Kakva je veza između Luthera, Adventista sedmog dana i Hitlera?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To sada više nisu protestanti protestantskog duha već protestanti duha tradicionalizma a zaodenuti u protestantizam. Premda je SAD ipak pojam demokratije i razvoja i dalje u odnosu na Rusiju. Rusija pak nije komunistička već tradicionalistička...pravoslavna.

Ipak je riječ o protestantima i komunjarama. Uzme li se u obzir da je u Americi riječ o protestantima rigidnim ljevičarima a u Rusiji o komunjarama shvaćamo da je riječ o istima. Oboji su tvoji, u svakom slučaju svakovrsni ljudski šljam.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nemoj braniti Rusiju time što je zoveš komunističkom da se ne bi zamerio Pravoslavnima. Ne Rusija je pravoslavna i ovo je duh pravoslavnog(tradicionalističkog) militarizma. Ne brani pravoslavne kada dobro znaš da je ovo duh pravoslavnog imperijalizma. Misliš drugačije?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nemoj braniti Rusiju time što je zoveš komunističkom da se ne bi zamerio Pravoslavnima. Ne Rusija je pravoslavna i ovo je duh pravoslavnog(tradicionalističkog) militarizma. Ne brani pravoslavne kada dobro znaš da je ovo duh pravoslavnog imperijalizma. Misliš drugačije?

Ipak je Putin kgb-ovac. Dakle, tvoj boljševik.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ipak je Putin kgb-ovac. Dakle, tvoj boljševik.
Pa znači obavštajac a ne komunista. Ne simplifikuj stvari. Bojiš se pravoslavaca izgleda. Ne smeš da priznaš ono što i sam veruješ za sebe ali sada iz solidarnosti da ne uvrediš pravoslavne ti prećutkuješ to. Kukavno.

I tvoj Dugin je ekstremno pravoslavan i tradicionalista. I Putin i Dugin su zagovornici porodičnog i tradicionalnih života sa naravno zakonskim nametanjem tipično za tradicionalne.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa znači obavštajac a ne komunista. Ne simplifikuj stvari. Bojiš se pravoslavaca izgleda. Ne smeš da priznaš ono što i sam veruješ za sebe ali sada iz solidarnosti da ne uvredi pravoslavne ti prećutkuje to. Kukavno.

Zna se tko su KGB-ovci. Boljševici.

A ne bi me čudilo da EGWisti u Rusiji, ako ih ima, podrže firera Putina, jednako kako su pred i tijekom 2. svjetskog rata podržali firera Hitlera.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja ovaj stav nisam preuzeo od nikoga, jer Tripov stav nisam ni procitao.

To je bivlijski stav po kome on koristi svoje neprijatelje da kazni bezbozni svet.

Hriscanin ne treba da se bavi politikom, niti da se svrstava na stranu bilo koga.

A smatrati ovo sudovima Bozjim i ne znaci da se covek svrstava na bilo ciju stranu.

Treba se staviti na stranu Boga, i sve sagledavati kroz rec Bozju i njena prorocanstva.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zna se tko su KGB-ovci. Boljševici.

Nemoj molim te simplifikovati stvari. Ruska obaveštajna služba nema veze sa političkom ideologijom..ona ima samo jednu ideologiju a to je širenje ruskog carstva(OHRANA, KGB, FSB)..sve je to jedno isto. Ti ovakvim stavom samo pomažeš i štitiš ruski pravoslavni imperijalizam i pravdaš Putina. Pričom o navodnom "komunizmu" koga nema u Rusiji, zapravo štitiš opravdavaš pravoslavlje koje stoji iza Putina.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti ovakvim stavom samo pomažeš i štitiš ruski pravoslavni imperijalizam i pravdaš Putina. Pričom o navodnom "komunizmu" koga nema u Rusiji, zapravo štitiš opravdavaš pravoslavlje koje stoji iza Putina.

Nikoga ja ne pravdam, nego si ti slijep. Putin je notorni boljševik (partija ga rodila, gojila i odgajala), a Rusko pravoslavlje je, nažalost, na istom zadatku s Putinovim imperijalizmom.

Vratimo se temi, i pogledajmo kako su sljedbenici Ellen White, Adventisti sedmog dana, vjerno služili Putinovom pandanu Adolfu Hitleru.

Adventisti sedmog dana i nacistička Njemačka

Postoji još nekoliko lekcija koje Crkva adventista sedmog dana može naučiti iz ovih mračnih stranica naše povijesti. Čini se da se crkva našla rastrgana na tri različite strane: želje da izvrši svoje poslanje, potrebe da ugodi državi i izbjegne njezinu propast te želje da očuva netaknutu svoju organizacijsku strukturu. U jednom trenutku, između navještanja Kraljevstva Božjeg i davanja Hitleru onoga što pripada Cezaru, vidjela je kao najvažniju treću stranu, pa je odlučila da je najbolji način služenja Bogu održavanje vlastite organizacijske strukture. Kako bi održala strukturu, kompromitirala je svoje principe, a ovaj niz ustupaka izrastao je iz bolesti koja se može nazvati “organizacijskom” čiji je glavni cilj i fokus u tome da se pod svaku cijenu spasi organizirana struktura. Upravo je taj poriv natjerao crkveno vodstvo da se proda i zanemari stvarnost zločina koje je država činila pod plaštom nacionalne reforme. “Vodstvo Adventističke crkve u Njemačkoj, iako možda nesvjesno punog opsega masovnog ubojstva milijuna Židova, nije samo šutjelo u pogledu progona Židova, nego je čak i pristalo propagirati antisemitske misli i ideje u svojim službenim publikacijama. Ova je strategija bila u skladu s težnjom crkvenih vođa za usvajanjem plana za osiguranje opstanka crkvene organizacije” (Heinz). Neki bi racionalizirali da se ova strategija isplatila. Nakon što je rat završio, Adventistička crkva je doista zadržala svoju administrativnu organizaciju netaknutom i uspjela se oporaviti prilično brzo (Blaich). Pitanje je kakva je korist od spašavanja strukture, ako je organizacija spašavana na štetu svoje duše?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Naravno "rusko pravoslavlje" čime ni ja ne označavam celo Pravoslavlje kao agresivno. Ali lepo si rekao i slažem se, to i ja govorim, rusko imperijalno pravoslavlje je zakuvalo ovo. Ne znam koliko si upoznat sa ovim ekstrmnim pravoslavljem koje promoviše ruskog cara koji će stati na put antihristu? Znaš li za ta gledišta?

Natrag