Katoličanstvo

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Taramana, tvoj post, gdje si me citirao je pobrisan, radi živog linka koji si tamo ostavio. Koliko puta moram opominjati da nije dozvoljeno postavljati žive linkove drugih sajtova na ovom forumu?!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pitam se kako neko može sebe smatrati ozbiljnim Rimokatolikom a sramotiti na taj način svoju crkvu.

U svakom slučaju neću slušati tebe, već bibliju i biblijska proročanstva koja su jasna i nedvosmislena.

Zašto onda ne slušaš Bibliju? Evo što kaže Biblija:

Otk 17,7-18: Nato će mi anđeo: "Što se čudiš? Ja ću ti kazati tajnu te žene i Zvijeri koja je nosi, Zvijeri sa sedam glava i deset rogova." ..... Žena koju vidje grad je veliki što kraljuje nad kraljevima zemaljskim."

A evo što tvrdite vi adventisti:

"Implatator": SVIMA koji razumeju biblijsko prorocanstvo dobro je poznato da 17. poglavlje u Otkrivenju opisuje Rimokatolicku crkvu koja vlada nad takozvanim Svetim Rimskim Carstvom.

Zašto ne slušate Bibliju? Zašto pored najjasnijih Ivanovih riječi zaobilazite i Bibliju i istinu, i lažete? Kako bi "Rimokatolička crkva" mogla biti "grad veliki"? Kažete, Vatikan je sjedište i predstavlja Rimokatoličku crkvu. Jeli Vatikan grad veliki? Jeli u Vatikan uplovljavaju brodovi i moreplovci koji "nariču zbog suda i kazne nad gradom velikim"? Ako već zaobilazite i Bibliju i istinu, zašto ste uz to još takvi licemjeri, pa kao ti ovdje k'o papagaji ponavljate kako ćete vi "slušati Bibliju". Ne morate vi slušati Bibliju, lažite do mile volje, ali prestanite se bar izrugivati Božjoj riječi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve si pomešao.

Vatikan jeste vladao skoro nad celim svetom tokom istorije, jer Rimsko carstvo se prostiralo većim delom planete i svi carevi su bili podčinjeni papi, pa time i sve vojske, i oni su ratovali u korist pape.

Sa tačke gledišta vremena u kome su živeli apostoli - Rim je bio najveći grad ondašnjeg vremena.

Koliko je Rimski papa bio moćan još u vreme drugog svetskog rata govori i jedan odgovor na pitanje koje je uputio "Koliko papa ima divizija?"
Naime, Staljin je upitao Čerčila i Ruzvelta kad su mu skrenuli pažnju da Vatikan ima neke zahteve "koliko papa ima divizija" oni su mu odgovorili "ni jednu, ali mu nije ni potrebna jer mu je podčinjen ceo svet.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Vatikan jeste vladao skoro nad celim svetom tokom istorije, jer Rimsko carstvo se prostiralo većim delom planete i svi carevi su bili podčinjeni papi, pa time i sve vojske, i oni su ratovali u korist pape.

A znaš li ti uopće od kada postoji Vatikan? Ne znaš, naravno. A nema ni mjesta za takvu informaciju pored "implantata Ellen666".

Sa tačke gledišta vremena u kome su živeli apostoli - Rim je bio najveći grad ondašnjeg vremena.

Rim je Rim, Rimokatolička crkva je Rimokatolička crkva i Vatikan je Vatikan. Razumiješ li ti to. A jeli sa današnje točke gledišta Vatikan najveći grad svijeta?

Koliko je Rimski papa bio moćan još u vreme drugog svetskog rata govori i jedan odgovor na pitanje koje je uputio "Koliko papa ima divizija?"
Naime, Staljin je upitao Čerčila i Ruzvelta kad su mu skrenuli pažnju da Vatikan ima neke zahteve "koliko papa ima divizija" oni su mu odgovorili "ni jednu, ali mu nije ni potrebna jer mu je podčinjen ceo svet.

