Katolicizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Možda ste ga nečime povrijedili -- ne vi lično, ali opet...
Mislim to nije ništa čudno, činjenica je da je tvoja vjera iznjedrila razne toksične fanatične skupine i pojedince koje su pogubne za čovjekovu dušu, koji više imaju crtu iživljavana u sebi nego što čine neko dobro i treba imati milosrđa prema drugom ljudskom biću. Bog je ljubavi i samilost. Isus kaže da je krotkog i poniznog duha.

Spasenje jest Božji dar jer legalizam ili potiče na beznađe ili na samopravednost i izigravanje malih bogova nad drugima.
Zaista mi je neobično to što ljudi koji su bili ogrezli u veliko zlo i nemoral na kraju skrenu više prema smjeru samopravednosti, nego obični ljudi koji potonu u beznađe... Valjda ima nešto u onoj staroj narodnoj vuk dlaku mijenja ali ćud.. teže.. to je ta velika borba

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nije riječ o mojim parametrima nego o vašim opetovanim iskazima kako Isus Krist nije Bog. A kada i zašto ste baš vas četvorica odbacili Boga i Spasitelja Isusa Krista? Prema vašem osobnom kazivanju, učinili ste to jer sto 'prosvjetljenjem' otkrili da ni Ellen White nije vjerovala u Svemogućeg Boga Isusa Krista. Dakle, ja sam posve točno primjetio, i ponavljam, vi ste osjenjeni duhom Ellen White odbacili Spasitelja i Boga Isusa Krista, a to znači da ste "zamlaćeni duhom proroštva".

Pričom da je Isus Bog, osporavaš Hristovu stvarnu smrt.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bez_imena

Niko ga nije ničim povredio.

On je patološki bolestan u sumanutosti za diskreditovanjem Ellen White i Adventista.

Čak je imao i svoju stranicu na kojoj je postavio tekstove o Ellen White i Adventistima.

Recimo, iz prve ruke imam informaciju 'da u Hrvatskoj Katolička i Adventistička crkva imaju tolerantni odnos, bez napadanja, diskreditacije, i slično.

 Čak i sarađuju.

Ja to smatram lošim, jer sam protiv bilo kakvih kompromisa.

Pošto je tako, verujem da je Stvarnoslapu tamo onemogućena destrukcija koju ovde vrši, jer bi tamo bio ukoren.

Ali, ovde je našao pogodno tle.

On je Hrvat, pitanje je zašto ne radi na svom području.

Zamislimo da ja odem u Afriku ili Iran, i širim destrukciju protiv religije Zulu, ili Islama.

Šta bi mi se desilo.

A mislim kada bi neki Katolički sveštenik znao šta on ovde radi, da bi bio ukoren.

On ne sluša ni svoje verske vođe, i ne zna da je stav Vatikana 'da spasenje ne dolazi samo kroz Katolicizam, već i kroz Protestante.

Lično sam slušao ovo izlaganje jednog od pape.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Bog, koji je u više navrata i na više načina nekoć govorio ocima po prorocima,
u ove posljednje dane
progovorio nam je po svome Sinu, kojega je postavio baštinikom svega, po kome je i načinio svjetove; Hebrejima 1:1,2

Ja, Ivan, brat vaš i suzajedničar u nevolji i u kraljevstvu i postojanosti Isusa Krista, bijah na otoku zvanu Patmos, zbog riječi Božje i zbog svjedočanstva Isusa Krista. Otkrivenje 1,9

I padoh mu pred noge da mu se poklonim. I reče mi on: “Pazi; nemoj: sluga sam kao i ti, tebi i braći tvojoj koja imaju svjedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer svjedočanstvo Isusovo je duh prorokovanja.” Otkrivenje 19,10

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Tvoji parametri su pogrešni. Svako neka za sebe ovu stvar razume.
šta misliš o ovim stihovima ovdje:

one koji su Božju istinu promijenili u laž te častili i štovali stvorenje umjesto Stvoritelja, koji je blagoslovljen u vjekove. Amen.
Rimljanima 1,25

da se Isusovu imenu prigne svako koljeno nebeskih, zemaljskih i podzemaljskih bića; Filipljanima 2,10

i od Isusa Krista, vjernoga svjedoka, prvorođenca od mrtvih i vladara nad zemaljskim kraljevima. Njemu koji nas je uzljubio i u svojoj nas krvi oprao od naših grijeha i učinio nas kraljevima i svećenicima Bogu i svome Ocu: njemu slava i vlast u vijeke vjekova. Amen.
Gle, on dolazi s oblacima i vidjet će ga svako oko, i oni koji su ga proboli: i naricat će zbog njega sva zemaljska plemena. Jest, amen.
Ja sam Alfa i Omega, početak i svršetak,” govori Gospodin, “onaj koji jest, i koji bijaše, i koji dolazi: Svevladar.” Otkrivenje 1:5-8

koji je slika nevidljivoga Boga, prvorođenac svakoga stvorenja, jer je po njemu stvoreno sve što je na nebesima i što je na zemlji, vidljivo i nevidljivo, bilo prijestolja, bilo gospodstva, bilo vrhovništva, bilo vlasti: sve je po njemu i za njega stvoreno, i on je prije svega i sve se drži zajedno u njemu. On je i glava tijela, crkve; on je početak, prvorođenac od mrtvih; da u svemu ima prvenstvo.
Jer svidjelo se Ocu u njemu nastaniti svu puninu i po njemu pomiriti sa sobom sve, ostvarivši po njemu mir krvlju njegova križa, bilo ono na zemlji ili ono na nebu Kološanima 1:15-20

