Kako je sve nastalo.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Laodikeja bas bih voleo da te upoznam,voleo bi da popricam sa covekom koji razmislja na tako izvrnut nacin.
Ti iskreno mislis da su stotine milijardi galaksija sa zilionima zvezda stvoreni zbog jedne male grupe sisara na nebitnoj planeti u predgradju jedne prosecne galaksije, neverovatno.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nisu stvoreni samo radi nas, kosmos je takodje mesto Bozje vladavine, i u tom kosmosu postoje druga bica, planete naseljene savrsenim ljudima, postoi Hijerarhija andjeoskih bica. itd...
 
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Znaci postoje planete na kojima je evolucija proizvela identicna bica kao na ovoj, dokazi ?
 
Član
Učlanjen(a)
12.12.2010
Poruka
130
Poštujem nauku i verujem da je većina teorija prirodnih nauka ispravna, ali nikako ne mogu da svarim teoriju o Velikom prasku. Uverenje koje mi brani da prihvatim teoriju velikog praska je sledeće:
  • Ne postoji jedinstveno vreme i jedinstveni prostor Kosomosa. Prostor i vreme ili prostor-vreme odrednice su pojedinačnih objekata u Kosmosu ali ne i Kosmosa kao celine.
  • -Kosmos nije objekat i kao takav je van prostora-vremena. Zvezde koje posmatramo na nebu su skup objekata, ali ne čine celinu zvanu Kosmos. To je kreacija naučnog uma. Čovek može Vasionunazvati objektom rad istraživanja, ali zaključci koje donosi iz takvog istraživanja ne mogu biti tačni, jer Vasiona nije objekat .
  • - Objekti u Vasioni plutaju svaki u svom prostoru-vremenu. l Ponekad su tako udaljeni jedni od drugih da se može reći da doslovno ne postoje jedni za druge.
  • - Vasiona je Praznina bez vremena i prostora koja ne nastaje i ne nestaje, ali unutar te Praznine se lokalno dešavaju energetske turbulencije , nuklearne fuzije, koje uzrokuju pojavu prostora-vremena. Sve se dešava lokalno.
  • -Nastaju pojedinačni kosmički objekti ali ne i Vasiona.
  • -Ljudski um je, budući ograničen prostorom vremenom, sklon da celo postojanje stavi u okvir jednog prostora- vremena, pa kaže svet je nastao pre 14 milijardi godina.
  • - Objrekti u Vasioni ne postoje i nikad neće postojati u zajedničkom prostoru-vremenu.
Stoga, Vasiona, mene više podseća na morsku penu koja se negde topi, negde nastaje, a nikako na jedan balon koji se širi i skuplja. Ova stvar u vezi Hiksove čestice je nategnuta. Kako može da se pronađe nešto što nema ni energiju ni masu?
 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Ne postoji jedinstveno vreme i jedinstveni prostor Kosomosa. Prostor i vreme ili prostor-vreme odrednice su pojedinačnih objekata u Kosmosu ali ne i Kosmosa kao celine.
Definisi sta podrazumevas pod jedinstvenim prostorom i vremenom. Vreme se moze meriti samo u odnosu na nesto

-Kosmos nije objekat i kao takav je van prostora-vremena. Zvezde koje posmatramo na nebu su skup objekata, ali ne čine celinu zvanu Kosmos. To je kreacija naučnog uma. Čovek može Vasionu nazvati objektom rad istraživanja, ali zaključci koje donosi iz takvog istraživanja ne mogu biti tačni, jer Vasiona nije objekat .

Univerzum nije van prostora i vremena, on jeste prostor i vreme svojim postojanjem. Naravno da zvezde koje posmatras cine deo zvani univerzum. Ako vasiona nije objekat, mozda mozes da definises sta jeste?

Objekti u Vasioni plutaju svaki u svom prostoru-vremenu. l Ponekad su tako udaljeni jedni od drugih da se može reći da doslovno ne postoje jedni za druge.

Ne moze se reci. Primaju se i svetlo i radijacija, galaksije se sudaraju. Znaci, postoji direktno delovanje jedne na drugu. Nauka se ne bavi filozofiranjem o kosmosu i apstraktnim mislima.

Vasiona je Praznina bez vremena i prostora koja ne nastaje i ne nestaje, ali unutar te Praznine se lokalno dešavaju energetske turbulencije , nuklearne fuzije, koje uzrokuju pojavu prostora-vremena. Sve se dešava lokalno.

Naravno da vasiona nije praznina bez vremena i prostora. Ne razumem koji je to rezon. Ne postoji 'van vasione' termin. Kako moze nesto da se desava unutar necega sto si upravo opisao da ne postoji???

Nastaju pojedinačni kosmički objekti ali ne i Vasiona.

Obzirom da mozemo pretpostaviti da se nalazimo u necemu zvanom vasiona, iliti univerzum, ocigledno je da je to 'nastalo', kako, uzrokovano cime, to su neka druga pitanja, na koje nauka pokusava da odgovori, ne pokusavajuci da zapusi rupu u znanju i objasnjenu sa 'bogom', i time zaustavi progres nauke i naucnih otkrica.

