Sardy hvala ti sto si sam potvrdio ovu veliku biblijsku istinu da je subota data i za TUDJINE, a ne samo za JEVREJE.
2. Мојс.12:43 И рече Господ Мојсију и Арону: Ово нека буде закон за пасху: ниједан туђин да је не једе;
48 Ако би код тебе седео туђин и хтео би светковати пасху Господњу, нека му се обрежу све мушкиње, па онда нека приступи да је светкује, и нека буде као рођен у земљи; а нико необрезан да је не једе.
Tako Pismo kaže:
Da se
TUĐIN MORA OBREZATI ako želi svetkovati Jevrejski praznik! Jer SUBOTA i OBREZANJE su bili vidljiv i nevidljiv znak za Jevreje i striktno su ga se morali pridržavati. Tim činom TUĐIN PRIHVATA Jevrejske običaje i veru.
Da vidimo ostalo: SUBOTA USPOSTAVLJENA U EDEMU: "Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova. I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini; I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini; To je postanje neba i zemlje, kad postaše, kad Gospod Bog stvori zemlju i nebo" ( 1 Mojsijeva 2. 1 - 4 )
Ovde tekst kaze da je Bog BLAGOSLOVIO sedmi dan, odnosno odvojio kao svet od svih drugih dana jker je to uspomena na stvaranje, i POSVETIO GA, odnosno odvojio ga je za Svetu upotrebu i kao blagoslov za coveka, ADAMA I JEVE.
A ljutite se kada vas zovu SUBOTARI.
Pa kako da vas me zovu SUBOTARI KADA VI U SVEMU VIDITE SUBOTU. I tamo gde je ima i tamo gde je NEMA ! I držite se te SUBOTE kao pijan plota, ona vam je važnija od ISTINE. Nje je bilo i u Edenu, i kod Noja, i kod Avrama, i kod Mojsija, i kod Ranih Hrišćana i kod Kasnih Hrišćana................ pa vi SUBOTU izgleda i u snu sanjate.
Pogledajmo zato Pismo da vidimo da li ste SUBOTARI ILI je to samo jedan besmisleni naziv za Adventiste:
1. Gde se u izveštaju o stvaranju i Adamu i Evi pojavljuje SUBOTA, sem u glavama Adventista !?
2. Zašto je onda Bog napisao
REČ SUBOTA Mojsiju
ČAK 28 PUTA!
Pa zar nije bilo dovoljno JEDANPUT, nego je moralo 28 X da se naglasi svetkovanje SUBOTE ! Ako se to PODRAZUMEVALO KOD Adama i Eve – Zašto se taj princip nije zadržao i Kod Mojsija. Već kod Adama i Eve nije bilo ni jenom POMENA O SUBOTI a kod Mojsija čak 28 X !?.
3. Da li je to bio 24-časovni dan !? Isti kao ovaj naš? Pogledajmo šta kaže Pismo:
1. Мојс. 1: 1. У почетку створи Бог небо и земљу.
2. А земља беше без обличја и пуста, и беше тама над безданом; и дух Божји дизаше се над водом.
3. И рече Бог: Нека буде светлост. И би светлост.
4. И виде Бог светлост да је добра; и растави Бог светлост од таме.
5. И светлост назва Бог дан, а таму назва ноћ. И би вече и би јутро, дан први.
6. Потом рече Бог: Нека буде свод посред воде, да раставља воду од воде.
7. И створи Бог свод, и растави воду под сводом од воде над сводом; и би тако.
8. А свод назва Бог небо. И би вече и би јутро, дан други.
9. Потом рече Бог: Нека се сабере вода што је под небом на једно место, и нека се покаже суво. И би тако.
10. И суво назва Бог земља, а зборишта водена назва мора; и виде Бог да је добро.
11. Опет рече Бог: Нека пусти земља из себе траву, биље, што носи семе, и дрво родно, које рађа род по својим врстама, у коме ће бити семе његово на земљи. И би тако.
12. И пусти земља из себе траву, биље, што носи семе по својим врстама, и дрво, које рађа род, у коме је семе његово по његовим врстама. И виде Бог да је добро.
13. И би вече и би јутро, дан трећи.
14. Потом рече Бог: Нека буду видела на своду небеском, да деле дан и ноћ, да буду знаци временима и данима и годинама;
15. И нека светле на своду небеском, да обасјавају земљу. И би тако.
16. И створи Бог два видела велика: видело веће да управља даном, и видело мање да управља ноћу, и звезде.
17. И постави их Бог на своду небеском да обасјавају земљу.
18. И да управљају даном и ноћу, и да деле светлост од таме. И виде Бог да је добро.
19. И би вече и би јутро, дан четврти.
Znači PRVOG DANA je bila TAMA, a onda je Bog rastavio TAMU od SVETLA !
I tamu je nazvao NOĆ, a svetlost DAN....... I sada da li je to 12 sati, noći i 12 sati dana – vidimo u kasnijem izveštaju.
Onda u DRUGOM DANU Bog stvara vodene svodove............
Pa u TREĆEM DANU Bog stvori zemlju, bilje, rastinje, drveće, plodove ............
A u ČETVRTOM DANU Bog stvori SUNCE i MESEC !
Kako to u prvom danu Bog stvori tamu i svetlost i NOĆ I DAN, a u ČETVRTOM DANU stvori Bog SUNCE i MESEC !?
Ovde je očigledno da taj dan nije bio 24-časovni, već drugačiji od našeg.
Današnje računjanje vremena (7 dana u nedelji i 24 časa u danu) je nastalo mnogo kasnije, a ne u Edenu.
