Katolicizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Vesti iz Skandal papske kurvine crkve.

Nastavak drame u Sikirevcima: Netko je postavio plakate svećenika koji je uhvaćen u aferi s mještankom​

Ovakve stvari u Kristovoj crkvi su zaista skandal. I sve vjernike u Kristovoj crkvi ovakve stvari sablažnjavaju i nesretni su i žalosni zbog ovakvih stvari. Međutim, moramo sebi posvijesti da Kristovu crkvu na zemlji ipak čine samo ljudi, grešni ljudi, pa onda i ovakve skandale možemo razumijeti.

ALI, Subotarska sekta nije 'skandal sekta' po onome što grešni adventisti (subotari) naprave, nego je ona "orgijaška sekta - sekta orgijaša" po svome rođenju. Naime, ovu sektu su utemeljili "orgijaši", a prve korake je i napravila u orgijalištu. Pročitajte donji tekst:

Članak pod naslovom "Trial of Elder I. Dammon" ("Suđenje starešini I. Dammon-u") objavljen je u časopisu "Piscataquis Farmer" 7. marta 1845, a izveštač je bio g. George V. Edes, 58-godišnji mirovni sudija. Izveštaj časopisa "Piscataquis Farmer" o suđenju g. Israel Dammon-u je veoma precizan.

Svjedok Loton Lambert, pod zakletvom:

"Kada sam stigao oni su pevali - nakon pevanja seli su na pod - Dammon je rekao da je sestra imala viziju da saopšti - žena na podu je saopštila svoju viziju. Dammon je rekao da su sve druge zajednice grešne - oni su bili lažovi, svodnici, ubice itd. On je takođe navaljivao na sve koji nisu vernici kao i on. Naređivao nam je, ali nismo otišli. Žena koja je ležala na podu i saopštavala vizije, nazivana je od starešine Dammona i drugih, 'Kopija Hrista'. Dammon nas je nazivao svinjama i đavolima i rekao da bi nas izbacio da je on vlasnik kuće - ona koju su nazivali 'Kopijom Hrista', rekla je g-đi Woodbury i drugima da moraju ostaviti sve svoje prijatelje ili će otići u pakao. 'Kopija Hrista', kako su je nazivali, je ležala na podu neko vreme, onda bi ustala, pokazala na nekoga i rekla da je imala viziju da im saopšti, koju bi potom saopštila; bila je tu jedna devojka za koju su rekli da mora da bude krštena te noći ili mora otići u pakao; plakala je gorko i želela da prvo vidi svoju majku; rekli su joj da mora da ostavi svoju majku ili će otići u pakao - neko je rekao, 'pustite je neka ode u pakao'. Konačno je odlučila da bude krštena. 'Kopija Hrista' rekla je svoju viziju mojoj rođaci, da mora da bude krštena te noći ili će otići u pakao - ona se usprotivila, pošto je već bila krštena. Za 'Kopiju Hrista' su rekli da je iz Portlanda.

Žena koju su nazivali g-đica Baker, rekla je da je đavo prisutan i želela je da ga vidi - izabrala je mene i rekla, 'ti si đavo i ići ćeš u pakao'. Ja sam joj rekao da ona nije moj sudija. G. James Ayer (vlasnik kuće) me je onda zgrabio i pokušao da me izbaci kroz vrata. Rekao sam mu da nisam došao da ometam skup. Žena vizionar je pozvala Joel Doore-a, rekla mu da je posumnjao i da neće biti kršten ponovo - rekla je, 'brate Doore ne idi u pakao'. Doore je klečao kraj njenih nogu i molio se. G-đica Baker i jedan čovek su otišli u spavaću sobu - potom sam čuo da glas u sobi viče 'Oh!' Vrata su se otvorila - pogledao sam u sobu - ona je ležala na krevetu i držala ga; izašli su iz spavaće sobe grleći se, ona je skakala i gurala noge između njegovih. G-đica Baker je otišla do G. Doore-a i rekla, 'odbio si me ranije', on je rekao da jeste - onda su se poljubili - ona je rekla 'ovo je dobar osećaj' - upravo pre nego što su otišli u vodu da se krste. G-đica Baker je otišla u spavaću sobu sa čovekom koga su nazivali starešina White - video sam ga kako joj pomaže da se popne na krevet - svetlo se ugasilo i vrata su se zatvorila. Nisam video ni jedno od njih kasnije. Jednom sam bio u drugoj sobi i razgovarao sa svojom rođakom. Dammon i drugi su ušli u sobu i prekinuli naš razgovor i nazvali njenu sestru i mene đavolima. 'Kopija Hrista' je ležala na podu za vreme kada su odlazili u vodu da se krste i nastavila da leži dok nisam otišao, što je bilo između 12 i 1 posle ponoći."
--------------------------

