Kako funkcioniše sistem prevare i manipulacije u crkvama?!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Glavno da si ti nasao...

Hvala Bogu jesam. A ti si dobio istinu o duši, ali ne žliš dalje da ideš nego si to prebacio na duh iako znaš da PC pogrešno uči. Dakle prebacivanje laži sa jednog termina (duša) na duh. A suštinski je laž ostala ista. Dakle na silu ne žliš da saznaš istinu, jer bi te Bog osvjedočio da PC nije Božja. Želim ti sve najbolje i da izađš iz PC.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Hvala Bogu jesam. A ti si dobio istinu o duši, ali ne žliš dalje da ideš nego si to prebacio na duh iako znaš da PC pogrešno uči. Dakle prebacivanje laži sa jednog termina (duša) na duh. A suštinski je laž ostala ista. Dakle na silu ne žliš da saznaš istinu, jer bi te Bog osvjedočio da PC nije Božja. Želim ti sve najbolje i da izađš iz PC.

Nisam ja prebacio termin iz "duse" u "duh".
Pravoslavna Crkva uci da je "duh sastavni deo duse". Prema tome, da bi dokazao da "dusa umire", moras dokazati i da "duh umire zajedno sa dusom".
To sam trazio od tebe a ti nisi to dokazao.
Zato ja i ostajem u svom uverenju i zbog mnogih drugih razloga, sto sad nije tema.

A sto se tice teme, rekao sam lepo, ti si otvorio temu a na njoj ni sam ne znas sta da pises, jasno je i tebi da se te tvrdnje mogu primeniti na bilo koju zajednicu jer sve koriste razlicite termine.

I ja tebi zelim sve najbolje, ali ti sam sebi kao da ne zelis. Zao mi je sto si tvrdoglav, to ne sme da bude odlika Hriscanina. Da si ti meni stvarno dokazao nesto, ja bi to i prihvatio, ali nisi.
Ne uskladjujem ja bibliju sa mojim unapred stvorenim misljenjem ili stavom crkve.
Znas i sam da sam prihvatio one Kainosove tvrdnje o "doslovnom Sinu Bozjem" dok nisam pronasao da su u videu lagali i falsifikovali izjave crkvenih otaca, a Biblijski to ucenje ne stoji.
I ti bi trebalo sve lepo da ispitas, a ne da budes toliko tvrdoglav.
Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Nisam ja prebacio termin iz "duse" u "duh".

Jesi.

Pravoslavna Crkva uci da je "duh sastavni deo duse".

To jeste tačno, ali su onda poistovjetili duh i dušu iako je duša spoj duha i tijela. Što znači da su lagali. Čitao sam o tome.

još jedan način manipulacije je miješavina istine i laži, da bi se laž servirala ljudima. Tako i ovdje daješ istinu, da bi sa tim dao i neistinu. Providno.

ali ti sam sebi kao da ne zelis.

Da ne želim ostao bi tamo. Tamo malo ko sebi želi dobro.

Ne uskladjujem ja bibliju sa mojim unapred stvorenim misljenjem ili stavom crkve.

Opet svodiš rasp. na lični nivo. Da to radiš. Ti ovako jesi iskren, ali ti je PC nscvjesno prirasla za srce pa onda tražiš istinu u Bibliji za PC.

Znas i sam da sam prihvatio one Kainosove tvrdnje o "doslovnom Sinu Bozjem" dok nisam pronasao da su u videu lagali i falsifikovali izjave crkvenih otaca, a Biblijski to ucenje ne stoji.

Što mijenjaš temu? To nije tema.

I ti bi trebalo sve lepo da ispitas, a ne da budes toliko tvrdoglav.
Pozdrav.

