Judaizam

Učlanjen(a)
23.02.2013
Poruka
78
Pitao bih ja vas zasto vi kad bolujete ne ostavite da se te bakterije razmnoze u vasem telu,nego ih ubijate penicilinom?

Pozdrav.
Zato jer je covek inteligentno bice i zna kako da se zastiti od razmnozavanja opasnih, cesto i smrtonosnih uljeza u njegovom telu.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
koliko se secam mi ubijamo bakterije a ne sami sebe, to sto si rekao nema logike zato sto je jehova bog starog zaveta naredjivao ubistva i istrebljenje ljudi, koliko je to bolesno pa to samo moze bolesna osoba da naredi, ako je tako svemocan mogao je duhovnim putem a spase covecanstvo kao sto je navodno od adamovog rebra napravio evu, i u tom istom starom zavetu se spominju bogovi a ne bog kao jedan, nego se spominje da jehova vodi rat sa drugim bogovima, jehova stvorio ceo univerzum kosmos znaci sve sto postoji a ne moze da spase covecanstvo ubijanjem istog djavola koga je on stvorio, a moze da ubija ljude to moze, ljude moze svako da ubija i da se izivljava na njima

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Zato jer je covek inteligentno bice i zna kako da se zastiti od razmnozavanja opasnih, cesto i smrtonosnih uljeza u njegovom telu.
Pa zasto vas onda cudi ako jedno inteligentno Bice kao Bog hoce da zastiti zemlju od razmnozavanja uljeza koji kvare druge narode da i zemlju?

To jest ranije je naredjivao jevreima da istrebe sve ispred sebe narode koji su protiv njega,koji kvare zemlju.Njegov identitec tvorca je bio ugrozen,pravo na vladanje nad zemljom.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Pa zasto vas onda cudi ako jedno inteligentno Bice kao Bog hoce da zastiti zemlju od razmnozavanja uljeza koji kvare druge narode da i zemlju?

To jest ranije je naredjivao jevreima da istrebe sve ispred sebe narode koji su protiv njega,koji kvare zemlju.Njegov identitec tvorca je bio ugrozen,pravo na vladanje nad zemljom.

Pozdrav.
faky nemoj tako, ovo sad sto tvrdis prelazi granice normale i zdravog razuma, prema sz jehova je stvorio ljude i navodno ih voli vise od samog sebe, zar on kao svemoguc bog kak ga jevreji nazivaju, nije mogao da preuzme odgovornost za ono sto je on napravio (greh je on napravio posto je on stvoritelj svega) i da lepo spase covecanstvo duhovnim ili nekim drugim mirnim putem, a ne da naredjuje masakriranje drugih neduznih naroda kako bi sirio jevresko izraelsku teritoriju

i samo jos nesto da dodam, sto jevreji ne priznaju novi zavet? oni ga ne priznaju ne zato sto navodno ne vide neku istinu nego zato sto su znaju da to nije njihov bog, i da je bog nz ne spojiv sa sz bogom
ne mozes ti sad da budes tako okrut prema drugim narodima i odjednom da se predomislis i da budes dobar i kao da pokusas dobrotom da urazumis druge narode, pa to je jos gore, sta je sa onim narodima sto je on onda pobio? pa onda je on sam ne savrsen cas je dobar cas los ne zna ni on sta ce, to je priznanje njegove greske, ali posto svako razuman vidi da jehova ili bog starov zaveta nema veze sa nz, shvata da je jehova izraelsko jevrejska izmisljotina

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
16.10.2012
Poruka
70
Navescu samo jedan primer izveden iz Biblije, iz “Svetog pisma” hriscana. Bog Jahveh naredjuje svojim sleldbenicima: “Ko zrtvu prinosi bogovima drugim osim jedinog Gospoda, da se istrijebi kao prokletnik.” (Druga knjiga Mojsijeva, 22. 20). Na ovakvim Jahveovim naredbama se uce nasa deca. Da li je to ucenje o ljubavi i toleranciji?

Iz citirane strofe jasno se moze zakljuciti da su u to vreme postojali i drugi bogovi, o cemu svedoci i sam Jahve.

Proveri, bice da je obratno. Stari zavet je sastaavni deo Talmud odakle je preuzet u Bibliju. Svi hricani bi morali da postuju i Stari i Novi zavet, tj. Bibliju. Po cemu su pravoslavci izuzetak?

