Kakva je veza između Luthera, Adventista sedmog dana i Hitlera?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Adventisti nigde ne govore o zemaljskom moćniku koji će pobediti antihrista. Nasuprot tome adventisti veruju u direktan i vidljiv Hristov dolazak, dok tradicionalnih veruju u carstvo Hristovo na zemlji, pa u tom jedino adventisti ne mogu biti prevareni.

Ok, rekoh o ruskom imperijalizmu i njegovim korenima u tradicionalzmu. Ništa dalje...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Adventisti nigde ne govore o zemaljskom moćniku koji će pobediti antihrista. Nasuprot tome adventisti veruju u direktan i vidljiv Hristov dolazak, dok tradicionalnih veruju u carstvo Hristovo na zemlji, pa u tom jedino adventisti ne mogu biti prevareni.

Govorio sam o vašem adventističkom naprdanju oko Isusova dolaska i općenito vašim apokaliptičnim temama, da su jednako besmislene kao i ova najnovija o "ruskom caru" koji će poraziti Antikrista.

A ovo što tvrdiš kako adventisti ne mogu biti prevareni, jer vjeruju u vidljivi Kristov dolazak, je smiješno, imbecilno. Vjerovala ti je proročica 1844., i još mnogi 'kukuruzaši' s njom, da će 22.10. Isus doći vidljivo, pa iako Isus nije došao vidljivo nisu svi priznali da su pogriješili. Tvoji duhovni preci dosjetili su se laži kojom su pokrili svoj promašaj. Istu stvar će desetljećima kasnije napraviti vaša "adventistička kopilad", Jehovini svjedoci, i odrediti vrijeme kad će Isus doći na zemlju, i Isus ponovo nije došao, lagali su. Ali dosjetili se oni iskoristiti "adventističku laž" i povikaše - Došao je Isus, samo nevidljivo. I kada vi ponovo pogriješite vezano uz ovo, samo ćete se dosjetiti nove laži.

A što kažeš za ovo:

Evo, kopiraj ovo pa odnesi Adventistima.

Poslednji dogadjaji svetske istorije odpocinju 21 marta 2021, i trajace do 22 oktobra 2022 godine, i u tom periodu ce se Bog objaviti covecanstvu, i pozvati ga da se obrati i pripremi za Hristov drugi dolazak u slavi.

22 oktobra 2022 godine Isus zavrsava Prvosvestenicku posrednicku sluzbu u Svetinji nad Svetinjama, prestaje vreme Bozje milosti, i odpocinje izlivanje sedam poslednjih zala na one koji odbace ovaj poslednji licni Bozji poziv, koje ce trajati 40 dana i noci.

Posle 40 dana i noci, prvog decembra 2022 godine, zavrsava se izlivanje sedam poslednjih zala, i odpocinje sedam dana tisine.

Sedmog decembra 2022 godine - Isus se pojavljuje na oblacima nebeskim u sili i slavi sa hiljadama Svetih andjela

Amin!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kazi ti nama sta mislis o ovom Nemackom Adventisti koji je spasavao Jevreje, i svedocio rec Bozju sve vreme boravka u vojsci - koga sam pomenuo.

Dakle.

Tvojim poslednjim komentarom si jos jednom dokazao da si lazov i izvrtac, jer ja sam lepo obrazlozio "da su to cinile pojedine crkve i to u Hitlerovskoj Nemackoj, a ne globalna Adventisticka crkva koja postoji u oko 250 zemalja sveta, na celu Generalne konferencije sa sedistem u Americi.

Takodje, da te crkve to sigurno nisu radile pod patronatom Generalne konferencije, vec samoinicijativno, sto znaci da se one i ne mogu smatrati Bozjim narodom, ili oni rukovodioci tih crkava koje su pravile kompromis.

Dakle, lazan si svedok.