Kao što možete vidjeti, subotarska sekta je "začeta i rođena" u orgijama i orgijalištima koje su organizirali subotarski pioniri. Okupljene apostole na dan Pedesetnice pohodio je Duh Sveti, i tako je te nedjelje rođena Kristova Crkva. A tko je, koji duh je pohodio "ove roditelje današnjih subotara" toga 15. veljače 1845. koji ih je privodio u spavaću sobu na orgije? Pohodio ih je "otac laži i otac orgijanja", sam đavlina.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ovakve stvari u Kristovoj crkvi su zaista skandal.

To je kod vas normalno. A samo kod vas u zatvorima bude pokolj sa odrubljenim glavama.

Kao juče u zatvoru u Ekvadoru. To su vaša djela. Tako da ne može niko ni u čemu da bude ispred vas, vi ste u svemu zlom prvi.

Od kriminala, korupcije, seks. zlostavljanja, afera.

Ovaj put je bilo samo 15 mrtvih, inače je znalo biti po 150-180. Od toga pola obezglavljenih.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Katolici uopste ne drze dekalog da bi imali razloga da ga 'menjaju'! Oni drze 'Hristov zakon'! Dekalog zajedno sa svim ostalim zakonima je ukinut na krstu i uveden je novi zakon! To je novozavetni!

Ovo sam upravo dao na svojoj grupi. A koje se to konkretno odredbe nalaze u Hristovom zakonu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ovo sam upravo dao na svojoj grupi. A koje se to konkretno odredbe nalaze u Hristovom zakonu.

Nemam se ja nameru s tobom objasnjavati. Ti zapravo i ne zelis odgovor, vec se ismejavas.. Hristos sam govori "dajem vam novu zapovest". A ti tvrdis da on nije dao nista novo, sto je suludo. On sam kaze da jeste! Novi Zavet zahteva i nove zapovesti! Ne razumete da je recimo ova zapovest iznad onoga sto Mojsijev zakon zahteva! "Da ljubite jedan drugoga kao sto ja vas ljubih", to znaci umreti i zrtvovati se za druge, kao sto je i Hristos umro za svoje prijatelje! A nigde to u Mojsijevom zakonu ne pise da si duzan ciniti. To se ne moze izvuci.. Jer se zapovest "ne ubij" ovome suprotstavlja, jer ako ti umres za svog prijatelja, onda si sebe ubio.

Dakle, sve je podignuto na visi nivo, na duhovni nivo, gde je bitan smisao a ne slovo.. Iz slova ovo ne mozes izvuci!

A to da su Jevreji vodjeni Duhom razumeli zakon, je suplja prica. Neki i jesu bili nadahnuti, ali su to bili proroci i carevi, a ne obican narod. Za obican narod su postavljane sudije i tumaci. I zato je Mojsije postavio ljude koji su razlucivali komplikovane stvari, jer Duh nije bio izliven..

Tek kasnije Bog kaze, sto se odnosi na nas i Novi Zavet:

"I daću vam novo srce, i nov ću duh metnuti u vas, i izvadiću kameno srce iz tela vašeg, i daću vam srce mesno. I duh svoj metnuću u vas, i učiniću da hodite po mojim uredbama i zakone moje da držite i izvršujete."

---> Kaze " Novi Duh", jer ga nisu imali pre toga! A tako ni ispravno razumevanje Bozje volje!

Zato moraju biti "nove zapovesti", jer "novi je duh" i "novi zavet". Dakle, stare su zapovesti preoblikovane i podignute na visi nivo! Pa tako i dekalog dobija novi smisao!

I ne mozes ti meni reci da prva zapovest - "Ja sam Gospod Bog tvoj koji sam te izveo iz zemlje egipatske" nama znaci isto, ne znaci! Jer je ovo stara zapovest, i za nas nema isto znacenje kao za jevreje, pa se ne moze ni uzeti u tom obliku, vec mora biti "preoblikovana"! I to i radite, kada simbolizujete znacenje egipta..