Ja sve ispitujem. Stavi taj video na temi video sa prevodom bilo kakvog vjerovanja pa da ga pogledam. Pozd.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Necu odgovarati bez porebe.
Taj video si i sam primio od Kainosa, onaj u kome se citiraju crkveni oci, proveri njihove citate, tj. sagledaj ih u kontekstu, pa ces videti da lazu..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Međutim, pagani su u hrišćanstvu našli samo novi izgovor za svoje staro idolopoklonstvo. Svi oni mehanizmi (ugušivanje nečiste savesti, pobuđivanje fanatizma, površni moralni zahtevi, odricanje od zdravog razuma) zbog kojih smo objasnili da su religiozni ljudi u proseku gori od ateista, sada su nastavili da funkcionišu pod formom hrišćanstva.

Dositej Obradović govori o tom duhovnom otpadništvu hrišćanske nauke sledećim rečima:

“Zašto da ne poznadu da u svetkovanju tolikih svetaca ni jedna dlaka pravoslavlja ne stoji? Zašto da im se ne kaže da su ove stvari izmišljene šest i sedam stotina godina posle Spasitelja Hrista i apostola? ...

Kad su Grci i Latini od Hristovih apostola primili hrišćanski zakon, onda nije bilo ni časnoga drveta, ni ikona, ni svetih telesa, ni moštiju, ni kostiju, ni kanona, ni irmosa, ni tropara nikakva. Za sve to blaženi i sveti apostoli ni reči ni slova niti su znali niti mislili. ...

Ljudi smo razumni, umom i razumom od Boga obdareni, a pri tome imamo u rukama jevanđelje Hristovo i apostolske nauke: zašto je dakle potrebno da nas drugi vuku za nos? ... Evi ti politika! Istinu za atar čovečanski sakrivati i svetli razum gasiti na veliku i večnu štetu dobroga i bezlobivoga i za samu prostotu u neznanstvu svojeg sujevernoga naroda!

Šta misliš, zašto su drugo Hrista raspeli i ubili? Nizašto drugo. Nego zato što je hteo narodu oči otvoriti i pokazati šta je čisto pravoverje a šta je sujeverje.”

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dositej Obradović govori o tom duhovnom otpadništvu hrišćanske nauke sledećim rečima:

Ma Dositej Obradovic, inace ''mason'' :) , je bio ekspert za ''vavilonsko - misterijsku nauku''.
Sta ocekivati od masona, nego da ''izvrce ruglu citavu pravu Hriscansku veru''.

Takvog si nasao da postavis?

250px-Dositej_Obradovic.jpg

"Доситеј Обрадовић је целог свог живота био путник, кроз Европу и себе самог. Трагајући за знањем и сопственим усавршавањем, што је први и основни задатак сваког Слободног зидара, нигде га место није дуго држало. Хопово, Далмација, Хиландар, Венеција и Трст, Беч, Цариград и Лајпциг само су неке од станица овог неуморног просветитеља. Верује се да је Масон постао у Лајпцигу, а на својим путовањима дружио се са таквим великанима као што су Монтескје, Дидро, Волтер, Гете, Хајдн или Моцарт, све до једнога и сами Слободни зидари. Упознајући се са европским просветитељством и слободном научном мисли, усвојио је антиклерикализам, теорију природног права и рационалистичко просуђивање живота.

Пре Другог светског рата у Београду је радила Ложа "Доситеј Обрадовић", чији су чланови, између осталих, били и књижевници Растко Петровић, Иво Андрић и Вељко Петровић, као и глумац Раша Плаовић.

Новосадска Ложа "Доситеј" је основана 16. децембра 2001. године. Окупља више од 30 Слободних зидара, људи радних и правичних и вечито у потрази за врлином. Као "слободни људи на добром гласу", они својим учешћем у јавном животу, привреди и другим областима које чине један град свакодневно доказују своју чврсту преданост једном од основних Слободно зидарских правила: "Слушај много, причај мало, чини добро". Мото Ложе "Доситеј" гласи: "Идућ учи, у векове гледа". Тиме се на најбољи начин сажима Доситејево дело, преданост и мисија сваког Масона. На медаљи Ложе "Доситеј" налази се фигура Доситеја Обрадовића, реплика споменика који је у Београду урадио Масон Рудолф Валдец."

Sta ocekivati od vas masona nego da koristite ''masonske izvore'' ''nazovi masonske strucnjake'' i ''falsifikatore istorije''?

Natrag