Katolicizam i njegovi plodovi

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Poenta je da pravi Hriscani sluze Hristu Isusu,da izvrsavaju Hristove zapovedi,
Treba da znaju Istinu,jer Bog zeli da mu se moli Duhom i Istinom,a ne lazima i preko vidljivih stvari.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
-Katolička crkva motivirala je i aktivno sudjelovala u gotovo dva tisućljeća antisemitskog nasilja, opravdavajući ga krivnjom Židova za raspeće Isusa, sve dok Drugi Vatikanski sabor nije posramljeno povukao to učenje 1965. No, Crkva još nije nadoknadila štetu nastalu činjenicom da se papu Pija XII s pravom naziva "Hitlerovim papom."
Godine 1492. španski vladari Izabela Kastiljska i Ferdinand Aragonski su naredili progon svih Jevreja koji su odbili preobratiti se na katoličanstvo. ALB

Madrid će potomcima svih Jevreja protjeranih iz Španije 1492. ponuditi mogućnost dobijanja državljanstva ove zemlje, izjavio je španski ministar pravosuđa Alberto Ruiz Gallardon.

“Mogućnost dobijanja španskog državljanstva bit će ponuđena potomcima svih Sefarda koji su protjerani s područja tadašnje Španije”, izjavio je Ruiz Gallardon, predstavljajući ovaj prijedlog u madridskom Centru Sefarad-Israel. ALB

Nakon što su ediktom takozvanih "katoličkih vladara", Ferdinanda Aragonskog i Izabele od Kastilje, od 31. marta 1492. godine protjerani prvo iz Španije, potom i iz Portugala, iberijski Jevreji su utočište našli uglavnom u pokrajinama Osmanlijskog carstva. Sultan Sulejman Veličanstveni je prihvatio i zaštitio prognane, smatrajući ih vrijednim i konstruktivnim. Nakon pojedinačnih dolazaka, već početkom 16. vijeka, Jevreji se u Bosnu i Hercegovinu i Sarajevo u većem broju doseljavaju oko 1550. godine
Antisemitizam i počinje sa KC, progonom Jevreja iz Španije, Porugala u srednjem vijeku. WIKIPEDIA

Djela, djela, djela to se gleda, mani šuplju priču. Zatim se progoni nastavljaju sa protestantima, muslimanima u krstitkeraškim ratovima i pravoslavcima u Carigradu i progonima u WWI i WWII. NDH, klanja, genocidi, logori.

Slap je stvarno polupan.

Hitler katolik, Musolini katolik, Franko kat. Pavelić katolik.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Duznost crkve je da objavi narodu jevandjeosku istinu, a ne da drze izmisljenu liturgiju.
Isis je zapovedio da propovedaju jevandjelje, a ne da drze nise i liturgije u tami crkava, i oni su to cinili.
Cela dela apostolska govore o tome.

Da li si ikad prisustvovao jednoj svetoj Misi? Nisi. Onda? Pojma nemaš. :beee:Evo ti malo, pa se obrazuj.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jesam.

Licno sam prisustvovao nekoliko puta na misama, i nista od propovedanja jevandjelja tu nisam video.

Istina, u toku pevanja svesteniks on se zaustavi i kaze "CITANJE SVETOG JEVANDJELJA" i potom procita par redaka i potom nastavi sa pevanjem.

Propovedanje jevandjelja se vrsi tako sto se tematski odrzavaju propovedi, i ljudima u duhu iznosi ucenje pisma.
Ne mora to da bude samo radi edukacije, vec to moze biti i propoved ohrabrenja, ili gde ce se iz biblije izneti odredjena poruka..itd..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Licno sam prisustvovao nekoliko puta na misama, i nista od propovedanja jevandjelja tu nisam video.

Na svakoj sv. Misi se propovijeda tj. protumači Božja riječ, bilo da se radi o Evanđelju, o prvom i drugom čitanju ili samog psalma. Svaka sv. Misa se ima 4 dijela. Drugi dio zovemo Služba riječi koja se sastoji od 1-og čitanja iz Starog zavjeta, zatim slijedi psalam, a potom 2-o čitanje iz Poslanica ili Djela apostolskih. Poslije zaziva Aleluja slijedi navještaj sv. Evanđelja.

Istina, u toku pevanja svesteniks on se zaustavi i kaze "CITANJE SVETOG JEVANDJELJA" i potom procita par redaka i potom nastavi sa pevanjem.

Govoriš o pravoslavnoj liturgiji?

Propovedanje jevandjelja se vrsi tako sto se tematski odrzavaju propovedi, i ljudima u duhu iznosi ucenje pisma.
Ne mora to da bude samo radi edukacije, vec to moze biti i propoved ohrabrenja, ili gde ce se iz biblije izneti odredjena poruka..itd..

Nemoj ti nas učiti kako trebamo navještati i tumačiti Riječ Božju. Crkva, Katolička i Pravoslavna jednako, nasljednica je Crkve koju je Krist osnovao. Stoga slijedimo duuugu tradiciju apostola i prvih kršćana u navještanju Božje Riječi i lomljenju Kruha.

