Katoličanstvo

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
gledam i sve nikako nevidim šta si ti pametno rekao ovdje u temi o katolicima, katoličkoj crkvi
ja pišem istinu, koja naravno odstupa od onoga što ljudi zovu, misle da je istina
jer mnogi su zavedeni, na krivom putu, i ne poznaju pravu istinu
suprostavljaju mi se, bespotrebno
niti koga vređam niti omalovažavam
nemam stvarno vremena za to, niti je to smisao, cilj kršćanske vjere

isabela radi svoj posao, i primiče za to unaprijed predviđenu plaču od Spasitelja
između nas dvoje se nikada ništa neče dogoditi iz više razloga
prvi je taj da sam ja kršćanin i ne mogu za stol sa drugim kršćaninom koji živi kršćanstvo sa *šunkom*
a drugi više nije ni bitan :roll:

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Pa nisam ja, ne daj bože, pametan kao ti pa da napišem nešto tako veleumno poput tebe pa sam zato rešio da te branim i eto to je moj doprinos katolicizmu i kršćanstvu. Ne kažem da te napadaju, ali za svaki slučaj jer nikad se ne zna. Ti si mene prosvetlio, ja nisam znao šta je istina dok nisam spoznao tebe, kako da kažem,ti si moj idol i ne mogu da kažem kolko mi je žao što neželiš da sednemo za stol ko ljudi, evo, ja malopre jeo sendić od buđole, kozjeg sira i tanko narezanih kiselih krastavaca i sve to zalio sa dve bavarije, pa sam hteo da te pitam jel ti smeta buđola? jerbo nije šunka. A šunka ni za vaskrs jelte? A najviše me zanima jesi li ti video Isabeletine *šunke* kad nećeš s njom za stol?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
nemogu ti ja biti idol, samo Isus ima pravo na to
nisam te ja prosvijetlio jer čovjek to nemože, prosvijetlite če te Spasitelj
mogu grešniku koji traži pravi put pokazati koji je to pravi put, ali ga prosvijetliti nemogu
nemoj me ti braniti, jer moj branitelj je Spasitelj i naš Bog Jehova nad vojskama
od tvog doprinosa kršćanstvu i katolicizmu i dalje ništa, tek kad se preobratiš
ali ne jezikom nego svim srcem
svinje ili prasetine ako ti je draže u kršćanstvu nema
kršćani imaju čistu hranu
svinja je simbol demona u Bibliji
inače meso, sve vrste ne traži čovjek, nego zloduh koji se krije duboko u njemu
imamo dvije vrste hrane
duhovnu i fizičku
duhovna izgrađuje naš karakter, da postanemo slični našem Spasitelju
fizička je za tijelo
buduči je profesorica *rimokatolkinja* tako se deklarira, znamo svi njihove običaje, opće je poznata njihova prehrana
duhovna hrana je hrana kojom kršćani imaju zadaću i druge ljude hraniti, ne na silu jer mi nismo iz rimske kurije koja ognjem i mačem evangelizira svijet
ta duhovna hrana je istina o Bogu, ispravno tumačenje proročanstva, nauk Evanđelja, nagovještaj drugog slavnog dolaska Spasitelja
koliko je vidim i na njenom duhovnom stolu su krvavice, buđola, rebrica i sve ostale prerađevine
koje onečiščuju čovjeka, ne izgrađuju njegov karakter kako treba
da pojasnim svakome
vjera u trosjtvo, vjera u nedelju i mariju spasiteljicu je laž
vjerujuči u te laži čovjek propada duhovno

protiv nje ja nemam ništa osobno
ako bih nju sudio, osudio bih sebe
ali one laži koja ona piše, ja odmah demantiram
neka ljudi vide istinu
jer istina če ih spasiti

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Eto, obeća i jope zadeblja, pa vidite da ne zna i ne ume pa nemojte da budete toliko oštri prema njemu. Meni ga, naprosto žao, tog spidija, a ko zna, možda spidi stvarno i veruje to sve što piše. Ne vređa on namerno omalovažavanjem, podcenivanjem u svojim pomalo agresivnim istupima, nije on ni toga svestan. Pribojavam se da možda ima "problem sa ženama" pa se gubi zbog Isabelete. Može svašta da bude. Pustite čoveka neka malo trkelja, će mu bidne lakše a nas ništa ne košta. Vidite da je usamljen a tek će da bude sam u svome raju kad jednog dana otegne papcima ako bog da ...