Za razliku od toga - Rimokatolicka crkva je bila nacisticki i fasisticki saradnik u zlocinima nad Jevrejima, Romima, Srbima..., a najveci dokaz su Nemacki i ustaski logori, gde su i sami svestenici i casne sestre ubijali nevine ljude, zene, i decu, za sta postoje i javna priznanja svestenika, i svedocenja prezivelih logorasa.

Bolje da zakljucimo da su svi bili krivi u Hitlerovoj Nemackoj.
Samo neki kao Adventisti ne svojom voljom, ili polovicno svojom.
A Katolici isto tako, ali vise svojom voljom, jer im je cela istorijska politika crkve bila zlocinacka i zaverenicka.

Hej, ubijati decu u ustaskim logorima, davati im usitljeno staklo u hranu, zive ih zakopavati,pa to moze samo ekstremno bolestan um.
A to su cinili Katolicki svestenici i casne sestre.
Licno sam slusao na radiju svedocenje prezivelih.

Ja sam dao odgovor zasto su neki Adventisti pravili kompromis.

Evo ponovo.

""""Ovo je isti slucaj sa danasnjim Adventistickim crkvama iz severno Americke divizije, koja prima homoseksualce kao propovednike.
Predsednik Adventisticke crkve Ted Wilson je na jednoj konferenciji osudio ovakave pojave, i izjavio "da oni koji cine suprotno temeljima crkve na kojima je izgradjena - ne moze se nazvati Adventistom"

Dakle, ovo je slucaj i sa pojedinim Adventistickim crkvama u Nemackoj, koje su pravile kompromis da bi opstale.
Naime, to je bilo najteze vreme za crkvu, i mnoge crkve su pravile kompromis, jer nacisti su progonili sve one koji se nisu slagali sa njihovom zvanicnom politikom.

Tako da to nisu nikakvi dokazi protiv Adventista.

Naime, postoji jedna knjiga pod naslovom "U DOLINI SMRTI - Rasel Hazel Mudi" koja govori o Nemackom Adventisti koji je pod pretnjom morao da se prikljuci Nemackoj vojsci.

Molio se Bogu da ne nosi oruzje, i Bog mu je dao da radi neke formalne administrativne poslove.

Jednom je saznao od predpostavljenih da Nemci planiraju da odu u jedno Jevrejsko selo i pobiju stanovnike.

Neposredno pre toga on je otrcao u to selo i rekao da dolaze Nemci.
Neki seljani su pobegli, ali neki su mu se rugali.

Bog mu je dao mnoga iskustva, isceljenje..itd..

Takodje, sve vreme je i propovedao.

Jednom je bio pozvan kod predpostavljenih da iznese svoja verska uverenja.

Svedocio im je, a izmedju ostalog rekao im je na osnovu prorocanstva 'da Hitler nikako ne moze da dobije rat, i o Hristovom dolasku"

Na kraju kada su izlazili - jedan od visih cinova mu je nasamo rekao ' da posto Hitler nece dobiti rat - da pripremi galone goriva za povratak u Nemacku"

Posle rata su ostali prijatelji, i cesto razgovarali o religiji.

Amin!"""

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A ovo što tvrdiš kako adventisti ne mogu biti prevareni, jer vjeruju u vidljivi Kristov dolazak, je smiješno, imbecilno. Vjerovala ti je proročica 1844., i još mnogi 'kukuruzaši' s njom, da će 22.10. Isus doći vidljivo, pa iako Isus nije došao vidljivo nisu svi priznali da su pogriješili.

Svakako niko neće biti prevaren da prihvati nekoga na zemlji ko se predstavlja Mesijom. A doktrinom tradicionalizma svakako će biti prevaren jer ona govori o 1000-godišnjem carstvu na zemlji. To je sigurna prevara da se prihvati lažni Mesija na zemlji.

Neko pak može pogrešiti datumirajući dolazak ali taj svakako neće biti prevaren ovom drugom, kažem, sigurnom prevarom.

