- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
To je dobro. Stav Crkve je bitan.
Upravo tako, no ako to primenimo na pitanje pobačaja, a znamo šta SDA čini po tom pitanju, onda zaključak može biti šta?
I baš zato Slap (koga nešto nema poslednjih dana) i ponavlja tu činjenicu (u vezi pobačaja).
Crkva, ona prava i jedina, ima jasan stav po tom pitanju.
Nema kompromisa s umorstvom prvog stupnja (a to pobačaj jeste).
Ne znam kako su neke protestanske dominacije to mogle dopustiti, a sv. Pavao tako jasno kaže u 1. poslanici Korinćanima: "Ne varajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputnici, ni muškoložnici, ni kradljivci, ni lakomci, ni pijanice, ni psovači, ni razbojnici neće baštiniti kraljevstva Božjega.
Kako su mogle dopustiti? Pa ako se u jednačinu ubaci "vrednost" nepoznate u vidu "evolutivne teologije" zasnovane na "novim saznanjima" uz izraženi materijalizam (i njegov pratilac "humanizam") imamo odgovor kako su protestantske denominacije mogle to dopustiti.
Uostalom, znaš li koja je bila obrana odluke da se grijeh "blagosivlje"?
Ljubav.
Izvrtali su naime Isusove zapovjedi.
Isto to pokušavaju i oni koji sebe katolicima nazivaju, a podržavaju homoseksualnost, genderizam i ostale ideologije.
Ljubi bližnjeg svog. Ne sudi...
I, citiranjem tih istih Isusovih riječi, izvučenih iz konteksta, pravdali su svoje podržavanje greha.
Naime, dovoljno je na primjer reći da su i homoseksualci "naši bližnji", te da im ne trebamo činiti ono što ne želimo da se nama čini, pa da se istovremeno opravdava greh.
Jer, ponavljaće (ponavljali su s ambona svojih "crkava") kako bi smo se mi osjećali da nas netko izbjegava ili da nas odbija, zabranjuje bilo što jer smo ovakvi ili onakvi. Pri tome su ponavljali i ponavljaju to (potpuno prenebegavajući činjenicu da homoseksualnost nije urođena, da ne postoji gen odgovoran za tu devijaciju) da su i homoseksualci, genderisti, i ini, također Božija djeca, te da smo pozvani da ih prihvatamo takve kakvi jesu. Tačnije da moramo sve učiniti da se oni ne osećaju odbačenima, a osjećali bi se (navodno) ako im se ne bi njihova devijacija (koja po onima koji zagovraju ovu iskrivljenost to nije) prihvatila, i blagosivljala.
U pitanju je shvatanje da su sakramenti tek nekakvi simboli, ili ako i nisu, da mi ne smijemo sakramente uskraćivati bilo kome. Točnije da su sakramenti deo "ljudskih prava".
Igranjem na "kartu" saosjećanja, vještim izvrtanjem Kristovih riječi, uspjeli su da grijeh, ne oproste, nego da ga očiste od pečata grijeha, učinivši ga prihvatljim, poželjnim čak. Ne više smetnjom u odnosu čovjeka i Boga, nego nečim što je Bog planirao za čovjeka.
Imamo, sestro, posla sa veoma opasnim duhovnim neprijateljem (neprijateljima), koji će sve učniti da osnove same vjere relativizuju i saobliče svojim idejama i namjerama.
Ps. Ne vezano za sve ovo, ili upravo vezano za to, ako li možeš (nađeš vrijemena) pogledaj film JFK Olivera Stone-a. Dva ključna zavjerenika su deo rainbow interancionale, a onaj koji je Jimmu Garrisonu "progovorio" (David Faerie) je rekao doslovno: "Sve što sam ikada u životu želeo je da budem Katolički svećenik, no imao sam jednu, malu, malecku manu, zbog koje sam izbačen iz sjemeništa, zbog koje sam ekskomuniciran." Što misliš o čemu se radilo (pri tome pazi, radi se o vrijemenu prije završetka II Vatikanskog koncila, i prije slanja mladih svećenika iz Europe u SAD da se upoznaju s protestantizmom)?
David Faerie je bio homoseksualac. Nije iz sjemeništa izbačen zbog karcinoma s kojim se cijelog života borio.
Uzgred, danas u ovoj klimi "Političke Korektnosti", Stone i ne bi mogao da snimi JFK. Histerični akoliti "ljudskih prava" i "sloboda" bi ga razapjeli, što metaforički, što doslovno.
Poslednja izmena: