Kakvi su sagovornici Jehovini svedoci?

Kakvi su sagovornici Jehovini svedoci?

• Total voters
    43
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
gospodine voleo bi da zajedno rezonujemo. postavio si anketu na srpski forum gde su velikom vecinom pravoslavci,pa svako ko da pozitivan glas js. ti kazes da su to js.i da sami sebe hvale,i po tvom zakljucku oni su losi sagovornici.
rekao bi da si vidovnjak posto kazes da samo js. su glasali za sebe,to kazem zbog cinjenice da js.imaju 13 pozitivnih glasova od 35 glasova sto je skoro 30% pozitivno od svih glasova,ali ti kazes i tvrdis da sve pozitivne glasove su sami sebi dali. dali poznajes svakog licno ko je pozitivno glasao za js. i dali mozes da tvrdis da je svako od njih js.
ako mi dajes pozitivan odgovor da svakog poznajes i cvrsto dokazima tvrdis da je svako koje dao pozitivan glas js. ja ti neverujem.ili si vidovnjak?
ako mi das negativan odgovor tj,da ih licno sve ne poznajes,onda si prorok vidovnjak posto nekoliko puta tvrdis da samo oni glasaju za sebe.
ako mi kazes da predpostavljas,ja te pitam sto si uveren 100% da su sami sebi dali pozitivan glas.

ali vratimo se na pocetak. postavio si anketu na srpski forum gde su velikom vecinom pravoslavci.
recimo(posto sa sigurnoscu nemogu da tvrdim dali je tacno ili ne,ZA RAZLIKU OD DARA KOJI IMAS DA SI VIDOVIT)recimo da su vecina sami sebi dali pozitivan glas,i zbog toga po tebi oni su losi sagovornici i satanizujes njihovu kulu strazaru,to je cinjenica da ih satanizujes.

ja zivim u francusku gde su vecinom,katolici,muslimani,protestanti,budisti,hindusi,ima ovde i veliki broj jevreja,ima i pravoslavaca nasih ljudi kao i drugih pravoslavaca.
kada bi postavio na francuski forum anketu:kakvi su sagovornici,ili ljudi pravoslavni srbi? STA MISLIS KOJI BI BIO REZULTAT?
recimo da skoro 30% dobiju pozitivan glas,sta bi pomislio ili sta bi mi rekao kad bi kazao:svi pozitivni glasovi u anketi,pravoslavni srbi su dali sami sebi i zbog toga ili to je cinjenica da nisu dobri ljudi,sagovornici i da cu se boriti da im dokazem da njihova pravoslavna knjiga o srpskim slavama i obicajima je satanisticka.
budi iskreni kazi sta bi mi odgovorio?
kako bi ti glasao? ako mi kazes pozitivno ja te nebi kritikovao i satanizovao,ako bi rekao:ja ne glasam prepustam drugi da kazu kakvi smo ja bi ti odgovorio ovako,da na forumu u anketi nisam naveo da pravo glasa nemaju pravoslavni srbi,sto znaci da svi imaju pravo glasa,pa posto ti ne glasas,nebranis svoju veru zato sto je dobro ne poznajes.
zato gospodine u zivotu ima vaznijih stvari od pravljenja nekih anketa,samo da bi nekog satanizovao,pozabavi se malo temom kako nasa planeta i EKO sistem idu ka unistenju i bori se da bar nesto ucinis pozitivno.
hvala ti ako si imao strpljenja da procitas do kraja sta sam napisao i bilo bi mi drago da procitam tvoje misljenje,ali bez toga i dalje sami sebi daju pozitivne glasove itd. HVALA UNAPRED u potpisu "nadan se dobar sagovornik"
[/QUOTE]

