Katolicizam i njegovi plodovi

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Tebi je problem kada neko adekvatno odg. Antoniji, a nije problem što ona pokazuje srednji prst.

Koji si još i lajkovala, dakle ti nemaš problem, a ja ga imam.

Da, lajkala sam Antonijin post u kojem je, uz ostalo, napisala: Bog nas ne napušta.
Bez obzira što ovdje nema moderatora, zar ne misliš da se trebamo ponašati kao kršćani, a ne kao prostaci?
Ti već duže vrijeme upadaš na ovu temu s ciljem da provociraš i vrijeđaš. Znaš i sam da to nema smisla jer te prikazuje u najgore mogućem svijetlu. Zato sam pomislila i rekla da Tripo ima i nešto pametnije za reći, osim istresati smeće koje skuplja naokolo.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Bez obzira što ovdje nema moderatora, zar ne misliš da se trebamo ponašati kao kršćani, a ne kao prostaci?

Sorry, no moram se opet uključiti i izneti konstataciju.

A to je sledeće:

1. Spominjanje Krista nas ne čini kršćanima

2. Kršćanstvo nas ne pere od prostačkog ponašanja

3. Možda najvažnije, pristojnost se ne podrazumeva, ona se zaslužuje.

Dakle, ako li želimo biti Kršćani, oni pravi, ne možemo sebi lepiti taj epitet a ne živjeti Krista, onakovoga kakav jest. Dakle ne ćato, anđeo, čistač, nekakvo biće, sotonin brat, malo bogić i tome slično.

Ovo sa sobom povlači i ličnu odgovornost, tačnije shvatanje da svatko od nas postupa po svojoj savjesti, te da ne čini drugome ono što ne želi da drugi njemu (nama) čine.

Zadovoljavaju li adventisti, posebno onaj kome si odgovarala (a koji se jelte našao povrijeđenim, šmrc, šmrc) ove uslove?

Ne.

Ko na forum (forume) ulazi s stavom superiornosti, spreman da gazi sve pred sobom i pod sobom, vrišteći kako ima "nauku" i "istinu"?

Ti? Slap? Antonija? Mire? Adrian? Ja? Ili se tako ponašaju Mileriti?

Žele poštovanje?

Možemo ih poštovati samo kao ljudska bića, grešna kao i svi ostali (mi), no priznavati im Kršćanstvo i tretirati ih shodno tome, NE.

Dakle, žele li normalan razgovor, neka o klin (mačku o rep) okače "evangelizrianje" (elleniziranje) i nametanje svoje sotonske budalaštine kao Božije objave, i ponašaju se shodno tome (skromnost, normalan razgovor inteligentnih, razumnih ljudskih bića).

No, oni se tako ponašati ne mogu, jer su primanjem virusa Mileritskog totalno izmenjeni da je svaki razumni i inteligentni razgovor s njima nemoguć.

Ostaje samo ignoriranje (zato su mi svi oni na block listi), ili odgovori istom merom, za šta zaista nema smisla, niti mi je takav duh.

Nisam naime primio gatarino tumačenje triju "anđela" s kreditnim karticama, nego Krista koji je MIr, Počinak, Put - Istina - Život.

Da sam ne dao Bog (onaj pravi, ne Ellenin "favorit" ) primio gatarino tumačenje, bio bih besomučan i mira ne bih imao, te bih njihove jadne kovene i forume opsedao i primoravao ih da se pokatoliče (popravoslave).

Upravo je tu razlika između njih i nas.

MI smo ratnici, psi čuvari, znamo šta nam je činiti. Oni su lajavci, vojnici svog ega.

Mi iščekujemo i imamo mir, oni ga nemaju.

Nemaju ga jer ono čemu se nadaju ne postoji, ljudsko je, materijalno, i propadljivo.

Uostalom, takva im je i teologija. Relativistička i promenljiva, homocentrična i okrenuta "malom svetlu" i njezinim objavama iz malog mozga.

Ponavljam, mi znamo za kime idemo. Oni Ovčara ne poznaju.

Ps. Sorry još jednom za upad.

Bog te Blagoslovio.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Darth, moram priznati da sam zbunjena... :beee:jer reći da sam iznenađena, bio bi preblagi izraz za ovu tvrdokornost koju vidim kod naše odvojene braće. Ti si u pravu, radi se o svojevrsnom virusu. Njima je samo važno da budu u pravu i da svoje ideje promiču i nameću. Ne treba im Duh Sveti, a biblijski citati im služe samo da potkrijepe svoje krive zaključke.

