Kako hodati u visokim štiklama?

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Kako odabrati i 'prošetati' visoke štikle

Kako odabrati i 'prošetati' visoke štikle

Žena blic 10.03.2010 13:13



Žene žude za visokim štiklama i bez saveta modnih stručnjaka da će tako izdužiti noge, siluetu… Ipak, većina pripadnica nežnijeg pola danas živi veoma dinamično, pa teško balansira između udobne i seksi obuće

Zato izbor najčešće pada na niske potpetice, ravne cipele ili patike, umesto omiljenih štikli. Pogledajte savete kako da pomirite želje i potrebe i, ipak, prošetate visoke štikle. Evo na šta treba posebno da obratite pažnju.

KVALITET
„Čvrsta cipela je udobna. To je pravilo. Zato otvorite četvoro očiju kada ih birate. Pregledajte ono što bi zanimalo ljude koji ih prave. Ako su cipele klimave, teško da ćete u njima hodati lagodno“ − savetuje Meghan Cleary, autorka knjige „Šta vaše cipele govore o vama“.

PAD STOPALA
„U slučaju krajnje nužde dodajte toalet papir ili komadić vate ispod pete. Važno je da noga prirodno pada, da vas ne bole zglobovi. Ako su vam cipele neudobne, nabavite uloške koji bi trebalo da reše problem“ – kaže Stacy Pearson, na blogu „Vodič za cipele“.


NE ZABORAVITE NA PRSTE

Prsti često skliznu napred, i više nego što bi trebalo, kada nosite visoke potpetice. Zato ako birate otvoreni model, posebno obratite pažnju na to da li su kaiševi tako napravljeni da vam noga ne „prokliza“.


PLATFORME

Platforme su čarobne. One su udobne, moderne, seksi, a odaju utisak i da ste viši nego što zaista jeste. Imaju štiklu i „pojačanje“, koje znatno vizuelno izdužuje figuru. Osim toga, savršene su za stopala. Udobne su i za dužu šetnju.


PRAVA VELIČINA

Čak i kada vidite fantastične cipele na rasprodaji od 70 odsto, ne kupujte ih nikako ako vam potpuno ne odgovaraju. Cipele ne smeju da budu ni pola broja manje ni pola broja veće. U suprotnom će biti neudobne i nećete ih ni nositi. Najbolje doba dana za kupovinu cipela je kasno popodne jer noge tada malo oteknu od hodanja.


MALI KORACI

Većina žena ni ne zna kako da hoda graciozno u potpeticama. Važno je da svom težinom stojite na celom stopalu. Tako ćete imati uvek potrebnu ravnotežu. Koračajte manjim koracima nego uobičajeno. Koristite ruke da balansirate.

 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
Cvrsta cipela je definitvno uslov za `normalan` hod u stiklama. Ja uvek kupujem broj manji, od onog koji inace nosim. Tako mi odgovara, mozda zbog tog malog proklizavanja. Nisam nesto za platforme. Noga se cas posla *iskrivi* u njima :) Mislim da nisu elegantne, bar po mom ukusu, pa ih ni ne nosim.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Kako hodati u visokim štiklama?

visoke-stikle.jpg


Kako
hodati u visokim štiklama? To je cena koju moramo platiti da bismo izgledale seksi. Evo nekoliko saveta kako da to i postignete – bez saplitanja..


Potrebno:
Cipele sa visokom štiklom
Malo prakse
I verovatno – ibuprofen.

Prvi korak – izaberi peavu cipelu

Koje ćeš cipele odabrati zavisi najviše od toga kuda ćeš u njima hodati. Ako ti trebaju za piknik u parku, sigurno je da nećeš odabrati visoku i tanku štiklu na kojoj je izazov hodati i na betonu, a kamoli na travnatoj podlozi. Izaberi stabilnu petu, široke osnove. Za plesni podijum, štikla jeste bitna, ali još bitnije je da odabereš cipele sa kaišićima kako ti noga ne bi ispadala i klizila. Bonus savet – ako se odlučiš za visoke stileto štikle, nije loše da pre nego što ih obuješ popiješ jedan ibuprofen koji će smanjiti oticanje stopala koje je uobičajeno nakon pola sata provedenog na istima.

