Kazi ti nama sta mislis o ovom Nemackom Adventisti koji je spasavao Jevreje, i svedocio rec Bozju sve vreme boravka u vojsci - koga sam pomenuo.
Dakle.
Tvojim poslednjim komentarom si jos jednom dokazao da si lazov i izvrtac, jer ja sam lepo obrazlozio "da su to cinile pojedine crkve i to u Hitlerovskoj Nemackoj, a ne globalna Adventisticka crkva koja postoji u oko 250 zemalja sveta, na celu Generalne konferencije sa sedistem u Americi.
Takodje, da te crkve to sigurno nisu radile pod patronatom Generalne konferencije, vec samoinicijativno, sto znaci da se one i ne mogu smatrati Bozjim narodom, ili oni rukovodioci tih crkava koje su pravile kompromis.
Dakle, lazan si svedok.
Za razliku od toga - Rimokatolicka crkva je bila nacisticki i fasisticki saradnik u zlocinima nad Jevrejima, Romima, Srbima..., a najveci dokaz su Nemacki i ustaski logori, gde su i sami svestenici i casne sestre ubijali nevine ljude, zene, i decu, za sta postoje i javna priznanja svestenika, i svedocenja prezivelih logorasa.
Bolje da zakljucimo da su svi bili krivi u Hitlerovoj Nemackoj.
Samo neki kao Adventisti ne svojom voljom, ili polovicno svojom.
A Katolici isto tako, ali vise svojom voljom, jer im je cela istorijska politika crkve bila zlocinacka i zaverenicka.
Hej, ubijati decu u ustaskim logorima, davati im usitljeno staklo u hranu, zive ih zakopavati,pa to moze samo ekstremno bolestan um.
A to su cinili Katolicki svestenici i casne sestre.
Licno sam slusao na radiju svedocenje prezivelih.
Ja sam dao odgovor zasto su neki Adventisti pravili kompromis.
Evo ponovo.
""""Ovo je isti slucaj sa danasnjim Adventistickim crkvama iz severno Americke divizije, koja prima homoseksualce kao propovednike.
Predsednik Adventisticke crkve Ted Wilson je na jednoj konferenciji osudio ovakave pojave, i izjavio "da oni koji cine suprotno temeljima crkve na kojima je izgradjena - ne moze se nazvati Adventistom"
Dakle, ovo je slucaj i sa pojedinim Adventistickim crkvama u Nemackoj, koje su pravile kompromis da bi opstale.
Naime, to je bilo najteze vreme za crkvu, i mnoge crkve su pravile kompromis, jer nacisti su progonili sve one koji se nisu slagali sa njihovom zvanicnom politikom.
Tako da to nisu nikakvi dokazi protiv Adventista.
Naime, postoji jedna knjiga pod naslovom "U DOLINI SMRTI - Rasel Hazel Mudi" koja govori o Nemackom Adventisti koji je pod pretnjom morao da se prikljuci Nemackoj vojsci.
Molio se Bogu da ne nosi oruzje, i Bog mu je dao da radi neke formalne administrativne poslove.
Jednom je saznao od predpostavljenih da Nemci planiraju da odu u jedno Jevrejsko selo i pobiju stanovnike.
Neposredno pre toga on je otrcao u to selo i rekao da dolaze Nemci.
Neki seljani su pobegli, ali neki su mu se rugali.
Bog mu je dao mnoga iskustva, isceljenje..itd..
Takodje, sve vreme je i propovedao.
Jednom je bio pozvan kod predpostavljenih da iznese svoja verska uverenja.
Svedocio im je, a izmedju ostalog rekao im je na osnovu prorocanstva 'da Hitler nikako ne moze da dobije rat, i o Hristovom dolasku"
Na kraju kada su izlazili - jedan od visih cinova mu je nasamo rekao ' da posto Hitler nece dobiti rat - da pripremi galone goriva za povratak u Nemacku"
Posle rata su ostali prijatelji, i cesto razgovarali o religiji.
Amin!"""