Ako si neki verujući...preispitaj svoj stav kada ovako izmišljaš.
Ništa izmislio nisam. Citirao sam divljaka tvoga ćaću, a ljudi znaju čitati i Bog im je dao razum.
A sada evo još
baljezgarija ćaće ti Martina Jude. Pročitaj pa se javi:
1. Martin Luther
o sebi kao "
bogu i batini":
Subotarski svetac Martin Luther:
„Ne razumijem ni grčki, a ni hebrejski, ali se ipak prilično želim uhvatiti u koštac s jednim Grkom i Hebrejem.“
„Ne želim da bilo tko osuđuje moj nauk, ni od anđela. Jer, budući da sam siguran u njega, želim biti sudac i vama i anđelima, kao što kaže sv. Pavao, da tko ne prihvati moj nauk, neka nije blažen. Jer on je Božji, a ne moj; zato je moj (Lutherov) sud također Božji, a ne moj.“
2. Martin Luther
o Isusu kao "
lopovu, bludniku i đavlu":
Subotarski svetac Martin Luther Juda:
„Krist je kao prvi počinio preljub sa ženom kod bunara, o čemu nam zbori sv. Ivan. Zar nisu svi o njemu govorili: 'Što je to s njom radio?' Drugo, s Marijom Magdalenom, i treće, sa ženom uhvaćenom u preljubu, koju je tako lako otpustio. Tako je i Krist, koji je bio tako čistog morala, morao biti kriv za blud prije nego je umro.“
„Proroci su već predvidjeli to da će dolazeći Krist biti najveći razbojnik, bogohulnik, oskrvnitelj hrama, lopov, jer on više ne hodi u svojoj vlastitoj osobi.“
“Kada sam pogledao Krista (raspelo), vidio sam đavla”.
„Sâm Krist istinski je grijeh.“
3. Martin Luther
o Kristovoj Euharistiji kao prokletstvu:
„Bolje bi mi bilo da sam bio gostioničar za prostituke i razbojnik, nego li što sam Krista petnaest godina s čitanjem misa tako žrtvovao i hulio.“
„Ako uspijem ukinuti misu, tada vjerujem da sam potpuno pobijedio Papu. Na misu kao na stijenu oslanja se cijelo papinstvo s njegovim samostanima, biskupijama, kolegijima, oltarima, službama i naucima … Padne li svetogrdni i prokleti običaj održavanja misa, tada se mora sve srušiti.
4. Martin Luther
o Bibliji "svinji ispod repa":
„Pa niste vi (Židovi) vrijedni toga da izvana pogledate Bibliju, a kamoli da je čitate. Vi samo trebate čitati Bibliju koja stoji svinji ispod repa te žderati i lokati slova koja tu sama ispadaju. To bi bila Biblija za takve proroke koji riječ božanskoga veličanstva (…) tako svinjski ruju i trgaju.“
------------------------------------
Čitaj mudžahedine i "uživaj".