Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Dobro jutro "džezeru". I tko ti je rekao da je razoren i napušten?
Vatikan, pa grad veliki!? Zbogom pameti.
Laku noć "džezeru".
Dobro jutro "džezeru".
Samo se ti pitaj, kad nećeš slušati.
Pitam se kako neko može sebe smatrati ozbiljnim Rimokatolikom a sramotiti na taj način svoju crkvu.
U svakom slučaju neću slušati tebe, već bibliju i biblijska proročanstva koja su jasna i nedvosmislena.
Vatikan jeste vladao skoro nad celim svetom tokom istorije, jer Rimsko carstvo se prostiralo većim delom planete i svi carevi su bili podčinjeni papi, pa time i sve vojske, i oni su ratovali u korist pape.
Sa tačke gledišta vremena u kome su živeli apostoli - Rim je bio najveći grad ondašnjeg vremena.
Koliko je Rimski papa bio moćan još u vreme drugog svetskog rata govori i jedan odgovor na pitanje koje je uputio "Koliko papa ima divizija?"
Naime, Staljin je upitao Čerčila i Ruzvelta kad su mu skrenuli pažnju da Vatikan ima neke zahteve "koliko papa ima divizija" oni su mu odgovorili "ni jednu, ali mu nije ni potrebna jer mu je podčinjen ceo svet.
A znaš li ti uopće od kada postoji Vatikan? Ne znaš, naravno. A nema ni mjesta za takvu informaciju pored "implantata Ellen666".".
Rim je Rim, Rimokatolička crkva je Rimokatolička crkva i Vatikan je Vatikan. Razumiješ li ti to. A jeli sa današnje točke gledišta Vatikan najveći grad svijeta?
Potpuno si se pogubio i potpuno zaboravio što si trebao napraviti. Da te podsjetim. Kako bi bilo suludo dokazivati da je Rimokatolička crkva grad veliki, ostaje ti "nadotezati Vatikan". Probaj ga nekako nadotegnuti, što u duljinu što u širinu, ne bi li ga nekako nadotegnuo do "grada velikoga.
Kada sam Rekao Vatikan - milio sam na papsku organizovanu religiju.
Da li si nekada gledao svetske lidere ' kraljeve, predsednike i predsednike vlada - kako se klanjaju pred papom?
Ne shvataš šta sam napisao.
Sa tačke gledišta vremena u kome su živeli apostoli - Rim je bio najveći grad ondašnjeg vremena, i Vatikan se identifikuje sa Rimom.
Bilo boi dobro da kažeš svoje mišljenje - na koji grad je Jovan mislio?
Ali pazi, taj grad mora imati obeležje vlasti nad carevima zemaljskim, i oni moraju da mu se klanjaju.
Koji grad danas nosi ova obeležja i karakteristike.
I? Kako bi "papska organizovana religija" mogla biti "grad veliki". Kako bi u tu "papsku organizovanu religiju" mogli uplovljavati brodovi? Kako bi u religiju dolazili trgovci i nešto prodavali? Kako bi razrušio i zapalio religiju? Nemoguće, jel'da? Zašto onda onaj tvoj "implantator" bezočno laže zamjenjujući veliki grad "papskom organizovanom religijom".? Kad već on laže, zašto ti vjeruješ takvim lažovima?.
Iskazuju poštovanje koje ljudi iskazuju ljudima. Niti je papa Bog niti mu se klanjaju kao Bogu..
Shvaćam ja, nego ti ne shvaćaš što pišeš.
Tko ga identificira s Rimom? Vi adventisti? Jedino je točno da je današnji Vatikan okružen Rimom. Vatikan je sjedište Katoličke Crkve, a Rim je sjedište Italije..
Vi adventisti ste već rasporedili ljude po tome tko ide u raj a koga će Bog "vječno uništiti", pa bi sada htjeli navesti i druge da se bave tom sramotnom i prljavom rabotom. Ja o tome neću ni nagađati ni špekulirati...
Papa u Vatikanu nema baš nikakve vlasti i ovlasti nad "carevima zemaljskim". Što se tiče "klanjanja", to imaš po svim svjetskim prijestolnicama i na drugim mjestima na kojima se razni državnici susreću. Zaboravio si kao kriterij spomenuti i to da je riječ o gradu velikom. Vatikan bi mogao biti grad veliki jedino ako ga ti uspiješ nadotegnuti. Dakle, i ti i onaj tvoj "implatator lažov" tražite nešto na potpuno krivom mjestu+.