Katolicizam i njegovi plodovi

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sam pogresna osoba za takvo nabacivanje tudjih izjava, jer ja nisam Luteran, niti imam veze sa Luterom.

Ja sam Adventista.

To hi bilo isto kao kada bi drvetu na kome rastu orasi sugerisali zasto je rodilo trule jabuke.

Ti se bacas jabukama na pogresno drvo.

Osim toga, iz iskustva tvog neprestanog laganja - ko zna sta si ti tu opet smutio, i ko zna sta je tu ko sta rekao, i kada.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja sam pogresna osoba za takvo nabacivanje tudjih izjava, jer ja nisam Luteran, niti imam veze sa Luterom.

Ja sam Adventista.

Ali vaša proročica Ellen White je Luthera proglasila svetim čovjekom, svecem. Ili vjeruješ proročici i Luthera smatraš svecem, ili si otpadnik od Adventizma, treće nema.

Osim toga, iz iskustva tvog neprestanog laganja - ko zna sta si ti tu opet smutio, i ko zna sta je tu ko sta rekao, i kada.

Ja sam ti ostavio referencu, traži sam. :mig:

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sam krsteni Adventista, sa mnostvom iskustava od Boga.

A crkva ne spasava, vec zajednica sa Isusom.

Posebno sto ASD zivi u formalizmu, i odbacuje Isusove vesti date za njeno spasenje.

A tvoja hvala je isprazna.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ako je britanski kralj Carls III vrhovni vladar Anglikanske crkve,
ko je vrhovni vladar katolicke crkve?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Римокатоличка црква i хомосексуалност

Католичка црква јавно изражава своје негодовање према хомосексуалности, тако што је жигоше као тежак грех. Но, у пракси брани свештенике који су криви и омогућује им чак да и даље наставе са својим перверзним поступцима. Папа Јован Павле II срдачно је рекао за хомосексуалце: „Они су у срцу цркве.“

Како су писале независне католичке новине National Catholic Reporter од 27. фебруара 1987, хомосексуални свештеници процењују да су 50 посто католичких свештеника у САД хомосексуалци. Тај број је оспораван. Један психолог, ослањајући се на 1500 интервјуа сматра да су 20 посто од 57 000 католичких свештеника у САД хомосексуалци, док су, према новијим извештајима, „други терапеути мишљења да је стварни број данас вероватно ближи 40 посто“.

Само пре нешто више од једне године новине у целој земљи су биле пуне извештаја о сексуалном напастовању деце, од стране католичких свештеника. Типичан пример је следећи извештај из Mercury News-a (новине које излазе у Сан Хосеу, Калифорнија) од 30. децембра 1987:

„У времену појачане народне свести у односу на проблем злоупотребе деце, видљиво је према судским списима, интерним црквеним документима, исказу власти и изјави погођених, да Католичка црква у Сједињеним Државама и надаље игнорише и заташкава случајеве свештеника који су сексуално напастовали децу.

Црква тврди да је из једног случаја из 1985. године у Луизиани, где се радило о непоправљивом свештенику који је напастовао најмање 35 дечака, научила да доследно поступа кад се појави такав проблем. Али, тромесечно истраживање Mercury News-a је показало, да је црква у више од 25 бискупија у целој земљи пропустила да обавести власти, да је преместила свештеника у друге парохије, да је прешла преко жалбе родитеља и да се није обазирала на могућу штету по децу ... Плаћани су већ милиони долара као накнада штете жртвама и њиховим родитељима, а према црквеном извештају из 1986. процењује се да би се новчана обавеза цркве током следеће деценије могла попети на милијарду долара.“

Тај „непоправљиви свештеник“ који је био споменут у Mercury News-у био је Gilbert Gauthe. У његовом случају „жртвама је плаћено 12 милиона долара“. Његове хомосексуалне активности биле су годинама познате, али бискупија је решавала тај проблем тако што га је најмање три пута премештала из једне парохије у другу. У једном случају „родитељи су изјавили да је Gauthe злоупотребио њиховог седмогодишњег сина већ првог дана кад је постао министрант, а затим га је годину дана злоупотребљавао, све док свештеник није био премештен“.