Ono što je napisao Paul Tillich kad govori o kraju protestanske ere:
"Drugi aspekt je da je protestantizam, zbog svog procesa racionalizacije doktrine, malo-pomalo izbrisao iz svijesti misterij Boga. Jer kao posljedica protestantskog načela, protestantizam je visoko intelektualizirana religija. U protestantizmu nema svećenika, već propovjednika čiji autoritet nije sakramentalan, već dolazi iz njihove intelektualne i moralne kvalitete; apelira se na intelekt."

Ali i intelekt im je u ozbiljnoj krizi jer je zaslijepljen strastima. Oni to mogu nazvati gorljivošću i apostolskim radom, ali to nije Božje djelo kad se tako drugi gaze i omalovažavaju.
Isus nije tako činio u svom djelovanju i da je danas na zemlji, Isus ne bi bio protestant.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne treba im Duh Sveti, a biblijski citati im služe samo da potkrijepe svoje krive zaključke.

Najgore od svega je [to oni veruju da ih na to što čine tera Duh Sveti.

Oni to mogu nazvati gorljivošću i apostolskim radom, ali to nije Božje djelo kad se tako drugi gaze i omalovažavaju.

Niti je to gorljivost, niti je apostolski rad.

Cilj, sredstva, sve što čine je mnogo prozaičnije i veze nema sa Božanskim, nego sa sotonskim i ljudskim.

Ako zaista žele da budu apostoli, gde su onda njihova "djela" i navještanje Krista onima koji za Krista nisu čuli? Gde su da poginu, često i doslovno za Krista?

Nema ih nigdje.

Ali zato sposadaju Kršćane, nudeći im svoje "objave" kao spasenje.

Pazi, to ne rade Evangelici, ne rade Luterani, ne rade Anglikanci...

To čine, samo i isključivo samo produkti američkog "revivala"

Isus nije tako činio u svom djelovanju i da je danas na zemlji, Isus ne bi bio protestant.

Upravo tako.

Sjeti se: "Moje misli nisu vaše misli. Moji putevi nisu vaši putevi"

To nikada, slovima nikada ne smijemo zaboraviti.

Spasenje koje uključuje "prosperitet", "humanizam", "racionalizam" subote, veganizam, telesnu savršenost, "dug život" i ostalo iz dijapazona apostata, nije spasenje, nego laž.

Koga dakle oni navješćuju?

Ko je Bog onih čije "evanđelje" uključuje ovo što sam nabrojao?

Razmislimo malo, molim te. Znam da tvoja Kršćanska duša ne može ovo lako prihvatiti, ali sjeti se šta je Isus govorio o grijehu, tijelu. Sjeti se šta je Bog odgovorio Davidu kada je ovaj hteo da mu sagradi hram...

Pročitaj psalm Asafov - 83/84.

Bog u koga vjerujemo obećava šta onima koji Ga se boje i vole Ga? Zazivaju Ga u nevolji?

Vječni život u jelu i pilu? Mnoštvo žena? Raj na zemlji? Novac?

NE

Obećava im MIR koji je moguć samo u Njegovom prisustvu.

Šta "bog" ovih koje nabrojah obećava?

"prosperitet", "humanizam", racionalizam," materijalizam, telesnost.

Bog u koga verujemo je "JA SAM KOJI JESAM" - "JA JESAM"....

Bog u koga verujemo je LJUBAV, (zato i govori za sebe da je ljubomoran) - sjeti se kako LJUBAV opisuje Korinćanima 13

Šta je "Bog" ovih koje nabrojah, i sa kojima se ovde raspravljamo?

Sve suprotno od onoga što je LJUBAV.

Doslovno

"JA SAM KOJI NISAM" - "JA NISAM"

Govori li Bog laži? Ne ispunjava svoja obećanja? Izmišlja li opravdanja za sebe i baca krivicu na ljude?

NE

Pravda li se Bog u koga verujemo pred bilo kim?

NE

Dakle tko je "bog" Milerita (odjeljene "braće")?

Otac laži - Samael - HA SATAN

eto ko.

Pazi, njemu nije zabranjeno da citira PIsama, niti mu je PIsmo nedostupno.

Sve mu je dozvoljeno da bi rešetao, a rešetaće sve do KRAJA.