Kako je točno danas djeluje Pravoslavna crkva i kakav je njezin pastoralni rad, ne bih znala.

Za Katoličku znam. Katolička Crkva je dobro organizirana, pa osim svete Mise kojoj vjernici mogu prisustvovati svaki dan, mogu biti sudionici Službe čitanja, Vigilija/Bdjenja, različitih pobožnosti koje se organiziraju u crkvi ili izvan nje. Duhovne vježbe, duhovne obnove, seminari, predavanja... Aktivnosti su raznovrsne i prilagođene potrebama vjernika (mladih, starih, djece, bolesnika...) na nivou župnih zajednica, biskupija, kao i na nacionalnom planu. Naravno, ima i mađunarodnih susreta i okupljanja. Ni ne spominjem molitvene zajednice, i druge zajednice, udruge i grupe koji se saminicijativo sastajaju, mole, pomažu i slave Gospodina.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vidim da propovedate, ali sta?
Jevandjelje o spasenju u Isusu sigurno ne.

Ono sto cu sada izjaviti jeste tvrda rec, ali istinita

Tradicionalne crkve su ucestvovale i dalje ucestvuju u vekovnom unistenju covecanstva i vere u Boga.

Milioni i milioni ljudi su otisli u duhovnu pa i fizicku smrt do danasnjeg dana ne poznajuci osnovne principe vere, a o bibliji da ne govorim, i o saznanju o tome sta znaci vera i verovati, sta je pokajanje, predanje i obracenje, novorodjenje Duhom, posvecenje...

Sve to zaslugama tradicionalnih crkava u kojima je sam sotona ustanovio drzavu duhovne i fizicke smrti za covecanstvo, govoreci i o srednjem veku progonstva.

Ali hvala Bogu sto je Bog ipak imao svoje verne sluge koji su u istoriji objavljivali istinu putem reci ne mareci za svoj zivot.

Trebali bi da odgovarate pred Bogom za ovaj vekovni duhovni i fizicki genocid nad covecanstvom, i vi i svi vasi nazovi sveci.

A eto, milostivi Bog ce vam dati priliku za spasenje, vama zivima, a potom i mrtvima nakon Hristovog drugog dolaska i hiljadugodisnjice, da ga stvarno spoznate i obratite se, i pored svega udjete u nebesko carstvo, i ako to ne zasluzujete.

Amin!

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Vidim da propovedate, ali sta?

Propovjedamo ono i onako kako nas Duh Sveti nadahne. I ne ispunjavamo želje adventista.
Opet nisi shvatio, ali nema veze. Tebi je ionako samo do kritike. Sveta Misa nije isključivo mjesto ni vrijeme za propovijed. Mi slavimo u njoj i Euharistijsku Gozbu. Za kateheze o Božjoj riječi postoje druga mjesta i oblici u Crkvi i crkvenim zajednicama.

Ono sto cu sada izjaviti jeste tvrda rec, ali istinita,

Niti je tvrda niti istinita, čula sam ja i gore od tebe.
Ali, znakovita jest. Tako govore sektaši. I baš si se pokazao na djelu.
Ja tebi neću odgovoriti istom mjerom, ja jesam kršćanka i katolkinja i mene Isus uči drugačije. Poučava me da budem blaga i ponizna kao On, ali isto tako po sv. Pavlu mi kaže:

Poput Galaćana (Gal, 3: 1), adventisti su bili "fascinirani" drugim evanđeljem i na taj su način odstupili od biblijskog i povijesnog kršćanstva. Odvažili su se na doktrine koje su osmislili ljudi s malo biblijskog znanja, poput Williama Millera, Jamesa Whitea, Josepha Batesa i drugih. Adventisti su izgubili pogled s Kristova evanđelja, da bi bili vođeni i utemeljeni u vizijama i snovima "proročice" Ellen G. White.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
E Isabeleta.

Sve pogresno.

Vase grehe i vase crkve pripisujete Adventistima.

Sve sto si pripisala Adventistoma odnosi se na tradicionalne crkve.

Tesko onome ko ne vidi tvoju zamenu teze.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Poput Galaćana (Gal, 3: 1), adventisti su bili "fascinirani" drugim evanđeljem i na taj su način odstupili od biblijskog i povijesnog kršćanstva. Odvažili su se na doktrine koje su osmislili ljudi s malo biblijskog znanja, poput Williama Millera, Jamesa Whitea, Josepha Batesa i drugih. Adventisti su izgubili pogled s Kristova evanđelja, da bi bili vođeni i utemeljeni u vizijama i snovima "proročice" Ellen G. White.

Galaćani, sestro bejahu opravdani, jer saslušaše i poslušaše Apostola Naroda. Istovremeno, oni koji sebe adventistima nazivaju, ne mogu se porediti s Galaćanima, jer njima niko nije "navjestio" nekakvo drugo "evanđelje", nego ga oni sami navješćuju.

