- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
E sad, kao što možemo videti ovaj tekst: "It was just as impossible for them to get on the path again and go to the City, as all the wicked world which God had rejected. They fell all the way along the path one after another"- "Njima je tako bilo nemoguće vratiti se ponovo na put i poći u grad, kao i čitavom pokvarenom svijetu kojeg je Bog odbacio. Padali su uzduž čitavog puta jedan za drugim" ne menja ništa u poruci onoga što je navela i zato taj tekst je možda i izostavljen.
Zašto su onda ovo James i Ellen White izbacili ("klistirali") iz svih kasnijih izdanja ovog njenog viđenja, počevši od 1851. godine??? Osim toga, Ellen White je stalno isticala kako nije napisala "niti jednu svoju riječ", nego joj je sve što je napisala došlo izravno "sa Božjeg prijestolja". Ako je ovo istina, odakle onda pravo James-u i Ellen White da "klistiraju Božju riječ" - odakle im pravo da izbacuju ono što je Bog poručio svome narodu?????
Ali on ne govori o događaima iz 1844 na koji se ovo viđenje odnosi već na buduće događaje...
Govori upravo o događajima u jesen 1844. Jovane, ti pojma nemaš o ovim tekstovima, ti pojma nemaš što su vaši subotarski pioniri i utemeljitilji činili i naučavali tih prvih godina nakon jeseni 1844. Evo ti dokaz da se gornji tekst Ellen White odnosi upravo na događaje iz 1844., a ne na neki fiktivni futuristički događaj. Slijedi dolje dokaz.
Predmetno "viđenje" Ellen White, koje su ona i muž joj James White objavili u časopisu „A Word to the Little Flock“, 1847. god., pod naslovom: "To the remnant scattered abroad", u prijevodu - Raseljenom Ostatku, kao što sam prije dokumentirao i pokazao, James i Ellen White su klistirali i tako klistiranog objavljivali u svim izdanjima nakon 1851. godine. Pogledajmo sada to isto (istina klistirano) viđenje Ellen White koje je u Ranim Spisima iz 1882. godine objavljeno pod naslovom: "My First Vision" - u prijevodu "Moje prvo viđenje". Evo isječka iz toga teksta, iz originalnog engleskog izdanja i iz izdanja nakladnika "Znaci vremena", 2007. god. u Zagrebu.
Engleski: While I was praying at the family altar, the Holy Ghost fell upon me, and I seemed to be rising higher and higher, far above the dark world. I turned to look for the Advent people in the world, but could not find them, when a voice said to me, "Look again, and look a little higher." At this I raised my eyes, and saw a straight and narrow path, cast up high above the world. On this path the Advent people were traveling to the city, which was at the farther end of the path. They had a bright light set up behind them at the beginning of the path, which an angel told me was the midnight cry. This light shone all along the path and gave light for their feet so that they might not stumble.
Hrvatski: Dok sam se molila kod obiteljskog oltara, Sveti Duh je
sišao na mene i činilo mi se da se uzdižem sve više i više, visoko iznad mračnog svijeta. Osvrnula sam se tražeći u svijetu adventni narod, ali ga nisam mogla naći dok mi jedan glas nije rekao: "Pogledaj ponovno i malo više." Nato sam podigla oči i ugledala ravnu, usku stazu koja se dizala visoko iznad svijeta. Po toj stazi išao je adventni narod prema gradu koji se nalazio daleko na kraju puta. Na samom početku puta iza njih je svijetlilo jako svjetlo za koje mi je jedan anđeo rekao da je Ponoćni poklič. Ovo svjetlo je obasjavalo čitavu stazu i osvjetljavalo im noge da se ne bi spoticali.
---------------------------------------
Pogledajte gore - "Ponoćni Poklič". A što je "Ponoćni poklič" - "The Midnight Cry"???? To je nešto isključivo i samo vezano u Millerov pokret i "Adventni narod". Dakle, viđenje Ellen White (1847. pod naslovom "To the remnant scattered abroad" objavljeno u časopisu A Word to the Little Flock) odnosi se upravo i isključivo na događaje u jesen 1844. godine. A ovo dalje znači sve ono što sam već ponavljao - Ellen White i ostali pioniri ASD od 1844. - 1851. vjeruju i naučavaju kako je Isus 22.10.1844. prestao posredovati za grešnike i kako je tada završilo vrijeme za pokajanje spasenje grešnika.
P.S. Besmisleno je, pa neću više slijepcima dokazivati ono što je očito.