Ko je Isus Hristos?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za tripo 41
kakva bre crna dogma?
Isua jeste Bog Silni,ali ne i Svemoguci.
Da nije trebalo praviti razliku ,ne bi se oznacavao kao SIN.
Samim tim sto se govori posebno o sinu,a posebno o ocu je dovoljan dokaz da oni nisu jedna te ista osoba.
Secas li se one Isusove price o caru i vinogradarima,kad je car poslao svoga sina?(matej 21:33-40)
"....A po tom posla k njima sina svog govoreći: Postideće se sina mog.
38 A vinogradari videvši sina rekoše među sobom: Ovo je naslednik; hodite da ga ubijemo, i da nama ostane dostojanje njegovo.
39 I uhvatiše ga, pa izvedoše ga napolje iz vinograda, i ubiše.
40 Kad dođe dakle gospodar od vinograda šta će učiniti vinogradarima onim?

Kad govoris o stvaranju Adama,kad pise "MI" to znaci da je Bog sa svojim andjelima stvarao Adama i Evu.
Seti se ko je bio zemaljski heruvim?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Gdje piše u Bibliji da je Isus stvoren??

"Isus Hristos juče je i danas onaj isti i vavjek" (Jevrejima 13,8)

Kako je onda bio anđeo. Vidiš da je uvijek isti.

"Jer ja Gospod ne mijenjam se" (Malahija 3,6)

Najmoćnije stvorenje je pali anđeo sada Satana Lucifer koji je bio heruvim zaklanjač Božijeg prestola.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Sta hoces da kazes sa Jevrejima 13:8???
Naravno da je isti,namera mu se nije promenila.I dalje ima puno ljubavi prema ljudima.
Ali ti mislis da on ima ljudsko telo??????Zar ne shvatas,da telo i krv ne mogu naslediti nebesko carstvo,da postoje zemaljska i nebeska tela....
on sada ima nebesko telo,i nije vise obican andjeo,vec arhandjeo

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Бог нема тијела, Бог је дух стоји у Библији. Наравно да Његова суштина иста (љубав итд.) али Он је увијек био Бог и не може бити створење јер нигдје не пише у Библији да је створен, него да је Бог и да излази од Оца.
Створење не може постати Бог никада. Јасно стоји у Исаији да је Бог, у Јовану 1,1 Исус је и без гријеха, само Бог може бити без гријеха.
Њему се клањају анђели и људи, само Богу се треба клањати.
Он се не мијења, сва створења се могу мијењати и суштински, то доказује Луцифер бивши анђео, најмоћније биће које је Бог створио, он је био вођа анђела до пада, једини од анђела херувим заклањач Божијег престола.

Зато Исус преузима анђеоску војску јер анђели не могу напредовати, могу само пасти. Али то уопште не значи (и не значи) да је Исус створен и анђео у класичном смислу као створење. Баш напротив то доказује да је Он Бог.

Ево доказ да је Лцифер створен.

15 You were faultless in your ways from the day of your being created until unrighteousness was found in you.

Да је Луцифер најмоћније биће које је Бог створио потврђује "Ти си био херувим, помазан да заклањаш" јасно је чега Божијег престола.
За њега Језекиљ каже "печат савршенства, пун си мудрости, и сасвим си леп" (глава 28, 12-14) Да је Исус створен Он би био по вама печат савршенства стварања Божијег.
Касније је пао и почео је гријех. Исаија "изједначићу се с Вишњим" 14,14

Исус се јасно изједначавао са Богом, а то није гријех, Луцифер када је то урадио пао је у гријех.

