Katolicizam i njegovi plodovi

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tako biblija ne govori.

Ona daje nedvosmislene simbolične elemente, datume, obeležja, a to se sagledava u biblijskom i istorijskom kontekstu.

Sve u vezi RKC se u istoriji ispunilo, od polovine 2 veka do danas, sva vremenska proročanstva, od kojih je najznačajnije ono o 1260 godina progonstva od strane Rimokatoličke crkve.

Jedan deo tek treba u uspostavljanju antihrišćanske koalicije između Vatikana i svetovnih vlasti u uvođenju obaveznog nedeljnog zakona, i pojavi antihrista - koji će progoniti neposlušne.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I troanđeosku vest zapisanu u bibliji je Bog dao da bi se zaštitili od prevara Rimokatolicizma, i to jeste vest za poslednje vreme.
Jer Rimokatolička crkva u savezu sa otpalim protestantizmom - jeste u toj biblijskoj pruci opisan kao vavilon veliki koji je pao, i koji lažnim učenjima kao vinom napaja sve narode.

Ako biblija to uči - ko smo mi da verujemo drugačije.

Citiraj gdje u Bibliji stoji - "Rimokatolicizam" ili "Rimokatolička crkva".

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Citiraj ti gde u bibliji stoji:
"Rimokatolička crkva je Božja, a Adventistička nije.

A ja sam odgovor dao.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dakle, videli smo iz ovog primera Stvarnoslapovu ironiju i paradoks.

Jer on nema dokaza za tvrdnju da je Rimokatolička crkva Božja a da Adventistička nije, jer ne može da pronađe reči "RIMOKATOLIČKA i ADVENTISTIČKA"
A od mene traži da nađem reč "KATOLIČKA" u pogledu lažne antihrišćanske crkve.

A ja sam već objasnio 'da se istina tako ne otkriva u bibliji.

Biblija dokazuje koja je Božja crkva prava a koja lažna učenjem biblije, proročanstvima o crkvi, i istorijskim kontekstom.

Nikako drugačije.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A od mene traži da nađem reč "KATOLIČKA" u pogledu lažne antihrišćanske crkve.

Tražim, jer si to tvrdio. Oni koji su od Boga svoje tvrdnje potkrijepljuju činjeničnim dokazima, a vi koji to ne možete sluge ste oca laži. Evo još jednom:

I troanđeosku vest zapisanu u bibliji je Bog dao da bi se zaštitili od prevara Rimokatolicizma, i to jeste vest za poslednje vreme.
Jer Rimokatolička crkva u savezu sa otpalim protestantizmom - jeste u toj biblijskoj pruci opisan kao vavilon veliki koji je pao, i koji lažnim učenjima kao vinom napaja sve narode.

Ako biblija to uči - ko smo mi da verujemo drugačije.

Citiraj gdje u Bibliji stoji - "Rimokatolicizam" ili "Rimokatolička crkva".

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da tako je.

Upravo o tome govorim.

Da ne piše Rimokatolička, ali postoje biblijski i istorijski dokazi, čak i tačna vremenska proročanstva koja pokazuju da je to Rimokatolička.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Proročanstvo Iz Danila i otkrivenja o 1260 godina vladavine i terora malog roga ili zveri ( Rimokatoličke crkve ), nad Hristovim svetima.

Ono se proteže od 538 godine, kada je cer Justinijan isterao Arijanske Ostrogote iz Rima, i Rim predao Rimskom biskupu sa sve riznicom i vojskom, čime mu je omogućio političko i versko delovanje u progonstvu svetih tokom mračnog srednjeg veka, i uz pomoć careva ovog sveta sa kojima je crkva pravila blud ili kompromis.

 Završava se 1798 godine, kada je Napoleonova vojska pod vodstvom Generala Aleksandra Bertijea ušla u Rim i zarobila Rimskog papu, čime je biblijska zver dobila smrtnu ranu.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Adventistički profesor Samuele Bacchiocchi, "Korištenje spisa E. G. Whitea u tumačenju Svetoga pisma"

Na stranici 266 Velike borbe, Ellen White je napisala:

1260 godina papinske nadmoći započelo je uspostavom papinstva 538. godine po Kr., i stoga će završiti 1798.

Ista fraza nalazi se i na stranici 439, koja glasi:

“Ovo razdoblje, kao što je navedeno u prethodnim poglavljima, započelo je uspostavom papinstva, 538. godine po Kr., i završilo 1798. U to vrijeme, kada je papinstvo bilo ukinuto, a papa je zarobljen od strane francuske vojske, papinska moć je zadobila svoju smrtonosnu ranu, a predviđanje se ispunilo: 'Tko vodi u ropstvo, u ropstvo će i otići.”

Značajna ispravka je napravljena u Novom izdanju koja glasi:

“Ovo razdoblje, kao što je navedeno u prethodnim poglavljima, započelo je s prevlašću papinstva, 538. godine po Kr., a završilo je 1798. U to vrijeme, papa je bio zarobljen od strane francuske vojske, papinska je moć zadobila smrtonosnu ranu i ispunilo se proročanstvo, 'Tko vodi u ropstvo, u ropstvo će ići'”

Povijesna stvarnost je da papinstvo nije uspostavljeno 538., niti je ukinuto 1798. Razlog je taj što 538. godina jedva da označava početak "nadmoći papinstva", niti 1798. označava "propast papinstva".
-----------------------------

Ako je temelj 'crkve' adventista sedmog dana "duh proroštva", kako adventisti nazivaju spise Ellen White, a je, jer sami tako deklariraju u vlastitom vjerovanju broj 18. (od ukupno 28), a ovdje otkrivamo i saznajemo da su im ovi temelji, Bacchiocchi kaže netočni, a istinski drsko lažljivi - sotonski lažljivi, upitajte se kakav im je "čardak" - sekta koju crkvom nazivaju - koju su na ovakvim temeljima izgradili. Nije ovo "čardak na pijesku", ovo je "čardak u živom blatu".

A i tvoja vjera, Laodikeja, utemeljena je na istoj ovoj đavljijoj podvali i laži. Vidjesmo, otac laži je podjarmio Ellen White (i ostale pionire i subotare) da njegovim podvalama i lažima nasrne na Kristovu Katoličku Crkvu, pa tako i ti danas u 21. stoljeću zadojen istim tim otrovom, jednako divljački kao JEllena prije 170-tak godina, nasrćeš na Kristovu Crkvu.

Natrag