4. U izveštaju o stvaranju i Adamu i Evi nigde nemamo zapovesti koje su obavezno išle uz SUBOTU:
- 6 dana radi, a sedmi dan je..............
- ne kupi,
- ne obrađuj,
- odmaraj.............. i sve ono što je obavezno išlo uz SUBOTU.
Tako da Adam i Eva nigde nisu dobili ZAPOVEST O DRŽANJU SUBOTE I NERADA U NJOJ !
Proverite ceo izveštaj o Adamu i Evi ako ne verujete.
Ovde tekst kaze da je Bog BLAGOSLOVIO sedmi dan, odnosno odvojio kao svet od svih drugih dana jker je to uspomena na stvaranje, i POSVETIO GA, odnosno odvojio ga je za Svetu upotrebu i kao blagoslov za coveka, ADAMA I JEVE. ZAKON I SUBOTA U VREME AVRAMA: "I umnožiću seme tvoje da ga bude kao zvezda na nebu, i daću semenu tvom sve ove zemlje; i u semenu tvom blagosloviće se svi narodi na zemlji, Zato što je Avram slušao glas moj i čuvao naredbu moju, zapovesti moje i pravila moja i zakone moje" ( 1 Mojsijeva 26. 4 - 5 )
Adventisti u svemu VIDE SUBOTU pa i ovde!
1. Prvi put se SUBOTA U Bibliji SPOMINJE , od 80 pojavljivanja u Starom Zavetu, u :
2. Mojsijevoj 16,23 ! A izveštaj o Noju se završava sa
1. Mojsijevom 10-ta glava.
Znači preko 2.000 godina razlike i više od JEDNE KNJIGE ! 2.000 godina se ne pojavljuje izveštaj o SUBOTI! U Nojevom životu – Ceo njegov život, a Noje je živeo 950 godina !
2. Sličan je izveštaj i sa Avramom. Isto tako, samo što je Avram manje živeo. Znači prvo pojavljivanje SUBOTE je u 2.Mojsijevoj 16,23, a izveštaj o Avramu se završava
1.Mojsijeva 25,8 !
Znači skoro 2.200 godina razlike. I skoro čitava jedan knjiga Mojsijeva razlike !
Znači do prvog pojavljivanja SUBOTE u Bibliji od Adama i
Jeve dolazi tek
NAKON PREKO 2.500 GODINA !
Ali problem je u tome ŠTO ADVENTISTI U SVEMU VIDE SUBOTU, pa i u svakom izveštaju gde piše :’’
Zato što je Avram slušao glas moj i čuvao naredbu moju, zapovesti moje i pravila moja i zakone moje"( 1 Mojsijeva 26. 4 - 5 )’’.
Jer im je EGW zaslepila mozak i ne shvataju da te zapovesti i pravila i uredbe mi imamo u 4 slučaja:
1. Kod Enoha;
2. Kod Avrama;
3. Kod Mojsija i kod
4. Hrišćana !
I svi imaju svoje POSEBNE znakove i obeležja! I svi su
različiti, jer je to Božiji plan u spasenju!
Dok kod ispranih umova Adventista sve 4 grupe imaju ISTE zapovesti i uredbe i pravila.
Npr. SUBOTU je samo dobio Mojsije......itd, Avram obrezanje......., Hrišćani ljubav..... itd.....
Na sledece si sam dao odgovor pa cu ja samo priloziti ceo tekst. SUBOTA I ZA OSTALE NARODE - NEJEVREJE: "Ovako veli Gospod: Pazite na sud, i tvorite pravdu, jer će skoro doći spasenje moje, i pravda će se moja objaviti. Blago čoveku koji tako čini, i sinu čovečjem koji se drži toga čuvajući subotu da se ne oskvrni, čuvajući ruku svoju da ne učini zlo. I neka ne govori tuđin koji pristane uz Gospoda: Gospod me je odlučio od svog naroda; i neka ne govori uškopljenik: Gle, ja sam suvo drvo. Jer ovako veli Gospod za uškopljenike: Koji drže subote moje i izbiraju šta je meni ugodno, i drže zavet moj, Njima ću dati u domu svom i među zidovima svojim mesto i ime bolje nego sinova i kćeri, ime večno daću svakome od njih, koje se neće zatrti. A tuđine koji pristanu uz Gospoda da Mu služe i da ljube ime Gospodnje, da Mu budu sluge, koji god drže subotu da je ne oskvrne i drže zavet moj, Njih ću dovesti na svetu goru svoju i razveseliću ih u domu svom molitvenom; žrtve njihove paljenice i druge žrtve biće ugodne na oltaru mom, jer će se dom moj zvati dom molitve svim narodima." ( Isaija 56 poglavlje )
UPUTSTVO ZA SVE OSPORIVAČE ADVENTIZMA:
Govoriti ZIDU, ili ADVENTISTI ili JS –
ISTO JE.
Koliko smo im puta govorili da je Isaija Jevrejin, i da se on obraćao svom narodu. Koji je držao SUBOTU...... i
tuđine koji
PRISTANU uz Gospoda..... Pa neće valjda ortodoksni Jevrejin govoriti protiv SUBOTE.
Uh brate Laodikeja teški ste kao crna zemlja.
I za kraj JEDAN LEP TEST ZA SVE ADVENTISTE:
Koji dan je obavezan da štuje TUĐIN koji ne pristane uz Gospoda da Mu služi i da ga ljubi ..... (Isaija 56,6
)
ENDE.