ja rekao da je u srcu to sam ja samo lupio jedno tumacenje toga, ali pazi otac je u meni i ja sam u ocu je veoma zanimljiva recenica iz unutrasnjeg pogleda na stvari

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
onda je u celom tom tekstu rec sin suvisna, ona onda tu ne predstavlja nista, niko od njih nije rekao to, zato sto niko nije posedoivao znanje koje je isus posedovao, to je veoma unutrasnje znacenje otac je u meni i ja sam u ocu nije povrsno za razumeti, to sto sam ja rekao da je u srcu to sam ja samo lupio jedno tumacenje toga, ali pazi otac je u meni i ja sam u ocu je veoma zanimljiva recenica iz unutrasnjeg pogleda na stvari
Ništa tu nije suvišno. Jednostavno organizacija koja je stvorila univerzum, Planetu, život na njoj, sve vidljivo i nevidljivo..... je na daleko većem spoznajnom, intelektualnom, moćnom, bilo kakvom nivou u odnosu na čoveka. Tako da sada pokušati razumeti Božiji plan spasenja za nas ljude je nemoguće. Treba prihvatiti onako kako piše i gotovo. Pročitaj 11-tu glavu poslanice Jevrejima, pa će ti neke stvari biti jasnije. Čovek se ne spasava delima, već verom. Tako da spoznati sva Božija dela je apsurd.
Upravo zato se i spasavamo delima. Prihvati Hrista celokupnim svojim srcem i spašen si 100 %. A ako počneš:’’Stani malo, kako, zašto, nije tako, zbog čega, kada, gde, ...........’’ onda će biti malo problema na tvom putu spasenja.

Pozdrav:

1. Тимотеју 3.16 И, као што је признато, велика је тајна побожности: Бог се јави у телу, оправда се у Духу, показа се анђелима, проповеди се незнабошцима, верова се на свету, узнесе се у слави.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
pa ako ti je nemoguce da spoznas boziji plan spasenja zasto onda napadas adventiste ili js ili neke druge? mozdaje to boziji plan spasenja a ti neznas a napadas
ja ne citam nista sto je upereno jevrejima, zato sto to mena apsolutne veze samon posto sam srbin
znaci ako covek veruje u recimo isusa i prihvati ga 100% on je spasen? znaci on veruje u njega i prihvata ga a pored toga moze da radi sta god hoce?
reci mi jednu osobu na svetu koja je svetu knjige (bilo koje) prihvata onako kako pise? to je prosto nemoguce bez tumacenja, zato kad bi prihvatili onako kako pise bila bi opsta pobuna u glavi i ne bi razumeli ni ovo malo sto kao razumemo danas

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Samo u kontekstu Trojstva, odnosno teme na kojoj smo sada. I o tome smo diskutovali a ne o CELOKUPNOM planu spasenja.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
pa kako onda nazivate jedni druge laznima i da propovedaju lazi i teraju druge u propast a ne u spasenje? pa da su masoni da ovo pa ono, i u cemu je razlika ako neko prihvata isusa kao andjela ili kao proroka ili kao boga? on ga prihvata kako god da okrenes, niti ga ponizava niti ga uzdize, posto to jos uvek nije sigurno sta je isus bio, moze da se izvuce zakljucak da je bog da je prorok da je andjeo

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Зато што многе секте, а има их превише, директно утичу и манипулишу друштвом, догађајима, јавним наступима, јавним мњењем и др. Можда људи нису ни упознати ко је све од познатих личности у сектама разних учења и говори у корист таквих измишљених глупости. А зашто? Јер циљ је потпуна анархија на микро плану да би се на макро плану лакше управљало. Највеће светско царство у историји које је многе народе обухватило и њима манипулисало је Римско царство. Систем тог царства (звери) је да разбија државе (краљевства тада) на мање делове и тако их лакше контролише. Зато су свуда по Европи и свету разбијали државе на што више мањих да би их лакше контролисали. Веома прост систем, али доказало се веома успешан. То се види веома лако.

Зато и имамо растурање породице као матичне ћелије друштва, нико никога не поштује, млади су бесни и бахати (не сви), њихови родитељи још гори, стари незадовољни и џангризави, а у историји људског рода се није десило да две генерације не могу да нађу заједнички језик. Отац нема однос са сином (мајка и ћерка - син), син не поштује оца и мајку, а камоли деду и бабу, и да не набрајам. Нико нема толеранцију и разумевање према другоме.

