Kako funkcioniše sistem prevare i manipulacije u crkvama?!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mora da se salis :)

Taj prevod veze nema sa Crkvom, ona ga je tek naknadno odobrila.

Rec "sabat" znaci "odmor" i zato je tako prevedeno tamo, a crkva nije na to uticala.

Kakva zamena termina "subota", kad ona kod jevreja znaci "odmor", opet pricas kojesta.

Daj druge primere, opet corak. :)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Rec "sabat" znaci "odmor" i zato je tako prevedeno tamo, a crkva nije na to uticala.

Formalizam nikada nije dobar, subota jeste odgovarajuća riječ, a vi ste je izbacili. Sa ciljem manipulacije.

Kakva zamena termina "subota", kad ona kod jevreja znaci "odmor", opet pricas kojesta.

Ja govorim o vašem izbacivanju riječi subota tj. šabat.

Sljedeće što radite radi manipulacije ljudima je izmišljanje termina poput "starozavjetna predstava o smrti" zatim omalovažavanje Solomona "On (Solomon) nije sve znao kao danas crkveni oci" a to sve zbog toga jer je Solomon jasno napisao da nema misli i emocija kada čovjek umre, a to direktno ide protiv vašeg učenja da ih ima. Zatim izmišljanje da je Solomon pisao iz perspktive ovozemaljskog čovjeka. zatim Solomon je bio depresivan pa je to tako napisao i još raznih nelogičnih ubacivanja svoje filozofije u Bibliju.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Formalizam nikada nije dobar, subota jeste odgovarajuća riječ, a vi ste je izbacili. Sa ciljem manipulacije.

Ja govorim o vašem izbacivanju riječi subota tj. šabat.

Sljedeće što radite radi manipulacije ljudima je izmišljanje termina poput "starozavjetna predstava o smrti" zatim omalovažavanje Solomona "On (Solomon) nije sve znao kao danas crkveni oci" a to sve zbog toga jer je Solomon jasno napisao da nema misli i emocija kada čovjek umre, a to direktno ide protiv vašeg učenja da ih ima. Zatim izmišljanje da je Solomon pisao iz perspktive ovozemaljskog čovjeka. zatim Solomon je bio depresivan pa je to tako napisao i još raznih nelogičnih ubacivanja svoje filozofije u Bibliju.

Ovo nisu nikakvi dokazi zamene termina niti pokusaja manipulacije, isto radite i vi kad objasnjavate..
Necu se baviti neosnovanim tvrdnjama...
Otvorio si temu i onda ne znas sta na njoj da pises, ne razumem te uopste..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ovo nisu nikakvi dokazi zamene termina niti pokusaja manipulacije, isto radite i vi kad objasnjavate..

Nije isto, jer sa subotom nije izmijenjeno značenje.

Necu se baviti neosnovanim tvrdnjama...

Doaži da su neosnovane.

Otvorio si temu i onda ne znas sta na njoj da pises, ne razumem te uopste..

Zato i ne znaš istinu. Ko poznaje istinu poznaje kako funkcioniše laž tj. manipulacija. To ide zajedno.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
U istini naravno. Takav i treba biti.

Onaj ko traga za istinom i iskren je, taj nije tvrdoglav niti ponosan, , fariseji su bili tvrdoglavi i ponosni, jer su mislili da sve znaju,pa su zavrsili kako su zavrsili. Ako je to tvoja odlika, onda se nimalo ne razlikujes.. Samo ti budi tvrdoglav...
U punu casu ne moze stati..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Onaj ko traga za istinom i iskren je, taj nije tvrdoglav niti ponosan, ,

Da tragaš našao bi je. Ti tragaš da uskladiš učenje PC sa Biblijom.

fariseji su bili tvrdoglavi i ponosni, jer su mislili da sve znaju,pa su zavrsili kako su zavrsili. Ako je to tvoja odlika, onda se nimalo ne razlikujes.. Samo ti budi tvrdoglav...
U punu casu ne moze stati..

A gdje sam ja rekao da sve znam?

Učlanjen(a)
05.01.2011
Poruka
214
stripformer_233_stripformer-2015-11-16.jpg

Natrag