Kakvi su sagovornici Jehovini svedoci?

Kakvi su sagovornici Jehovini svedoci?

• Total voters
    43
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Subjektivnost

Ja sam odgovorio Misle za sebe da su pripadnici izabranog naroda kao što je stvar i sa svim ostalim ljudima druge veroispovesti.
Ovo je naučno dokazano da je svojstveno svim ljudima - SUBJEKTIVNOST. Članovi političkih stranaka, grupacija, nacija, pripadnika bilo koje ideologije ili teorije......... svi misle da su oni najbolji, izabrani, sveti................. Pa ne postoji bez razloga u Srbiji poslovica ''svaki ciga svog konja hvali''.
To je jednostavno tako, a i deo je odbrambenog mehamizma ljudi. Pa šta misliš kao bi se ljudi osećali kada bi im neko argumentovano dokazao da su debelo u krivu! Mnogi bi se razočarali, možda i neki ubili. Ne vole ljudi da im se istina saspe u lice. Više vole da im se govori laž. Normalno da nisu svesni da je to laž - već da misle da je istina.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
I sta bi?
Ima li nekoga da nije dobio odgovor od JS?
Mozda su suvise uobrazeni?Pozovite ih na pivo,na fudbal,na druzenje,nece vas pojesti.
A za pricu u vezi Biblije,imaju svoj stav,nisu dvolicni.
:air_kiss:

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
RISE brate, drago mi je da si tu.
Mi smo uvek lepo i dostojanstveno diskutovali cak i onda kad se ne slazemo.

Medjutim, eno na forumu Serbian Cafe na relogiji onaj manijak koji se ovde predstavljao kao AApotzkz, a tamo kao Privat Policy, iznosi takve sramote i javno sramoti celu zajednicu Jehogvinih svedoka. Od vas nema nijednoga da mu se suprotstavi i da se ta vasa zajednica ogradi od onog manijaka, onako kako je on prerdtsvlja, to nije ni za djubriste.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Hvala cika Miko
drago mi je da se slazemo da smo vodili izgradjujuce razgovore,
pa nek o nama misli ko sta hoce.Jos da odigramo neku partiju saha online?
Pozdrav i Svako dobro.

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.590
I sta bi?
Ima li nekoga da nije dobio odgovor od JS?
Mozda su suvise uobrazeni?Pozovite ih na pivo,na fudbal,na druzenje,nece vas pojesti.
A za pricu u vezi Biblije,imaju svoj stav,nisu dvolicni.

Ne nema osobe koja nije dobila odgovor od JS ako nije pitala.Naravo nisu dvolicni jel veruju da samo oni mogu da budu u pravu sto ja cenim kod svake verske organizacije.

Član
Učlanjen(a)
03.03.2011
Poruka
13
Dragi prijatelju,ničim se nisi potrudio da se osvrneš na temu i ono što sam tu napisao.
Znači da te uopšte ni ne interesuje što opet dokazuje kakvi su sagovornici Jehovini svedoci.
Pogledaj barem rezultat glasanja pa se sam uveri da su samo Jehovini svedoci dali pozitivne glasove sami sebi.
Kakvi su sagovornici Jehovini svedoci? - Rezultati ankete

Tema Otpad koju je Ris pokrenuo me stvarno ne tangira pošto ni najmanje nema razloga da branim izvorno hrišćanstvo jer ono nije otpad.

