Katolicizam i njegovi plodovi

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
NAJPOPULARNIJE VIJESTI
HRVATSKI AREOPAG

U crkvenom tornju u Zagrebu otvara se muzej magije, okultnog i new agea

Zagreb će za tjedan dana postati bogatiji za Muzej Hrvatskog Areopaga u kojem će biti izloženo 500 eksponata magijskog, okultnog i new age karaktera, a nalazi se na petom katu crkvenog tornja crkve sv. Antuna na zagrebačkom Svetom Duhu, piše u nedjelju Večernji list.

Centar Hrvatski Areopag za međureligijski dijalog Hrvatske provincije franjevaca konventualaca osnovan je 2002. godine. To znači da sljedeće godine obilježava 20 godina svoga postojanja i djelovanja. Muzej, koji tom prigodom otvaramo, nema osobite veze s međureligijskim dijalogom, ali je zanimljiv kao kuriozitet i edukacijski centar, objašnjava Josip Blažević, provincijal hrvatskih franjevaca konventualaca, pokretač Areopaga i ovoga muzeja.

Video
OD 5. LIPNJA DO 10. SRPNJA

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu: Koncerti, izložbe, filmovi... Što ove godine donosi Ljeto u MSU
Otvorena izložba 'Muzej vode u Splitu'
Nacionalni muzej moderne umjetnosti: Besplatno razgledavanje novog postava i izložbi 18. svibnja
U njemu će, navodi dnevnik, biti izloženo više od 500 raznovrsnih eksponata koje dosad nije bilo moguće vidjeti na jednom mjestu, čak ni na sajmovima ezoterije.

U prvom dijelu Muzeja izloženi su eksponati iz Afrike, Japana, Kine i Tibeta. U drugome, iz Azije, odnosno Indije i Egipta, a najopsežniji prostor posvećen je onima iz Europe, s naglaskom na Hrvatsku.

"Riječ je o ezoterijskim i okultnim iscjeliteljskim tehnikama raširenima i po Hrvatskoj, poput reikija i bioenergije, trinaestokrakog simbola Sunca Brace sa Srebrnjaka, Brune Gröninga i Rudolfa Steinera... Može se vidjeti Sai Babin čarobni pepeo i ayurvedski lijekovi gurua Maharishi Mahesh Yogija, učitelja transcendentalne meditacije, popularna kineska knjiga proricanja I Ching, njome se služila i hrvatska književnica Vesna Parun.

Postoji cijela kolekcija raznih zamotuljaka, uroka i zapisa, raznih Biblija, Sotonska biblija, Vodenjakova biblija, Vampirska biblija i još mnoštvo raznih stvari", nabraja provincijal Blažević ističući kako prikupljanje eksponata ima svoju dugu povijest, donosi Večernji list.

zagreb new age josip blažević muzej hrvatskog areopaga crkva sv. antuna
VIŠE NA WEBU

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Duhovni vavilon ( BABEL: "zbrka, pomesanost ), danas otvara svoja vrata za siroke mase, dok je do ovog perioda njegovo delovanje bilo samo u okviru Ekumenskih sabora i konferencija.

Svest ljudi se mora prilagoditi i kreirati za dolazak Antihrista koji ce oko sebe okupiti sve crkve, mnogobozacke religije, i okultne organizacije, drustva, i pojedince.

Isus zato poziva da se izadje iz duhovnog vavilona "I CUH GLAS S NEBA KOJI GOVORI 'IZADJITE IZ NJE NARODE MOJ DA SE NE POMESATE U GREHE NJEZINE I DA VAM NE NAUDE ZLA NJENA, JER GRESI NJEZINI DOPRESE TJA DO NEBA, I BOG SE OPOMENU NEPRAVDE NJENE" ( otkrivenje 18. 4 - 5 ).

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Laodikeja, 'oćeš ti posjetiti taj muzej? Rekao si da te zanimaju okultne stvari...:rolleyes:
Kao i obično, istina je drugačija. Ne treba sve vjerovati medijima, a ni dati mjesta svojoj mašti.