Kao prvo da si se potrudio da pogledaš ko ovde sve učestvuje na forumu video bi da ima dosta Jehovinih svedoka,Muslimana,Adventista itd i da nikako pravoslavci nisu u većini.Pregledaj teme i postove pa ćeš se i sam uveriti.
Tako da tvoja ideja da su samo pravoslavci glasali je jako slaba.
Ne treba čovek da bude nikakav vidovnjak niti prorok da vidi ko je kako glasao.Jednostavno klikneš na rezultate ankete i vidiš ovu sliku:
anketa.jpg
Na slici se vidi ko je dao Jehovinim svedocima pozitivne a ko negativne glasove.
Iz dosadašnjih postova se jasno videlo da su svi koji su pozitivno glasali Jehovini svedoci-uzmi malo vremena pa pregledaj prethodne postove pa ćeš i sam videti da su svi Jehovini svedoci.Sami su se hvalili!
Što se tiče onih koji su negativno glasali,videćeš da su to ljudi iz svih religija ili ateisti.Pregledaj ostale njihove postove pa ćeš videti šta zastupaju.
Zašto toliko puta u svom postu forsiraš da izigravam vidovnjaka i proroka?
Rezultati se VIDE i svako može da ih vidi,niko ne mora da bude vidovit da bi ih video!
Ali tebi bi bilo drago da razotkriješ lažne proroke,pa počni onda od proročanstava "vernog i mudrog roba".

Molim te da nakon što pregledaš ove rezultate ankete daš novi komentar pa da nastavimo o toj temi.
Isto tako bih te zamolio da kao što si obećao na temi Jehovini svedoci da si spreman da rezonuješ na temelju Biblije daš odgovor između koga je Isus posrednik!
Kad izrezonujemo taj primer idemo na sledeći,znaš i sam koliko ima knjiga Kule stražare pa da proverimo na temelju Biblije učenje te organizacije.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Govorljivi i čutljivi

Iz mog iskustva (kakvi su sagovornici JS):

1 – Kada je u pitanju biblijska istina - vrlo ćutljivi (Kol. 2 : 6,7 Како дакле примисте Христа Исуса Господа онако живите у Њему, Укорењени и назидани у Њему и утврђени вером као што научисте, изобилујући у њој захвалношћу. 3:9,10 Ne varajte jedni druge! Jer svukoste staroga čoveka s njegovim delima i obukoste novoga, koji se obnavlja za spoznanje po slici svoga Stvoritelja! 1. Тим. 3 : 15 Ако ли се забавим, да знаш како треба живети у дому Божијем, који је црква Бога Живога, ступ и тврђа истине. ) ;
2 – Kada je u pitanju ljudsko tumačenje Pisma vrlo govorljivi ( Римљ. 1 : 18, 25 Јер се открива гнев Божји с неба на сваку безбожност и неправду људи који држе истину у неправди. Који претворише истину Божију у лаж, и већма поштоваше и послужише ствар него Створиоца, који је благословен ва век. Амин. 2 : 8, 20, 23 А онима који се уз пркос супроте истини, а покоравају се неправди, немилост и гнев. Наказатељ безумнима, учитељ деци, који имаш углед разума и истине у закону. Који се хвалиш законом, а преступом закона срамотиш Бога.).

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Da li su zapravo oni sagovornici ili govornici kao papagaji?
Iz dosadašnjih iskustava sa tom ekipom nosim loše uspomene jer na pitanja koja im nisu draga ćute ili vešto pokušavaju zameniti teze.I kad im se iz Biblije pokaže da su u krivu oni i dalje teraju svoje kao u ostalom i druge zajednice.Ono što je pohvalno kod njih je odeća i revnost tu nemaju premca.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.466
Još jedna poruka ‚‚ko ima oči-videće, ko ima uši-čuće".

Sarkazam je jak u tebi.
Zlo je u tebi takođe, jer ga možeš prepoznati. Jer samo se poznate stvari prepoznaju jedna u drugoj. Kao i lik u ogledalu, zlo iz tebe se vidi u tvom odrazu. Pravi vernik nije više sposoban da vidi ‚‚šta je veće zlo", jer zna, da kada bi to rekao, ostvario bi ponovo sopstvenu isključivost, zatucanost. Samo je šteta što nećeš ovo uspeti da razumeš.