Tako Isus sve zapovesti "preoblikuje", i zapovest o suboti! I ona nema vise isto znacenje! Zato i kaze Pavle da ono sto je bilo slovima urezano u kamenu "prestaje" da vazi, jer se na Hristu dovrsava, i menja se smisao i znacenje tog zakona!

A kad mi ovo posmatramo iz ugla Novog Zaveta nama deluje isto, ali nije isto..

I ne mozes me nikada ubediti, da bi neki izrailjac iz SZ ovako razumeo dekalog kao mi danas! Duh je nov, i zato su i zapovesti nove i Novi Zavet! Novo je i razumevanje, jer se u Hristu skida koprena!

Sto se tice nedelje, katolici se ne hvale da drze dekalog! I kad ti kazes "zamenili su subotu nedeljom" to je izvrtanje! Jer nisu oni zamenili dekalog, niti drze nedelju zbog dekaloga, vec drze nedelju kao uspomenu na vaskrsenje. A to sa dekalogom nema nikakve veze! Za njih je dekalog ukinut! I subota je ukinuta!

Oni kao i J.S. veruju da dekalog vise ne vredi, vaze im jedino zapovesti Hristove u Novom Zavetu!

Medjutim, vi dajete pogresnu interpretaciju njihovog verovanja, pa onda to pobijate, sto je suludo. U katekizmu uopste ne pise da katolici drze nedelju zbog dekaloga! Za njih dekalog ne vazi!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nemam se ja nameru s tobom objasnjavati. Ti zapravo i ne zelis odgovor, vec se ismejavas.. Hristos sam govori "dajem vam novu zapovest". A ti tvrdis da on nije dao nista novo, sto je suludo. On sam kaze da jeste! Novi Zavet zahteva i nove zapovesti!

Ja ću dodati samo, da nove zapovesti ne znači nešto drugo van 10 zapovesti već "nov" način razumevanja 10 zapovesti. Jovan sam kaže"ne dajem vam zapovest novu, već staru". Ono što je Hristos narodu svog vremena govorio jeste kako pravilno razumeti te zapovesti i šta učiniti da se sprovode u život. Pa recimo "ne ubij" podrazumeva i "ne mrzi" na bližnjeg svoga(vidiš to je "nova" zapovest na zapovest "ne ubij" ili dodatak, uputstvo kako ovu zapovest održati pravilno, zato je to "novo"). Dakle, proširenje same zapovesti u smislu uklanjanja uzroka i motiva kojim se krše zapovesti a ne samo održanje forme zapovesti. Ili zapovest: "ne učini preljube" ne znači samo ne lezi sa tuđom ženom već i "ne zaželi je u srcu"...jasno je da Isus govori o promeni motiva, unutrašnja promena koja omogućava da se zapovest pravilno drži. Eto to je novo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja ću dodati samo, da nove zapovesti ne znači nešto drugo van 10 zapovesti već "nov" način razumevanja 10 zapovesti. Jovan sam kaže"ne dajem vam zapovest novu, već staru". Ono što je Hristos narodu svog vremena govorio jeste kako pravilno razumeti te zapovesti i šta učiniti da se sprovode u život. Pa recimo "ne ubij" podrazumeva i "ne mrzi" na bližnjeg svoga(vidiš to je "nova" zapovest na zapovest "ne ubij" ili dodatak, uputstvo kako ovu zapovest održati pravilno, zato je to "novo"). Dakle, proširenje same zapovesti u smislu uklanjanja uzroka i motiva kojim se krše zapovesti a ne samo održanje forme zapovesti. Ili zapovest: "ne učini preljube" ne znači samo ne lezi sa tuđom ženom već i "ne zaželi je u srcu"...jasno je da Isus govori o promeni motiva, unutrašnja promena koja omogućava da se zapovest pravilno drži. Eto to je novo.

