KK Crvena Zvezda

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Formalno smo domacini, ali oni najvatreniji navijaci odavno nisu na tribinama, tako sto se tice publike, i tu je Partizan u prednosti. Partizan je uhvatio zalet, Zvezda tek u proslom kolu ukoliko se ne varam je ostvarila prvu pobedu. Jeste Partizan veliki favorit, ali ko zna, mozda se i desi cudo. :dntknw:

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Daj Bože ali treba biti realan, čini mi se da se ekipi do sada koliko sam uspeo da pročitam u novinama pored tankog kvaliteta najviše zamerala neborbenost :dntknw:

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Nije ni moglo da se napravi neki bolji tim. Dobro je sto su uspeli da zadrze neke mlade igrace. Ovo za borbenost, mozda su u pravu, mogli bi da budu malo borbeniji na terenu. yes3 Verovatno slicna prica iz ranijih sezona, kasne plate, losa atmosfera, pa nemaju mnogo volje.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Verovatno :dntknw:
Mada i ti mladi igrači pitanje koliko imaju potencijala ali videćemo nadam se sam oda će biti manje turbulencija u klubu nego prehodnih godina a uspeh će doći sam po sebi yes3

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
U pravu si. yes3
Valjda ce konacno odigrati sezonu, a da ne bude nekih vecih problema. Igraci poput Rondovica, Nedovica i Radosavljevica su osvajali medalje u mladjim kategorijama reprezentacije. Od ove trojice Nedovic je najtalentovaniji, ove sezone konacno dobija sansu i nadam se da ce pokazati da se radi o odlicnom kosarkasu.

Malopre sam procitao ovu vest, Pavlovic je malo ljut na drzavu zato sto vise pomaze Partizanu.

Pavlović: Neka se obelodani i dug Partizana!

Generalni menadžer Crvene zvezde Mirko Pavlović objasnio je da nije želeo da prvococira Partizan MTS kada je o crno-belima pričao kao o državnom projektu.

00039702.jpg

- Državni projekat je kolokvijalni izraz koji su partizanovci nadenuli Crvenoj zvezdi pre nekoliko godina, kada joj je sponzor bio "Telekom Srbija". S obzirom na to da su i druga javna preduzeća sada uz naše komšije, koristio sam se njihovom retorikom, koja nije trebalo da bude shvaćena u negativnom kontekstu. Država je pomogla Partizanu da dobije jake sponzorske ugovore od javnih preduzeća i najavila da će tom klubu pokloniti halu. Mi u Zvezdi to pozdravljamo, samo mislimo da nije u redu da takva pomoć stiže samo Partizanu. Nikada tako nije bilo - rekao je Pavlović u intervjuu za Press.

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić tvrdi da je Zvezda potrošila više novca od 2000. godine od crno-belih.
- Mislim da gospodin Todorić nije u pravu. Tačnije, ne znam da li je u pravu. Ja, kao i cela javnost, potom svi nadležni organi, znamo samo sve troškove, prihode i dugove Zvezde u prethodnih 10 godina. Verujem da bi bilo zanimljivo da se javno saopšte isti ti podaci i kada je KK Partizan u pitanju.

Sportal.rs

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Od svih njih Rondović se najviše pominjao kao talenat. Prošle godine su ga čini mi se slali u Austriju na pozajmicu, valjda nadajući se da će posle kao Bjelica da eksplodira...sad nemam pojma gde je...:dntknw:
U pravu je Pavlović neka se obelodani ko je koliko dobijao para. Dosta je bilo ćutanja i slušanja grobarskih bljuvotina o Zvezdi kao državnom projektu...yes3

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Da, to je tacnoyes3 Bio je u Arkadiji (tako se zove klub) na pozajmici. Ja mislim da je on trenutno povredjen, ali da je i dalje u Zvezdi:dntknw:

