Kakvi su sagovornici Jehovini svedoci?

Kakvi su sagovornici Jehovini svedoci?

• Total voters
    43
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Sto ljudi ,sto cudi.....
Neki jure,neki zure,neki nece svakome ni da odgovore ,neki kad stanu da pricaju ne znaju da stanu,neki hoce da ubedjuju,neki su veoma ljubazni,neki pobegnu...sve zavisi i od vremena i od raspolozenja za pricu,ali za ozbiljnu pricu je spremno vise od 90%...i to uvek u svakom trenutku.
Ipak nazalost vecinu ljudi ne zanimaju JS,ili pak imaju svoj stav i u tome slucaju niko ne voli da uludo trosi svoje vreme...

Ovo si dobro primetio kako oni Rašini svedoci redovno pobegnu kad ih pitamo nešto iz Biblije a verni robijaš nije napisao u poštašalici odgovore.
Čuvaj ih se jer oni ne nose jevanđelje niti poznaju Boga niti Ga proslavljaju kao Boga već ga anđelom i stvorenjem predstavljaju niti imaju zajednicu u spasenju jer nejedu tela niti piju krvi.Kad god ih sretneš i pitaš a oni pobegnu moli za njih da se vrate i da čuju odgovore koje prevarant zvani robijaš nezna.
Nemoj da te brinu svi njihovi datumi uvek je bilo lažnih proroka i učitelja koji će Gospoda odricati i pogađati datume jer nevernici ne veruju da nije naše znati datume.

Treba da ti bude žao što se glumom ne može ući u život ili izmišljanjem IMENA koje je poznato i u Očenašu se uvek pominje i što ne uzimaju tajnu večeru i što odriču Boga u telu te tako ismevaju Božje proroke i samog Jehošuu.
Ako im nikako ne umeš pomoći moli da im Bog da razum i otvori ga da bi verom čitali i razumeli reč svetu.
Pozdrav.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Samo jedno pitanje.

Da li se vise treba cuvati Jehovinog svedoka koji ljubazno zeli da vam uputi neku rec uveren da radi posao u ime Jehowe, ili nacionalnog ili verskog ekstremiste koji je spreman da vm uputi pesnicu u lice ili cak da vas ubije ako shvati da niste pripadnik njegove ideologije, ili pak nacije.

Ja nikada licno nisam doziveo nikakve neprijatnosti prilikom razgovora sa svedocima ili prilikom posete njihovim sluzbama, a recimo, u drugim velikim crkvama sam to dozivljavao, i to sa psovanjem, vikanjem, i pretnjama.

Prijatelji, Bog je sudija, i on ce svakome dati po iskrenosti i srcu, pa ako ponekad nesto i ne razumemo u nasoj ogranicenosti..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Samo jedno pitanje.

Da li se vise treba cuvati Jehovinog svedoka koji ljubazno zeli da vam uputi neku rec uveren da radi posao u ime Jehowe, ili nacionalnog ili verskog ekstremiste koji je spreman da vm uputi pesnicu u lice ili cak da vas ubije ako shvati da niste pripadnik njegove ideologije, ili pak nacije.

Ja nikada licno nisam doziveo nikakve neprijatnosti prilikom razgovora sa svedocima ili prilikom posete njihovim sluzbama, a recimo, u drugim velikim crkvama sam to dozivljavao, i to sa psovanjem, vikanjem, i pretnjama.

Prijatelji, Bog je sudija, i on ce svakome dati po iskrenosti i srcu, pa ako ponekad nesto i ne razumemo u nasoj ogranicenosti..

Onaj koji ti neda telo Hristovo taj te odvlači u jamu.
Onaj koji te udari taj te vraća u život iz ljubavi.

Učlanjen(a)
05.04.2011
Poruka
44
Samo jedno pitanje.

Ni ja nisam imao nikakve neprijatnosti.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Onaj koji ti neda telo Hristovo taj te odvlači u jamu.
Onaj koji te udari taj te vraća u život iz ljubavi.

Ti cini tako, Hriscani ce po primeru Hrista i apostola.

A sto se tice svedoka, pre ce jedan iskreni svedok uci u nebo, nego onaj ko vrsi bilo kakvo nasilje nasd drugim.
Tu ljubavi nema..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ti cini tako, Hriscani ce po primeru Hrista i apostola.

A sto se tice svedoka, pre ce jedan iskreni svedok uci u nebo, nego onaj ko vrsi bilo kakvo nasilje nasd drugim.
Tu ljubavi nema..

Kad bi ti znao šta je ljubav nebi trčao za poslastičarima i kupovao šarene laže i naslađivao se istim.
Otac ne udra dete iz mržnje već isteruje bezumlje iz ljubavi,danas ima velike dece kojima treba dobra batina kako bi osetili silu ljubavi i oslobodili se bezumlja.

Da ti Jovan reče: ,,Zmijski porode,, ti bi pobego misleći kako taj nema ljubavi ali bi zato bio ulovljen u reči: ,,Neboj se nećeš ti umreti Bog te voli,,

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sam Bozju ljubav primio u srcu, a tebi zelim isto, i tada ce tvoja plahovita narav doci pod upravu Svetog Duha.
Ovako, prepusten si sam sebi, jer kad nemas ljubavi - nemas ni Hrista..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno, ostavljam ti taj cekic, jer ti sudis sve vreme a ne ja, vec rasudjujem, a ne sudim.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.466
Zdravo Poel,
Najkrace receno Jehovini Svedoci najvise pricaju sami sa sobom i srecni su sa svojim sagovornicima,pa zato i kazu da su J.S. najbolji sagovornici.Sta je tu cudno??? Pa zar jednoj pijanduri nije najbolji sagovornik bas druga pijandura ili gomila pijanica?
Ali ako ti mislis o sagovornistvu na ovom religijskom forumu,onda si donekle u pravu....Trebalo bi da budemo saosecajniji,ponizniji,ali mi smo ipak samo Srbi,pa tako i ovde ,skoro uvek na dnu medju najgorima u kojoj god hoces oblasti......Drugo je sto si se ti profinio,tamo u tvojoj Svedi pa zaboravio nas mentalitet ovde u Srbiji...
Tako da ja mogu samo da se izvinem za neke grube reci,koje ipak ne dolikuju JS...

Natrag