Jovan 1:1 -Objasnjenje

Da li su Otac i Sin ISTI bas u svemu?

• DA, Isti su u svemu

Votes: 15 46,9%
  • NE, Nisu isti.Razlikuju se barem po Starosti

Votes: 17 53,1%

• Total voters
    32
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Procitaj mao bolje otkrivenje 1:18
Ne pise tu da Vide Isusa Boga ,vec da je isus javio o Bogu
18 Boga niko nije video nikad: Jedinorodni Sin koji je u naručju Očevom, On Ga javi.
KJV John 1:18 No man hath seen God at any time; the only begotten Son, which is in the bosom of the Father, he hath declared him. (Jn. 1:18 KJV)
Da li ti ne vidis sta pise ili ne poznajes razliku izmedju reci VIDETI i OBJAVITI,ili su to za tebe dve reci istog znacenja necu da ulazim,ali po Vuku Karadzicu je to ogromna razlika,a ti kako god zelis.

A kada su vidjeli Boga vidjeli su Isusa.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
A kada su vidjeli Boga vidjeli su Isusa.

Isus Hrist nije pravi Bog.
Iz jednostavnog razloga sto je Njemu , Njegov Bog i Otac Jehova dao titulu boga samo prvremeno na 1000 godina.,a pre njega je to bio slucaj jos samo sa Mojsijem koji je takodje dobio titulu boga u 2>moj 7;1
1 I Gospod reče Mojsiju: Evo, postavio sam te da si Bog Faraonu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Isus Hrist nije pravi Bog.

Znači po tebi lažni Bog.

Pa te spasilo stvorenje, otkupilo stvorenje, što te nije Mojsije otkupio ili Avram?

Iz jednostavnog razloga sto je Njemu , Njegov Bog i Otac Jehova dao titulu boga samo prvremeno na 1000 godina.,a pre njega je to bio slucaj jos samo sa Mojsijem koji je takodje dobio titulu boga u 2>moj 7;1
1 I Gospod reče Mojsiju: Evo, postavio sam te da si Bog Faraonu.

Oboreno već davno, ajd daj neki novi arg.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Znači po tebi lažni Bog.

Pa te spasilo stvorenje, otkupilo stvorenje, što te nije Mojsije otkupio ili Avram?

Oboreno već davno, ajd daj neki novi arg.
Isusova titula Bog jeste samo privremena na odredjeno vreme,bas kao i Mojsijeva.
U 1.kor 15
28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.
oborena ti je nauka 100%

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Isusova titula Bog jeste samo privremena na odredjeno vreme,bas kao i Mojsijeva.
U 1.kor 15
28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.
oborena ti je nauka 100%

"Zemaljsko kraljevstvo se pokorava nebeskom kraljevstvu", jer tako mora da bude.

I to nema veze sa Isusovom Bozanskom prirodom, o tome govori i kontekst citiranog teksta, da se tu radi o "pokoravanju vlasti" - citiram: "Onda kraj, kad preda kraljevstvo Bogu i Ocu, i kad ukine svako poglavarstvo i svaku vlast i silu".

Dakle, "zemaljsko kraljevstvo" se "pokorava nebeskom", a Isus kao predstavnik tog zemaljskog kraljevstva se i sam "simbolicno pokorava", jer ga on predstavlja.

NEMA TO VEZE SA PRIRODOM I JEDNAKOSCU!

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
znači po tebi žene nisu ljudi, naravno da moraš da mijenjaš temu jer ti je nauka uništena.

Pa ne rece mi ko je jagnjetova nevesta?
jel ti to pitanje tesko???

"Zemaljsko kraljevstvo se pokorava nebeskom kraljevstvu", jer tako mora da bude.

I to nema veze sa Isusovom Bozanskom prirodom, o tome govori i kontekst citiranog teksta, da se tu radi o "pokoravanju vlasti" - citiram: "Onda kraj, kad preda kraljevstvo Bogu i Ocu, i kad ukine svako poglavarstvo i svaku vlast i silu".

Dakle, "zemaljsko kraljevstvo" se "pokorava nebeskom", a Isus kao predstavnik tog zemaljskog kraljevstva se i sam "simbolicno pokorava", jer ga on predstavlja.

NEMA TO VEZE SA PRIRODOM I JEDNAKOSCU!

Zar ne vidis iz ovog stiha da Isus NIKADA,ama bas nikada niti je bio jednak sa svojim Bogom i Ocem ,niti ce ikada biti.
Jehova Bog Otac ce uvek ostati kao Jedini Pravi Bog
Kako ti tumacis ovu recenicu
onda će se i sam Sin pokoriti.
Kako je to moguce da Isus bude jednak svome Bogu i Ocu,a da mu se pokori???Zar nije onaj koji se pokorava uvek nizi od onoga koji mu je iznad njega ???Znas li ti neki slucaj da je onaj ko se pokori svome gazdi ,jednak sa svojim gazdom???
U 1.kor 15
28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu

Natrag