Ko je Isus Hristos?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Рекао сам да на глупа питања не одговарам. Што се тиче Томе то је јасно да Му је Исус БОГ. А Исус је изашао прије него што ја и постојим. Е какво глупо питање "Да ли си имао ....итд. "? Па ти стварно мене зезаш.

Постоје итекако глупа питања. Једно од најглупљих питања је "Ко је створио Бога?" Често га постављају еволуционисти у расправи са креационистима. Видиш да има глупих питања.

Грчка ријеч за ГОСПОД је Куриос или Кириос, апостол Тома употребљава ријечи Господ и БОГ због великог узбуђења тј. усхићења јер је видио васкрслог Исуса и коначно повјеровао у све Његове ријечи прије.
А ти никако да одговориш на једно једино моје питање знаш већ које.

За Духа Светог сам ти одговорио, али ти изгледа не читаш моје постове.

Е морам јавити Гери за ово твоје питање "Да ли си имао...."? Ем смијешно ем глупо. Не знам шта хоћеш да кежеш са тим питањем?! Вјероватно не знаш ни ти. Па ја не могу имати прије Бога, кад је Исус прије свега. Он је прије нас свих и одувјек је.
Наравно људи се Исусу клањају, Он им опрашта гријехе, Он је без гријеха, Он је Бог.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
ења тј. усхићења јер је видио васкрслог Исуса и коначно повјеровао у све Његове ријечи прије.
А ти никако да одговориш на једно једино моо не знаш ни ти. Па ја не могу имати прије Бога, кад је Исус прије свега. Он је прије нас свих и одувјек јеГ" ili
"Jedan Bog množine što prestavlja jedninu"
, em smiješno em glupo i "šta hoću da kažem sa
ostavljati koje će mi biti sledeće pitanje? hajd pogodi ;)

U poverenju al nikom ne kaži, dobro. Sledeće pitanmakne.
či reč "KULT"

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Vi vi jehovini svedoci lazete citam sve postove gde se nalaze poelbuster,tripo 41,gerakules,faky itd.

LJudi su vam dokazali da perfektno poznaju bibliju, a vi iskreno receno nemate pojma uvek jedno isto postavlate.

A znate zasto jer drugih dokaza u bibliji nema sto bi potvrdilo vase tvrdlje.

Samo ovaj jedan stih dokazuje da je isus Jahve.

(1 korincanima 10:1-4)
1 Ali neću vam zatajiti, braćo, da očevi naši svi pod oblakom biše, i svi kroz more prođoše;
2 I svi se u Mojsija krstiše u oblaku i moru;
3 I svi jedno jelo duhovno jedoše;

4 I svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od duhovne stene koja iđaše za njima: a stena beše Hristos.
(jovan 4:10)10 Odgovori Isus i reče joj: Da ti znaš dar Božji, i ko je taj koji ti govori: Daj mi da pijem, ti bi iskala u Njega i dao bi ti vodu živu.

(otkr.22:20,21)20 Govori Onaj koji svedoči ovo: Da, doći ću skoro! Amin. Da, dođi, Gospode Isuse.
21 Blagodat Gospoda našeg Isusa Hrista sa svima vama. Amin.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Pa glupo pitanje nego sta to isto pise i u novi svet, da je isus tomi bog zasto taj stih niste preveli drugacije a.

A samo ime toma u prevodu s jevrejskog znaci blizanac ,sto nikako neznaci da je toma isusov brat blizanac, kako ti hoces da demonstriras forumu.

I mucis ljude tu po forumu ko je isus tomi,ko je isus tomi,ko je isus tomi, to su te naucili u kuli strazare da peres ljudima mozak putem neke vrste hipnotisanja i fanatizma.Jer ako laz ponavljas dugo i cesto ona postaje istina za one koji ginu.

Ja cu ti postaviti sve o kultu jehove ,imam mnogo materijala pa cu morati da ih prevodim s ruskog zato sto mozda na forumu mnogi neznaju ruski.

Sve u svoje vreme.

Pitam JS-ke dali znaju ko jest "MUDROST?"u price solomonove procitajte pazljivo price pa onda odgovorite.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Drug
"Šta je Isus, Tomi?"

ANTIHRISTA tako! ti si Hr

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Necu da se izjasnjavam po100 puta na pitanja na koje sam ti odgovorio na drugim temama.

I dosadili su mi ta tvoja prazna pitanja postavi stihove iz biblije, kao mi za koja mislis da podrzavaju tvoju dogmu, pa da diskutujemo ko ljudi.

Na svim temama pitas jedno isto a odgovore imas na postovima koje smo postavili.

Uozbilji se malo i prema poelbusteru pa ce i on prema tebi, pa da diskutujemo svi kao ljudi racunam da smo mi ozbiljni ljudi.
Nije ovde nikome cilj da pobedi u diskusiji vec da nadjemo svi pravdu.A citirani stihovi ce nam najbolje pomoci u tome ko je prav ako nije,
Jer niko nemoze pobiti bozju rec.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
sami sebi raskopavati crkotom i ja vama, jel to tako po vama ljudska diskusija ili šta već??