И онда наступају сектурине као завршни ударац. Оне убирају што је ђаво посејао. Само погледај која црква заступа породичне вредности и толеранцију, и веома лако ћеш видети ко је преварант, а ко онај који се бори за породицу као стуб друштва и цркве. Где Бога нема у кући, ту нема ни мира ни спокоја. А секте "лове" на разне начине. Приказују се као доносиоци истине, а ту се крију многе прикривене ствари које можда до сада ниси срео. Можда си чуо, а ми покушавамо колико можемо да прикажемо људима ко су у ствари те секте које долазе из америчких и масонских јазбина. Колико је у нашој моћи.

Можда на први поглед изгледа да смо оштри и нападни, али схватамо суштину проблема и боримо се свим снагама да људи виде са ким данас имамо посла, јер на другом месту тешко да могу да чују и да се упознају. Ако упоредо читаш Библију и пратиш шта ми и они причају, веома лако можеш сам да видиш ко је преварант, а ко "витез". Мали смо ми људи, али се грчевито боримо колико је у нашој моћи.

Ту има и многих наука из тих јазбина које нису званично прохришћанске, а лако их препознајеш. Ту су разни астролози, гатаре, видовњаци, зодијаци, вегетаријанци, медитациони заглупљивачи и сл., "учитељи живота" (имају и школу за учитеље живота где добијеш диплому), све у свему Њу ејџ наука. Њу је основала са својим књигама и наукама једна друга бабускера (Блавацки, нађи на интернету: verujem.org/apologetika/teozofija.html ), а основа је чиста сатанистичка. Само што народ нема појма, а сваки дан можеш да чујеш на свим телевизијама њену науку. Додуше, и она је део масонског програма и појављује се баш у исто време као и многе секте са којима се мачујемо овде по форуму. У то време многе ствари су кренуле да се мењају (19 -20. век) и тада имамо многе анти-Божије науке. Неке смо учили и у школи. Лако се види да то није случајно и да су сви ти људи били повезани. Једини је проблем да људи то схвате и да одбаце, а данас је тешко то учинити. Када се упознајеш са неким, прво те пита који си знак у хороскопу, а све је то део Кабале (вавилонске науке коју Јевреји такође негују, а Америка посебно) коју срећеш сваки дан, а ниси ни свестан.

Када бисхватио ко су сви ти људи и шта све ове науке представљају, сигуран сам да ни ти не би ћутао.

"i u cemu je razlika ako neko prihvata isusa kao andjela ili kao proroka ili kao boga? on ga prihvata kako god da okrenes, niti ga ponizava niti ga uzdize, posto to jos uvek nije sigurno sta je isus bio, moze da se izvuce zakljucak da je bog da je prorok da je andjeo "

Да ли би се ти увредио да ја кажем да си ти црв или пацов или мољац итд.? Ја бих се увредио да мени неко то каже, значи да ме понижава. Не значи да су животиње лоше, већ су на нижим "гранама" од нас. Ми смо њима господари, тако је и Бог нама Господар. Наш Господ(ар) је уједно и наш Спаситељ. Неки људи не желе да им Бог буде Господ(ар), зато Га и нападају. Не зато што им је Он нешто учинио, већ што су бунтовничког срца, а уместо да се буне против зла, они се буне против добра. За њих је добро-зло, а зло-добро.
Зато и претражују Библију само да нађу нешто да Га нападну, а не схватају ни шта говоре и о чему се заправо ради. Не гледају шта се крије иза неких поступака. То их не занима, важно да имају своје мишљење и да морају некако да пљују по Богу.

Довољно се унизио сам Бог и дође као слуга и Син човечији, Страда на Крсту и Васкрсе само да нас Спасе, а ни то није добро. И ту виде злобу Божију уместо милост. И нашег Бога Спаситеља који је дошао као Син Божији Исус који је Христ понижавају иако се сам понизио за нас. Након тога Он треба да буде прослављен и слављен у сваком срцу, уздизан као Господ(ар). Ту је преломна тачка. Неко у срцу не признаје да је Он Господ(ар), већ Га праве на нешто мање.

Извињавам се на дугачком посту, мада бих још много писао величајући Господа Исуса Христа...

Poslednja izmena:
Natrag