:roll::roll::roll::roll::roll: Potpuno si se pogubio i potpuno zaboravio što si trebao napraviti. Da te podsjetim. Kako bi bilo suludo dokazivati da je Rimokatolička crkva grad veliki, ostaje ti "nadotezati Vatikan". Probaj ga nekako nadotegnuti, što u duljinu što u širinu, ne bi li ga nekako nadotegnuo do "grada velikoga".

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A znaš li ti uopće od kada postoji Vatikan? Ne znaš, naravno. A nema ni mjesta za takvu informaciju pored "implantata Ellen666".".

Loviš svaku reč da bi nekoga diskreditovao.

Kada sam Rekao Vatikan - milio sam na papsku organizovanu religiju.

Vatikan je osnovan 1929 godine, i to upravo od strane Benita Musolinija koji je vratio papstvu moć i vlast - čime se ostvarilo proročanstvo o izlečenju smrtne rane koju je zver dobila, jer je poznato da je Napoleonov general Aleksandar Bertije 1797 godine ušao sa vojskom u Rim i zarobio Rimskog papu, čime je zver dobila smrtnu ranu.

Rim je Rim, Rimokatolička crkva je Rimokatolička crkva i Vatikan je Vatikan. Razumiješ li ti to. A jeli sa današnje točke gledišta Vatikan najveći grad svijeta?

Vatikan je nastavljač Rimskog carstva i Rimske mnogobožačke filozofije, i njegove težnje i idu u tom prtavcu - da se obnovi moć Rimskog carstva.

Rim jeste veliki u pogledu na veličinu uticaja i moći koje ima u svetu, kao što biblija i napominje "I POKLONIĆE MU SE SVA ZEMLJA"

Da li si nekada gledao svetske lidere ' kraljeve, predsednike i predsednike vlada - kako se klanjaju pred papom?

:roll::roll::roll::roll::roll: Potpuno si se pogubio i potpuno zaboravio što si trebao napraviti. Da te podsjetim. Kako bi bilo suludo dokazivati da je Rimokatolička crkva grad veliki, ostaje ti "nadotezati Vatikan". Probaj ga nekako nadotegnuti, što u duljinu što u širinu, ne bi li ga nekako nadotegnuo do "grada velikoga.

Ne shvataš šta sam napisao.

Sa tačke gledišta vremena u kome su živeli apostoli - Rim je bio najveći grad ondašnjeg vremena, i Vatikan se identifikuje sa Rimom.

Bilo boi dobro da kažeš svoje mišljenje - na koji grad je Jovan mislio? a
Ali pazi, taj grad mora imati obeležje vlasti nad carevima zemaljskim, i oni moraju da mu se klanjaju.

Koji grad danas nosi ova obeležja i karakteristike.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kada sam Rekao Vatikan - milio sam na papsku organizovanu religiju.

I? Kako bi "papska organizovana religija" mogla biti "grad veliki". Kako bi u tu "papsku organizovanu religiju" mogli uplovljavati brodovi? Kako bi u religiju dolazili trgovci i nešto prodavali? Kako bi razrušio i zapalio religiju? Nemoguće, jel'da? Zašto onda onaj tvoj "implantator" bezočno laže zamjenjujući veliki grad "papskom organizovanom religijom".? Kad već on laže, zašto ti vjeruješ takvim lažovima?

Da li si nekada gledao svetske lidere ' kraljeve, predsednike i predsednike vlada - kako se klanjaju pred papom?

Iskazuju poštovanje koje ljudi iskazuju ljudima. Niti je papa Bog niti mu se klanjaju kao Bogu.

Ne shvataš šta sam napisao.

Shvaćam ja, nego ti ne shvaćaš što pišeš.

Sa tačke gledišta vremena u kome su živeli apostoli - Rim je bio najveći grad ondašnjeg vremena, i Vatikan se identifikuje sa Rimom.

Tko ga identificira s Rimom? Vi adventisti? Jedino je točno da je današnji Vatikan okružen Rimom. Vatikan je sjedište Katoličke Crkve, a Rim je sjedište Italije.