Ovo za Partizan se slazem, svake godine kukaju a dobijaju mnogo vecu pomoc od drzave nego Zvezdayes3( ima da navucemo Death sad i grobare na ovu temu :mrgreen:)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
E sada ćemo tek da ih navučemo. Da krenem redno yes3
Prvo jedno pitanjce. Koje su sve državne firme uopšte u mogućnosti da budu ozbiljni finansijeri u sport?
Odmah odgovaram, mali ih je broj, veoma mali takoda od starta pada u vodu ono što je Vujošević lupetao o Zvezdi kao državnom projektu. Čak i ako je veći broj tih firmi bio uz Zvezdu to može da se opravda jednostavnom činjenicom da Zvezda ima više navijača od Partizana, bez obzira što je Partizan beležio bolje rezultate. A što se same države tiče tačnije grada Beograda pre svega, ne znam koliko su izdvajanja bila za oba kluba ali sećam se priče od pre jedno 5 godina da se isto daje i Zvezdi i Partizanu. A zanimljivo da je u upravi Partizana bio, ne mogu da se setim imena ali kadar G17+ ujedno godinama na nivou grada glavni čovek pri raspodeli sredstava za sport (ne znam tačno kako se f-ja zvanično zove). Vujošević ga je više puta hvalio kako je ovaj pomogao Partizanu kao da je u pitanju obično fizičko lice.
Dalje...činjenica je da je Zvezda imala veće projektovane budžete od Partizana, godinama, ali stavrni priliv para pitanje koliki je bio, kada se vidi koliki su dugovi ostali na kraju. Prema tome kad se sve sabere i oduzme, veliko je pitanje koji klub je raspolagao sa više realnog novca. Konstantna Vujoševića kukanja i prozivanje Zvezde nisu imala stvarnu osnovu i to je više bio njegov vapaj da se rezultati Partizana bolje finansijski isprate, ali način na koji je to činio je bio krajnje bezobrazan i podmukao a to što su ovi iz Zvezde ćutali je samo zbog toga što je Zvezda imala vrlo mutno poslovanje kako se pre pola godine ispostavilo s obzirom da je račun godinama bio blokiran.

Ne mogu svega još da se setim, ali Grobari ako nešto od ovoga mogu da obore...neka kažu yes3

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Mogu da se slozim sa tobom Death. yes3Ja jesam zvezdas ali svaka cast Partizanu na rezlutatima u evroligi yes3 Medjutim, to ne znaci da zbog toga moraju da dobiju vecu pomoc od drzave (na vaznim mestima u politici sede grobari, onda i ne cudi sto se Partizanu pridaje veca paznja) Gledao sam na jednoj utakmici i neseg predsednika kao se posle utakmice raduje i pokazuje svoje bicepse, verovatno da pokaze koliko su jaki. Problem u Zvezdi je bio sto su u njoj sedeli ljudi koji su tu bili samo iz licne koristi. Zna se da je godinama siva eminencija u KK Zvezdi bio Goran Vesic, a sad je to u fudbalskom klubu. Sto se tice Vujosevica, on jeste odlican strucnjak, ali se i zna da je stalno kukao na sudije da rade protiv Partizana a voleo je i da pecka ljude iz Crvene Zvezde.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Mogu da se slozim sa tobom Death. yes3Ja jesam zvezdas ali svaka cast Partizanu na rezlutatima u evroligi yes3 Medjutim, to ne znaci da zbog toga moraju da dobiju vecu pomoc od drzave (na vaznim mestima u politici sede grobari, onda i ne cudi sto se Partizanu pridaje veca paznja) Gledao sam na jednoj utakmici i neseg predsednika kao se posle utakmice raduje i pokazuje svoje bicepse, verovatno da pokaze koliko su jaki. Problem u Zvezdi je bio sto su u njoj sedeli ljudi koji su tu bili samo iz licne koristi. Zna se da je godinama siva eminencija u KK Zvezdi bio Goran Vesic, a sad je to u fudbalskom klubu. Sto se tice Vujosevica, on jeste odlican strucnjak, ali se i zna da je stalno kukao na sudije da rade protiv Partizana a voleo je i da pecka ljude iz Crvene Zvezde.

Ne bih rekao da je lična korist bila samo u pitanju kada je reč o Zvezdinom kadru. Mislim da je pre svega najviše nedostajala nedovoljna stručnost i jednostavno poznavanje košarke onih koji su vodili klub. Svake godine se igrački kadar tim praktično od početka pravio, tako se ne radi. Drugo problem je što makr jedna titula nije uzeta, tako bi se sigruno pokrenule stvari a ne iz godine u godinu pravgili nerealni budžeti koji su dovodili do toga da klub sve više tone.
Da, Vujošević je na svakom derbiju vršio konstatan pritisak na sudije, a isteravan je praktično jedino kad je ulazio na pola terena.
Jeste voleo da pecka i da proziva, objasnio sam što mu nije odgovarano ali sve je to rađeno na bezobrazan način iako je u stavri država bila ta koja je trebalo da se oseti prozvanom zbog nedostatka sistema za finansiranje sporta koji u svim normalnim državama postoji.

Natrag