Kakav bi bio ovaj svet da nema smrti

Član
Učlanjen(a)
30.10.2009
Poruka
1.859
Bio bi prenaseljen ,a s obzirom na rast broja stanovnika verovatno bi morali da se otisnemo na druge planete jer bi nam na nasoj bilo tesno.

Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Vrlo cesto kazem,... bas bez veze sto mora da se umre, jer bi bilo lepo videti svoje potomke kako izgledaju, sta su sve postigli i dokle su stigli, pa onda napredak civilizacije..sta ce sve ljudi izmisliti...Ali znam, da bih onda rekla, kad bi se umorila nakon toliko godina zivota, bas je bez veze sto ne moze da se umre, pa da se odmorim vise od svega.....:girl_sigh:....Izgleda da uvek zelimo ono sta nemamo.....:dntknw:

Učlanjen(a)
10.10.2011
Poruka
89
nema smrti

Vrlo cesto kazem,... bas bez veze sto mora da se umre, jer bi bilo lepo videti svoje potomke kako izgledaju, sta su sve postigli i dokle su stigli, pa onda napredak civilizacije..sta ce sve ljudi izmisliti...Ali znam, da bih onda rekla, kad bi se umorila nakon toliko godina zivota, bas je bez veze sto ne moze da se umre, pa da se odmorim vise od svega.....:girl_sigh:....Izgleda da uvek zelimo ono sta nemamo.....:dntknw:
pa eto mislim da je sve u uglu gledanja,
npr. u indiskoj filozofiji(religiji)svaki se čovjek(ili žena) smatra ocem ili majkom svih živih bića,
jer mi u sebi nosimo potencijal da se kroz nas razviju još mnoge loze,
onda opet u savremenoj nauci(koja malo hrli u budućnost) smatra se da u kosmosu postoje tačke koje spajaju prošlost i sadašnjost, čak možda i budućnost(nisam siguran) tako da je moguće posmatrati šta su na primjer radili egipćani dok su pravili piramide,
pa mi to zapravo i znamo, hoću reči čovjek svojim umom može zaviriti u prošlost čak možda i u budućnost itd..

sad kad to sve objedinite zapravo mi živimo u onoj budućnosti za koju naši praoci nisu znali i gledamo ono što oni nisu, pa zar nam to nije dovoljno:) ne znam da li sam artikulisan
to u drugu ruku znači da je smrt uvijek pobjeđena i ne može nadvladati, drugo je što mi posmatramo život egoistički, zato i žanjemo sve ove jade i probleme,

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
10.10.2011
Poruka
89
pa eto mislim da je sve u uglu gledanja,
npr. u indiskoj filozofiji(religiji)svaki se čovjek(ili žena) smatra ocem ili majkom svih živih bića,
jer mi u sebi nosimo potencijal da se kroz nas razviju još mnoge loze,
onda opet u savremenoj nauci(koja malo hrli u budućnost) smatra se da u kosmosu postoje tačke koje spajaju prošlost i sadašnjost, čak možda i budućnost(nisam siguran) tako da je moguće posmatrati šta su na primjer radili egipćani dok su pravili piramide,
pa mi to zapravo i znamo, hoću reči čovjek svojim umom može zaviriti u prošlost čak možda i u budućnost itd..

sad kad to sve objedinite zapravo mi živimo u onoj budućnosti za koju naši praoci nisu znali i gledamo ono što oni nisu, pa zar nam to nije dovoljno:) ne znam da li sam artikulisan
to u drugu ruku znači da je smrt uvijek pobjeđena i ne može nadvladati, drugo je što mi posmatramo život egoistički, zato i žanjemo sve ove jade i probleme,
e evo, ja ću malo da sebe postiram, sada, ?
pa da, o strahu od života, uzrokuje, da li je to šizofreniju, ili ne ?
u indiji, yogiji su vjekovima naučavali o bliskosti budizma, yoge, te i alhemičari.
dakle, vjerujte da iako se čini da.............................
to bi bilo to,
Hvala,
da nikome nije stalo, pogledajte kolio zločina, i krvi i mesa, da bi bili prevareni
e pa možda se i obrnuto treba postaviti i zapitati se,
nije li sve ovo trik, malo zajebanijih Mađionjonja,
Thanks for Your atancione!

Član
Učlanjen(a)
03.12.2009
Poruka
10
odg

Da nema smrti ni zivot ne bi bio moguc...jednostavno izgubio bi se u vecnosti...jer sve sto ima pocetak ima i kraj..da bi krug bio zatvoren...a bez kraja nema ni pocetka..nema postojanja..bar tako ja mislim

TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
1) Ne bih mogao da sedim u dvorištu i mazim mačku, jer dvorišta ne bi ni bilo! Samo soliteri sa stotinama spratova da bi mogli svi da stanu.
2) Ne bi nas ni bilo, jer nas preci ne bi ni rodili. Znajući da neće umreti, ne bi se opterećivali potrebom da ostave potomstvo.

Član
Učlanjen(a)
06.10.2011
Poruka
15
Verovatno bismo se tada pitali "Kakav bi bio ovaj svet da ima smrti? Sada kada je ima, mi odgovor znamo - i život i smrt su u međusobnom saglasju čak i onda kada smrt dođe pre nego što joj je vreme, nažalost. Jer smrt, kao kraj postojanja u telesnom smislu je jedina izvesna stvar koja će se dogoditi svakom čoveku.

Član
Učlanjen(a)
10.08.2011
Poruka
11
Da nema smrti nebi ni zivota bilo jer zivot se uz pomoc smrti hrani.tako to funkcionise u nama poznatom svetu,onakvom kakvog mi vidimo. Zato se na ovo pitanje ne moze odgovoriti.Cak i crne rupe gutaju sve oko sebe.a iz toga nastaje nov zivot,u tome je finta.Ceo prostor je velika trpeza a gozba traje,pa ko je kadar jede li jede.Dok mu traju zubi.

Natrag