Fra Josip Blažević je napisao ovo:

“DOĐITE I VIDITE!
ISTINA O MUZEJU HRVATSKOG AREOPAGA

Dobronamjerne vjernike, i ljude dobe volje, želio bih objektivno informirati s obzirom na senzacionalno izvještavanje nekih medija koji su vijest o otvaranju Muzeja Hrvatski Areopag na Svetoduškom zvoniku u Zagrebu dočekali zlonamjernim komentarima i selektivnim pristupom. I sam sam konsterniran izokretanjem činjenica i njihovim zlonamjernim predstavljanjem koje nije u službi istine, nego stvaranja javnog meteža, osobito izazivanja pomutnje među vjernicima. Istina je potpuno suprotna.
Kao svećenik učestalo susrećem vjernike koji nisu svjesni značenja privjesaka koje nose, od bizarne djeteline s četiri lista do Bracinog trinaestokrakog sunca, ne razumiju u čemu je problem s knjigama R. Bhyrne Tajna, sumrak sage o vampirima S. Meyer, romana vještičarstva o Harry Potteru… Pitaju kojom se alternativnom tehnikom mogu koristiti, a kojom ne mogu… Traže termine za razgovor i vape za pouzdanim informacijama.
„Muzej“ o kojemu je ovdje riječ nije nikakva magijska, okultna ili New age promidžba. Godinama sam upozoravao vjernike na opasnosti od raznih zastranjenja i stranputica, u tu svrhu organizirao razne seminare i simpozije, držao tribine, odgovarao na premnoga pitanja, završio na dva suda s okultistima i iscjeliteljima… I sada da im otvaram muzej?! Čini li vam se to logičnim?
Sličan se medijski linč pokrenuo protiv mene i kada sam prije desetak godina preko Veritasa-Glasnika sv. Antuna Padovanskog objavio plakat „Znaš li što nosiš?“ na kojemu su bile slike poganskih simbola. Svjestan sam sila zla kojima se izlažem kada istupam i raskrinkavam zlo. „Ne bih bio Kristov sluga“ (Gal 1,10) kada bih šutio ili se prestrašio njihovih prijetnji!
Uvijek sam vjernike ohrabrivao da se Đavla ne treba plašiti, nego treba prianjati uz Isusa Krista, našega jedinog Spasitelja i Otkupitelja. Neka se Đavao nas plaši, ne mi njega. Ali Đavao traži načine kako zaustaviti njegovo raskrinkavanje. Tako je i sada prouzročio veliku pomutnju i širi laži.
Muzej Hrvatski Areopag, barem to je točno preneseno u medijima, nema osobite veze s međureligijskim dijalogom. Kao i Areopag u Ateni, na kojemu je sv. Pavao naviještao „nepoznatog Boga“, usred raznih idola, Muzej Hrvatskog Areopaga na Svetoduškom brežuljku čini isto, naviješta Isusa Krista usred idolatrije suvremenog svijeta kojoj su izloženi upravo kršćani. Muzej je u službi naviještanja Isusa Krista i zato mu baš pripada mjesto u zvoniku u koji je postavljen. Muzej započinje izvješćem o padu u grijeh Adama i Eve, podlom prevarom Đavla, koji ni danas ne prestaje iskrivljavati slike o Bogu, makar na sofisticiranije i perfidnije načine. A završava s Knjigom Otkrivenja i finalnim porazom Đavla kojemu Bezgrešna gazi glavu u liku zmije.
U središtu Muzeja je lik talijanske redovnice s. Marije Laure Mainetti (1939.-2000.), koju su ubile tri maloljetnice u čast Sotoni, a papa Franjo će ju baš na dan 6. lipnja 2021. proglasiti blaženom, radi čega toga dana i mi otvaramo spomenuti Muzej pod njezinom zaštitom. U postupku je pribavljanje relikvije ove nove blaženice kojoj preporučamo sve one koji su zalutali u okultizam i poganske prakse, jer je ona molila za tri maloljetnice koje su je ubijale, svaka sa 6 uboda nožem. Ovo su vrlo ozbiljne tvari na koje treba upozoravati jer su stvarnost a ne znanstvena fantastika!
Muzej je osmišljen kao temeljiti ispit savjesti protiv prve Božje zapovijedi koju mnogi vjernici u ispovijedi izostavljaju, uvjereni da se o nju nisu ogriješili. Ovaj Muzej je prava galerija grijeha u kojoj se posjetitelj može prepoznati i shvatiti da mnoge stvari s kojima možda koketira, ili ih konzumira, baš i nisu duhovno bezazlene kako se predstavljaju na izvana. Sile zla su stvarnost, i Đavao ima svoje službenike, ali Bog je jači.
Poruka Muzeja je snažan poticaj
da se kršćanin odvaži krenuti putem kršćanskog savršenstva i odloži svoje idole, talismane i amajlije, baš kao što su to učinili i mnogi prije njega.
Dosadašnji posjetitelji otišli su pod dojmom radosne vijesti o Isusu Kristu Spasitelju sa željom da što više ljudi pogleda ovu izložbu, baš zato što je edukativna, o čemu su svoje dojmove zapisali i u knjigu na izlazu.
Molio bih sve dobronamjerne i istinoljubive vjernike da ne pomognu Đavlu stvaranjem meteža prije nego sami posjete Muzej i uvjere se o čemu je stvarno riječ. „Istina će vas osloboditi.“ (Iv 8,32)”

