Ko je Isus Hristos?

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Takticar te je razbio sa biblijskim argumentima. Za razliku od tebe poznaje bibliju. Dao ti je sve potrebne stihove, sve citate Isusa. :roll:

Tripo, bas imas neki papagajski sindrom. Samo ponavljas ono sto si poslednje cuo. Da li mislis nekad? Jel si probao i ako nisi kada ces?

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Auuuu i ahahaha su ti najjaci argumenti. Tuga. Zar i ti ne priznajes Isusove reci?
Buraz ti ces ovde skoro da pricas sam sa sobom!Gero ti lepo reko nakokao si 1.338 postova ali nista pametno.Sa ovim ljudima od 210 pa na dalje nemoj da se igras to su ozbiljni ljudi i nacitani su,i znaju sta govore! a tebe ce i ateisti da izbace iz svojih redova.A znas li zasto?jer stvarno nemas veze s zivotom,istorijom,ateizmom itd.Pitaj JURIVAKU koji je ateist ali bolje 100 puta razume i rezonuje nase postove nego ti.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Buraz ti ces ovde skoro da pricas sam sa sobom!Gero ti lepo reko nakokao si 1.338 postova ali nista pametno.Sa ovim ljudima od 210 pa na dalje nemoj da se igras to su ozbiljni ljudi i nacitani su,i znaju sta govore! a tebe ce i ateisti da izbace iz svojih redova.A znas li zasto?jer stvarno nemas veze s zivotom,istorijom,ateizmom itd.Pitaj JURIVAKU koji je ateist ali bolje 100 puta razume i rezonuje nase postove nego ti.

Pozdrav.

Tasko da bilo ko "rezonuje" vase postove. Jos teze je da ste Tripo, Gera i ti nacitani. Ok, mozda ste citali kule strazara, trece oko, bibliju i slicno. A napadi na mene licno nece skrenti paznju sa vaseg slaboumlja, vase falicne logike i zabijanja glave u pesak kada vam se iznesu cinjenice. I umesto sto upadas kao padobranac napadajuci mene, probaj da izneses svoje misljenje (prvo probaj da mislis) u vezi teme, da prezentujes argumente u vidu smislenih recenica, da proveris da li su ti argumenti tacni...
Vas trojica me podsecate na jednog vrlo poznatog teologa i izvrsnog poznavaoca biblije (nacitan je barem kao vas trojica, mozda i vise):

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Isus je Bog.

Da vidimo šta kaže Jovan i Isus.

U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
1:2 Ona beše u početku u Boga.
1:3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.
1:4 U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima.
1:5 I Videlo se svetli u tami, i tama Ga ne obuze.
1:6 Posla Bog čoveka po imenu Jovana.
1:7 Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.
1:8 On ne beše Videlo, nego da svedoči za Videlo.
1:9 Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.
1:10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
1:11 K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.
1:12 A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,
1:13 Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje telesne, ni od volje muževlje, nego od Boga.
1:14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

Riječ bješe vidjelo i u njoj bješe život. Dakle u Isusu je bio život, nije Ga dobio. Isus je život Jovan 14,6

Jovan jasno kaže da je Isus Bog. Jovan kaže da je došao da svjedoči za svjetlo. Ko je svijetlo u SZ??? Jovan dodaje da on nije svijetlo.

Jovan jasno kaže da Isus dolazi kod svojih i svoji Ga nisu primili. Da Isus nije Bog ne bi pisalo "kod svojih" nego kod Božijih. Ovdje je jasno da je Bog lično došao na zemlju.

[FONT=&amp]Jahve mi je svjetlost i spasenje: Psalam 27,1

Šta kaže Isus????????????????? [/FONT]
[FONT=&amp]12Isus im zatim ponovno progovori: Ja sam svjetlost svijeta; ko ide za mnom, neće hoditi u tami, nego će imati svjetlost života. Jovan 8,12

[/FONT]
Zapazite da u Psalmu stoji da je Jahve spasenje.

Luka 2,30Ta vidješe oči moje spasenje tvoje, Luka 3,6I svako će tijelo vidjeti spasenje Božje.

Izaija 52,10Ogolio je Jahve svetu svoju mišicu pred očima svih naroda, da svi krajevi zemaljski vide spasenje Boga našega.

Zapazite da Jovan kaže da svjedoči za Riječ (Isusa)

[TABLE]
[TR]
[TD]Izaija 43,10[/TD]
[TD]Jer vi ste mi svjedoci, riječ je Jahvina, i moje sluge koje sam izabrao, da biste znali i vjerovali i uvidjeli da sam to ja. Prije mene nijedan bog nije bio načinjen i neće poslije mene biti.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Izaija 43,11[/TD]
[TD]Ja, ja sam Jahve, osim mene nema spasitelja.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Izaija 43,12[/TD]
[TD]Ja sam prorekao, spasio i navijestio, i nema među vama tuđinca! Vi ste mi svjedoci, riječ je Jahvina, a ja sam Bog[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Izaija 43,13[/TD]
[TD]od vječnosti - ja jesam! I nitko iz ruke moje ne izbavlja; što učinim, tko izmijeniti može?[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Božiji svjedoci su Isusovi svjedoci potvrđeno u NZ

Djela apostolska 1,8Nego primit ćete snagu Duha Svetoga koji će sići na vas i bit ćete mi svjedoci u Jeruzalemu, po svoj Judeji i Samariji i sve do kraja zemlje.

