Kako hodati u visokim štiklama?

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Nije svejedno koje štikle nosite

Nema žene koja ne zna da su štikle štetne za zdravlje, pa opet, teško je naći damu koja im može odoleti

ZWVegUT.jpg


NEMA žene koja ne zna da su štikle štetne za zdravlje, pa opet, teško je naći damu koja im može odoleti. Neće ih odvratiti ni podaci nove studije koja pokazuje da što više nosite štikle, veća je šansa da obolite od osteoartritisa kolena. Ali, dobra vest je da ih se ne morate potpuno odreći.

Sve zavisi od visine potpetica, pa štikle do četiri santimetra možete nositi na poslu, žurkama ili u šopingu. Ali, vodite računa da stojite u njima duže od četiri sata. Potpetice visine sedam centimetara pogodne su za specijalne prilike, poput sastanaka, venčanja i u njima možete provesti tri sata.

Sve iznad sedam santimetara bi trebalo da izbegavate, ali ako baš ne možete da odolite, gledajte da ne stojite u njima duže od sat. A da biste umanjili bol nakon nošenja štikli, stopalima kotrljajte lopticu za golf, što će razraditi mišiće koji su bili ukočeni u cipelama.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Želite da nosite štikle, ali ne možete dugo da izdržite? Imamo rešenje

Kako da nosite cipele s visokom potpeticom, a pritom da izbegnete nelagodnost i bol u nogama, jedno je od ključnih ženskih pitanja kad je reč o modi.

KewN9cv.jpg


Već sigurno znate da silikonski jastučići za cipele s visokom petom dosta pomažu. Napravljeni od silikonskog gela, stavljaju se u prednji deo cipele kako noga ne bi klizila prema napred i kako biste izbegli bolne tabane i nastajanje žuljeva. Takođe možete staviti sprej na stopala suvim šamponom kako ne bi klizila napred.

Međutim, mi vam predlažemo nešto drugo.

Vašim mukama je došao kraj jer rešenje itekako postoji!

Radi se o triku za koji vam je potreban flaster ili medicinski selotejp.

Zalepite, odnosno spojite treći i četvrti prst (ako brojite od palca) flasterom ili medicinskim selotejpom i spremni ste za izlazak!

Zašto ovo deluje?

Ovaj trik je utemeljen na medicinskoj teoriji – između dva gore spomenuta prsta skriva se živac koji stvara bol u nogama.

Kad se prsti zalepe, manji je pritisak na tom živcu što rezultuje lakšem podnošenju visokih potpetica.

Naravno, ovaj trik nemojte da izvodite ako imate otvorene cipele i ni u kom slučaju nemojte prečvrsto da lepite prste!

Izvor: Zadovoljna
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Cipele na štikle kupujte po podne

Cipele sa visokim potpeticama najbolji su saveznik ženske elegancije jer izdužuju figuru i svakoj modnoj kombinaciji dodaju notu glamura

VaCgSW0.jpg


Cipele sa visokim potpeticama najbolji su saveznik ženske elegancije jer izdužuju figuru i svakoj modnoj kombinaciji dodaju notu glamura. Da biste se osećali udobno i prijatno dok hodate "u oblacima", prilikom kupovine obratite pažnju na kalup, doba dana kada idete u kupovinu i visinu, savetuju stilisti.

* Kalup mora da prati stopalo, inače nećete dugo izdržati u štiklama. Ako stopalo potpuno ne "legne" na dno cipele, odnosno ako srednji, povišeni deo ne prianja uz osnovu obuće, potražite drugi model.

* Ujutro je stopalo uže a time i nešto manje, a tokom dana u telu se skuplja voda zbog čega noga može značajno da se proširi. Upravo ti dodatni milimetri su vrlo važni kod kupovine obuće sa visokim potpeticama. Ako ujutru kupite knap cipele, postoji opasnost da vam po podne budu preuske, a ukoliko ih budete nosili tokom cele večeri, moguća je i pojava žuljeva. Zato birajte komotne modele, čak za pola broja veće.

* Ne preterujte sa visinom potpetica, posebno ako štikle nosite vrlo retko. Ukoliko vam stopalo nije naviknuto na strmi ugao pod kojim noga stoji u štikli, već posle kratkog nošenja osetićete bol u listovima i celom stopalu. Zato radije izaberite obuću sa nešto nižim, ali stabilnijim potpeticama u kojima ćete hodati bez napora i bola. Maksimalna visina potpetice za "dame početnice" je od sedam do 10 centimetara.

(Novosti)
 
Natrag
Top