Jose Mourinho

Sgo

Član
Učlanjen(a)
07.06.2011
Poruka
63
Real podnosi žalbu na kaznu Murinja

Izvor: B92, Beta | ČŽ

Fudbalski klub Real Madrid podneo je danas žalbu na odluku Evropske fudbalske unije (UEFA) koja je izrekla pet utakmica suspenzije treneru tima Žozeu Murinju.

9767438694df20bac1955e847417719_246x180.jpg

Disciplinska komisija UEFA sastaće se 30. juna u Nionu i tada će odlučivati o žalbi. U slučaju da "disciplinci" UEFA odbace žalbu, Real će moći da se žali i Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.
Murinjo je kažnjen zbog komentara nakon poraza od 2:0 protiv
Barselone u polufinalu Lige šampiona u aprilu ove godine. U toj
utakmici on je zaradio crveni karton.

Portugalski stručnjak tada je optužio UEFA da njene sudije već
godinama štite i pomažu Barselonu.

Pa i ako ne bude nista uvek je tu hotelska soba ili neki kombi..

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
e jbg,ako ova trojica ne idu oštro u duele onda ne ide niko.nisu bila samo dva štopera na početku sezone,bilo ih je malo više to se isto desilo sa barsom ove sezone kad je neke ut morao maskerano morao igrati štopera zbog povreda

Pa sad...Dijara je smešan gde se njega seti, Makelele da ali više ide na inteligenciju, Maskerano jeste borac ali i veliki folirant a do dolaska u Evropu nije igrao ovoj poziciji...
Kojih više...prodao je Galasa i verovatno jedinog simpatičnog nemačkog igrača ikada Huta a nije doveo nikoga.
Barselona je ipak imala drugačiju i totalno specifičnu situaciju.

Pa i ako ne bude nista uvek je tu hotelska soba ili neki kombi..

Za šta :dntknw:

Sgo

Član
Učlanjen(a)
07.06.2011
Poruka
63
Pa sad...Dijara je smešan gde se njega seti, Makelele da ali više ide na inteligenciju, Maskerano jeste borac ali i veliki folirant a do dolaska u Evropu nije igrao ovoj poziciji...
Kojih više...prodao je Galasa i verovatno jedinog simpatičnog nemačkog igrača ikada Huta a nije doveo nikoga.
Barselona je ipak imala drugačiju i totalno specifičnu situaciju.

Za šta :dntknw:

Mislio sam na resenje po zalbi.Za vodjenje utakmice npr,nije mu strano,mozda mu je tako i lakse..

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
e jbg,ako ova trojica ne idu oštro u duele onda ne ide niko.nisu bila samo dva štopera na početku sezone,bilo ih je malo više to se isto desilo sa barsom ove sezone kad je neke ut morao maskerano morao igrati štopera zbog povreda

barcelona je u la ligu usla sa 19 prijavljenih igraca , a real sa 25 . gvardiola je mogao ubacivati klice iz barce b ili rizikovati da mu zadnji vezni igra stopera, i nakraju se taj rizik isplatio. tako da povrede nisu toliko bitne kao kvaltetne zamjene na klupi. ali gvardiola je htio da mu svaki igrac ima minutazu naterenu a ne da citavo prvensvo presjedi na klupi i moli boga da se puyol ili piqe povrijede da bi igrao koliko toliko.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
barcelona je u la ligu usla sa 19 prijavljenih igraca , a real sa 25 . gvardiola je mogao ubacivati klice iz barce b ili rizikovati da mu zadnji vezni igra stopera, i nakraju se taj rizik isplatio. tako da povrede nisu toliko bitne kao kvaltetne zamjene na klupi. ali gvardiola je htio da mu svaki igrac ima minutazu naterenu a ne da citavo prvensvo presjedi na klupi i moli boga da se puyol ili piqe povrijede da bi igrao koliko toliko.

Izbrojao sam 20, računajući i drugog golmana Pinta a ne računajući mlade iz B tima. Real je imao 24 igrača među kojima je 3 golmana ali i Gago i Kaka koji su počeli sezonu a i veći deo sezone proveli povređeni. Takođe ovde nisu računati mladi igrači....
Niej Gvardiola ništa rizivao niti radio na svoju ruku. Jer Barselona u odnosu na Real više pažnje poklanja svojoj omladinskoj školi jer se igrači najmanje zadnjih 20 godina uče jednom načinu igre (ovde se ne računa period Van Gala).
Odavno je standard i tu nema taktiranja da je 25 igrača potrebno za sezonu. Čak i uzimajući u obzir povrede i kazne mislim da mladi igrači B tima Barse nisu neočekivano dobili šansu, igrali su baš onoliko koliko je bilo planirano.

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
neznam ipak mi je logicnije imati iskusnijeg igraca da moze zamijeniti stopere kod povreda ili kartona, npr. stavit fontasa da cuva benzemu ili higuaina mi je van pameti a pogotovo izlaziti na c ronalda . ti vukovi ima da ga pojedu. ako vec treba onda ih stavljati protiv fenjerasa da se kale , a startere na odmor.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
neznam ipak mi je logicnije imati iskusnijeg igraca da moze zamijeniti stopere kod povreda ili kartona, npr. stavit fontasa da cuva benzemu ili higuaina mi je van pameti a pogotovo izlaziti na c ronalda . ti vukovi ima da ga pojedu. ako vec treba onda ih stavljati protiv fenjerasa da se kale , a startere na odmor.

Ne sećam se kakva je bila kadrovska situacija ali je moguće da nije imao ko drugi a i Fontas nije tako mlad, još neki mesec pa 22. puni, a i ne igra štopera.

A možda je Filozof hteo da pokaže Murinju da sme neiskusnog igrača da stavi u vatru kao što je ovaj ubacivao Santona u Interu, na istoj poziciji :)

Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
pričamo za čelsi dok je murinjo bio tamo i problem sa povredama a ne za real ;).barselona je imala sreću da se nije povredio niko od ovih "glavnih" igrača u toku sezone(mesi,iniesta,ćavi,pike,alveš)pa je nekako zakrpila sezonu.ni jedan ozbiljan klub ne ulazi u takmičarsku sezonu sa 20 igrača u prvom timu po meni je to neozbiljno

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
"In a short squad and in a country where you can have only 16 players for a match, it’s important to have cover for many positions. So, for example, now I can have [Khalid] Boulahrouz, Ricardo [Carvalho] and John [Terry] — three options for the centre; I can have Paulo [Ferreira] and Boulahrouz — two options for the right side; I can have Boulahrouz and Wayne Bridge — two options for the left side"

Ti sad proceni ko je u pravu :)

Natrag