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mislim da se treba ozbiljno razmisliti da li zaista verujemo u Hristovu smrt ako tvrdimo da jedan deo Njega nije umro.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pričom da je Isus Bog, osporavaš Hristovu stvarnu smrt.

Sveti Ivan ovakve koji tvrde kao ti, naziva antikristima. Antikristi su oni koji niječu Sina, a ni Oca nemaju oni koji nemaju Sina.

Neka mi bude dopušteno dodati - Oni koji niječu Duha Svetoga, nemaju ni Oca ni Sina.

Bez_imena

Niko ga nije ničim povredio.

On je patološki bolestan u sumanutosti za diskreditovanjem Ellen White i Adventista.

A kako i koga bih ja istinom povrijedio??? Meni je jasno, ti se ne osjećaš dobro, ali ne zbog toga što bih te ja vrijeđao, nego zbog toga što te istina o Ellen White i Adventizmu sedmog dana "dovodi u očaj". Tebi, i drugim EGWistima, Ellen White je vaša boginja, vi u nju vjerujete jednako kao ja u Spasitelja i Boga Isusa Krista, a sada se i tebi i ostalima ovdje razotkriva strašna istina - Ellen White nije samo krala tuđe tekstove, nego je i sotonski lagala u svojim tekstovima. Sotonski, jer je laži iskonstruirala baš s ciljem da nasrne i drugima ogadi Kristovu Katoličku Crkvu.

Ja vas mogu razumijeti, jer su vama ovdje razgoljene i pokazane stvari koje su vama strašne. Otprilike, ja bih se osjećao kao vi, kada bi meni netko razotkrio golu istinu i pokazao nepobitne dokaze da su apostoli bili notorne pijandure, Marija kurva a Isus potpuno nebitno kopile, baš kako to Židovi u Talmudu pišu.

Čak je imao i svoju stranicu na kojoj je postavio tekstove o Ellen White i Adventistima.

Daj mi link od te moje stranice. Da pročitam jesam li što pametno napisao. :)

Recimo, iz prve ruke imam informaciju 'da u Hrvatskoj Katolička i Adventistička crkva imaju tolerantni odnos, bez napadanja, diskreditacije, i slično.

Ja iz 'nulte ruke' imamu saznanje da je tvoja sekta u Hrvatskoj uputila svoje članove da ne glasaju na referendumu za dodatak u Ustav kako je brak isključivo zajednica muškarca i žene.

Ali, ovde je našao pogodno tle.

Istinu treba sijati na svakom tlu.

On je Hrvat, pitanje je zašto ne radi na svom području.

Zamislimo da ja odem u Afriku ili Iran, i širim destrukciju protiv religije Zulu, ili Islama.

Šta bi mi se desilo.

Ovo sve govori o tebi. Ti sam priznaješ da pod prijetnjom odustaješ od istine. Isus je svojim apostolima rekao - Idite po čitavom svijetu i o Istini govorite. Zato ja ni pod prijetnjama ne odustajem od Istine, pa je tako i ovdje iznosim.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
O čemu ti pričaš to je pisala tvoja proročica Jovane

White estate

Molim vas, dajte mi neki smjer u raspravi koju sam vodio, u vezi dvije Ellen G. White izjave. Izjave su sljedeće: "Kada je Krist razapet, umrla je njegova ljudska priroda. Božanstvo nije potonulo i umrlo; to bi bilo nemoguće« (Rukopisna izdanja, 21:418). " Ja sam uskrsnuće i život" (Ivan 11,25). Onaj koji je rekao: 'Polažem svoj život, da ga mogu ponovno uzeti' (Ivan 10,17), izašao je iz groba u život koji je bio u njemu samome. Čovječanstvo je umrlo; Božanstvo nije umrlo. U svom božanstvu, Krist je posjedovao moć da prekine veze smrti. On izjavljuje da ima život u sebi da ubrza koga hoće« (Selected Messages, 1:301).

Možete li me uputiti na neke suvremene adventističke izvore koji govore o tom konceptu Kristovog božanstva/božanstva koji ne umire? I molim vas recite mi ima li Bijelo imanje komentara na ove izjave.