A što kažeš za ovo:

Evo, kopiraj ovo pa odnesi Adventistima.

Poslednji dogadjaji svetske istorije odpocinju 21 marta 2021, i trajace do 22 oktobra 2022 godine, i u tom periodu ce se Bog objaviti covecanstvu, i pozvati ga da se obrati i pripremi za Hristov drugi dolazak u slavi.

22 oktobra 2022 godine Isus zavrsava Prvosvestenicku posrednicku sluzbu u Svetinji nad Svetinjama, prestaje vreme Bozje milosti, i odpocinje izlivanje sedam poslednjih zala na one koji odbace ovaj poslednji licni Bozji poziv, koje ce trajati 40 dana i noci.

Posle 40 dana i noci, prvog decembra 2022 godine, zavrsava se izlivanje sedam poslednjih zala, i odpocinje sedam dana tisine.

Sedmog decembra 2022 godine - Isus se pojavljuje na oblacima nebeskim u sili i slavi sa hiljadama Svetih andjela

Amin!

Moraš pitati postavljača teksta šta tačno podrazumeva pod ovim. On svakao ne greši u načinu na koji će Hristos doći, ako u datumu i omaši nije u načinu dolaska. A to je veća prevara ako neko omaši u načinu dolaska Hrista.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kazi ti nama sta mislis o ovom Nemackom Adventisti koji je spasavao Jevreje, i svedocio rec Bozju sve vreme boravka u vojsci - koga sam pomenuo.

To je velika stvar, i zaslužuje sve pohvale.

Nego, kakv si ti čovjek, kada toliko ističeš jednog adventista koji je spasio nekoliko Židova, a papu Pia XII, za kojega Židovi svjedoče da je spasio 800 tisuća Židova, ti i tvoji subotari nazivate Hitlerovim papom i antikristom!?!?!?

Tvojim poslednjim komentarom si jos jednom dokazao da si lazov i izvrtac, jer ja sam lepo obrazlozio "da su to cinile pojedine crkve i to u Hitlerovskoj Nemackoj, a ne globalna Adventisticka crkva koja postoji u oko 250 zemalja sveta, na celu Generalne konferencije sa sedistem u Americi.

Drski čovječe, zašto me napadaš, još potpuno neosnovano? Ja nigdje nisam napisao da su Njemački adventisti sve ono činili po instrukcijama Generalne konferencije iz Amerike. Ako ne znaš, ono što sam citirao nisu napisali antiadventisti, nego upravo tvoji adventistički autori.

A doktrinom tradicionalizma svakako će biti prevaren jer ona govori o 1000-godišnjem carstvu na zemlji. To je sigurna prevara da se prihvati lažni Mesija na zemlji.

Pojma ti nemaš. Milenarizam nije katolička doktrina.

Neko pak može pogrešiti datumirajući dolazak ali taj svakako neće biti prevaren ovom drugom, kažem, sigurnom prevarom.

A što kažeš za ovo:

Onaj tko računa i pogađa datum Isusova dolaska već je pod vlašću sotone, pa će sotona naći načina da ga prevari i svaki slijedeći put. Jer, sotona je taj koji ljude podstiče da matematičkim operacijama odrede vrijeme Isusova dolaska.

Moraš pitati postavljača teksta šta tačno podrazumeva pod ovim. On svakao ne greši u načinu na koji će Hristos doći, ako u datumu i omaši nije u načinu dolaska. A to je veća prevara ako neko omaši u načinu dolaska Hrista.

A je li Laodikejina računica da Isus dolazi na zemlju ove godine - Sedmog decembra 2022 godine, od Boga ili od sotone?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A zasto je tvoj papa Pije 12 spasavao te ljude ako je 2 svetski rat bio sud Bozji?

Da, reci ces 'zasto je to cinio i taj moj Adventista - spasivsi jedno selo Jevreja.

