Kako je sve nastalo.

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Ceo vas fokus u ovom zivotu je baziran na zivotu posle smrti, i sve je podredjeno tome. Jel vi ljudi umete da citate? Govorite upravo sta mi govorimo, samo ne umete da citate. Mozda vi ne zelite da to zvuci tako grubo, ali istina je potpuno ista, dal je umotas u secernu vunu ili u bodljikavu zicu, sadrzina istina je ista.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sram te bilo da govoris ovako nesto, dajes sebi za pravo da sebe proglasavas visom rasom od ostatka ljudi na planeti, odbijajuci cinjenice. Zasto onda koristis lekove koje je nauka izmislila, kada je ne priznajes? Zasto onda koristis kompjuter koji je nauka izmislila? Ciniku jedan najobicniji. Ovim si zavrsio sve diskusije sa mnom.

Vera vaskrsenja, razumes, vaskrsenje, ustajanje iz mrtvih, zivot posle smrti? Glavni fokus hriscanima je to, a ne ovozemaljski zivot.

Sve se svodi na to:
"Slavis smrt i jedva cekas da umres misleci da ces posle moci da nastavis da se ulizujes svom imaginarnom nebeskom drugaru."

Potpuno pogresno, biblijski Hriscani uzivaju u svakom trenutku ovozemaljskog zivota, u zajednici i ljubavi sa bliznjima i Bogom tvorcem, kao sto je i TVRTKO napomenuo "Hriscanstvo je vera Vaskrsenja, radosti, a ne smrti"
Oni ne cekaju smrt niti joj se raduju jer je ona u bibliji prikazana kao neprijatelj Boga i coveka, vec imaju zivu Hriscansku nadu u vecni zivot koji ce Isus dati prilikom svog dolaska i vaskrsenja svakome koji veruje

Ateisti se ne nadaju nicemu, vec zive cisto ovaj zivot svesno se predajuci smrti i ravnodusno ocekujuci je kao nesto sto je neminovno i posle cega ne postoji nista vise, vec nistavilo.

Ne razumem kako takav covek moze da pomisli o uzivanju u ovozemaljskom zivotu nosen mislju o kraju iza koga nema nicega, to nije zivot vec besmisao i pakao.

Iz tog razloga sam napisao da ateisti u sustini nemaju pravo da govore o zivotu, jer koncept njihovog zivota nije zivot, vec ocekivanje smrti koja pocinje samim radjanjem.

Ja priznajem nauku, ali ne priznajem zloupotrebu nauke u teoretisanju negiranja tvorca, jer u sustini nauka sama po sebi potvrdjuje postojanje tvorca, jer nauka nije postala sama od sebe, vec ima svoj izvor od bica koje je i stvorilo a to je Bog.

Sve naucne grane su izasle iz necijeg uma, a to nije covek, jer covek je stvorenje i ono ne moze samo da stvara, vec je to Bog koji je usadio u coveka Bozansku klicu svog oblicja, i jedino tako covek moze otkrivati nove i nove stvari zapisane u knjizi prirode koju je takodje neko napisao, a to je Bog.

Izvor: Wikipedija - nauka

Астрономија

Биологија
Науке о Земљи

Физика
Физичка хемија
Хемија

Математика
Логика

Андрагогија
Антропологија
Археологија
Библиотекарство
Војне науке
Географија
Демографија
Дефектологија
Економија
Историја
Језик и лингвистика
Когнитивне науке
Криминологија
Методологија
Музикологија
Образовање
Педагогија
Политичке науке
Право
Психологија
Социологија
Филозофија

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Ako si kreacionista ne priznajes nauku, mozes da lazes sebe samo.

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
U sustini, ti mi neces reci da li imam pravo ili nemam pravo da kazem bilo sta. Ne znam da li razumes taj koncept.

Ateisti se ne nadaju nicemu, vec zive cisto ovaj zivot svesno se predajuci smrti i ravnodusno ocekujuci je kao nesto sto je neminovno i posle cega ne postoji nista vise, vec nistavilo.

Ateiste i vernike mozes da uporedis sa dva coveka koji cekaju na autobus koji nikad nece doci.

Ateista krene peske. Ili pozove taksi. Ili pozove prijatelja.

Vernik ceka i moli se da autobus dodje po njega, dok mu vreme prolazi. Pise na tabli da ce autobus doci, i on veruje u to sto je napisano. Reci ce ti da si glup sto uzimas taksi i bezveze trosis pare, zato sto on zna da ce autobus doci, jer tako pise na tabli. Cak ce ti reci da nemas pravo da uzimas taksi, jer je autobus glavno prevozno sredstvo. Usput veruje da autobus leti, zato sto je neko sprejem za grafite to dodao na tabli. On veruje u tablu i stoicki ceka na autobus.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja licno ne pripadam ni jednom kreacionistickom drustvu, ali smatram da kreacionisti imaju pravilno razumevanje pojava, i da je u stvari kreacionizam onaj integralni deo nauke koju Bog priznaje.