Taman si dobro došao! :hi: Imaš smisla za humor i to je jako dobro. Kad se pojave ovakvi forumaši tipa spedy12, njih ni ne treba shvaćati ozbiljno, niti gubiti vrijeme s njima. Oni su tu ionako da bjesomućno ponavljaju svoju priču misleći da će nekoga možda i uvjeriti.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
nisi u pravu
mi govorimo istinu, upozoravamo ljude, nudimo im Put Istinu Život
a oni sami odlučuju, kojim če putem krenuti
bjesomučno se širila Evangelizacija u srednjem vijeku, ali ne prava istina Evanđelja nego iskrivljena
a ima vjerskih crkava koje i danas ustraju na tome

ti si imala prilike dokazati istinu, pobiti argumente koje sam ja iznio
a nisi to učinila ama baš nigdje
izgovor ti je kako nas netreba shvačati ozbiljno, koliko vidim

odavno si donijela odluku, i prihvatila nauk rimokatolički
prema tome i druge ljude učiš, podučavaš krščanskoj vjeri (ali na potuno krivi način od Biblijskog)

mogu te samo pitati da li ti stvarno vjeruješ u to što pričaš

izgleda je nama suđeno:
svaki novi izlazak sunca, susret kod *kurska*
zenit ispod o.k. corrala
a zalazak, pa to uopče nije pitanje

ineresantna je jedna stvar, otkako se priča o kršćanskoj vjeri, katolicima,
o Božjem Zakonu, o proročanstvima, o drugom slavnom dolasku Spasitelja
i to unazad nekih 20.g, pogotovo u hr, zg
više puta su bili pozvani svi predstavnici svih vjerskih zajednica na javnu raspravu na televiziji
uz Božje Sveto Pismo Bibliju i nitko se nikada nije niti odazvao
ostaje nam pitanje, zašto ??
a odgovor je jasan
da slučajno netko od ljudi nebi čuo pravu istinu i spasio se

siguran sam da ni ti nebi pristala na javnu raspravu jer samo ono što ti fali za obranu vjere
se zovu samo argumenti iz Biblije

hvala ti na razumijevanju
yes3

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
spedy12: mi govorimo istinu, upozoravamo ljude, nudimo im Put Istinu Život
a oni sami odlučuju, kojim če putem krenuti

Mi, tko to mi? Iza koje se sekte kriješ?
Mi smo davno odlučili, prije 2000 g, kad kažem mi, mislim na Katoličku i Pravoslavnu crkvu, bez obzira na raskol...a sve što je kasnije došlo su kršćanske zajednice koje još nemaju udjela u crkvi koju je Krist utemeljio.
Katolički teolozi sudjeluju često na TV, ali je sasvim razumljivo da s vama ne žele diskutirati. Pa to su ozbiljni ljudi, ne cirkusanti.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
ozbiljni ljudi koji propovijedaju, istinu ??
a nemogu je obraniti Biblijom
i nikada nisu željeli otvoreno diskutirati o Božjem Zakonu, proročanstvima, Evanđelju, Biblijskom nauku

mi koji poštujemo Božji Zakon i subotu, smo pravi kršćani
vjerno slijedimo put Kristov, nosimo njegov križ
a ljudi koji se prave da mu služe i ne poštuju Božji Zakon ga razapinju

sekta su onu ljudi koji su napustili put Isusa Krista i
nekim svojim putem krenuli prema Bogu

vrlo si drska, transparentno to pokazuješ, smiri malo , što bi narod reko oladi
ok, neka svi vide duh i mržnju rimokatolika prema svim ljudima koji drugačije vjeruju
a izgleda posebno prema ljudima koji govore, žive istinu