Zapazite da Isaija u 43,13 kaže za Boga "JA JESAM"

Šta kaže Isus???????????? Ivan 8,24Stoga vam i rekoh: `Umrijet ćete u grijesima svojim.` Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim.

Ivan 8,28Isus im nato reče: "Kad uzdignete Sina Čovječjega, tada ćete upoznati da Ja jesam i da sam od sebe ne činim ništa, nego da onako zborim kako me naučio Otac.

Zapazite da Isaija kaže da je Bog izabrao sebi sluge. U NZ je jasno Isus izabrao apostole i svi oni su sebe nazivali slugama Isusa.

[FONT=&amp]
[/FONT]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Tasko da bilo ko "rezonuje" vase postove. Jos teze je da ste Tripo, Gera i ti nacitani. Ok, mozda ste citali kule strazara, trece oko, bibliju i slicno. A napadi na mene licno nece skrenti paznju sa vaseg slaboumlja, vase falicne logike i zabijanja glave u pesak kada vam se iznesu cinjenice. I umesto sto upadas kao padobranac napadajuci mene, probaj da izneses svoje misljenje (prvo probaj da mislis) u vezi teme, da prezentujes argumente u vidu smislenih recenica, da proveris da li su ti argumenti tacni...
Vas trojica me podsecate na jednog vrlo poznatog teologa i izvrsnog poznavaoca biblije (nacitan je barem kao vas trojica, mozda i vise):

Ma ti si neizleciv slucaj ,nema sta ja vise sa tobom da diskutujem,idi kod tarzana da ti kaze ko ti je deda i baba!ta knjiga nije djaba napisana Lord Grejstok,ona je napisana za takve kao sto si ti.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
@Tripo

Kao i obicno dzaba si prepisivao tudja razmisljanja. Nigde ne pise da je Isus rekao da je bog. To sto autori koriste slicne ili iste izraze govori samo u prilog tome da biblijski tekstovi nisu narocito originalni i da se ponavljaju. No dobro, ostavicu Takticaru da te opet razbije biblijskim argumentima.

@Gera

Tarzan je fikcija, mada imamo slucajeve gde su ljudi proveli izvesno vreme sa majmunima i drugim zivotinjama. Kazem ti da je fikcija da ne bi pomislio da je Tarzan postojao, posto si u stanju da mitologiju dozivljavas kao realnost. Za sledecu lektiru ti preporucujem Robinzon Kruso.

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Jovan jasno kaže da je Isus Bog.

Mozes li da postavis taj stih gde Jovan jasno kaze da je Isus Bog?

A evo ja postavljam stih gde Jovan jasno kaze i svedoci da je Isus Sin Boziji!

Jovan 1:34 I ja videh i zasvedočih da je ovaj Sin Božji.

Prema tome, za mene je ovako kako je Jovan rekao! Zasto bih tebi verovao pre nego njemu?
Treba li da te podsetim da su se licno znali!

Evo ti jos jedna srvar za razmisljanje.
Znamo da je Bog poslao Jovana.

Jovan 1:6 Posla Bog čoveka po imenu Jovana.

A u stihu 1:33 Jovan kaze:
"I ja Ga ne znadoh; nego Onaj koji me posla da krstim vodom On mi reče: Na koga vidiš da silazi Duh i stoji na Njemu to je Onaj koji će krstiti Duhom Svetim."

Ako je Isus kao svemoguci Bog poslao Jovana, zasto onda Jovan kaze da ga ne zna?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538

aaaaaaaaxaxaxaxaxaxaxaxa najvise mi se svidja stari zavet, novi tu i tamo ima nesto, ali najvise mi se svidja stari zavet xD legendaaaa znaci izgoreo kao licna

Tarzan je fikcija, mada imamo slucajeve gde su ljudi proveli izvesno vreme sa majmunima i drugim zivotinjama. Kazem ti da je fikcija da ne bi pomislio da je Tarzan postojao, posto si u stanju da mitologiju dozivljavas kao realnost. Za sledecu lektiru ti preporucujem Robinzon Kruso.

joooj e mojne ti o realnosti xD ti verujes da imamo istog pretka, znaci toliko o tvojoj realnosti

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
aaaaaaaaxaxaxaxaxaxaxaxa najvise mi se svidja stari zavet, novi tu i tamo ima nesto, ali najvise mi se svidja stari zavet xD legendaaaa znaci izgoreo kao licna

joooj e mojne ti o realnosti xD ti verujes da imamo istog pretka, znaci toliko o tvojoj realnosti

Mojne ti o realnosti sa astro-hristologijom minus stari zavet plus zodijak.

Natrag