Da se manem budizma??? A zašto bih kada ja nisam deo te priče, niti sam budista??? Mogu samo da nadogradim svoju duhovnost za razliku od tebe koji zazireš od svega što nije napisala kula stražara. Čak mogu da uvidim tvoj put sazrevanja. Prvo si bio oduševljen šta sve nudi JS pa si onda počeo da učiš sve što su ti oni dali. Onda se počeo javljati strah, da ne izdaš sve ono što su ti oni prenili kao aksiom istinitosti. Nije bilo potrebe da proveravaš jer je to, kao što rekoh, apsolutna istina a drugo nisi smeo da dozvoliš sebi da sumnjaš baš u te istinitosti. A onda se iz tog oblika straha (ajde da kažem strahooštovanja) javlja prezir prema ljudima drugih veroispovesti, jer istina sa kojom se ti služiš jeste jedina prava. Pateticus nonesence. Ti si toliko nesposoban da uvidiš da postoji univerzalna istina tj. istina koja se temelji na spoznaji sopstvenog bića, da zbog te lične nesposobnisti si slepo prihvatio neke spise koje govore o svemu samo ne o tebi. Jako je tužno što ti nisi sam sebi na prvom mestu. ‚‚Duhovni" Perpetuum mobile.

Za razliku od tebe koji kažeš da je Jehova stvorio svet i gde su js jedini najistinitiji ljudi sa najistinitijim tumačenjem biblije, ja kažem da su od Boga svi ljudi tj. da je Božja sila iznedrila sve ljude na ovom svetu, i budiste i muslimane i hrišćane i jeverje i bušmane i kanibale... i kao takvi, svi su oni Istina, jer od Istine i ishode. Isključivost prema drugima i govor tipa ,,lupetanje gluposti" jeste dokaz skvrčenost uma na nivou oraha. To se u svetu zove militantnost veroispovesti iliti fanatizam.

Ako su od JEDNOG BOGA svi ljudi, onda su i budisti koji veruju u belog slona koji je oplodio majku Bude. Ali to tebe jako pogađa, u stvari ne tebe, ti nemaš svoj stav, to pogađa tu slamku za koju se grčevito držiš.

E ali kako si simpatičan sa tim bolovanim rečenicama. Onako, kao učitelj, pa skrećeš na istinitost ‚‚tvojih" reči (pod znacima navoda zbog toga što ti nemaš svoje mišljenje već Matej 10:20, 2.mojsijeva 4:16 .7:1... i tako dalje). Džaba ti sve to, kada sebe nisi spoznao. I papagaj nauči 10 božjih zapovesti i kljuca u zeleno za tačno a u crveno dugme za netačno, pa šta?!

Da li neko zna nekog Jehovinog svedoka koji ga tera na silu da se krsti kao Jehovin svedok ?
Ja ne znam za takvoga.
Kakvi su bili Isus i apostoli? Da li su oni terali nekoga da se krsti? Jesu li propovedali drugima?Jesu li ikoga primoravali na bilo sta? A kakvi su bili ovi takozvani hriscani? Kako su krstavali Indijance ili pak Crnce? kako su nametali katolicizam,protestantizam i pravoslavlje? Milom ili silom? Da li su Jehovini svedoci ikoga krstili silom?
Sta mislite kakav je kao sagovornik bio Isus,ili neki apostol za fariseje i sadukeje?
Da li su bili dobri sagovornici farisejima?Ako su im bili dobri sagovornici ,onda se postavlja pitanje otkud ono njihovo ogromno licemerstvo?Ima li takvog licemerstva i danas prema Jehovinim svedocima?

Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Da li neko zna nekog Jehovinog svedoka koji ga tera na silu da se krsti kao Jehovin svedok ?
Ja ne znam za takvoga.
Kakvi su bili Isus i apostoli? Da li su oni terali nekoga da se krsti? Jesu li propovedali drugima?Jesu li ikoga primoravali na bilo sta? A kakvi su bili ovi takozvani hriscani? Kako su krstavali Indijance ili pak Crnce? kako su nametali katolicizam,protestantizam i pravoslavlje? Milom ili silom? Da li su Jehovini svedoci ikoga krstili silom?
Sta mislite kakav je kao sagovornik bio Isus,ili neki apostol za fariseje i sadukeje?
Da li su bili dobri sagovornici farisejima?Ako su im bili dobri sagovornici ,onda se postavlja pitanje otkud ono njihovo ogromno licemerstvo?Ima li takvog licemerstva i danas prema Jehovinim svedocima?
Da, tako je...:)
Isus je bio savrsen i Bozji Sin pa su ga jevrejski poglavari predali smrti...
Dakle nebitno je sta neprijatelji Bozje istine imaju da kazu i kako njima izgledaju JS kao sagovornici...
Realno JS su pouceni od Jehove zato su i dobri sagovornici onima koji su dobrog srca i koji zele i vole istinu i Boga.
Tako i danas, zli ljudi i oni sa predrasudama govore lose o JS
Ali to je normalno jer zlo mrzi na dobro.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da, tako je...:)
Isus je bio savrsen i Bozji Sin pa su ga jevrejski poglavari predali smrti...
Dakle nebitno je sta neprijatelji Bozje istine imaju da kazu i kako njima izgledaju JS kao sagovornici...
Realno JS su pouceni od Jehove zato su i dobri sagovornici onima koji su dobrog srca i koji zele i vole istinu i Boga.
Tako i danas, zli ljudi i oni sa predrasudama govore lose o JS
Ali to je normalno jer zlo mrzi na dobro.

A ti si Jehovin Svedok?
Fino, onda ces nam kao dobar sagovornik moci odgovoriti na pitanja, a da ne pobegnes ko svi ostali Svedoci..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Jesam, hocu koliko imam vremena
pozdrav

Drugim rečima jesam Raletov svedok ali nećeš dobiti odgovor.
Najbolji sagovornici su Raletovi svedoci ne možeš ih pola sata zadržati na razgovoru uvek negde žure i nikad nemaju vremena...neka epidemija sa nemanjem vremena kod njih hara...jadnici.

ALI ako sretnu neku ovcu onda mogu svaki dan satima sedeti,a to znači ako želiš da ti ONI GOVORE moraš biti ovca i čućeš sve premudrosti onog vernog robijaša ovako nema šanse od okultista slobodno razgovarati jer papagaj može recitovati samo ono što ga nauče.

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Ono što je pohvalno kod njih je odeća i revnost tu nemaju premca.
Eh da li si ti video Alahovu Svedokinju (tako ja zovem YHWH Svedoke) kako stoji rasna, strasna, prelepa.. sa Kulom Stražara na udici svojoj i šparta svojim laserskim okicama tražeći zlatnu ribicu koja li će se dati upecati pa da je "proguta"........ Tugo moja pregolema vremena se promenila i ja u žurbi jednom prelazio preko ulice i iz busije me neka bakica kao 'ajduk zaskočila; pitaju ći me da li znadem ime božije napisano u njenom ćitabu. Ja joj rekoh Allah po muslimanski kako ja volim da zovem Boga Oca Hristovog. Jao meni do boga miloga odskoči ona od mene kao da 15 ljeta imade i pobježe a ja osta za njom da vičem; "Dje pobeže vrati se ovamo da se razjasnimo......" ali joj noge ko u košute brze i nestade u tren.......

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.466
Sto ljudi ,sto cudi.....
Neki jure,neki zure,neki nece svakome ni da odgovore ,neki kad stanu da pricaju ne znaju da stanu,neki hoce da ubedjuju,neki su veoma ljubazni,neki pobegnu...sve zavisi i od vremena i od raspolozenja za pricu,ali za ozbiljnu pricu je spremno vise od 90%...i to uvek u svakom trenutku.
Ipak nazalost vecinu ljudi ne zanimaju JS,ili pak imaju svoj stav i u tome slucaju niko ne voli da uludo trosi svoje vreme...

Natrag