JEDNO PITANJE, JEDene a i za vas dragi moji, računam da stvi razumni i ozbiljni ljudi.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Evo pitam AApocketz dali je jehova alfa i omega tj pocetak i svrsetak?

(otkrivenje 1:17,18)17 I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,
18 I Živi: i bejah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti. 7,18 stih ovde se radi o isusu.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Evo pitam AApocketz dali je jehova alfa i omega tj pocetak i svrsetak?

(otkrivenje 1:17,18)17 I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,
18 I Živi: i bejah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti. 7,18 stih ovde se radi o isusu.

Dragi moj dali je ovo tvoje prvo pitanje a potom red za moje pitanje??

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Za vas je Isus jedini Bog kako se izjašnjavate. Ja ću još jednom da vas upozorim u stvari neka vas Bog upozori jer kažete da vam je Isus jedini Bog a ujedno ne slušate Isusove reči koje imate ispred sebe.Vi ne slušate Isusa šta je rekao. Da nema ovih stihova koje ću navesti mogli bi da me ubedite da je Isus Jehova ali pored ovih stihova to ne možete dokazati.

LUKA 10.22. Sve mi je predao moj Otac.Niko ne zna ko je Sin osim Oca i niko ne zna ko je Otac osim Sina i onoga kome Sin hoće da otkrije. - Zaključujem da vama to nije otkriveno. Verovatno postoje pojedinci kojima je otkriveno ali oni ne žele da veruju u to jer veruju ono što im odgovara a ne ono što je istina.

JOVAN 5.19. Isus im je na to rekao: Zaista zaista kažem vam Sin ne može ništa da učini sam od sebe nego samo ono što vidi da Otac čini.Jer što god On čini to i Sin čini na isti način. - Pošto želite da verujete u trojstvo preskočite prvi deo stiha i gledajte samo drugi deo ali ja vidim i prvi deo stiha gde Isus kaže da ne može ništa da čini bez odobrenja svog Oca.

JOVAN 5.21.22. Jer kao što Otac podiže mrtve i oživljava ih tako i Sin oživljava one koje hoće.22. Jer Otac ne sudi nikome nego je sav sud poverio Sinu. - Zašto je Otac sve poverio Sinu ? Zato što bi isto i on tako uradio.

Sad obratite pažnju na ovaj stih svi koji verujete da Isus nije stvoren.

JOVAN 5.26. Jer kao što Otac ima život u sebi tako je i Sinu dao da ima život u sebi. - Imate li kakav argumenat na ovaj stih koji kaže da je Isus dobio život od svog Oca.

JOVAN 6.44. Niko ne može doći meni ako ga ne privuče Otac koji me je poslao. I ja ću ga uskrsnuti u poslednji dan.- Opet Otac je ključni od njega zavisi.

JOVAN 8.16. A Isus im je odgovorio:Ono što naučavam nije moje nego potiče od onoga koji me je poslao.

JOVAN 8.28. Zato je Isus povikao dok je poučavao u hramu: Vi me poznajete i znate odakle sam .Ja nisam došao sam od sebe nego zaista postoji onaj koji me je poslao a vi ga ne poznajete.

JOVAN 8.54. Ako ja slavim samog sebe moja slava nije ništa.Mene proslavlja moj Otac za koga vi kažete da je vaš Bog. -
Ovo je ključni stih da opovrgne vaše tvrdnje. Ko je bio Bog Izraelcima u to vreme.Kako se zvao ? To je Isusov Otac i njegovo ime. Sve što je Isus radio sve je bilo u ime njegovog Oca JHVH. Pročitajte još jednom prvi deo stiha.

JOVAN 12.49. Jer ja nisam govorio sam od sebe nego mi je sam Otac koji me je poslao dao zapovest šta da kažem i šta da govorim.- Jeli ovde Otac Sinu dao zapovest? Ko nad kom ima autoritet ? Slušate li Isusove reči ?
JOVAN 15. 1.Ja sam pravi čokot a moj Otac je vinogradar - Može li čokot biti veći od vinogradara.Ako kažete da može onda vas ne zanima istina.

DELA APOSTOLSKA3.13. Bog Avramov Isakov i Jakovljev Bog naših praočeva proslavio je svog Sina Isusa koga ste vi predali i odrekli ga se pred Pilatom .... - Ko je bio Bog Avramov Isakov i Jakovljev zar to nije bio JHVH (Jehova) . Ovde ima jasna razlika između njega i njegovog Sina Isusa.

2.KORINĆANIMA 11.31. Bog i Otac gospoda Isusa onaj koga treba hvaliti u svu večnost zna da ne lažem.

1.SOLUNJANIMA 3.11. I sam naš Bog i Otac i naš gospod Isus neka usmere naš put prema vama -
Primećujete li za koga se ovde kaže da je Bog a pomenut je i Isus i njegov Otac.

1.PETROVA 1.3. Neka je blagosloven Bog i Otac našeg gospoda Isusa Hrista ...... - Ko se ovde karakteriše kao bog a pomenut je i Isus ?

1.JOVANOVA 4.14. A mi smo videli i svedočimo da je Otac poslao svog Sina kao spasitelja sveta.

Kažete da poštujete Isusa ? Uopšte ga ne poštujete ako zanemarujete ove stihove.

Poslednja izmena:
Natrag