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isabeleta

To su samo izgovori za one koji iza tih izgovora ne vide skrivenu zamku.

Crkva treba da propoveda jevandjelje, a ne mnogobostvo i okultizam.

Apostoli su to cinili, a mnogobostvom i okultizmom se nisu ni bavili.

Ali crkvama danas nije prioritet objava jevandjelja za spasenje sveta.

Pitanje je "sta je
"

Problem je u tome sto je to organizovao "Centar Hrvatski Areopag za međureligijski dijalog Hrvatske provincije franjevaca konventualaca"

To znaci "Ekumenisti" koji su za ujedinjenje svih crkava, religija, i svih ostalih, a u bibliji Ekumenizam je duhovni vavilon.

To znaci da je to napravljeno sa tacno odredjenim ciljem.

Jer zasto bi neko propagirao mnogobostvo i okultizam ljudima koji mozda i ne znaju sta je to.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne treba sve vjerovati medijima, a ni dati mjesta svojoj mašti.

Nikada ne treba u potpunosti vjerovati medijima. Nikada.

Posebno ako se zna u čijim su rukama.

Što se pak mašte tiče, uvjek se držim onog što će ti svaki iole obrazovaniji psiholog reći.

Najveći deo naše mašte (posebice ako se odnosi na druge) je plod naše projekcije i potajnih želja.

Ujedno, ako je tko okultista, new ager i klanjalac drugih "bogova" to su upravo oni koji sikte na nas, Mileriti, od kojih su najglasniji "pacifisti" - subotari.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Najveći deo naše mašte (posebice ako se odnosi na druge) je plod naše projekcije i potajnih želja.

Upravo to sam prvo pomislila kad sam pročitala Laodikejin post, ali, dobro, rekacije ljudi su očekivane. Taj fra Josip Blažević je velik dio života posvetio izučavanju novih duhovnih pokreta i stalno razotkriva opasnosti istoičnjačkih i drugih duhovnosti. Hoću reći, ozbiljan je čovjek i naravno, apologeta katoličke vjere. Sjećam se da sam ovaj plakat vidjela na vratima jedne crkve.

simbolika4_09082016_fejs.jpg

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Problem je u tome sto je to organizovao "Centar Hrvatski Areopag za međureligijski dijalog Hrvatske provincije franjevaca konventualaca"

To znaci "Ekumenisti" koji su za ujedinjenje svih crkava, religija, i svih ostalih, a u bibliji Ekumenizam je duhovni vavilon.

Laodikeja, nije. To možeš sam provjeriti na internetu.
Gdje u Bibliji piše da je ekumenizam duhovni Babilon? Znam da je to tvoje tumačenje, ali isto tako znam da nije ispravno.:)
Osim toga, zašto si ti protiv ekumenizma kad on tebi/ vama garantira dobar tretman s naše strane?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Upravo to sam prvo pomislila kad sam pročitala Laodikejin post, ali, dobro, rekacije ljudi su očekivane. Taj fra Josip Blažević je velik dio života posvetio izučavanju novih duhovnih pokreta i stalno razotkriva opasnosti istoičnjačkih i drugih duhovnosti. Hoću reći, ozbiljan je čovjek i naravno, apologeta katoličke vjere. Sjećam se da sam ovaj plakat vidjela na vratima jedne crkve.