Shvatimo, na testu smo, jer nije nam zajamčeno da nas neće napadati, zajamčeno je da nas neće nadvladati.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Zbog tih je nazva Ivica iz Banjaluke*** izdejstvovao izbacivanje Taramane. Hoćeš i tebe da izbaci?
Nek izbace , nevjerujem dami sljedi izbacivanje , jer ja prva nisam započela .
Ti već duže vrijeme upadaš na ovu temu s ciljem da provociraš i vrijeđaš.
Tako je , upada i vređa , jaga nisam ni spominjala ni vređala , a on počeo sa uvredom na moj spot o ukazanju Marijinom .
Evo njegovog odgovora na moj spot o ukazanju Gospinom u FATIMI
Tripo napisao : A u Peruu pokolj, kao i u Kolumbiji. Da ukazala se "gospa" demon koji simulira gospu.
Dali je to normalno , ako on Tripo ne poštuje majku Kristovu toje njegov problem , ali nemogu dozvoliti , da jedan nevjernik i sluga sotonski tako vređa Isusovu i moju slobodna sam reći i moju majku

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nek izbace , nevjerujem dami sljedi izbacivanje , jer ja prva nisam započela .

Tako je , upada i vređa , jaga nisam ni spominjala ni vređala , a on počeo sa uvredom na moj spot o ukazanju Marijinom .
Evo njegovog odgovora na moj spot o ukazanju Gospinom u FATIMI
Dali je to normalno , ako on Tripo ne poštuje majku Kristovu toje njegov problem , ali nemogu dozvoliti , da jedan nevjernik i sluga sotonski tako vređa Isusovu i moju slobodna sam reći i moju majku

via GIPHY

Sestro, postavila si ono što sam ja napisao kao odgovor na temu. Ne i ono što je kradljivac identiteta iz Banjaluke, postavio.

No, nije bitno.

Bitno je sledeće.

Marija, kći Joakima i Ane, Majka je Boga i Spasitelja Isusa Krista, i naša Majka (Sine evo ti Majke, Majko evo ti sina.) tako da svaka blasfemija usmerena na nju, uvreda je svih nas. (Kako Katolika, tako i Pravoslavaca)

Dakle, ako pomenuti ima problem s Blaženom Djevicom Marijom, ima i problem s njezinim Sinom.

A ako ima problem s Njime, onda je on (tripo41) sluga sotone.

Ps. U gornjem sam postu i obrazložio ko je "bog" subotara i jehovinih svedoka. Još ako se na to doda činjenica da sotona prezire Blaženu Djevicu Mariju, onda je stvar jasna da jasnija ne može biti.

Mrze li euharistiju? Mrze

Mrze li Blaženu Djevicu Mariju? Mrze

Negiraju li Kristovo Božanstvo? (svode Ga na stvorenje, posinjenje, nekakvo "posinjeno" biće, nižeg boga...) Negiraju

Dakle?

Bog subotara je ko?

Sotona

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Joj , molim te oprosti ispraviću
Pogledajte prilog 142388

Nema problema sestro.

Vidio sam što je postavio.

Muka mi je više od njemu sličnih "umova"... demone vide svugde, samo ne u sebi.

Ah, sada sam se setio......

Ako je kod njih (subotara) greh nešto što na usta ulazi, odakle im onda "proročanstva" i "propovedi" ("nauka") izlaze?

Iz rektuma...

No dobro, njihova stvar...

Neka ih Svvemogući Bog Otac - Sin - Duh Sveti blagoslovi mereći im merama kojima oni mere.

Amen

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
TJELOVO​

Danas slavimo blagdan Tijelova, blagdan koji se slavi u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva, odnosno deveti četvrtak nakon Uskrsa. U Hrvatskoj je blagdan Tijelova državni praznik i neradni dan, a za Katoličku crkvu svetkovina je u spomen na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak.
Katolička crkva slavi ustanovljenje euharistije na Veliki četvrtak i naglašava vjersku istinu da je Isus pravi Bog, ali i pravi čovjek.
Pun naziv tog blagdana je Presveto Tijelo i Krv Kristova. Tim blagdanom želimo obnoviti svoju vjeru u osobu Isusa Krista, Bogočovjeka, koji je u određenom povijesnom času kao jedinorođeni Sin Božji postao povijesnom osobom. To je tajna njegova utjelovljenja. Bog je postao čovjekom; jedan od nas, s konkretnim tijelom, u njegovim žilama teče ljudska krv.
„U svemu jednak, osim u grijehu“, reći će sveti Pavao o njemu.

Sada odo na misu , i procesiju , i pomoliću se za sve nas na forumu

Poslednja izmena:
Natrag