PS
Molim te a i sve ostale Jehovine svedoke čitajte ljudi moje postove i nađite barem jedan protivargument na moje tvrdnje.
I molim bez praznih citata i Kulinih parola nego na temelju Biblije probajte da odbranite učenje Kule stražare .
Ništa konkretno nisi dao u diskusijama otkako si se pojavio.
Daj malo konkretnih činjenica a ne samo optuživanja za laž i mržnju.
Potrudi se i pročitaj moje postove i nađi nešto što nije u skladu sa Biblijom.
To što si ti ubeđen da je Kula stražara božiji kanali i da ste svi svi izabrani je iz tvog ugla gledanja svaka reč koju kažem protiv Kule napad na Boga.
Ali veruj mi ja branim ovde istinu argumentima a ne praznim rečima i do kraja ću se činjenicama boriti da dokažem i vama i svim ostalima da je Kula stražara najveća sotonina prevara za naivne.
Ajde potrudi se i dokaži da možeš da budeš onako dobar sagovornik kako si samog sebe ocenio pa samo proveri ovih nekoliko zadnjih postova koje sam pisao,ne moraš odmah sve ali ti toplo preporučujem da ih sve proveriš ili još bolje odštampaj i odnesi u vašu skupštinu pa zajednički nađite sve protivargumente.
Biće mi drago da snagom argumenata dokažemo ko je u istini a ko u laži.

gospodine voleo bi da zajedno rezonujemo. postavio si anketu na srpski forum gde su velikom vecinom pravoslavci,pa svako ko da pozitivan glas js. ti kazes da su to js.i da sami sebe hvale,i po tvom zakljucku oni su losi sagovornici.
rekao bi da si vidovnjak posto kazes da samo js. su glasali za sebe,to kazem zbog cinjenice da js.imaju 13 pozitivnih glasova od 35 glasova sto je skoro 30% pozitivno od svih glasova,ali ti kazes i tvrdis da sve pozitivne glasove su sami sebi dali. dali poznajes svakog licno ko je pozitivno glasao za js. i dali mozes da tvrdis da je svako od njih js.
ako mi dajes pozitivan odgovor da svakog poznajes i cvrsto dokazima tvrdis da je svako koje dao pozitivan glas js. ja ti neverujem.ili si vidovnjak?
ako mi das negativan odgovor tj,da ih licno sve ne poznajes,onda si prorok vidovnjak posto nekoliko puta tvrdis da samo oni glasaju za sebe.
ako mi kazes da predpostavljas,ja te pitam sto si uveren 100% da su sami sebi dali pozitivan glas.

ali vratimo se na pocetak. postavio si anketu na srpski forum gde su velikom vecinom pravoslavci.
recimo(posto sa sigurnoscu nemogu da tvrdim dali je tacno ili ne,ZA RAZLIKU OD DARA KOJI IMAS DA SI VIDOVIT)recimo da su vecina sami sebi dali pozitivan glas,i zbog toga po tebi oni su losi sagovornici i satanizujes njihovu kulu strazaru,to je cinjenica da ih satanizujes.

ja zivim u francusku gde su vecinom,katolici,muslimani,protestanti,budisti,hindusi,ima ovde i veliki broj jevreja,ima i pravoslavaca nasih ljudi kao i drugih pravoslavaca.
kada bi postavio na francuski forum anketu:kakvi su sagovornici,ili ljudi pravoslavni srbi? STA MISLIS KOJI BI BIO REZULTAT?
recimo da skoro 30% dobiju pozitivan glas,sta bi pomislio ili sta bi mi rekao kad bi kazao:svi pozitivni glasovi u anketi,pravoslavni srbi su dali sami sebi i zbog toga ili to je cinjenica da nisu dobri ljudi,sagovornici i da cu se boriti da im dokazem da njihova pravoslavna knjiga o srpskim slavama i obicajima je satanisticka.
budi iskreni kazi sta bi mi odgovorio?
kako bi ti glasao? ako mi kazes pozitivno ja te nebi kritikovao i satanizovao,ako bi rekao:ja ne glasam prepustam drugi da kazu kakvi smo ja bi ti odgovorio ovako,da na forumu u anketi nisam naveo da pravo glasa nemaju pravoslavni srbi,sto znaci da svi imaju pravo glasa,pa posto ti ne glasas,nebranis svoju veru zato sto je dobro ne poznajes.
zato gospodine u zivotu ima vaznijih stvari od pravljenja nekih anketa,samo da bi nekog satanizovao,pozabavi se malo temom kako nasa planeta i EKO sistem idu ka unistenju i bori se da bar nesto ucinis pozitivno.
hvala ti ako si imao strpljenja da procitas do kraja sta sam napisao i bilo bi mi drago da procitam tvoje misljenje,ali bez toga i dalje sami sebi daju pozitivne glasove itd. HVALA UNAPRED u potpisu "nadan se dobar sagovornik"

[/QUOTE]

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Istina?