Извештај се позабавио и са „штетом по децу“. Понекад је штета непоправљива. Један дванаестогодишњак је извршио самоубиство оставивши поруку да је за њега „безвредно да живи“ пошто је „брат фрањевац направио од њега практично сексуалног роба“. Један други омладинац ког је напастовао свештеник обесио се након што је рекао свом брату: „Иди оцу С. и кажи му да му опраштам.“

У већини случајева сексуалних преступа погођени су дечаци, али жртве постају и многе девојке. Како извештавају новине Plain Dealer из Кливленда од 19. децембра 1987, једна 16-годишња девојка и њени родитељи поднели су 1986. године тужбу против седам свештеника због сексуалног напастовања. Девојка је затруднела и свештеници су наваљивали да изврши побачај. Пошто се опирала, хтели су да је пошаљу на Филипине да би затајили трудноћу. Црква је против хомосексуалности и побачаја, али очигледно само док се не ради о њеним свештеницима.

Исте новине наводе мноштво појединачних случајева католичке деце и омладинаца које су злостављали свештеници; пишу о милионима долара плаћеним за трошкове парница, о многим поравнањима без судске расправе и о осигуравајућим друштвима која више „не осигуравају свештенике против оптужбе напастовања“.

Thomas Fox, уредник новина National Catholic Reporter, каже: „Бискупи су годинама затајивали тај проблем у целој земљи.“ Eugene Kennedy, некадашњи свештеник, а данас професор психологије на Лојола универзитету, рекао је: „Оно што се одиграва на суду само је врх леденог брега.“ Thomas Doyle, доминикански свештеник и црквени правник, изјавио је: „Сексуално напастовање малих дечака од стране свештеника је једини најозбиљнији проблем који смо морали да решавамо вековима.“

3. Moj. 18:22 S muškarcem ne lezi kao sa ženom; gadno je.
3. Moj. 20:13 Ko bi muškarca obležao kao ženu, učiniše gadnu stvar obojica; da se pogube; krv njihova na njih.

1.Kor:6:9 Зар не знате да неправедни људи неће наследити Божје Краљевство Не заваравајте се! Ни блудници , ни идолопоклоници, ни прељубници, ни мушкарци који имају односе с мушкарцима, 10 ни лопови, ни похлепни, ни пијанице, ни они који погрдно говоре о другима , ни изнуђивачи, неће наследити Божје Краљевство.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
HTML:
https://otvoreno.hr/vijesti/hrvatska-biskupska-konferencija-pad-broja-katolika-je-ozbiljan-pokazatelj-trebamo-se-s-time-odgovorno-suociti/429156?fbclid=IwAR2aah7ih5-jPCjKvSrb3W4-oskWSXh8jw4URFURzK6QOT-ipCf4rfYH8_M

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ma ko je taj od rimokatolika da se moli Jehovi Bogu,da se ne uci ratu?,da ne krade?,da je muz jedne zene,da ne ide kod drugih zena ili muskaraca u krevet?,da se ne klanja slikama i kipovima?da voli bliznje svoje? i ko mu je bliznji?,ko je taj rimokatolik?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Crkva Jehovinih svjedoka u Australiji prikrila je više od 1000 slučajeva seksualnog zlostavljanje djece u posljednjih 60-ak godina.

Objavilo je to Kraljevsko povjerenstvo za seksualno zlostavljanje djece u institucijama, pokrenuto 2013. godine. Povjerenstvo ima širok mandat za provjeru i nadzor vjerskih tako i sekularnih institucija.

Na uvodnom ročištu o slučaju, odvjetnik povjerenstva Angus Stewart je Jehovine svjedoke opisao kao nazadnu sektu s pravilima koja priječe prijavljivanje seksualnih zločina.

"Dokazi će pokazati da od 1.006 navodnih počinitelja seksualnih zločina nad djecom, koje je Crkva Jehovinih svjedoka identificirala od 1950., niti jedan nije prijavljen sekularnim vlastima", kazao je Stewart. Prema njegovim riječima, to pokazuje praksu Jehovinih svjedoka da zadržavaju informacije o seksualnom zlostavljanju djece u svojim redovima za sebe i ne proslijeđuju ih policiji ili drugim relevantnim tijelima.

Iako je ta crkva u Australiji zbog seksualnog zlostavljanja djece izbacila 401 člana, dopustila je povratak njih 230, a unutar svojih redova je izgradila brojne prepreke koje pokretanje vlastite istrage o tom zločinu čine vrlo kompliciranom. Iz tog razloga Jehovini svjedoci nisu istražili 125 slučajeva seksualnog zlostavljanja djece jer oni nisu ni došli do njihovog "pravnog odbora", ističe Stewart.

Broj Jehovinih svjedoka u svijetu dosegao je brojku od osam milijuna, a u Australiji ih ima 68.000.
-------------------------------

:mig: Pozdrav sektašu, otpadniku od otpadnika subotara.

Natrag