Pogledajte prilog 142300

Interesantno, no kako se malo dublje razumjem u problematiku, posebice kada se radi o Ankh-u, moram reći da isti nema nikakvu negativnu konotaciju, (O čemu bih mogao da napravim novu temu, no ne želim da mi se na nju "kače" Mileritski "veleumnici")

Što se tiče okultizma i simbola istoga, posebno kada o tome govore Crkveni prelati (svećenici, teolozi..) ne mogu se otjeti utisku da iz njih govori Sola Scriptura duh (jer samo se oni zaraženi tim duhom boje onoga čemu mi svojim verovanjem ili ne verovanjem dajemo moć)

Pravi Kršćanin, Katolik ili Pravoslavac (isto je to, no moram odvajati zbog onih koji ne razumeju), zna da ne postoji jači simbol koji nosi sa sobom od Križa Kristovog, kome ne treba naše verovanje ili ne verovanje da bi imao moć. Samim činom nošenja lančića, prstena, sa Raspelom, mi sebi i drugima priznajemo da smo Kristovi, mi prihvatamo Njegov Križ.

Histerisati (a sve može postati histerijom) oko toga šta koji simbol znači, ili ne znači, je ponovit ću simptom bolesti koju sa sobom nose Sola Scriptura. A mi se baveći se ovim ili onim (pod mi ne mislim na nas konkretno, nego na prelate i teologe koji u najboljoj namjeri pokušavaju da ukažu na opasnosti neo okultizma) zaboravljamo da ljudima ukažemo na mnogo opasnije duhovne zamke. Zamke koje se ne vide u nošenju simbola, nakita, nego upravo u onome što se neobaveštenima (a takvi su maltene većina) nudi kao "bogobojažljivost" i "pravoverje".

Okultizam jeste opasan, no mnogo je opasniji sektaški uticaj i delovanje kvazi kršćana (za koje ti veoma dobro znaš tko su. Ta sa njima se ovdje raspravljamo), čije je delovanje po duše mnogo pogubnije od nakita, mrtvog nakita.

Gdje u Bibliji piše da je ekumenizam duhovni Babilon? Znam da je to tvoje tumačenje, ali isto tako znam da nije ispravno.:)
Osim toga, zašto si ti protiv ekumenizma kad on tebi/ vama garantira dobar tretman s naše strane?

Pitaš se zašto mu smeta ekumenizam? Pa kako mu ne bi smetao, kada na taj način njegov kult (kult kome pripada) gubi mogućnost da sebe predstavlja kao "verni ostatak".

Ps. I meni se ekumenizam, shvaćen tako da se nalazi NZS i prihvataju (tolerišu) svi koji eto Krista pominju, ne dopada i lično mislim da bi u ekumenski dijalog trebalo uključiti isključivo braću s Istoka i drevne crkve, dok bi Sola Scriptura apostate trebalo ostaviti izvan ekumenskog dijaloga.

Smatraj me isključivim, ovakvim ili onakvim, to je zaista moje mišljenje, jer ja sestro, Krista u onome što je od Lutherovog ego tripa nastalo, posebno u onome što izrodiše američka polja Canabis Sativa, vidjeti ne mogu.

Nikada.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Gdje u Bibliji piše da je ekumenizam duhovni Babilon?

Ne piše nigdje u Bibliji, ali piše u "Jeleninim knjigama". A Laodikeja je upravo zatrovan time - zatrovan "duhom proroštva". Za razliku od Jeleninih spisa, Laodikeja ti do Biblije drži toliko da bi je on mogao staviti kao otirač ispred ulaznih vrata. Jer da Laodikeja drži do Biblije i da je čita, on bi znao da je Isus bio "prvi ekumenist". Naime, Isus, neposredno pred rastanak sa svojim apostolima moli Oca:

Iv 17,9-11: Ja za njih molim; ne molim za svijet, nego za one koje si mi dao jer su tvoji. I sve moje tvoje je, i tvoje moje, i ja se proslavih u njima. Ja više nisam u svijetu, no oni su u svijetu, a ja idem k tebi. Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi.
-----------------
Dakle, Isus koji je Bog, moli da njegovi kršćani budu jedno, ali kao što vidimo na primjeru Laodikeje đavlina pokušava zauzeti položaj Boga, a Isusa ljudima prikazati đavlinom. Strašno. Zaista je strašno do koje mjere u kaljužu ljude može strovaliti "EGWističko subotarstvo".

Natrag