Drugi korak – praksa

Hod na visokim štiklama se vežba, vežba i vežba… Nosi ih po kući dok pereš suđe, usisavaš, prostireš veš ili tračariš sa drugaricom preko telefona. Savet – lagano, peta, prsti, peta, prsti…

Korak treći – držanje

Kada hodaš na štiklama, neophodna ti je dobra ravnoteža. Pri hodu obrati pažnju na držanje leđa, grudi isprsi, a stomak uvuci. Gledajući devojke kako se muče spuštajući se niz kaldrmu na štiklama svakoga podilazi jeza. Bonus savet – po kaldrmi, uz stepenice ili preko svih neravnina u štiklama se hoda isključivo na prstima, štikla ne dodiruje podlogu. Na ovaj način ćete zaštiti sebe od verovatnog uganuća ili lomljenja štikle. kada silazite niz stepenice uvek hodajte po strani. I još nešto – baletanke ili patike u torbi poželjan su modni dodatak svake žene na visokim štiklama. Ne morate se osakatiti zbog dobrog izgleda…

Izvor: Magazinzazene.com



 
Član
Učlanjen(a)
30.06.2010
Poruka
67
Ja imam problem.... :) koliko god se trudila ... vjezbala...i citala ove savjete.... cudno se osjecam ...

Kazu mi da ja to samo umisljam i da hodam normalno u stiklama... ali ja mislim da izgledam smijesno... i da cu uraditi nesto sto ne bi trebalo..... jednostavno osjecam da ne hodam kako treba...

sta ste vi uradili ..da bi poboljsali hod? ako ste imali taj problem? :)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Nemam taj problem, pošto sam prilično visoka, pa još kad stanem na štikle, odem stvarno "nebu pod oblake". Ali nosila sam ih jedno vreme i osećala se sasvim prirodno na njima, mada ih nikada nisam nešto preterano volela.

Opusti se. Verovatno i hodaš sasvim normalno, ali malo previše razmišljaš o tome. Ne opterećuj se tim, i biće sve OK. ;)
 
Član
Učlanjen(a)
15.12.2010
Poruka
13
ma svaka od nas koja dok hoda razmislja kako izgleda-uvek misli da izgleda kao slon u staklarskoj radnji... I ja imam osecaj da hodam kao na stulama a svi oko mene kazu da umisljam...
bollywood1.gif
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Prednosti i mane života na visokim potpeticama

18. 02. 2011. 08:00h | She.hr

Prednosti i mane života na visokim potpeticama

Cipele sa visokim potpeticama u živote ljudi ušle su već 1500. godine, ali kao deo muških modnih dodataka. Ipak – muške štikle nisu zaživele, žene su ih prisvojile i obožavaju ih od tada pa sve do danas.


131206_visokepetein1_f.jpg

Kako im odoleti

U visokim potpeticama žena se oseća seksi, glamurozno, a one i laskaju njenoj figuri i čine je užom, dužom i mršavijom, a pritom pomažu i pri pravilnom držanju. Ipak, nositi štikle nije uvek jednostavno i bez posljedica. Pogledajte pozitivne i negativne osobine života na visokoj peti.

NE za štikle:


1. Ako često nosite cipele na štiklu kolena će vam patiti, a posebno će se oštetiti unutrašnji dio kolena a povećana je i mogućnost od osteoartritisa.
2. Zbog čudnog položaja noge u cipeli, dolazi do stvaranja čukljeva, što se može ukloniti samo hirurškim putem.
3. Visoke potpetice narušavaju prirodnu ravnotežu tela i oštećuju kičmu zbog čega dolazi do neminovnih bolova u leđima.
4. Lakše dolazi do povreda zgloba zbog neravnoteže.
5. Zbog većinom uskih cipela nožni prsti su stalno skupljeni pa u njma mogu da oslabe nervi.

DA štiklama:

1. Cipele s visokim potpeticama podižu samopouzdanje jer se žena noseći ih oseća lepše.
2. Listovi u cipelama s visokim potpeticama izgledaju savršeno.
3. Žene u štiklama izgledaju više, što je niskim ženama super.
4. U cipelama s visokom petom žena je moćnija.

Ipak, ako i dalje želite da nosite svoje omiljene štikle i pritom izgledate glamurozno i neodoljivo, a opet da ne zaradite kakav prelom, evo nekoliko saveta uz koje će vam dan u štiklama biti lakši.

131207_highheels_f.jpg

Visoke potpetice su ženino tajno oružje

Kako nositi štikle – 5 saveta:

1. Ako imate nove cipele, za početak ih isprobajte. Nosite ih nekoliko sati po kući, a ako su nepodnošljive uvek ih možete skinuti i odlučiti se za neke starije već nošene i udobne.
2. Nosite cipele tri puta nedeljno – na taj način će noga imati vremena za odmor.
3. Pre nego što obujete štikle nanesite losion s aloe verom na noge. Na taj način ćete izbeći moguća oštećenja na koži uzrokovana štiklama.
4. Uvek sa sobom nosite flastere – na taj način ćete sprečiti rane na nogama zbog dugoročnog stajanja u cipelama.
5. Pripazite na kvalitet materijala od kojeg je cipela napravljena. Cipele od nekvalitetnog i teškog materijala će definitivno nadražiti vašu kožu.



 
Natrag
Top