...........vratimo se na pocetak. postavio si anketu na srpski forum gde su velikom vecinom pravoslavci.
recimo(posto sa sigurnoscu nemogu da tvrdim dali je tacno ili ne,ZA RAZLIKU OD DARA KOJI IMAS DA SI VIDOVIT)recimo da su vecina sami sebi dali pozitivan glas,i zbog toga po tebi oni su losi sagovornici i satanizujes njihovu kulu strazaru,to je cinjenica da ih satanizujes.
ja zivim u francusku gde su vecinom,katolici,muslimani,protestanti,budisti,hindusi,ima ovde i veliki broj jevreja,ima i pravoslavaca nasih ljudi kao i drugih pravoslavaca.
kada bi postavio na francuski forum anketu:kakvi su sagovornici,ili ljudi pravoslavni srbi? STA MISLIS KOJI BI BIO REZULTAT?
recimo da skoro 30% dobiju pozitivan glas,sta bi pomislio ili sta bi mi rekao kad bi kazao:svi pozitivni glasovi u anketi,pravoslavni srbi su dali sami sebi i zbog toga ili to je cinjenica da nisu dobri ljudi,sagovornici i da cu se boriti da im dokazem da njihova pravoslavna ............
Ja sam više puta pitao JS jednu stvar i nikada mi nijedan nije odgovorio.
Ako neka religija ima svu istinu ili približno svu onda se tu javlja jedna korelaciona veza. Što više denominacija ima istine - ona se manje plaši pitanja i ima adekvatnije odgovore - jer Istinom iz biblije pobija sagovornika. I obratno. Što ima manje - manje odgovara - jer nema čime odgovoriti!
Zato sam više puta pitao zašto JS nemaju svoj forum? Bar na ovom govornom području - bivša SFRJ. A poznavajući njihovu doktrinu, mislim da nemaju ni u Svetu. Jer nemaju BIBLIJSKE odgovore, bar na 5 svojih doktrina, a logičke bar na 15.
I jako bih voleo da imaju forum i da na njemu objave ovakvu anketu - jer bi rezultati bili veoma slični. To se može pretpostaviti (ne vidovnjaštvom) ako se uporedi broj besplatnih studija i broj podeljenih časopisa od vrata do vrata - sa brojem JS. Onda se tu vidi da je odaziv JS izuzetno mali ! Manji od 15 %. Znači u odnosu koliko JS propovedaju svoju veru. Ubedljivo najviše. Jer su i nekršteni Svedoci dužni propovedati da bi se krstili - učinak im je najmanji! Od svih denominacija u svetu. Kada bi neke druge denominacije toliko revnosno propovedale - prešišale bi JS za vrlo kratko vreme po broju vernika.
Tako da tvrdim da bi i na forumima JS bili vrlo slični rezultati, posle ovakvih anketa. Jer je veliki broj ''razočaranih JS'' - posebno onih koji dobro upoznaju bibliju.
Pozdrav brate.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Mislim da se u danasnjem svijetu podvale ma od koga dolazile sve teze mogu plasirati kao istina.
Iza odredjenih teza traze se cvrsti dokazi. Iako je i cvrst dokaz relativan, zavisno od izvora, dolazimo do tacne konstatacije da ne posjedujemo znanja van onoga sto su nas ucili ili sto smo sami naucili. Preispitivanje izvora znanja nikada ne prestaje i niko nas ne obavezuje da vjerujemo u nevjerovatno. Ali nas i ne sprijecava, ostavljeni smo sami svome izboru.

