Ko je Isus Hristos?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Писма се не могу кварити, али се кваре када неко каже да је Исус створен. Ајде ти сада нађи један стих који каже да је Исус створен.

Куриос (такође с времена на време написане кириос, грчки κυριος) је грчка реч која се могу применити на Бога , господару , господару, или старатеља

Грчка реч Кириос (κυριος) може да значи Бог , господар или мастер.

Према Јосиф Јевреји су одбили да називају "Господ 'римски император (Куриос), јер ово је био наслов резервисана за Бога

Јевреји такође позивају Бога Адонаи (אדני), хебрејском за "Господе", из Адон "Господе, власник". [7] једнини је Адони, "господару"

И наравно Исус је Бог и увијек је био Бог, не може неко да постане Бог.

Али Малецки вам рече да није Бог, како сада то?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Писма се не могу кварити, али се кваре када неко каже да је Исус створен. Ајде ти сада нађи један стих који каже да је Исус створен.

Куриос (такође с времена на време написане кириос, грчки κυριος) је грчка реч која се могу применити на Бога , господару , господару, или старатеља

Грчка реч Кириос (κυριος) може да значи Бог , господар или мастер.

Према Јосиф Јевреји су одбили да називају "Господ 'римски император (Куриос), јер ово је био наслов резервисана за Бога

Јевреји такође позивају Бога Адонаи (אדני), хебрејском за "Господе", из Адон "Господе, власник". [7] једнини је Адони, "господару"

И наравно Исус је Бог и увијек је био Бог, не може неко да постане Бог.

Али Малецки вам рече да није Бог, како сада то?

Dragi moj tripo 41 ja sam tebi dokazao kako je biblija izmanipulisana od crkvenih teologa namerom da podrže Sotonine smicalice i laži da JEHOVA nije jedan JEHOVA, ili da JEHOVA nije jedini Bog i Otac naš ali hoćeš da se ponavljam??

Pošto neznaš da obijasniš forumu šta je Isus Tomi niti znaš gde u tvojoj bibliji piše da je JEHOVA glava Hristu(ikao KAŽEŠ da si dobro potkovan i čitaš bibliju od 1990) eto pitanje za tebe da vidimo dali znaš ovo??

Razumem da KAŽEŠ da naučavaš kako KURIOS jeste svemogući Bog Sin i da THEOS ti je množina ELOHIMA što prestavlja jedninu, jedino ne razumem (zato što nisi ni sam sebi jasan) kako i na koji način od ovih ELHOHIMA množine što prestavljaju jedninu imaš SVETO TROJSTVO??
Još manje razumem koliko Bogova imaš u množini i na osnovu čega si dožao do zaključka da množina ELOHIMA prestaljaju jedninu sa (3)TRI LICA??? citiraj taj biblijski stih.

Kako sada to?

Ovako: Božija reč bi koja ih naziva BOGOVIMA i GOSPODARIMA! dakle kvariš li ti pisma i proroke?
Pitanje za tebe: Daj bar jedan primer iz tvoje biblije gde piše da je neko "NAZVAN BOGOM VIŠNJIM"??

Psal. 82,1. Bog stade na saboru Božijem, usred bogova izreče sud:

Šta tu piše i ima li to i u tvojoj bibliji? ako ima obijasni koji je to taj BOG što stade na svom saboru usred kojih što ih naziva BOGOVIMA??

Imaš koji kometar ili ćeš opet citirati Jovana 1,1??

A ovo, kako ovo interpretiraš:
Dela. 6,15. I pogledavši na nj svi koji sjeđahu na saboru vidješe lice njegovo kao lice anđela.

Dragi moj ja još uvek čekam tvoj komentar na post "150

Dodato posle 12 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

quote_icon.png
Prvobitno napisao tripo 41
Ама сада је са десне стране Оца. То је пророчанство за будуће вријеме.

"Изиђох од оца, и дођох на свијет" (Јован 16,28)

"По томе вјерујемо да си од Бога изашао" (Исто 30)

"да од Бога изиђе" (Јован 13,3) Јесте Му Отац предао све у руке.

"Ако заповијести МОЈЕ уздржите остаћете у љубави мојој, као што ја одржах заповијести оца својега" (Јован 15,10)

Да је Исус створен и да није Бог, не би могао рећи ЗАПОВИЈЕСТИ МОЈЕ, јер су заповијести донешене још за вријеме Мојсија. Али је јасно да су законодавци Отац и Син, они су донијели 10 Божијих заповијести. Али то не значи да су два Бога. Јер Исус каже да је Он у Оцу и Отац у Њему.

У Откривењу се јасно спомиње Дух свети.