Ne znam.
Ali znam da je taj Adventista propovrdao rec Bozju i Hristov 2 dolazak nacistickim vodjama i generalima.

A tvoj papa Pije XII nista nije ucinio za milione drugih po logorima, i ratom zahvacenim drzavama.

Sto nije ekskomunicirao ( iskljucio ) iz crkve svestenike i casne sestre koji su po ustaskim logorima ubijali i klali ljude, zene, decu, Jevreje, Srbe, Rome..itd, vec te iste zlocince Vatikan danas proglasava za svece.

Na drugom mestu, zasto Papa Pije XII nije pozvao Hitlera i njegove generale, otvorio bibliju i propovedao im, i ukorio ih za ono sto cine.

Ne, nego je crkva podrzavala Hitlera, i slavila ga.

Dakle.

Vasa crkva je i podrzavala Hitlera, i sama cinila zlocine.

A ja sam dao odgovor ko je pravio kompromis u Nemackim Adventistickim crkvama i zasto.

I to ne pod patronatom Generalne konferencije, vec samoinicijativno radi ocuvanja licnog zivota.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne veruje Rimokatolicka crkva u dolazak Hrista.

Ima jedan video ( mozda se moze naci na youtube ), u kome su na Americkoj televiziji u jednoj emisiji gostovali jedan Adventista, i predstavnik Vatikana.

Voditelj je pitao Adventistu sta Adventisti i biblija uce o Hristovom drugom dolasku.

Adventista je sistematski objasnio dogadjaje pre, za vreme, i nakon Hristovog drugog dolaska.

Kada je zavrsio - voditelj je pitao predstavnika Vatikana njegovo glediste.

Ovaj svestenik je vidno zajapuren poceo u svojoj kontraargumentaciji da govori "kako je to ekstremizam, i da se ne moze biblija tumaciti na takav ekstremisticki nacin" i to ponovio nekoliko puta.

Dakle, Rimokatolicka crkva ne veruje u doslovan 2 Hristov dolazak.

Oni ocekuju uspostavljanje hiljadugodisnjeg carstva mira na zemlji.
A mi znamo ko zeli da uspostavi to carstvo, sam antihrist.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A zasto je tvoj papa Pije 12 spasavao te ljude ako je 2 svetski rat bio sud Bozji?

To o Božjoj kazni s Hitlerom je izrekao tvoj brat heretik Jovan, a ne ja.

A tvoj papa Pije XII nista nije ucinio za milione drugih po logorima, i ratom zahvacenim drzavama.

Papa je učinio koliko je mogao, spasio 800 tisuća Židova, svjedoče sami Židovi. Koliko su ljudi spasili tvoji subotari i protestanti? Međutim, tvoje umne sposobnosti su poprilično ograničene, veći luđak od tebe bio bih ja kada bi odgovarao na ovakva tvoja idiotska pitanja.

Da li vi verujete u doslovan dolazak Hrista i 1000 godina carstvo na nebu? Ako to verujete onda ni vi nećete biti prevareni, to ću priznati. Pa verujete li tako ili verujete u 1000 godina carstva na zemlji?

Nepoznato nam je vrijeme dovršenja zemlje i čovjecanstva, a ne znamo ni način preobrazbe svemira. (KKC 1048)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nepoznato nam je vrijeme dovršenja zemlje i čovjecanstva, a ne znamo ni način preobrazbe svemira.

Neznanje nije najbolja odbrana od atihrista. Ako ovo ne znamo onda nas antihrist lako može prevariti. Jedino opcija koja zna da Hristos neće na zemlji uspostaviti hiljadugodišnje cartvo ne može biti prevarena. Opcaja koja veruje u to ili pak ne zna ništa o tome i pored Božijeg otkrivenja u Bibliji, su osuđene da budu prevarene. Zato, Otkrivenje Jovanovo 20 jasno upućuje kako treba verovati. Ko tako ne veruje svakako je lak plen.

Natrag