Jevanđelje po Judi

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
To je crkva rekla da se obesio.
To je glupost i najobičnija budalaština.
Juda je bio Isusov najbolji prijatelj i dogovoru sa njim ,ga je izdao.
Visio je sa Isusove leve strane,razapet na krstu.
Otišao je sa Isusom,Majkom Marijom i Isusovim bratom Tomom ,u Indiju,pošto su ih eseni progonili.
Sa Isusom je bio jedno vreme u severnoj Indiji,a Toma sa Majkom u južnoj.
Juda se vratio i kao zilot je poginuo braneći Palestinu.
Isus se u svojoj 51.godini života Vazneo.
Judino i Tomino Jevanđelje su najistinitija!

Ako nekad budes imao priliku da posetis Jerusalim, prosetaj se do mesta gde tvrde da se juda obesio i osetices kako smrdi trulez, jos uvek posle 1976 godina.

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.683
Draga moja,da te ispravim JA SAM ONAJ KOJI JESTE,ALFA I OMEGA,POČETAK I KRAJ.
Zadovoljna?
Eseni su vam servirali priču i ispirali mozak 2000 godina,a da toga niste svesni.
Znaju i oni šta će se uskoro dogoditi,a znam i ja.
Dok su pre 2000.godina pripremali Isusa za Mesiju imali su pogrešno predviđanje i proračune,da će tada da dođe do kataklizme i tu su se prešli,ali sada znaju,kao što i ja znam,ali oni ne znaju tačan datum,a ja znam.

Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
511
ниси размишљао да продаш ову причу холивуду ?

Već je rađen film na tu temu. Čini mi se da se zove "Isusove patnje" od režisera Skorseze-a (to je u rangu tv filma-činimi se da nije puštan u bioskopima). To mu dođe kao rediteljeva verzija (ili vizija) i u napred je naglašeno da film odstupa od poznate doktrine (ali da se delom oslanja i na Jevanđelje po Judi). Deo filma je baziran i na tome da je Juda u stvari imao najtežu ulugu (ne filmsku!) da izda Hrista, jer Hrist nije imao razlaga (nije mogao-nije u njegovoj biti) da se preda stražarima, da bude razapet i da vaskrsenjem pobedi smrt (film sam gledao pre 2 godine i ovo su neka moja sećanja). U tom filmu se vidi kako Hrist kaže da je njegovo samo da vaskrsne i postane žrtva zarad ljudskog spasenja (u kontekstu da je lakše) ali je ogroman teret na Judi da podnese takav život (jer niko drugi od apostola nije bio kadar to da uradi i sa tim živi).

Ovde nezastupam nikoga (pošto su pala neka prozivanja između članova).
Čuo sam da postoji tumačenja (ili neki fragmenti) jevanđelja po Judi. Nisam pročitao niti me je nešto interesovalo tako da sam po tom pitanju neutralan. Javio sam se samo da potvrdim da Holivud ima scenario, hehehe

pozz

=/: )><

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Ако се Јуда обесио када и како је могао да напише Јеванђеље?

Ako се није обесио где је био и шта је радио док није написао Јеванђеље? И када га је написао ako кажу да ono потиче из другог века?

:???:

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.683
Juda je sa Isusom,nakon raspeća,bio u severnoj Indiji,a zatim se vratio i poginuo 50-tih godina u borbi za oslobođenje Palestine.
Šta kaže crkva,to je njen problem.

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Juda je sa Isusom,nakon raspeća,bio u severnoj Indiji,a zatim se vratio i poginuo 50-tih godina u borbi za oslobođenje Palestine.
Šta kaže crkva,to je njen problem.

A ovo ko kaže?

Nisi mi odgovorio kada je napisao Jevandjelje.
Tvoj odgovor otvara još neka pitanja.
Kako je Hristos preživeo raspeće?
Iz Istorije se zna da su svi koji su bili raspeti u to vreme umirali a ako nisu umirali dovoljno brzo bili bi ubijeni.

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.683
kod mene na blogu slobadidi.blogspot.com imaš Istinu o Isusu Hristu,pa pročitaj.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Draga moja,da te ispravim JA SAM ONAJ KOJI JESTE,ALFA I OMEGA,POČETAK I KRAJ.
Zadovoljna?
Eseni su vam servirali priču i ispirali mozak 2000 godina,a da toga niste svesni.
Znaju i oni šta će se uskoro dogoditi,a znam i ja.
Dok su pre 2000.godina pripremali Isusa za Mesiju imali su pogrešno predviđanje i proračune,da će tada da dođe do kataklizme i tu su se prešli,ali sada znaju,kao što i ja znam,ali oni ne znaju tačan datum,a ja znam.

Daj reci nam taj datum da možemo na vrijeme napisati testamente:)

Član
Učlanjen(a)
18.12.2009
Poruka
372
Juda,Juda,Juda je bio neka vrsta izaslanika djavola na zemlji.Kada je Juda izdao Isusa Hrista i video da je on stvarno bio Sin Bozi imao je veliki strah Bozi i bjezao je "dok su ga noge nosile" i na kraju se objesio.Na kraju iz Judingo rebra na kraju je nikao duvan ili sastojak od kojeg se prave cigare a djavo je likovao i govorio da ce ste to upotrebljavati vise nego tamjan Gospodnji..STO SE STVARNO I DESILO!

Natrag