Oni su (adventisti) upravo naslednici onih koji zavodiše i zavedoše Galaćane.

I, vrlo dobro znaš šta je o tim "zavodnicima" rekao Sv. Apostol Pavao...

U skladu s Isusovim "Što svežete na zemlji, svezano je i na Nebesima", on, Pavao, apostol po Milosti i Pozivu Božijem, svezao je sve one koji navješćuju "novo evanđelje".

Dakle, svatko, pa bio to i naš najrođeniji, ko navještava nekakvo "novo evanđelje" mimo onog Kristovog, onoga koje već dva milenijuma navještava Crkva Njegova, je proklet. Anathema, odvojen od Boga.

Te anatheme nikada nisu skinute, i nitko nema ovlasti da ih skine.

Znaš li šta to znači?

Verujem da znaš-

Subotari, svi Mileriti su odvojeni od Boga. Prokleti su i osuđeni na pakao.

Ne samo odvojeni od Crkve ( van koje nema spasenja - Extra Ecclesiam nulla sallus), nego odvojeni od pristupa BOGU.

Uostalom, o tome i svedoče njihove blasfemije, laži, nasrtaji. Tko ima Krista za Boga, ne čini tako. Ujedno, ne nasejedajmo na njihove igranje PIsmima, jer i sotona nad kojim je anathema nad anathemama ih citira.

Bog nije u Pismima.

Upravo zato se i Slap i svi mi koji s njima raspravljamo, borimo, ne da bi ih obratili (jer to moraju oni sami, svojom slobodnom voljom učiniti, i tek tada anatheme mogu pasti) nego da anatheme (Mileriti i ostali sektaši) ne bi zavodili druge i vodili ih pravo u PAKAO.

Moramo govoriti istinu i stvari nazivati pravim imenom.

Ja im možda vraćam istom merom (sam Bog zna grešim li), no u pitanju je nešto veće i od mene i od tebe, od bilo koga od nas.

Jednostavno ne mogu ih drugačije tretirati od onoga kako ih je tretirao Sv. Apostol Pavle.

Anathema su. Učenje im je anathema, verovanja su im anathema, ciljeci su im anathema, postupci su im anathema.

Shodno svemu rečenom, a Pisma to potvrđuju, Crkveni oci, sabori, to potvrđuju. Oni, adventisti Krista - Boga ne navješćuju nego sotonu.

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Propovjedamo ono i onako kako nas Duh Sveti nadahne. I ne ispunjavamo želje adventista.
Opet nisi shvatio, ali nema veze. Tebi je ionako samo do kritike. Sveta Misa nije isključivo mjesto ni vrijeme za propovijed. Mi slavimo u njoj i Euharistijsku Gozbu. Za kateheze o Božjoj riječi postoje druga mjesta i oblici u Crkvi i crkvenim zajednicama.

Niti je tvrda niti istinita, čula sam ja i gore od tebe.
Ali, znakovita jest. Tako govore sektaši. I baš si se pokazao na djelu.
Ja tebi neću odgovoriti istom mjerom, ja jesam kršćanka i katolkinja i mene Isus uči drugačije. Poučava me da budem blaga i ponizna kao On, ali isto tako po sv. Pavlu mi kaže:

preuzmi.jpg
Oni ti svugde misijonare , pa čak i ovde , gori su od Subotara , tojest od Jehovni svedoka , evo njihovi utemitelja , i vješti prevaranata .

Utemeljitelj: farmer William Miller iz Sjeverne Amerike
tvrdio da će Krist doći na zemlju 1843./44. godine i započeti suditi svijet
mnogi ga slijedili, a potom napustili kad se pokazala laž
nastavila Ellen Gould Harmon-White
tvrdi da je najveći grijeh u tome što su ljudi prestali slaviti subotu
mnogi su vegetarijanci, oblače se skromno, ne plešu, ne idu u kazalište, kino, daju zajednici 10% od svojih ukupnih prihoda, naučavaju hilijazam
sveti dan: subota

Oni kao оrgаnіzасіја tvrde dаsu јеdіnа іѕtіnѕkа rеlіgіја , і јеdіnі іzvоr іѕрrаvnоg bіblіјѕkоg učеnја.

Zamisli njihova učenja , čоvјеk nеmа duh kојі nаdžіvlјuје ѕmrt tіјеlа. Adventisti vјеruјu dа је ѕmrt krај ѕvеgа ѕvјеѕnоg роѕtојаnја. Раkао ѕе оdnоѕі nа grоb.

Bože sačuvaj nas od takvi učenja , i opake sekte .
Amen

Subotari, svi Mileriti su odvojeni od Boga. Prokleti su i osuđeni na pakao.

Ne samo odvojeni od Crkve ( van koje nema spasenja - Extra Ecclesiam nulla sallus), nego odvojeni od pristupa BOGU.
Po njihovom mišljenju, samo će oni koji vjeruju u Jelenu postići kraljevstvo nebesko i zemaljsko blagostanje, a ostali su grešnici.

Natrag