Bilo boi dobro da kažeš svoje mišljenje - na koji grad je Jovan mislio?

Vi adventisti ste već rasporedili ljude po tome tko ide u raj a koga će Bog "vječno uništiti", pa bi sada htjeli navesti i druge da se bave tom sramotnom i prljavom rabotom. Ja o tome neću ni nagađati ni špekulirati.

Ali pazi, taj grad mora imati obeležje vlasti nad carevima zemaljskim, i oni moraju da mu se klanjaju.

Papa u Vatikanu nema baš nikakve vlasti i ovlasti nad "carevima zemaljskim". Što se tiče "klanjanja", to imaš po svim svjetskim prijestolnicama i na drugim mjestima na kojima se razni državnici susreću. Zaboravio si kao kriterij spomenuti i to da je riječ o gradu velikom. Vatikan bi mogao biti grad veliki jedino ako ga ti uspiješ nadotegnuti. Dakle, i ti i onaj tvoj "implatator lažov" tražite nešto na potpuno krivom mjestu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
I? Kako bi "papska organizovana religija" mogla biti "grad veliki". Kako bi u tu "papsku organizovanu religiju" mogli uplovljavati brodovi? Kako bi u religiju dolazili trgovci i nešto prodavali? Kako bi razrušio i zapalio religiju? Nemoguće, jel'da? Zašto onda onaj tvoj "implantator" bezočno laže zamjenjujući veliki grad "papskom organizovanom religijom".? Kad već on laže, zašto ti vjeruješ takvim lažovima?.

Ti očigledno ne poznaješ istoriju, posebno španske inkvizicije, armade brodova, ratova, osvajanja..itd, koje su se vodile pod vodstvom crkve.

Iskazuju poštovanje koje ljudi iskazuju ljudima. Niti je papa Bog niti mu se klanjaju kao Bogu..

Ja sam gledao prenose gde se klanjaju pred papom.

Shvaćam ja, nego ti ne shvaćaš što pišeš.

Ne, nego sve gledaš površno ljudskim očima.

Tko ga identificira s Rimom? Vi adventisti? Jedino je točno da je današnji Vatikan okružen Rimom. Vatikan je sjedište Katoličke Crkve, a Rim je sjedište Italije..

Rim je nekada bio sedište crkve dok papa nije dobio svoju državu u Rimu, odnosno Italiji.

Vi adventisti ste već rasporedili ljude po tome tko ide u raj a koga će Bog "vječno uništiti", pa bi sada htjeli navesti i druge da se bave tom sramotnom i prljavom rabotom. Ja o tome neću ni nagađati ni špekulirati...

Ne znam o čemu govoriš.

Biblija govori o uslovima spasenja, to nema veze sa Adventizmom, Adventizam samo ove uslove iznosi objavljujući jevanđelje - radosnu vest o spasenju u Isusu Hristu.

Ja ne verujem da će iko biti večno uništen, već da će Bog svima objaviti istinu tako da će i papisti trčati da je prihvate.

Neka ti Bog pomogne da budeš u tom broju spasenih.

Papa u Vatikanu nema baš nikakve vlasti i ovlasti nad "carevima zemaljskim". Što se tiče "klanjanja", to imaš po svim svjetskim prijestolnicama i na drugim mjestima na kojima se razni državnici susreću. Zaboravio si kao kriterij spomenuti i to da je riječ o gradu velikom. Vatikan bi mogao biti grad veliki jedino ako ga ti uspiješ nadotegnuti. Dakle, i ti i onaj tvoj "implatator lažov" tražite nešto na potpuno krivom mjestu+.

Na ovo je već odgovoreno.
Sa tačke gledišta vremena u kome su živeli apostoli - Rim je bio najveći grad ondašnjeg vremena, i Vatikan se identifikuje sa Rimom koji je nekada bio sedište papske vlasti.

Nisi odgovorio na pitanje:
Bilo boi dobro da kažeš svoje mišljenje - na koji grad je Jovan mislio?

Natrag