Ljudski um je, budući ograničen prostorom vremenom, sklon da celo postojanje stavi u okvir jednog prostora- vremena, pa kaže svet je nastao pre 14 milijardi godina.

Da, zato direktna religijska ucenja nisu nikada nista doprinela u nauci. Ne mozemo opisivati ono sto se ne moze opisati . Ustvari, religija radi upravo to. Znaci, mozemo sve. Mozemo opisivati realnost naucnim teorijama i dokazima, ili izmisljati stvari zato sto smo lenji, pa je lakse da kazemo da je bog nesto uradio, i ne bavimo se vise nikakvim problemima i resavanjima.

Objekti u Vasioni ne postoje i nikad neće postojati u zajedničkom prostoru-vremenu.

Objekti u vasioni postoje. Cim postoje, zauzimaju prostor-vreme. Prostor i jeste razmak izmedju dva objekta u pokretu. Kada je sve u jednoj tacki, onda obicno to zovemo singularitet.

Ova stvar u vezi Hiksove čestice je nategnuta. Kako može da se pronađe nešto što nema ni energiju ni masu?

Prvo, ti pretpostavljas nesto bez dokaza. Nauka se bavi posmatranjem, eksperimentisanjem i merenjem rezultata, a zatim opisivanjem onoga sto proizilazi iz tih rezultata.

Naravno da higsov bozon ima masu, koja iznosi 125 GeV/c2. Ovo otkrice se jos uvek testira. Prestani da citas kreacionisticke web sajtove za svoje znanje i poimanje o nauci. Ni komsiju ne pitas o nauci, vec naucnika, zato batali kao izvor nesto sto nije verifikovani dokaz. Jedini cilj koji imaju ti kreacionisti jeste da se NE OTKRIJE to sto se trazi, a kada se otkrije, da se sakrije istina, zato sto istina govori potpuno suprotno od onoga sto oni predaju. Njihov cilj je da budes poslusan rob, placas za vudu vradzbine koje oni naplacuju, clanarine, da donose zakone koji sputavaju coveka, da oduzmu slobodu razmisljanja, i izrazavanja.

Nauci nije cilj obmana (obzirom da to nije nekakav pokret ili ucenje, poput religije), niti joj je cilj da opovrgava religiju, zato sto sve sto se naucno dokaze, ima prakticnu primenu u nasim zivotima. Bez znanja o teoriji evolucije, ne bismo mogli da napravimo gomile lekova i vakcina, i poduzimo ljudski vek. Te teorije nam sluze da znamo sta dobijamo kao krajnji rezultat, da mozemo da predvidimo da li ce neki lek uticati na neku bolest.

Tuzno je to sto vecina ne vidi to.
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Znaci postoje planete na kojima je evolucija proizvela identicna bica kao na ovoj, dokazi ?

Bog je zivot i on stvara, planeta zemlja nije jedina naseljena planeta.
U bibliji pise da su prilikom stvaranja zemlje sve zvezde nebeske i svi sinovi Bozji klikovahu, sto znaci da su se stanovnici drugih svetova radovali nastanku jos jedne planete.

Ovu planetu nije proizvela evolucija, vec Bog stvoritelj.

Pogledajte ovaj nevjerojatni video koji neoborivim cinjenicama dokazuje postojanje Boga.

Dokazi postojanja Boga - sajt:
samo pismo - krscanska veb citaonica


Dao bih samo jos jednu informaciju koja rusi teoriju velikog praska.
Naime, danasnja planeta zelja je sastavljena od granita koji u sebi sadrzi neki odredjeni sastav.

Po teoriji evolucije, doslo je do velikog praska nakon cega je ta masa pocela postepeno da se hladi u dugom vremenskom periodu.
Najnovije otkrice je da sastav koji postoji u granitu, da je njemu potrebno ne vise od 24 casa da se ohladi, sto znaci da se veliki prasak nije ni dogodio, i da je zemlja nastala u vrlo malom vremenskom periodu, onako kako biblija i govori, za 24 casa.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
ySZZjoG.png


Klasicno fundamentalisticko razmisljanje. Veruju da je bog jedino u zivotu sto ih sprecava da cine zlo.
Kakvo je to ubijanje mozga i procesa razmisljanja taj video, dragi moj laodikeja, strasno.

Poruka videa: iskljucite vas mozak, vas tvorac ga je napravio sa greskom. Ne upotrebljavajte ga, daje pogresne informacije kada se uporedi realnost sa biblijom.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Urednik je izbrisao naslov sajta koji klikom otvara video materijal koji sam zeleo da prilozim, pa bih ti preporucio da odes i sam pogledas neoborive dokaze u prilog postojanja Boga i neverovatne matematicke cinjenice da bibliju nisu mogli pisati ljudi.

Dokazi postojanja Boga - sajt:
samo pismo - krscanska veb citaonica
 
Natrag
Top