Isus je obnovio i dodatno osnažio 9 zapovijedi. Jedino zapovijed o suboti nije obnovio, dapače i On i njegovi apostoli su kršili subotu. Židovi, koje pokušavaju glumiti današnji subotari (EGWisti) čak su Isusa pokušati pogubiti zbog toga što je kršio subotu. Zato apostoli u prvoj Crkvi i uvode praksu svečanijeg i brojnijeg euharistijskog okupljanja osmog dana u tjednu - u nedjelju - kako je to ostalo do današnjih dana. Neki će reći da su apostoli i subotom odmarali, i to je točno, ali to nije bilo zato što su postali Isusovi sljedbenici, kršćani, nego zato što su bili i ostali Židovi. Povijest također jasno bilježi da nitko od onih koji su iz poganstva prihvatili Isusa, krstili se i tako postali kršćani, nikada nije svetkovao subotu kako to čine Židovi. Upravo je Prvi ili Jeruzalemski Sabor Crkve, jer su kršćani iz židovstva inzistirali da i kršćani koji su došli iz poganstva opslužuju Mojsijev zakon, dakle i subotu, ali apostoli to odbaciše, ovako:

Dj 1524-29: "Budući da smo čuli kako vas neki od naših, ali bez našega naloga, nekakvim izjavama smetoše i duše vam uznemiriše, zaključismo jednodušno izabrati neke muževe i poslati ih k vama .... Šaljemo vam dakle Judu i Silu. Oni će vam i usmeno priopćiti to isto. Zaključismo Duh Sveti i mi ne nametati vam nikakva tereta osim onoga što je potrebno: uzdržavati se od mesa žrtvovana idolima, od krvi, od udavljenoga i od bludništva. Budete li se toga držali, dobro ćete učiniti. Živjeli!"

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ko održi sve a jednu prekrši sve je prekršio. Ti od Isusa napravi prekršitelja zapovesti.

Sveti Ivan piše da je Isus kršio subotu i da su ga Židovi zbog toga u više navrata pokušali ubiti.

No dobro je da si priznao da vi poštujete 9 a ne 10 zapovesti. Ali rana crkva i u IV eku potuje svih 10 zapovesti. Apostolske konstitucije iz tog doba govore o potovanju subote.

Samo Židovi. Nitko od kršćana koji dolaze iz poganstva nije svetkovao subotu.

I drugo, postojali su neki koji su u 4. stoljeću svetkovali subotu, ali istina je da je Kristova crkva baš ove i ovakve ekskomunicirala iz Crkve, zbog njihova 'judaiziranja'. Dakle, ovaj primjer iz 4. stoljeća koji si naveo dokaz je da su ti svetkovatelji subote bili otpadnici od Crkve, a ne primjer i dokaz kako bi kršćani trebali svetkovati subotu.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sveti Ivan piše da je Isus kršio subotu i da su ga Židovi zbog toga u više navrata pokušali ubiti.

Kršio predstavu o suboti, da. Ali to je problem naroda tog doba što su imali pogrešnu predstavu o suboti. Njeno davanje ima mnogo uzvišeniji motiv a to je da čovek oseti blagoslaov subote i odmor od svega što ga opterećuje a ne da razmišlja sitničavo o tome. Dakle, Isus je "kvario" subotu u tom smislu ali ne u smislu da je učio da ona više nije data čoveku kao blagoslov. Čovek treba da primi blagoslov a ne da milsli je li ovim ili onim činom prekršio nešto.

I drugo, postojali su neki koji su u 4. stoljeću svetkovali subotu

Apostolske konstitucije govore univerzalno i obavezujće a ne pominje pojedince. A to što je kasnije prevladala praksa da se subota ne poštuje više to je drugo.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kršio predstavu o suboti, da.

Ne, kršio je zapovijed o suboti koja je Židovima zapovjeđena u Mojsijevu zakonu, dakle i u Dekalogu.

Apostolske konstitucije govore univerzalno i obavezujće a ne pominje pojedince. A to što je kasnije prevladala praksa da se subota ne poštuje više to je drugo.

Ponudio sam nagradu od 100 tisuća Eura, sada je povećavam na milijun Eura, onome tko mi nađe samo jedno mjesto u Novom zavjetu gdje su apostoli okupljeni s kršćanima na svetkovanju subote.

Evo primjera da su se na Euharistiji svečanije i brojnije okupljali nedjeljom.

Dj 20,7: U prvi dan tjedna, kad se sabrasmo lomiti kruh, Pavao im govoraše i kako je sutradan kanio otputovati, probesjedi sve do ponoći.

Natrag