Katolicizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Druga opasna zabluda je nauka koja poriče Kristovo božanstvo i tvrdi da Krist nije postojao prije svoga dolaska na ovaj svijet. Ovu nauku blagonaklono primaju mnogi koji tvrde da vjeruju u Bibliju. No ova nauka je u suprotnosti sa jasnim Spasiteljevim izjavama u pogledu njegovog odnosa prema Ocu, njegovog božanskog karaktera i njegovog postojanja prije nego što je došao u tijelu. Oni koji ovu nauku podupiru izvrću Sveto pismo na najneopravdaniji način. Ona ne samo da snižava čovjekovo shvatanje o planu spasenja nego potkopava i vjeru u Bibliju kao Božje otkrivenje. Ona je u toliko opasnija u koliko ju je teže opovrgnuti. Ako ljudi odbacuju svjedočanstvo Svetoga pisma o Kristovom božanstvu, uzaludno će biti da se s njima raspravlja o ovoj tačci jer nijedan dokaz, ma kako bio uvjerljiv, neće ih moći uvjeriti. “A tjelesni čovjek ne razumije što je od Duha Božjega, jer mu se čini ludost, i ne može da to razumije, jer treba duhovno da se razgleda.” 1. Korinćanima 2, 14. Nitko tko vjeruje u ovu zabludu ne može imati pravo razumijevanje o Kristovom karakteru i o njegovom djelu, niti o velikom Božjem planu spasenja. Velika Borba Ellen White

Kako ih misliš vratiti Bogu duhom koji ih je od Boga otjerao?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Istina što se tiče Elen je da kada pomene "božanstvo" u kontekstu Hrista jeste božanski karakter. To je karakter koji je Hristos izgradio savršenim odnosom sa Ocem.

Zar to nismo videli iz ostalih tekstovs Elen? Jesmo. Pa zato kažem, ponavljati nešto što je već objašnjeno nije zato što se želi istaći istina, već da bi se istaklo nešto što neko misli da Elen govori a ne to što stvarno govori.

Istinu da je Isus Bog.

Onda On nije umro za grehe naše. Jer jedan deo prirode je ostao živ. A smrt mora biti potpuna ako verujemo da je Isus umro. Tako da, treba o tome misliti. Veruje li se onda da je Isus umro i otplatio grehe?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Istina što se tiče Elen je da kada pomene "božanstvo" u kotekstu Hrista jeste božanski karakter.

Postoje različiti termini u engleskom jeziku za “Božanstvo” i za “karakter”. :)Zašto bi JEllena mislila jedno a napisala drugo? I tako desetine puta? :ludd/:

Zar to nismo videli iz ostalih tekstovs Elen? Jesmo. Pa zato kažem, ponavljati nešto što je već objašnjeno nije zato što se želi istaći istina, već da bi se istaklo nešto što neko misli da Elen govori a ne to što stvarno govori.

Kako to da ni jedan adventist, osim tebe, ne tvrdi ovo? Zar su svi imbecili osim tebe?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja slušam Gospoda i ono što me on osvedoči.

Verujem i onome što je Gospod dao kroz sestru Ellen White.

Nije mi bitno da li je Isus večni Bog.

On je moj spasitelj koji me posvećuje Duhom ljubavi.
To mi je bitno.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kako to da ni jedan adventist, osim tebe, ne tvrdi ovo? Zar su svi imbecili osim tebe?

Kako znaš baš da ni jedan? Pa nisu svi adventisti ovde na forumu. Na kraju krajeva, po tom pitanju se mnogi ni ne izjašnjavaju iako imaju neko svoje mišljenje. Da li ima i onih koji misle kao ja? Pa naravno. Da li ima u ostalim hrišćanskim zajednicama. Pa ima. Ono što znamo sigurano, najstarija hrišćanska zajednica-nazareni baš tako veruju.

Ali vidiš, ja ne kažem da neko ko po ovom pitanju veruje drugačije, da se neće spasti, da ne može Bogu ugoditi. Pa naravno, može. Ono nije presudno za karakter vernika i zato Gospod to pitanje nije ni istakao.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap.

To odražava tvoju prevaru kojom su te prevarile tvoje verske vođe, jer ne slušaš Božju reč već dogmatiku tvoje crkve.

Zato i ne znaš principe spasenja, i da nas neće spasiti saznanje da je Isus Bog, već prihvatanje njega kao spasitelja, i promena Duhom Svetim u bibliji nazvana "NANOVOROĐENJE OD DUHA"

Zato i formalno vrtiš pamfletima jer nisi spreman da se odrekneš sebe i greha, i dopusiš Duhu Svetom da te promeni i nanovo rodi.

A i kako će kad sve učiš pogrešno.
Jer u istini je posvećenje po reči Isusovoj "POSVETI IH ISTINOM SVOJOM, REČ JE TVOJA ISTINA"

Amin!

Natrag