"Ко има ухо нека чује шта говори Дух црквама"(Откривење 2,11) Исто 2,17 исто 2,29 итд.

Obijani sledeće biblijske stihove da svi vidimo ko je Isus i šta je Isus??

"Изиђох од оца, и дођох на свијет"[/I] (Јован 16,28)

Pitanje: Kako je izašao i šta je bio kada je došao na svet?

"По томе вјерујемо да си од Бога изашао"[/I] (Исто 30)

Pitanje: Po čemu vidite da je od Boga izašao?

"да од Бога изиђе" (Јован 13,3) Јесте Му Отац предао све у руке.

Pitanje:Od koga iziđe i ko mu je taj Otac što mu sve predao u ruke?
(šta je sada Isus pošto mu je sve predato u ruke??)

уздржите остаћете у љубави мојој, као што ја одржах заповијести оца својега[/I]" (Јован 15,10)

Pitanje: Ako su jedno "JEDAN BOG" nili to konfuzno da Sin drži tuđe zaposvesti?
(dali je podložan onome čije zapovesti drži?)

У Откривењу се јасно спомиње Дух свети.

Pitanje: Šta ti dragi moj KAŽEŠ da je duh sveti?

Z

KAŽEŠ li ti dragi moj tripo 41 da ovo je "BIBLIJSKA NAUKA" Sveto Trojstvo, jedan Bog sa TRI (3) lica

Z

trinity.jpg

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Kada kažemo da Isus nije najviše biće u duhovnom svetu tj.da je njegov otac veći kako je i sam Isus rekao na taj način ne omalovažavamo Isusa nego postavljamo stvari onako kako jesu.Molitve koje upućujemo Bogu da bi uopšte došle do Boga moraju se upućivati Ocu u ime Isusovo. Jedino na taj način Bog naše molitve uslišava.Ako molitve upućujete samo Isusu razmislite da se ne odnosi na vas ili na mene Hristove reči : Neće svako ko mi govori Gospode Gospode ući u carstvo nebesko. Moj vam je predlog da bez ikakve pristrasnosti preslišate doktrine koje ste naučili i ako vidite da nisu tačne iste da odbacite.

Pitanje za one koji nisu Jehovini Svedoci.Na koga se odnose sledeći stihovi :

Isaija 52.13.Gle moj će sluga postupati razborito.Na visokom će mestu biti Biće uzdignut i veoma uzvišen...
pa sve do 53.12.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Самим тим што сматрате да је Исус створен ви сте га унизили. Он јесте саМ себе понизио, али са разлогом, да би се ми људи узвисили. Само сматрање да је Исус створење понижава и Бога Оца. Јер Отац и Син једно су. Нема већи и мањи Бог, јер је Бог један.
За нас људе Отац и Син су исто у истој равни јер је Бог један.
Сва празна прича о некаквом већем ауторитету Оца пада у воду када се зна да је Син исто створитељ, кроз њега и за њега је створено. Он је такође одувијек. Он је почетак али не свога постојања него стварања.
Он је и завршетак ове грешне земље.
Исус је јасно рекао "ЈА САМ" Грчки "ЕИМИ" што значи "Бити, постојати" што је подударно са значењем Јахве "Онај који постоји", што је подударно са "Ја сам Онај који јесам" када је Бог рекао своје име Мојсију. Овдје се очигледно ради о једном Богу. Него нађите већ једном гдје пише у Библији да је Исус СТВОРЕН?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Самим тим што сматрате да је Исус створен ви сте га унизили. Он јесте саМ себе понизио, али са разлогом, да би се ми људи узвисили. Само сматрање да је Исус створење понижава и Бога Оца. Јер Отац и Син једно су. Нема већи и мањи Бог, јер је Бог један.
За нас људе Отац и Син су исто у истој равни јер је Бог један.
Сва празна прича о некаквом већем ауторитету Оца пада у воду када се зна да је Син исто створитељ, кроз њега и за њега је створено. Он је такође одувијек. Он је почетак али не свога постојања него стварања.
Он је и завршетак ове грешне земље.
Исус је јасно рекао "ЈА САМ" Грчки "ЕИМИ" што значи "Бити, постојати" што је подударно са значењем Јахве "Онај који постоји", што је подударно са "Ја сам Онај који јесам" када је Бог рекао своје име Мојсију. Овдје се очигледно ради о једном Богу. Него нађите већ једном гдје пише у Библији да је Исус СТВОРЕН?

Jevrejma 5.5.Tako i Hristos ne proslavi sam sebe da bude poglavar sveštenički nego Onaj koji mu reče :Ti si moj Sin ja te danas RODIH.