Imao sam duge studije s JS tako sam poprilicito savladao Bibliju, samtram da su uglavnom ljubazniji od ostalih krscana i ne reaguju ljutito poput ostalih religijskih skupina kada cuju komentare koje nisu primjereni: dakle, u tom smislu su napredovali vise od svih ostalih religija (naravno, ukljucujuci i muslimanske religije).
S druge strane onine mogu da prihvate da u odredjenim tvrdnjama nemaju pokrice. Na zalost, to ce znaciti da ce negirati odredjene postulate ili misli cak i kada im se ukaze ili pokaze odredjeno pisanje iz knjige za koju tvrde da je sveta. Razlog je silna marketinska, americka kampanja rukovodjena od tzv "svetog tela" koja im propisuje misao i vjeru, cime JS ostaju duhovni zarobljenici boga koji mozda jeste, a mozda i nije.
Jer Bog, Ja Sam Koji Jesam ne prozvodi sumnje, nego cvrste dokaze.

Pored JS mogu se naci i mnogi druge religije a narocito njihovi pripadnici koji ne barataju cvrstim dokazima nego ostaju kao podanici nejasnog, pa i sasvim neistinitog.

Cuo sam divljenje jednog ateiste iz muslimanskog kulturnog kruga koji kaze da je slusao propovijed jednog fratra i da je pomislio da bi mogao biti i on katolik.
Ne sumnjam da je tako govorio, rekao sam.
Tvoj Bog i njegov je isti?
Nije, rekao sam, u tome lezi kluc opredjelenja, jer fratar vjeruje da je bog sisao s neba u Mariju, proboravio 9 mjeseci u uterusu, i izisao kroz njenu rodnicu kao dijete itd.....
Ja ne vjerujem da je to Bog!
To je nepromostiva razlika medju nama, jer je Bog u Kojeg ja vjerujem stvorio Svemir i zavladao sa Svoga Prijestolja, Njemu nije primjereno da se uvlaci u zene i neredi pelene.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Istina!

Amin. I pozdrav s jednim lepim stihom (1.Timoteju 3,16).

I jedno malo pitanjce. Koja dva događaja su najveća i najznačajnija u ljudskoj civilizaciji.

[SUP]16[/SUP] And without argument, great is the secret of religion: He who was seen in the flesh, who was given God's approval in the spirit, was seen by the angels, of whom the good news was given among the nations, in whom the world had faith, who was taken up in glory. ( I kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: On se javio u tijelu, opravdao se u Duhu, pokazao se anđelima, propovijedao se neznabošcima, vjerovao se u svijetu, uznio se u slavi.)

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Jurivaka

Nisam neki stručnjak za kompjutersku tehniku, već za bibliju, ali sam ukapirao druga Juriaku kada nam je dao savet da kada želimo nekom odgovoriti na post i pišemo mu odmah ispod njegovog ne moramo, ili bolje - je ne kopirati njegov post (da ne bi zauzimali puno mesta, stranica, memorije....... ili već ne znam šta) - već odmah počnemo sa odgovorom.
Tako da od kada sam to skapirao, uvek gledam da ne kopiram post iznad mog ako odgovaram tom forumašu.

I druga stvar koju sam hteo reći ovom prilikom je KOJA SU 2 NAJZNAČAJNIJA DOGAĐAJA U LJUDSKOJ CIVILIZACIJI.

1. Hristova žrtva na krstu. (jer da se Hrist u nekom trenutku predomislio - ništa od našeg spasenja. Tim činom on je otkupio naše grehe i našu smrt!) i
2. Hristov drugi dolazak. (jer tim činom mi i praktično dobijamo večni život. I ne samo to, još puno stvari se tim događajem razrešava. Kraj civilizacije, šta je istina, ko nas je lagao i zavaravao ceo naš život........).

Ima li nešto važnije ili značajnije u ljudskoj civilizaciji od ove dve?

Natrag