Naucnici su danas jednoglasni u zakljucku da jevandelja ne poticu iz vremena Isusovog života. Najvecim delom nastala su za vreme dve velike pobune u Judeji, od 66. do 74. i od 132. do 135. godine n.e., i verovatno se u izvesnoj meri oslanjaju na neke ranije izvještaje. Postojala su i usmena predanja, koja su bez sumnje u velikoj meri preuvelicala i izmenila dogadjaje prenošenjem iz druge, trece, ili cetvrte ruke. Pisci, tj. autori jevandjelja su bili i ostali anonimni, bez obzira sto jevandjelja nose imena: “Po Marku”, “Po Mateiji”, “Po Luki” ili “Po Jovanu”; ne postoje originali.
Само име каже ПРАВОславци. Како да врше службу по књизи која је саставни Талмуда који садржи оне бљувотине које сам постовао овде. И сви су видим прећутали. Значи Јевреја и нема на овом форуму или немају контрааргумент. А ти им служиш да одвраћаш пажњу. Пази, нисам студент Богословије, али ко год је писао јеванђеља и проповедао о догађајима је учен и писмен човек а не оно што си ти навео а притом и не знаш кад еј било бронзано доба. Научна истраживања плаћена од Ротшшилд и билдерберг групе ме не занимају. Суштина је да Нови Завет наше Свето писмо сведочи о победи добра, Божије речи, кроз страдање за цео народ и Васкрс нашег Господа Исуса Христоса, победи живот над смрти. И та победа ће бити коначна. Исуса нису прихватили за Месију крволоци и убице, али су се чак и они покајали. Народ ко народ повлађивао римским кабадахијама.

Učlanjen(a)
23.02.2013
Poruka
78
Nejasno ko su uljezi? Zar se ljudski rod moze smatrati uljezom? Ljudi su, po Bibloiji, Jahvehova kreacija i samim tim ne mogu biti uljezi. Drugo, postavlja se pitanje ko je tvorac tih drugih bogova, neprijatelja jevrejskog, hriscanskog i muslimanskog boga? I, na kraju, zar se ti sam svrstavas u uljeze ili pripadas narodu koga uljezi kvare?

...To jest ranije je naredjivao jevreima da istrebe sve ispred sebe narode koji su protiv njega,koji kvare zemlju.Njegov identitec tvorca je bio ugrozen,pravo na vladanje nad zemljom.
Mislim da je ovo krajnje neozbiljna tvrdnja. On je, po Bibliji, bog Izraelja, nikako drugih naroda. Sa njima, Avramom i njegovim potomcima je sklopio ugovor po kom se on obvezuje da ce ih stititi i odvesti u obecanu (tudju) zemlju, a za uzvrat oni, Avramovi potomci, ce biti iskljucivo njegovi vernici, njemu ce se klanjati i njemu prinositi zrtve. Dakle, Hriscani i muslimani su, da iskoristim tvoj termin, uljezi, jer su neovlasceno prisvojili Jahveha kao svog boga, a odrekli se svojih dotadasnjih bogova. Niko ne postavlja pitanje da li je nas hriscane i one druge njegove vernike - muslimane prihvatio kao svoje? To nigde nije napisano. Na osnovu Starog zaveta on je iskljucivo jevrejski bog.

I, konacno, jedno logicno pitanje, zasto je ubijao nevinu, tek rodjenu decu, "decu na sisi"? I zasto je poubijao svu prvorodjenu decu misirsku, i prvorodjenu decu misirskih robova? U modernom pravu takva masovna ubistva tih razmera se kategoriisu kao najtezi zlocin - genocid.

Učlanjen(a)
16.10.2012
Poruka
70
право да ти кажем част ми је да будем на линији идеја и мишљења светог владике Николаја. Нисам љотићевац. Оно што сам прочитао у талмуду и протоколима сионских мудраца ми је.довољно да створим дојам о хуманости јудаизма. Ти сад можеш да говориш да су то фалсификати ил шта ти ја знам али боље немој јер ни јуде не побијају оно што сам тамо постовао тако да нађи другу занимацију

Učlanjen(a)
23.02.2013
Poruka
78
право да ти кажем част ми је да будем на линији идеја и мишљења светог владике Николаја. Нисам љотићевац. Оно што сам прочитао у талмуду и протоколима сионских мудраца ми је.довољно да створим дојам о хуманости јудаизма. Ти сад можеш да говориш да су то фалсификати ил шта ти ја знам али боље немој јер ни јуде не побијају оно што сам тамо постовао тако да нађи другу занимацију
Ne mogu da vidim zadnji post koji sam postavio, a na koji se tvoj citirani odgovor odnosi.

Uzgred, sveti vladika je bio duhovni otac Ljotica i njegovog Zbora. Njegovi odrediti su sve vreme okupacije ponizno i odano sluzali nacisticki Vermaht. Kad sam rekao da sledis ideju vladike Nikolaja, mislio sam na njegov zatrovan i nepomirljiv antisemitizam, koji ti ovde demonstriras.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
23.02.2013
Poruka
78
Post o kome govoriš je obrisan, jer na njemu nije bilo ništa? Prazna stranica. Nije mi jasno ni kako si to mogao postaviti? Mora da je došlo do neke gkreške.
Postovao sam teks koji se nije pojavio. I to dva puta. Medjutim, "Slava Obilicu" ga je verovatno procitao, jer je odgovorio na "prozivku". Da li je u pitanju duzina teksta? Koja je maksimalno dozvoljena duzina?
Hvala na pomoci.
Pozdrav

Natrag