Zadržite se malo na ovom stihu pa onda nastavite dalje.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ti bi da znaš kako je Sin izašao od Oca. Postavljaš pitanja znaš već šta hoću reći, kakva. Za zapovijesti je rekao da su Njegove, znači zapovijesti su i Isusove. Mojsije nikada nije rekao da su njegove zapovijesti.

Pitanje za vas JS glasi: "Gdje piše u Bibliji da je Isus STVOREN?"

Otac mu je Otac. Pa to je jasno.

A za ovu odvratnu sliku nemam šta reći.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Ko je Isus svevišnji Bog ili Sin Božiji. Neka biblija govori.

JEVREJIMA 1.5. Jer kome od anđela reče Sin moj ti si ja te danas rodih? I opet ja ću mu biti Otac i on će mi biti Sin.

EFESCIMA 1.3. Blagosloven Bog i Otac gospoda našeg Isusa Hrista ...........
(koji bog i otac kako se zove ?

GALATIMA 1.1. Pavle apostol ni od ljudi ni od čoveka nego kroz Isusa Hrista i BOGA OCA koji ga vaskrse iz mrtvih.( Bog otac koji ga je vaskrsao iz mrtvih kako se zove ?

DELA APOSTOLSKA 3.13. Bog Avramov i Isakov i Jakovljev Bog otaca naših proslavi sina svog Isusa kog vi predadoste i odrekoste ga se pred licem Pilatovim ........(Koji Bog je proslavio svog sina Isusa ?

JOVAN 20.21. Mir vam kao što Otac posla mene tako i ja šaljem vas ( Koji Otac je poslao Isusa kako se zove ?

LUKA 10.22. I okrenuvši se učenicima reče: Sve je meni predao OTAC moj i niko ne zna ko je Sin osim OCA ni ko je OTAC osim Sina i ako Sin hoće kome kazati .......( Vama to očigledno nije rečeno. Koji Otac je predao Isusu sve kako se zove ?

MATEJ 24.36. A o danu tom i času niko ne zna ni anđeli nebeski do OTAC moj sam............(Koji Otac kako se zove ?

O kom OCU je Isus govorio ?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
O svom Ocu je govorio. Rođen ne znači i stvoren. Pa šta ako je rekao da niko ne zna kada će Isus doći, osim Oca, ja ne negiram i ljudske osobine Isusa.
Kako dokazuje da je Isus stvoren i da nije Bog dio u kojem Isus govori da šalje učenike, kao što je Otac Njega poslao?! Jel to dokazuje da Isus nije Bog. Samim tim što je u tijelu Isus osjeća kao i ljudi (bar dio njih) veličinu i autoritet Boga Oca. I sva prazna priča o autoritetu pada u odu kada se zna da taj autoritet proizilazi iz toga što se Isus ponizio. Zato je i rekao da je Otac veći od Njega.

Ali gdje piše da je Isus STVOREN? Mislim u Bibliji. Ovo što vi postujete "Isus se molio ocu" Pred samu smrt je rekao "Bože moj! Bože moj zašto si me ostavio" samo dokazuje da je Isus kao i svi ljudi imao ljudska osjećanja i osobine, nikako ne dokazuje da je stvoren i da nije Bog.

Rođen ne znači i stvoren. Pitam za stvaranje a ne za rađanje.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Bog i Isus i sad imaju ljudska osećanja jer mi smo stvoreni po slici Božijoj.Znači Isus je govorio o svom Ocu.Ako isus nije stvoren nego je večan isto kao njegov otac po čemu je onda njemu Otac Otac. Ako ga nije stvorio onda mu nije Otac.Ako mu nije Otac zašto ga Isus zove Oče. Jevrejima 1.5. jasno govori da je Isus stvoren ali davno pre nego što je postojala ikakva materija pre svih stvorenja Božijih.

Stvar je u tome što se taj Otac preko biblije izjašnjava da traži obožavanje samo za sebe što znači da je sve ostalo idolopoklonstvo.Isus je lepo i rekao kome treba da se obraćamo :Oče naš koji si na nebesima..... Isus je posrednik između nas i njegovog Oca, on nas je odkupio od greha znači samo verovati u Oca ne odkupljuje nas od greha,jer nemamo odkup ako ne verujemo da je Isus poslat da bude žrtva za naše grehe.On je preuzeo naše grehe na sebe.Isto tako verovati samo u Isusa ne odkupljuje nas od greha, jer prema kome ako ne priznajemo njegovog Oca koji ga je poslao.

Vi priznajete Sina ali ne priznajete Oca a još ste uz to dodali i neki Sveti Duh da ga obožavate pitate li se ko se možda krije iza takvog obožavanja svetog duha.

Natrag