Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Godine 1492. španski vladari Izabela Kastiljska i Ferdinand Aragonski su naredili progon svih Jevreja koji su odbili preobratiti se na katoličanstvo. ALB-Katolička crkva motivirala je i aktivno sudjelovala u gotovo dva tisućljeća antisemitskog nasilja, opravdavajući ga krivnjom Židova za raspeće Isusa, sve dok Drugi Vatikanski sabor nije posramljeno povukao to učenje 1965. No, Crkva još nije nadoknadila štetu nastalu činjenicom da se papu Pija XII s pravom naziva "Hitlerovim papom."
Duznost crkve je da objavi narodu jevandjeosku istinu, a ne da drze izmisljenu liturgiju.
Isis je zapovedio da propovedaju jevandjelje, a ne da drze nise i liturgije u tami crkava, i oni su to cinili.
Cela dela apostolska govore o tome.
Licno sam prisustvovao nekoliko puta na misama, i nista od propovedanja jevandjelja tu nisam video.
Istina, u toku pevanja svesteniks on se zaustavi i kaze "CITANJE SVETOG JEVANDJELJA" i potom procita par redaka i potom nastavi sa pevanjem.
Propovedanje jevandjelja se vrsi tako sto se tematski odrzavaju propovedi, i ljudima u duhu iznosi ucenje pisma.
Ne mora to da bude samo radi edukacije, vec to moze biti i propoved ohrabrenja, ili gde ce se iz biblije izneti odredjena poruka..itd..
Vidim da propovedate, ali sta?
Ono sto cu sada izjaviti jeste tvrda rec, ali istinita,
Poput Galaćana (Gal, 3: 1), adventisti su bili "fascinirani" drugim evanđeljem i na taj su način odstupili od biblijskog i povijesnog kršćanstva. Odvažili su se na doktrine koje su osmislili ljudi s malo biblijskog znanja, poput Williama Millera, Jamesa Whitea, Josepha Batesa i drugih. Adventisti su izgubili pogled s Kristova evanđelja, da bi bili vođeni i utemeljeni u vizijama i snovima "proročice" Ellen G. White.
Propovjedamo ono i onako kako nas Duh Sveti nadahne. I ne ispunjavamo želje adventista.
Opet nisi shvatio, ali nema veze. Tebi je ionako samo do kritike. Sveta Misa nije isključivo mjesto ni vrijeme za propovijed. Mi slavimo u njoj i Euharistijsku Gozbu. Za kateheze o Božjoj riječi postoje druga mjesta i oblici u Crkvi i crkvenim zajednicama.
Niti je tvrda niti istinita, čula sam ja i gore od tebe.
Ali, znakovita jest. Tako govore sektaši. I baš si se pokazao na djelu.
Ja tebi neću odgovoriti istom mjerom, ja jesam kršćanka i katolkinja i mene Isus uči drugačije. Poučava me da budem blaga i ponizna kao On, ali isto tako po sv. Pavlu mi kaže:
Poput Galaćana (Gal, 3: 1), adventisti su bili "fascinirani" drugim evanđeljem i na taj su način odstupili od biblijskog i povijesnog kršćanstva. Odvažili su se na doktrine koje su osmislili ljudi s malo biblijskog znanja, poput Williama Millera, Jamesa Whitea, Josepha Batesa i drugih. Adventisti su izgubili pogled s Kristova evanđelja, da bi bili vođeni i utemeljeni u vizijama i snovima "proročice" Ellen G. White.
Po njihovom mišljenju, samo će oni koji vjeruju u Jelenu postići kraljevstvo nebesko i zemaljsko blagostanje, a ostali su grešnici.Subotari, svi Mileriti su odvojeni od Boga. Prokleti su i osuđeni na pakao.
Ne samo odvojeni od Crkve ( van koje nema spasenja - Extra Ecclesiam nulla sallus), nego odvojeni od pristupa BOGU.