Katolicizam i njegovi plodovi

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Slijepcima, kakav si ti, ne koristi pokazivati. A kao notorni lažov niti ne zaslužuješ da ti se nešto pokazuje. Ali ti nastavi činiti ono za što te sotona unajmio.
Znas kako kaze Isus Hrist.
Mt. 7
1 Ne sudite da vam se ne sudi;
2 Jer kakvim sudom sudite, onakvim će vam suditi; i kakvom merom merite, onakvom će vam se meriti.
3 A zašto vidiš trun u oku brata svog, a brvna u oku svom ne osećaš?
4 Ili, kako možeš reći bratu svom: Stani da ti izvadim trun iz oka tvog; a eto brvno u oku tvom?
5 Licemere! Izvadi najpre brvno iz oka svog, pa ćeš onda videti izvaditi trun iz oka brata svog.
Dakle,ja bi te zamolio da svima nama pokazes i ukazes na plodove svoje rimokatolicke crkve,pa hajde napisi nam koji su to dobri plodovi koje pokazuje tvoja crkva???,to je za sve nas,nije samo za mene.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Mt. 7
2 Jer kakvim sudom sudite, onakvim će vam suditi; i kakvom merom merite, onakvom će vam se meriti.
4 Ili, kako možeš reći bratu svom: Stani da ti izvadim trun iz oka tvog; a eto brvno u oku tvom?
5 Licemere! Izvadi najpre brvno iz oka svog, pa ćeš onda videti izvaditi trun iz oka brata svog.
Dakle,ja bi te zamolio da svima nama pokazes i ukazes na plodove svoje rimokatolicke crkve,pa hajde napisi nam koji su to dobri plodovi koje pokazuje tvoja crkva???,to je za sve nas,nije samo za mene.

Mt. 7

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303

Šta očekivati o rimske kurvetine.

Trećina ubistava u svijetu počini se u Južnoj Americi, iako ta regija broji samo osam posto svjetske populacije, pokazuju podaci Ujedinjenih naroda.

Trgovina drogom, ratovi bandi, politička nestabilnost, korupcija rezultiraju velikom stopom nasilja u pojedinim južnoameričkim gradovima.

Na listi od 50 gradova, čak 41 je u Latinskoj Americi, od čega 21 u Brazilu.

Natrag