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
nemogu ti ja biti idol, samo Isus ima pravo na to
nisam te ja prosvijetlio jer čovjek to nemože, prosvijetlite če te Spasitelj
mogu grešniku koji traži pravi put pokazati koji je to pravi put, ali ga prosvijetliti nemogu
nemoj me ti braniti, jer moj branitelj je Spasitelj i naš Bog Jehova nad vojskama
od tvog doprinosa kršćanstvu i katolicizmu i dalje ništa, tek kad se preobratiš
ali ne jezikom nego svim srcem
svinje ili prasetine ako ti je draže u kršćanstvu nema
kršćani imaju čistu hranu
svinja je simbol demona u Bibliji
inače meso, sve vrste ne traži čovjek, nego zloduh koji se krije duboko u njemu
imamo dvije vrste hrane
duhovnu i fizičku
duhovna izgrađuje naš karakter, da postanemo slični našem Spasitelju
fizička je za tijelo
buduči je profesorica *rimokatolkinja* tako se deklarira, znamo svi njihove običaje, opće je poznata njihova prehrana
duhovna hrana je hrana kojom kršćani imaju zadaću i druge ljude hraniti, ne na silu jer mi nismo iz rimske kurije koja ognjem i mačem evangelizira svijet
ta duhovna hrana je istina o Bogu, ispravno tumačenje proročanstva, nauk Evanđelja, nagovještaj drugog slavnog dolaska Spasitelja
koliko je vidim i na njenom duhovnom stolu su krvavice, buđola, rebrica i sve ostale prerađevine
koje onečiščuju čovjeka, ne izgrađuju njegov karakter kako treba
da pojasnim svakome
vjera u trosjtvo, vjera u nedelju i mariju spasiteljicu je laž
vjerujuči u te laži čovjek propada duhovno

protiv nje ja nemam ništa osobno
ako bih nju sudio, osudio bih sebe
ali one laži koja ona piše, ja odmah demantiram
neka ljudi vide istinu
jer istina če ih spasiti

Ti si moj idol i tačka. Jesi ti moj idol al nisi baš tolki da određuješ šta Isus ima pravo a šta nema. Nemaš ti o Isusu pojma. Netko ti nešto rekao o njemu, nešto malo pročitao i misliš da si uhvatio boga za jaja. Idole moj, odkada si ti subotar? Od petka ili od srijede ... Svatko vidi da se ti pališ na Isabeletu, poštujem ja to, da bi reč rekao, ali nemoj, brate, više da ju zamejavaš, i ona,kao i sve normalne ženske, vole kobase od pravoga mesa. Nitko, bre, ne vole te tvoje viršlice od genetski modifikovane soje. Bojim se da neće da imaš nikakve šanse kod Isabelete dok se ne primiš kobase. Evo, za početak ja imam jednu kobasu za tebe, mešano meso svinjeće i magareće, debela ko salama, ima da stenješ od užitka dok je budeš konzumovao. I eto, htedoh da ti kažem da bi i ja u subotare, al ja sam sitna duša grešna i ne mogu da se odreknem pršuta.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
hm, interesantna izjava
izgleda je istina da je sotona organizirao tri velike grupe sa kojima ratuje protiv istine
bori se protiv pravih kršćana, katolika

1. grupa su psovači, totalno nekulturni, koji to transparento pokazuju
psuju vređaju galame viču, totalno su degutantni

2. grupa su sažaljevači
oni koji ko fol sažaljvaju nas kršćane kad nam je teško,shvačaju naše probleme
a sami ni da bi prstom pomakli da nam pomognu

3. su istomišljenici
e oni su već opasniji jer i oni kao poštuju Božji Zakon i drže subotu

izabela je pokazala svojim napadima na mene da njoj istina najviše smeta

ja se nemogu zapaliti na jednu rimokatolkinju iz više razloga koje nije mjesto ni vrijeme pisati

gdje češ ti sebe smjestiti u koju skupinu, to ja ne brinem kolega taman

nego odakle ti sa tih par postova odjednom, i mene napadaš izabelu braniš

reci ti ljudima tko ti nisi
ja sam te provalio, izgleda
:roll:

Natrag