Ponavljam, ja priznajem nauku, ali ne priznajem zloupotrebu nauke da bi se dokazala neka teorija, jer nmauka ne pripada nikome, ona jednostavno ili postoji ili ne, mada danas postoje tendencije da se od nauke stvore nekakvi kultovi, recimo kao ovi pomenuti, Evolucionisticka nauka, kreacionizam ili pseudonauka, itd.
To su nepostojeci pojmovi, postoji nauka kao takva i ona nije u sukobu sa verom u tvorca, sve ostalo je odvajanje od nauke na krivi put i njena zloupotreba - odnosno kvazinauka.

ZA CVRLETA:

Ti imas pravo da kazes i napises bilo sta, to je stvar tvoje slobodne volje, ja sam rekao da u sustini ateisti nemaju moralno pravo da govore o zivotu jer svojim stavom negiraju zivot.

Sto se tice taksija, taj taksi sigurno ne vodi u pravom smeru, jer je vozac sam sotona.
A vera Hriscana nije slepa, ona se zasniva na Bozjem pisanom otkrivenju ali mnogo vidse i na licnom iskustvu zivog dodira i zajednice sa Bogom.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Opet lupas, ne postoji evolucionisticka nauka, postoji nauka koja ima dokaze, kreacionistima je data fer sansa da dokazu neke svoje tvrdnje cak i na sudu, mozes da pogledas sta se desilo.

https://www.youtube.com/watch?v=7HZzGXnYL5I

Ti odbacujes nauku, ne prihvatas je, jer da je prihvatas ponasao bi se kao vecina hriscana, verovao bi u boga kao sto veruje biolog koji je na sudjenju branio evoluciju, i on je hriscanin, samo on prihvata nauku. Ti odbacujes osnove vecine naucnih polja i zamenjujes ih bogom.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne postoje naucna otkrica koja dokazuju evoluciju, vec zloupotreba tih otkrica da se dokaze teorija evolucije, podvale, podmetanja, i slicno.

Ja prihvatam sva naucna otkrica, jer ne moguce je da se nesto otkrije a da to budu cvrsti dokazi u prilog evolucije, jer bi to predstavljalo svetsku senzaciju i potpuno rusenje vere u Boga.
Ali nazalost takvih otkrica nema, vec zloupotreba i lazno predstavljanje naucnih otkrica da bi se dokazala teorija.

Za razliku od toga, postoji mnostvo naucnih cinjenica koje dokazuju Bozansko stvaranje i kompletnu istinitost i tacnost biblijskih izvestaja.

Evo samo nekih naslova a postoje i druga dela koja naukom dokazuju ove cinjenice:

Izvor: Centar za prirodnjacke studije

Stvaranje ili evolucija - knjige

Krah evolucije, Dr Djuen Gis

Mala misterija stvaranja, Dr Robert Dzentri
Tajna zaledjenih mamuta (nelektorisan prevod), Dr Dzozef Dilou
Matematika i Biblija, Ivan Panin
Matematika i Biblija (latinica)
Ikone evolucije, Dr Dzonatan Vels
Kad ljudska inteligencija postane majmunska, Dzos Grinberger
Postanje - povezivanje nauke i Biblije, Dr Arijel Rot
Nauka otkriva Boga, Dr Arijel Rot
Biblijski Potop, Dr Henri Moris i Dr Dzon Vitkomb
Obmana evolucije, Harun Jahi
Cudo imunog sistema
Dinosaurusi - neverovatna otkrica, Dr Djuen Gish

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Ok, zivi u lazi :)

To i jeste svetska senzacija, zato se evolucija uci u skolama sirom sveta i 99% naucnika iz prirodnih polja je prihvata kao cinjenicu.

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Naravno da postoje otkrica. Samo sto ti ne zelis da dokaz prihvatis kao dokaz, zato sto je u direktnoj suprotnosti sa tvojom verom. To je cela prica.

Nauci je GLAVNI cilj da dokaze neku teoriju neispravnom, i svo vreme radi na tome da je dokaze neispravnom. Naravno, kada je nesto ispravno, svi dokazi ukazuju na tu ispravnost. Da ne ukazuju, teorija bi bila oborena.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Fosili svi na pravom mestu.
Drugi hromozom koji bez sumnje dokazuje zajednickog pretka sa majmunima.
Uporedna anatomija.
Genetska slicnost sa ostalim zivotinjama.
Fizika koju odbacujes isto jer ne verujes u star svemir.
Mnogo savrsenih prelaznih formi, neke koje zive i dan danas ( mudskipper ).
Posmatrana evolucija.

I mnogo vise dokaza, ti svaki odbacujes jer zelis da bukvalno shvatis prastaru knjigu. Cak ne prihvatate ni kad vam se kaze da je taj proces POSMATRAN, vi samo zapusite usi i pravite se da niste culi.

Natrag