Нико од пророка није рекао "Отац и ја једно смо" "Отац досле чини и ја чиним" "Ко је мене видио видио је Оца мојега". Нигдје се није клањало пророцима Божијим.
Нигдје није пророк рекао да он опрашта гријехе.
Нико није рекао од пророка да зна Бога и да га је (директно) видио, нико није рекао да од Бога излази. Само Исус јер је Он Бог.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za tripo41
kazes da stvorenje nikada ne moze postati Bog???
a odkud onda toliko mnogo Bogova i Gospoda?
1.korincanima 8:5,6
5 Јер иако има оних који се називају „боговима“, било на небу било на земљи, јер има много „богова“ и много „господа“, 6 за нас постоји један Бог, Отац, који је све створио и за кога ми живимо, и један Господ, Исус Христ, преко кога је све створено и преко кога ми живимо.
Zapazi da cak ni ovaj stih ne potvrdjuje trojstvo,jer nema svetog duha.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Па ту се говори о лажним боговима. Само је ЈЕДАН прави Бог. Па кроз цијелу историју демони и Сатана су се представљали као богови и многе су убиједили да су богови.
Али истински да неко створење постане Бог је немогуће. Исус је увијек био Бог, Он је постао и човјек, али неко ко је створен, није Бог нити може постати Бог. Видиш да стих 4 говори о идолима лажним боговима и да је само један прави Бог.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
objasni
1.kor 8:6
6 Ali mi imamo samo jednog Boga Oca, od kog je sve, i mi u Njemu, i jednog Gospoda Isusa Hrista, kroz kog je sve, i mi kroza Nj.
Kako smo to mi u njemu?Jel isto kao i Isus Hrist ,ili malo drugojacije?
i zasto se za isusa Hrista kaze da je GOSPOD,a ne Bog?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Nije dozvoljeno postavljenje istih postova na različitim temama![/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Већ сам ти рекао грчка ријеч за Господ је Куриос или Кириос буквално значи "Онај коме припада нека особа или предмет" тај једини власник је Бог. Та ријеч може да значи Бог, господар итд. Према Јосифу Флавију Јевреји су одбили да зову римске императоре Куриос (у Римској империји је био службени и грчки поред латинског) јер је та ријеч била резервисана за Бога. Такође та ријеч значи Адонај, Јевреји том ријечју именују Бога. Она не мора да значи увијек Бог, али углавном значи. Код Исуса нема сумње она значи Бог. Фино стоји објашњење на википедији и на другим сајтовима. Па не знам сада колико смо ми у Оцу. Али једно знам, Бог исто доживљава прогањање хришћана као и људи, и још страшније.

Знаш да је рекао Савлу (Павлу) "Ја сам Исус Назарећанин кога ти гониш".

А Исус је рекао "Ако на вас омрзну имена мојега ради, знајте да прије на мене омрзну него на вас".

Бог доживљава прогањање оних који су му вјерни и вјерују у Њега још и више него они које гоне безбожници. Е то значи да смо ми у Њему, не наравно буквално.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Већ сам ти рекао грчка ријеч за Господ је Куриос или Кириос буквално значи "Онај коме припада нека особа или предмет" тај једини власник је Бог. Та ријеч може да значи Бог, господар итд. Јован 1,1-3 "и Бог бјеше ријеч" "Све је кроз њу (ријеч) постало". А сад мало до Ефесаца 3,9 "који је све саздао кроз Исуса Христа".
Такође та ријеч значи Адонај, Јевреји том ријечју именују Бога. Она не мора да значи увијек Бог, али углавном значи. Код Исуса нема сумње она значи Бог. Фино стоји објашњење на википедији и на другим сајтовима. Па не знам сада колико смо ми у Оцу. Али једно знам, Бог исто доживљава прогањање хришћана као и људи, и још страшније.

Знаш да је рекао Савлу (Павлу) "Ја сам Исус Назарећанин кога ти гониш".

А Исус је рекао "Ако на вас омрзну имена мојега ради, знајте да прије на мене омрзну него на вас".

Бог доживљава прогањање оних који су му вјерни и вјерују у Њега још и више него они које гоне безбожници. Е то значи да смо ми у Њему, не наравно буквално.

Dragi moj meni si ti KAZAO boldovano! da bez dokaza moje ništa ne vredi, šta misliš koliku vrednost ima to što si ti kazao bez dokaza?

Dragi moj budi ljubazan pa idi na temu Sveto Trojstvo i daj svoj doprinos kada je reč o SVETOJ TROJICI.

Drugo, nema potrebe da neprestano ponavljaš kako Isus ne znači da je BOG! jer po tom pitanju mi smo već zaključili da je Isus u bibliji nazvan "BOG SILNI" i da se pisma ne mogu kvariti. Dakle JEHOVA je svog Prvorodnog"JEDINORODNOG" nebeskog sina pre svakog vremena postavio za "SILNOG BOGA" koji sada po pismu sedi na prestolu JEHOVI sa desne strane! šta je tu dragi moj tripo 41 nejasno ?

Citiram:"Према Јосифу Флавију Јевреји су одбили да зову римске императоре Куриос (у Римској империји је био службени и грчки поред латинског) јер је та ријеч била резервисана за Бога. Такође та ријеч значи Адонај, Јевреји том ријечју именују Бога. Она не мора да значи увијек Бог, али углавном значи. Код Исуса нема сумње она значи Бог"

DOKAŽI! argumentovano na osnovu čega to kažeš? boldovano

Natrag