Ne znam za suvremene adventističke izvore koji komentiraju ovaj koncept, iako ih doista može biti. Mislim da se jednostavno suočavamo s jednom od misterija utjelovljenja. Isus je bio potpuno Bog i potpuno čovjek, sa svoje dvije naravi uklopljene u jednu. Pronašao sam više izjava koje ste citirali u ovoj referenci iz komentara adventističke Biblije sedmog dana (5,1113, 1114) u »E. G. White Comments« o Marku 16:6:

6 (Ivan 1,1-3, 14; Fil 2:5-8; Kol 2:9; Heb 1:6. 8; 2:14-17; Hebrejima 4,15). Božanstvo nije umrlo.—Je li se ljudska priroda Sina Marijina promijenila u božansku narav Sina Božjega? Ne; dvije su naravi tajanstveno stopljene u jednoj osobi – čovjeku Kristu Isusu. U Njemu je prebivala sva punina Božanstva. Kada je Krist bio razapet, njegova ljudska priroda je umrla. Božanstvo nije potonulo i umrlo; To bi bilo nemoguće. Krist, bezgrešni, spasit će svakog Adamovog sina i kćer koji prihvate spasenje koje im je dano, pristajući da postanu djeca Božja. Spasitelj je kupio palu rasu vlastitom krvlju.

To je veliko otajstvo, otajstvo koje neće biti u potpunosti, potpuno shvaćeno u svoj njegovoj veličini dok se ne dogodi prijevod otkupljenih. Tada će se razumjeti moć, veličina i djelotvornost Božjeg dara čovjeku. Ali neprijatelj je odlučan da će taj dar biti toliko mistificiran da će postati kao ništavilo (Pismo 280, 1904). . . .

"Ja sam uskrsnuće i život." Onaj koji je rekao: "Polažem svoj život, da ga mogu ponovno uzeti", izašao je iz groba u život koji je bio u njemu samome. Čovječanstvo je umrlo: božanstvo nije umrlo. U svom božanstvu, Krist je posjedovao moć da prekine veze smrti. On izjavljuje da ima život u sebi kako bi ubrzao koga hoće.

Sva stvorena bića žive po Božjoj volji i moći. Oni su primatelji života Sina Božjega. Koliko god bili sposobni i talentirani, koliko god bili veliki njihovi kapaciteti, nadopunjuju se životom iz Izvora cijelog života. On je izvor, fontana, života. Samo onaj koji ima besmrtnost, prebivajući u svjetlu i životu, mogao je reći: "Imam moć položiti svoj život i imam moć ponovno ga uzeti." . . .

Krist je uložen s pravom da daje besmrtnost. Život koji je položio u čovječanstvu, ponovno je preuzeo i dao čovječanstvu. "Došao sam", kaže on, "da bi mogli imati život i da bi ga mogli imati u izobilju" (YI 4. kolovoza 1898.).

Ako je Bog po definiciji besmrtan, kako božanstvo može umrijeti? Kao što je gospođa White rekla, "To bi bilo nemoguće." Ipak, Isus je umro, a Njegova smrt utjecala je čak i na Njegovo božanstvo. Nije umrlo, ali je barem bilo mirno u grobnici. Ne razumijem sve ovo, ali vjerujem da se nešto u ovom smislu moralo dogoditi. Možda će to biti jedna od tema spasenja o kojoj ćemo vječno razmišljati.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Njekanje Sina je ako se potire da je zaista umro. Razmisli da li zaista to veruješ. Neka svako za sebe to razmisli.

Na savesti je svakome.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Njekanje Sina je ako se potire da je zaista umro. Razmisli da li zaista to veruješ. Neka svako za sebe to razmisli.

Na savesti je svakome.
Druga opasna zabluda je nauka koja poriče Kristovo božanstvo i tvrdi da Krist nije postojao prije svoga dolaska na ovaj svijet. Ovu nauku blagonaklono primaju mnogi koji tvrde da vjeruju u Bibliju. No ova nauka je u suprotnosti sa jasnim Spasiteljevim izjavama u pogledu njegovog odnosa prema Ocu, njegovog božanskog karaktera i njegovog postojanja prije nego što je došao u tijelu. Oni koji ovu nauku podupiru izvrću Sveto pismo na najneopravdaniji način. Ona ne samo da snižava čovjekovo shvatanje o planu spasenja nego potkopava i vjeru u Bibliju kao Božje otkrivenje. Ona je u toliko opasnija u koliko ju je teže opovrgnuti. Ako ljudi odbacuju svjedočanstvo Svetoga pisma o Kristovom božanstvu, uzaludno će biti da se s njima raspravlja o ovoj tačci jer nijedan dokaz, ma kako bio uvjerljiv, neće ih moći uvjeriti. “A tjelesni čovjek ne razumije što je od Duha Božjega, jer mu se čini ludost, i ne može da to razumije, jer treba duhovno da se razgleda.” 1. Korinćanima 2, 14. Nitko tko vjeruje u ovu zabludu ne može imati pravo razumijevanje o Kristovom karakteru i o njegovom djelu, niti o velikom Božjem planu spasenja. Velika Borba Ellen White

Natrag